Şimdi Ara

PSP 'DE BEDAVA TELEVİZYON SEYREDİN !!! (İNTERNETTEN VEYA UYDUDAN) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
1
Favori
14.351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • hocam cok guzel bır olayı anlatmıssın ama ben 2 haftadır yapamıyorum.

bende ss2 ve edimax pcı wireless kart var.
    masaustu bılgısyara sahıbım kablolu adsl modemım var.
    edımax wıreless pcı kart ıle kablolu adsl hattımı psp ıle paylasıyorum. ve psp den pc nın modemını kullananrak ınternete gırıyorum tabı bunun ıcın pcım hep acık ve ınternette.

ben prog dvb ıcın dedıgınız olayı yapmak ıstıyorum ama bır turlu yapamadım bunun sebebı access point olaak edımax ı mı kullanmam? nedır bılmıyorum 2 haftadır kafayı yıcem. her turlu techızat var ama sonuca ulasamadım.

192.168.0.1 ===) edimax wireless network connectıon ıp sı (psp ıle pc bu connection ıle bırbırine baglı)
    192.168.1.2===) pc min ip si

asagıdada pmp. ini dosyam var. ne yapamam lazım valla kafayı yıcem. hıc baglanamıyor 3 asamaya gelıyor sonra donuyor kalıyor cıhaz.

# Net Io Config
    [net]
    con = 0;
    vlc_server = 192.168.0.1;
    vlc_port = 8080;

pmp_server = 192.168.0.1;
    pmp_port = 3333;

debug = 0;

videopath1 = c:Movies;
    videopath2 = ;
    videopath3 = ;
    videopath4 = ;
    videopath5 = ;

musicpath1 = c:Music;
    musicpath2 = ;
    musicpath3 = ;
    musicpath4 = ;
    musicpath5 = ;

dvd_drive = e:

# VLC transcoding settings
    [transcode]
    res_horiz = 360;
    res_vert = 272;
    use_avc_hw = 0;
    vid_codec = DIV3;
    vid_bitrate = 600;
    vid_fps = 25;
    venc = x264{me=dia,subme=1,analyse=none,bframes=0,b-adapt=none,chroma-me=none,merange=1};

aud_codec = mp3;
    aud_bitrate = 48;
    aud_channels = 2;
    resample = 0;
    aud_samplerate = 44100;

container = ogg;

# live stream server
    [live]
    liveserver = 192.168.0.1;
    liveport = 1234;

vlc ye de bunu copy paste edıyorum

sout=#transcode{vcodec=DIV3,vb=400,width=400,height=272,acodec=mp3,ab=96,channels=2}:duplicate{dst=std{access=http,mux=ogg,url=192.168.0.1:1234}}

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gawain1985 -- 17 Şubat 2008; 23:27:45 >

• yapabilen varmı bu arkadştan başka birde eline sağalık cok güzel bir yazı olmuş
  • Öncelikle bu konuyu açan arkadaşa teşekkürlerimi arz ederim.

Progdvb ile dvbs kartların görüntüsünü psp de görmek dünyada da bir ilk tir.

Yazın uzun süre bu konuya eğilmiştim ama olmamıştı.Vlc nin windows versiyonu hala dvbs kartlara windows ortamında destek vermemektedir. Ama bu ayarlarla yapabiliyoruz.

haftasonu biraz uğraştırdı ama progdvb ve skystar2 tv kartı ile psp de görüntü alabildim.edimax pci kartı ap mode çalıştırıyoruz.
    Öncelikle dikkat edilecekler.

benim gibi kablosuz adsl modemi olmayıp ralink chipsetli wireless kartlarını ap mode çalıştırarak yapmak isteyenler için :

kablosuz ağ kartının iplerini kendimiz veriyoruz.

192.168.0.1
    255.255.255.0
    192.168.0.1

Dns : 192.168.0.1

ağ kartı sanki bi modeme bağlıymış gibi çalışır hale geliyor.sağ alta yerleşen ağ bağlantısı bağlıymış gibi oluyor.

öncelikle şifre vermeden yapın denemelerinizi.şifre olduğu zaman ağ bağlantısının bir kısmını şifre yer. psp mizin 1 mbps bağlantı genişliğinin bir kısmını şifrelerle yemeyelim.

progdvb nin eski modelini kuruyoruz. yeniler için broadcast server modulum olduğu halde çalışmadı.Çalışabilirde ama uğraşmaktan sıkıldım.Eski progdvb deki ufak problem kanalların hepsini aratınca bi kerede bulamıyo yada bende bulmadı.elle gircez bi ara.

progdvb deki ayarlar aynen yapılıyo 127.0.0.1

vlc ye geçtiğimizde

en üstteki UDP/RTP yi seçip portunu 8901 yapıyoruz.Bazen vlc sapıtıp kapandığında yada kendimiz kapatıp açtığımızda port 1234 e dönüyo. buna dikkat ediyoruz.Vlc de ayarlar sabit kalmıyor açıp kapatınca.

:sout=#transcode{vcodec=DIV3,vb=600,width=360,height=272,fps=25,acodec=mp3,ab=48,channels=2}:
    duplicate{dst=std{access=http,mux=ogg,url=192.168.0.1:1234}}

bu kodu yukarı yapıştırmadan önce batıl inanç ta olabilir. biz yinede Http boşluğunda 192.168.0.1 ve port 1234 ü seçiyoruz. aynı şekilde Ogg yi seçiyoruz. Video codec div3 512 , audio codec mp3 96 gibi.

Bu ayarların hepsi target kısmına yapıştırdığımız hazır dizinde var ama bu şekilde gazlamamız lazımmış gibi geldi.

Elle ayar yaptıktan sonra kodu target kısmına yapıştırıyoruz. Yapıştırırken tamamının boşluğa geçtiğine emin oluyoruz. çünkü sonradan xxx yerlerine ip yazmaya kalkınca problem oluyo. wordpad te ip yi yazıp komplesini dikkatlice yapıştırdım.Bazen kodun tamamı geçmiyo boşluğa özellikle : den sonrası...

Eğer görüntüden emin olmak istiyorsak play locally yi (yerel olarak oynat) de işaretleyebiliriz denemek için.ikinci görüntü vlc de gözüküyo.Gecikmeli olduğu için ekoluymuş gibi oluyo ortalık.şart değil seçmemiz.sadece psp ye gidecek görüntüyü görmek için.

Vlc ile işimiz bittiğinde psp de vlc yi çalıştırıyoruz. sağ üst şeffaf düğmeye basıp bağlantının sağlandığını görüyoruz. psp miz ip alıyo ekranda yeşil yazıyor (192.168.0.3 mesela) .Şimdi select düğmesine basıp Live Stream i seçiyoruz. Görüntü hemen gelmeyebilir. 5-10 saniye sürebiliyor.Takılma olursa psp de kare ateş tuşuna basıp menüye dönüp tekrar select tuşu ve live stream. bazen psp kitlenebiliyor. pili çıkar tak.azimli olmak lazım. sonuç süper faydalı bi durum.

Veee ta taaa psp mizde tv görüntüsü. kare olmasın ekranı kaplasın adamlar tombik olsun derseniz width=360 ı değiştirip 480 yapabiliriz.önce bi görüntüyü alın da bunlar ayrıntı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Redalert2 -- 18 Şubat 2008; 11:07:31 >

• redalert hocam. ıkızdede aynı kart var.bana yardımcı olurmuısun?
    ben ızleyemıyorum.
    psp ıcındekı pmp. ini dosyanı buraya copy paste eder mısın?

bende edımaxı ap konumunda kullanıyorum, mevcut kablolu adls ınternet connetınımı bu kart ıle share edıyorum. psp den rajhat bır sekılde edımax ap modda ıken psp den ınternete gırebılıyorum.

sımdı bu edımaxzın ıpsı 192.168.0.1
    defaoltt gateway 192.168.0.1
    dns server 192.168.0.1

benım pc nın ıpsı 192.168.1.2
    defaoltt gateway 192.168.1.1
    dns server 192.168.1.1
    dhcp server 192.168.1.1

bana psp ıcındekı pmp.ini dosyanı copy paste edersen cok sevınırım.
    bırde edımaxın ag ayaralrı nasıl olucak? orda gateway falan var. dns var. bunlar ne olucak ustad?

bu pmp ını dosyasını yazarken pc nın ıpsınımı yazıcam yoksa edımax ın ıpsını mı ?* ne olur yardım et???

nerde hata yapıyorum bılmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gawain1985 -- 18 Şubat 2008; 17:02:19 >

• pmp.ini dosyası türkerm arkadaşımızın verdiği gibi. sadece 192.XXX.XXX.XXX yazan yerleri 192.168.0.1 yapıyoruz.

192.168.0.1 olması başlangıçta wireless kartın tcp ayarına girip verdiğimiz için.

Pc nin ip si dediğiniz herhalde normal ethernet kartı. onunla işimiz yok. ip yi WIRELESS ETHERNET kartına veriyoruz.
    hatta skystar2 kartını bilgisayar network kart olarak görür onunla da işimiz yok. karıştırmayalım.Hatta diyelimki Cnet ethernet kart var anakartta onu devre dışı bırakalım sorun çıkıyosa.

Evet kanal geçişleri problemli genelde. Bilgisayardaki vlc kapatıyo kendini kanal değiştirince. takılmalar kanalların bitrate lerinin farklı olmasından olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Redalert2 -- 19 Şubat 2008; 17:22:23 >
  • biraz goruntu almayı basardım. artık bakıcam gerısıne. tesekkurler. sadece cay tv yı ızleyebılıyorum.
    hem prog dvb hemde vlc acık mı kalıcak pc de?
    hocam bırde cok sık streamıng yapıyor, ayarlardan bır degısıklık yapıp resım ve goruntu kalıtesınden bıraz feragat etsek daha hızlanır gıbıme gelıyor.
    mesela trt 1 izlerken psp den ben prog dvb den baska bır kanalı acsam yıne psp yenıgecılen kanalı gosterıyor mu?
    ben ne zaman baska kanala gecsem 192.168.0.1.1234 unknown format deyıp atıyor.
    sadece cay tv yı ızleyebılıyorum ve hiç akıcı değil,baska kanalı sectıgım zaman 192.168.0.1 1234 error while openıong fıle dıyor y da unknown fıle format dıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gawain1985 -- 18 Şubat 2008; 22:22:14 >
  • çok yararlı bir konu bunu yapmayı bende düşünmüştüm ama sen akıl edip uygulamışsın tebrikler bundan sonra lig tv maçlarını bile psp den seyredebiliriz

çünkü o programa bazı ligtv linkleri de veriyolar :)
  • harikasınız arkadaşlar!!!
  • konu yukarı !!!
  • Emeğin için çooooook ama çooook teşekkürler.:)
    Ama çok kullanışsız, yine de teşekkürler dediğim gibi.
  • Her şey güzel de bilgisayara bağlı kalma kötü be abi
  • quote:

Orjinalden alıntı: crocodile_92

Her şey güzel de bilgisayara bağlı kalma kötü be abi

Evet,bilgisayara bağlı kaldıktan sonra TV seyretmenin bir anlamı olmuyor
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.