arkadaşlar anlıyacağınız gibi yeni biriyim burada ve psp konusunda sizin görüşlerinize ve cevaplarınıza ihtiyacım var!!! lütfen yardımcı olursanız sevinirim!! psp almayı düşünüyorum ama aklımda bazı soru işaretleri var! sorular: 1- psp nin ekran görüntüleri nasıl ps2ye göre arada fark var mı? 2- psp yi yurt dışında getirten arkadaş varsa, bana nasıl yaptığını , nerden ve kaç para ya getirdiğini bir açıklar mı? 3- ben kopya oyun kullanmak istemiyorum, psp nin hangi versiyonunu alıyım sizce? 4-NTCS formatlı psp pal formatlı oyunları oynatır mı? yine aynı şekilde pal formatlı psp NTCS formatlı oyunları oynatır mı? 5- sizce psp nin suan en iyi oyunları hangisi, orjinal olarak şu 5 oyunu mutlaka al diyebileceğiniz oyunlar hangileridir? 6- İKİ-ÜÇ psp birbirine bağlanınca oyunlar yavaşlıyor mu? 7- Turkiye de(istanbul ve ankara) en ucuz orjinal oyunu nerede bulabilirim ve ne kadardır? 8- psp için yedek pil yaklaşık olarak kaç para? 9- İKİgb kart alırsam içine orjinal oyunları atarsam cd'siz çalıştırır mı? 10- psp nin yanında hangi aksesuarını alıyım mutlaka? 11- birde psp hakkında haberleri takip edebileceğim ve oyun incelemelerine bakabileceğim bir site biliyor musunuz? >>>şimdilik sorularım bu kadar.. lütfen en kısa zamanda sorularıma cevap verirseniz çok sevinirim! şimdiden ÇOOOOK TESEKKÜRLER ARKADAŞLAR..........
kopya oyun için 2,00 in altındaki versiyonlardan yani 1,50 -1,51- 1,52 versiyonlardan alman lazım site içindewww.nextpsp.com
Bir de yeni bir olay çıktı, internetten ps1 oyunlarını indirip psp'de oynayabiliyorsun! Nerden, nasıl yapacağını bilmiyorum ama çok güzel bi olay. Üstelik bedava diye biliyorum...
çok sağolun arkadaşlar.... ama sorularıma yanıt verirseniz benim için çok iyi olucak!! şimdiden teşekürler....
1. psp nin grafik gücü ps2 den daha fazla. bu benim düşüncem değil oyun yapımcısı olan christ carla nın sözü. söylediklerini aynen aktarıyorum: 'poligonu poligonuna psp nin ps2 den daha fazla gücü var. ps2 nin oyunlarıyla gelen özel efektler zaten psp nin donanımında hazır bir şekilde bulunuyor' level dergisi ocak 2005 sayısından alıntıdır. ama şu anda psp nin grafik gücünü tam manasıyla ortaya koyacak çok fazla oyun yok bana sorarsanız. zaten çoğu firma sony nin standart 1800 mah lik pili hemen bitmesin diye oyunlardaki grafikleri kısıyorlar orasıda ayrı bir konu ama şunu aklından çıkarma psp şu anda piyasadaki bütün el konsollarından daha iyi grafik kalitesine sahip
2. bu soruya cevap veremiyeceğim ben psp mi istanbuldan almıştım
3. sende bendensin bende psp de hiç kopya oyun kullanmadım kullanmamda. bu durumda versiyonun ne olduğu çok da önemli değil zaten alacağın yeni bir oyunda büyük ihtimalle update seçeneği olacaktır ve var olan versiyonunu yükseltmiş olacaksın bu sayede.
4. oyunlarda bildiğim kadarıyla bölge kodu uygulaması yok. sadece filmlerde var. o nedenle dünyanın herhangi biryerinden aldığın oyun sorunsuzca psp nde çalışacaktır
5.şimdi oyun konusunda herkes farklı düşünebilir ama ben kendi düşüncemi söylececek olursam o 5 oyunu şu şekilde sıralarım heralde: 1-gta LCS 2-Capcom Classics Collection Remixed 3-midnight club de 4-street fighter alpha max3 5-daxter bu benim düşüncem tabiki eğer en yüksek puanları almış oyunlara bakmak istiyorsan gamespot.com adresine bir bak derim.
6.bu konuda bir bilgim yok hiç deneyemedim maalesef.
7.istanbulda endem.net var en ucuz oyun bulabileceğin bir de tahtakaledeki dükkanlar var bu dükkanlardaki fiyatlar ortalam 60milyon ila 85 arasında değişiyor artık en ucuz hangisi onu sen araştırıp bulacaksın.
8.ben psp x2 3600mah bir pil aldım ve fiyatıda 88ytl performansı ise mükemmel 9.5saat oyun süresi var normal pil ile 3-4.5 saat arası. bu ürün psp ile birlikte alınması gereken ilk ürün bence
9.bu söylediğin maalesef sadece kopya oyunlar yani iso lar için geçerli. bir umd disk in içindeki dosyaları memory card a yüklemen mümkün değil.
10. 8. maddede de belirttiğim psp x2 3600mah pil bence ilk alınması gereken aksesuar ondan sonra pspnin kulaklıkları sana yetersiz gelirse logitech in psp için özel ürettiği kulak içi kulaklıklara bakmanı öneriyorum. bunun dışında psp koruma kılıfı veya psp için ekstra hoparlör olabilir. ama bu ürünlerin logitech olmasına dikkat et en kaliteli psp aksesuarlarını logitech yapıyor
'venom' gerçekten çook teşekkürler beni çooooook aydınlattın!!!! verdiğin her cevap için teker teker teşekkürler.... bu arada sende sıkı psp cisin galiba ileride sorularım olucak yine bu yüzden msn adresini verir misin!! soru olunca bazen sana danışayım!! tekrar çook teşekürler......
Arkadaşlar lütfen PSP konusunda deneyimli birisi beni aydınlatabilirmi ? Herkes başka birşey söylüyor insanın kafası karışıyor. Yeni PSP alacağım. Hangi versiyonu almam gerektiği konusunda kararsızım. Amacım kablosuz internet özelliği ve oyun. 1,5 le internete girilebiliyormu. Kopya oyunlar nasıl oynanır ? Genel olarak PSP nin internet özelliği nasıldır ? Maillere bakılabilirmi ? vs. vs. Bir de 99 USD ye chip takılıyormuş. Doğubankta yapıyorlarmış. Bu konu hakkında da pek bilgim yok. Son olarak, şu anda piyasada 2,5 veya üzeri versiyonlar var ve satış fiyatları 450-650 ytl. arası değişiyor. 1,5 olanları ikinci el almakmı iyi olur yoksa garantili ve sıfır bir yeni versiyonmu ? Lütfen yardım.
quote:
Orjinalden alıntı: elektronik manyağı
kopya oyun için 2,00 in altındaki versiyonlardan yani 1,50 -1,51- 1,52 versiyonlardan alman lazım site içindewww.****.com
arkadaşım bilmiyosan , yalan yanlış konuşma !
ev yapımı oyunlar ( korsan) YALNIZCA 1,5 versiyon seçeneğinde çalışır.
SEÇENEK diyorum çünkü mesela benim psp de 1.5-1.0-1.51-2.0 ve 2.5 versiyonlarını barındırıyor . 1.5 psp alsan çok daha iyi olur.
illa 1.5 olcak diye de kasma. max 2.0 a kadar 1.5 a downgradeler var
1,5 le internete bağlanılıyormu ? Bir de 2.0 dan downgrade yapılınca normal 1.5 ile arasında fark oluyormu ?
Bir de 1,5 aldığımızda daha sonra kırılmalar mümkün olduğunda istediğimiz versiyona yükseltip, o versiyonun orjinalinin tüm imkanlarından faydalanabilirmiyiz ?
1.5 tan internete bağlanılabiliyor ama bi kaç işlemle . hiç bir fark olmuyo. normal 1.5 tan.
şu an 2.5 e kadar yükseltilme imkanı ve 1.5 a da geri dönme imkanı var.
Bunların resimli anlatımları için pm atınız. ..
Artık 1 gb kart yetmiyor, en az 2 gb kart alın, yeni alacak olanlar ...
Selam bende 1004k 2.00 versiyon var internete bağlanamıyorum. Hem bunun için hem de kopya oyunlar için ne yapmam lazım ?
1.5 da internet war mı?warsa arkadas siz bir kac islemle demıssın o ıslemler nedırr...cewap werırsenın mumnun olurum
Teşekkürler...
mrb arkadaşlar.donanım haber e hoşgeldiniz.hikoo arkadaşım sana pm ile cvp yazdım.1,50 versiyonlarda artık sorunsuz nete girmek mümkün. isigollu arkadaşım sen ise;iso oyunlar için ilk önce psp nin versiyonunu 1,50 yapman gerekir.downgrade dosyalarını ve nası yapılacağı hakkında gerekli açıklamaları aşağıdaki sitede bulabilirsin. w w w.n e x t p s p.c o m adresinde bütün sorulara cvp bulabilrsiniz.
Selam versiyonu 1,5 e indirdim. İso oyunları nasıl oynayabileceğimi ve internete nasıl bağlanabileceğimi anlatırsan sevinirim.
şimdi...... anladığım kadarıyla 1.5 versiyon tüm oyunları çalıştırıyor.... ama internete bağlanamıyor.... 1)1.5 ile internete nasıl bağlanabilirim????? 2)en ucuz orijinal oyun ne kadar???? 3)hangi versiyon psp alırsam en iyisi olur bnm içn????
BENİ ÖZEL MESAJ İLE AYDINLATIN LÜFTEEEEEEEEEEEEN!!!
s.a oncelıkle benım sızden rıcam sudur ben bukonuda ne kadar bılıyosun dersen burdakı sıtede okudugum sey kadar dedrım anca burda ogrenıyom ben bı psp almak istiyom ögrendım kı psp deyp gecmıyosun versıyon denılen olaylar var sımdı ben herseferınde okdar par vereerk de oyun almak ıstemyıorum kı bu da saglam bı butce gerktırır memory karta mı yazılır artık sahte oyun denıyo o nasıl olur onduda bılmıyorum ama ben oyun malıyetı dusuk ıstıyom winning oynıyıcısı olark soruyu cwp olan ark sımdıden tsk ederıyorum herkez sorusunu soruyo ama ben atm olark tatmın olamadım .ben nasıl bı psp almalıyım ınt gırılıyo denıyo onun ıcın ne aparafını almalıyım ınt gırebılıyosak msn gırebılıyomuyuz ya su onemlı ben gıdıp psp alıp da 1 ay sonra mantarlamak ıstemıyorum acıkcası ltf bu konuda bana yardımcı olun simdiden cwplıcak ark teskkurler