Şimdi Ara

PSP 'DE BEDAVA TELEVİZYON SEYREDİN !!! (İNTERNETTEN VEYA UYDUDAN)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
1
Favori
14.350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yanlış duymadınız. Televizyon seyretmek için hiçbir teknik ekipmana, adaptöre, TV kartına vs.'ye gerek yok. Tek ihtiyacınız olan bir bilgisayar ve kablosuz modem.

Bu konuyu çok araştırmıştım, dolaşmadığım site kalmadı. Nihayet nasıl yapılacağını öğrendim. Hiçbir Türkçe sitede böyle bir bilgi olmadığı için bunu da sizlerle paylaşmak istiyorum.

Öncelikle olayın mantığını; yapılabilenleri ve yapılamayanları anlatayım. Olay basit olarak şu: Bilgisayarınızda İnternet üzerinden televizyon yayını alıyorsunuz; Bu yayını VLC Player'ı sunucu (server) olarak kullanarak yayınlıyorsunuz. PSP'den de PSP için özel PMP VLC ile bu yayını alıyorsunuz. Olay basit olarak böyle. Dolayısıyla bu olayda bilgisayarda ne izlenirse onu izliyorsunuz. Kanal değiştirmek için bilgisayarın başına geçmeniz gerekecek. Tek kötü yanı bu.

Aşağıda yapılanları uygularsanız olmaması için bir sebep yok. Öncelikle PC için VLC playerin özel bir sürümünü, TVUPlayer isimli internetten TV seyretme yazılımını ve PSP için PMP VLC player'ı indirmemiz gerekiyor. Şanslıyız ki TVU Player hariç hepsini bir paket halinde indirebiliyoruz: İNDİR

Bu linkteki rar dosyasınında TVU PLAYER hariç size gerekli olan tüm program ve dosyalar mevcut.

# NEYE İHTİYACINIZ VAR?

- İnternete bağlı bir bilgisayar
    - Kablosuz modem
    - 1.50 ya da custom firmware'li PSP (Benim gibi 1.50 kernel çalıştırmayan bir versiyon kullanıyorsanız 1.50 kernel eklentisini yüklemelisiniz. Aşağıda anlatacağım)
    - Bu yukarıdaki cümleleri okurken "Bu ne yav" demeyecek kadar bilgi sahibi olmalısınız.

# BAŞLAYALIM

1) VLC'yi Bilgisayarınıza kurun
    Önce verdiğimiz RAR dosyasında gelen VLC klasöründeki vlc-0.8.5-psp-x264-win32.exe dosyasını çalıştırarak VLC programını bilgisayarınıza kurun.

2) TVU Player'ı bilgisayarınıza kurun.
    Bu adresten indirerek programı kurun :http://dl-us.tvunetworks.com/TVUPlayer.zip

3) PSP için VLC programı olan PMPVLC009'u PSP'nize kurun
    Bu programı kurmak için ilk indirdiğimiz RAR dosyasından PMPVLC009 klasörüne gelin. "PMPVLC009_JockyW" ve "PMPVLC009_JockyW%" klasörlerini PSP/GAME (1.50 versiyonunu kullanıyorsanız) ya da PSP/GAME150 (custom firmware kullanıyorsanız) klasörüne kopyalayın. Şimdi "PMPVLC009_JockyW" klasörünü açın ve PMP.INI dosyasını açın. İçindeki tüm bilgileri silip aşağıda verdiğim kodu yerleştirin.

# Net Io Config
    [net]
    con = 1;
    vlc_server = 192.XXX.XXX.XXX;
    vlc_port = 8080;

pmp_server = 192.XXX.XXX.XXX;
    pmp_port = 3333;

debug = 0;

videopath1 = c:Movies;
    videopath2 = ;
    videopath3 = ;
    videopath4 = ;
    videopath5 = ;

musicpath1 = c:Music;
    musicpath2 = ;
    musicpath3 = ;
    musicpath4 = ;
    musicpath5 = ;

dvd_drive = e:

# VLC transcoding settings
    [transcode]
    res_horiz = 360;
    res_vert = 272;
    use_avc_hw = 0;
    vid_codec = DIV3;
    vid_bitrate = 600;
    vid_fps = 25;
    venc = x264{me=dia,subme=1,analyse=none,bframes=0,b-adapt=none,chroma-me=none,merange=1};

aud_codec = mp3;
    aud_bitrate = 48;
    aud_channels = 2;
    resample = 0;
    aud_samplerate = 44100;

container = ogg;

# live stream server
    [live]
    liveserver = 192.XXX.XXX.XXX;
    liveport = 1234;

Burada

vid fps = 60
    aud_bitrate = 96

Yaparsanız daha iyi bir performans alabilirsiniz.

Burada 192.XXX.XXX.XXX olan yerleri silip kendi YEREL IP adresinizi yazın. (192.162.2.2 gibi) Yerel IP numaranızı öğrenmek için

Windows başlat menüsünden, Çalıştır'ı tıklayın. "cmd" (tırnak işareti olmadan) yazıp enter'a basın. Karşınıza DOS penceresi gelecek. ipconfig yazıp Enter deyin. IP Adresi yazan kısım sizin yerel IP adresinizdir. Bunu bir yere not edin ve 192.XXX.XXX.XXX olan yerleri kendi IP adresinizle değiştirin.

Bunları yaptıysanız, PMP.ini dosyanızı kaydedin ve kapatın.

Yine İndirdiğimiz RAR dosyasındaki VLC klasörünüzdeki tüm .NVO uzantılı dosyaları artık PSP'nize yüklediğiniz "PMPVLC009_JockyW" ve "PMPVLC009_JockyW%" klasörlerine kopyalayın. Ayrıca orada VLC-ENABLE.avi diye bir dosya göreceksiniz. Onu da, PSP'nizin hafıza kartından /PSP/VIDEO klasörü yoksa oluşturup, oraya kopyalayın. (dikkat edin /VIDEO klasörü değil, PSP/VIDEO) Son olarak indirdiğiniz PMPVLC009 klasörüne geri gelin ve PMP Server klasörünü açıp pmp_server.py klasörünü PSP hafıza kartınızın kök dizinine (root dizinine) ekleyin.

Eveet, en zor kısmı tamamladınız. Artık PSP'nizde VLC programı var.

###### Eğer program açılmıyor ve "Game could not be started" hatası veriyorsa, öncelikle dosyaları doğru klasöre attığınızdan emin olun. Eminseniz, büyük ihtimalle Custom Firmware'niz 1.50 Kernel modunu desteklemiyor demektir. Firmware'inizin adının yanına "1.50 addon" yazın ve Google'dan aratın. Ben bu sorunu yaşamıştım, 1.50 eklentisini yükleyince sorun ortadan kalktı ve birçok PSP homebrew'u da çalıştırmaya başladım. ######

4) Şimdi derin bir nefes alın.

Önce TVU Player programını açın. Bir kanal bulun ve seyretmeye başlayın. Kanalın açılması biraz zaman alabilir, sabredin azcık canım ;)

5) Kanalınız açıldıktan sonra bilgisayarınızda VLC Player'ı çalıştırın. "Dosya" Menüsünden "Open network stream" e gelin. "HTTP/HTTPS/FTP/MMS" yazan yeri işaretleyin. URL kısmına da yerel IP adresinizi yazın. Yanına iki nokta koyup 8901 yazın. 192.168.2.2:8901 gibi...

Sonra, en altta Stream/Save kutucuğunu işaretleyim "Settings"e tıklayın. Başka bir pencere açılacak. Orada "Target" alanına aşağıda vereceğim kodu yazın:

:sout=#transcode{vcodec=DIV3,vb=600,width=360,height=272,fps=25,acodec=mp3,ab=48,channels=2}: 
    duplicate{dst=std{access=http,mux=ogg,url=192.XXX.XXX.XXX:1234}}

Yukarıdaki kod yerine

:sout=#transcode{vcodec=DIV3,vb=400,width=400,height=272,acodec=mp3,ab=96,channels=2}: 

Yazarsanız, daha iyi bir ses kalitesi ve daha akıcı bir görüntü elde edersiniz.

Ayrıca yine önceden yaptığımız gibi 192.XXX.XXX.XXX yazan yere kendi IP numaranızı yazın.

Eğer yukarıdaki resimdeki gibi yaptıysanız OK'e basın. Sonra Tekrar OK'e basın. Şimdi artık hazırsınız! Tek yapmanız gereken şey, kanepenizde uzanıp PSP'nizden Televizyonunuzu seyretmek!

6) PMPVLC009 Programını PSP'nizden çalıştırmak.

PMPVLC009 programını PSP'nizden açın. PSP'nizin üst kısmında bulunan saydam iki tuştan, sağdakine basın. (İngilizcesi "R" tuşu ama Türkçe'den emin değilim :)) PSP'niz bağlanacaktır. Bağlanmıyorsa WPA şifreleme sisteminden kaynaklanıyor olabilir. Modeminizin şifresini geçici olarak kaldırın. Şifrenizi kaldırdıktan sonra, yeniden kablosuz bağlantınızı PSP'nize tanıtın. Tekrar deneyin. Mutlaka bağlanacaktır.

Select Tuşuna basın, ekranda bir menü açılacak. Oradan "Live Stream" bölümünü seçin ve PSP'nizden O (Daire tuşuna) basın. Ekrana "Loading" yazısı gelecek. Biraz bekleyin, ilk yükleme 1 dakika kadar sürebilir. Yavaş yavaş görüntü gelecek, ve evet; ARTIK PSP'NİZDEN BEDAVA TELEVİZYON KEYFİNİ ÇIKARIYORSUNUZ!

NOT: Bu yazıyı lütfen olduğu gibi Kopyala / yapıştır yapmayın. Buranın linkini verip beni kaynak gösterin. Çünkü bu yazı hiçbir Türkçe sitede yok; lütfen saygı gösterelim.

NOT2: Bu teknik bilgilerihttp://forums.afterdawn.com/thread_view.cfm/496291 adresinden johnc1234 isimli kullanıcının yazdığı makaleden öğrendim. Sizle bu bilgileri paylaştım. johnc1234 isimli arkadaşa teşekkür ederim, her ne kadar bu yazdıklarımı anlamayacak olsa da :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkerm -- 19 Kasım 2007; 23:27:13 >

• UYDUDAN TV YAYINI ALMAK

Burada anlatacağım olay yukarıda yazdığım anlatım temelinde şekillenmekte. O nedenle yukarıdaki makaleyi tamamen okumadan ve anlamadan buraya kesinlikle geçmeyin.

TV Kartınız ile Uydu'dan yayın almak da yine benzer bir mantıkla çok kolay şekilde gerçekleştirilebiliyor. Öncelikle ProgDVB yazılımına ihtiyacınız var. ProgDVB.com adresinden indirebilirsiniz. Yalnız programı kurarken "Bradcast Server" Modülünü de kurmalısınız. Zaten ayarlara dokunmazsanız otomatik olarak kuracaktır. Programın kuruluşunu ve çalıştırmasını detaylı olarak anlatmayacağım. Bunu Google'dan araştırırsanız birçok yerde rahatlıkla bulabilirsiniz. Ben doğrudan olayımıza gireceğim.

Programı kurdunuz, çalıştırdınız. Şimdi "Service" Menüsünden "Broadcast Server" a tıklayın.

Ardından açılan pencerede aşağıda gördüğünüz resimde yazılı değerleri girin. OK deyin.

ProgDVB ile işiniz bitti. Şimdi VLC Player'a gelin. "File" Menüsünden "Open Network Stream"i tıklayın. Açılan pencerede, UDP/RTP yazan yeri işaretleyin ve port kısmına 8901 yazın. Pencerenin alt kısmındaki "Stream/Save" kutucuğunu işaretleyin ve "Settings" e tıklayın.

En üstte Target yazan kısma aşağıdaki kodu yazın (TVUPlayer'ı izlemek için yazdığımız kodun aynısı):

:sout=#transcode{vcodec=DIV3,vb=600,width=360,height=272,fps=25,acodec=mp3,ab=48,channels=2}: 

Yukarıdaki kod yerine

:sout=#transcode{vcodec=DIV3,vb=400,width=400,height=272,acodec=mp3,ab=96,channels=2}: 

Yazarsanız, daha iyi bir ses kalitesi ve daha akıcı bir görüntü elde edersiniz. Ayrıca 192.XXX.XXX.XXX yazan yeri kendi yerel IP'nizle değiştirmeyi unutmayın.

OK deyin o ekrandan çıkın, sonra tekrar OK deyin. PSP'nizden PMPVLC programını çalıştırın ve aynı TVUPlayer için yaptığımız gibi TV yayınını almaya başlayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkerm -- 20 Kasım 2007; 0:47:28 >

• Herhangi bir takılma var mı , çünkü internetten zor izliyoruz zaten , takıla takıla.
  • Eğer bilgisayarından izlerken takılma yoksa (ki bende 1mbit'lik bağlantıyla kesinlikle yok) PSP'de de hiç takılma olmaz.
  • Az önce denedim, ProgDVB'den yani uydudan da görüntü alabiliyorum. Harika bir olay.
  • paylaşım için teşekkürler
  • güzel bi anlatım olmuş
    dediklerini aynen yaptım

http:// ip adresi error while opening file

diyo neden
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PS4 de ip tv izlenebilir mi?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: eren_22

güzel bi anlatım olmuş
    dediklerini aynen yaptım

http:// ip adresi error while opening file

diyo neden

Öncelikle kablosuz modeme çok yakın bir mesafede durmalısın. İyi bir sinyal alımı olmalı.

Eğer bilgisayarında daha önceden kurulu VLC player varsa onu tamamen kaldır. Program Files'daki klasörünü sil. Verdiğim paketteki VLC player'ı yükle.

Yerel IP adresini her gereken yerde doğru olarak yazdığından emin ol. XXX.XXX.XXX şeklinde yazılan yerleri yerel IP adresinle değiştirdiğinden emin ol.

Tüm bunlara rağmen yine açılmadıysa birkaç kez daha dene. PSP'yi kapa - aç. Bazen ilk denemede açılmayabiliyor. Olmaması için hiçbir neden yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkerm -- 19 Kasım 2007; 15:33:16 >

• peki kota?
  • quote:

Orjinalden alıntı: turkerm

Az önce denedim, ProgDVB'den yani uydudan da görüntü alabiliyorum. Harika bir olay.

Progdvb den nasıl goruntu aldınız.Burda anlatılan sanırım internet uzerındekı tv kanallarını izlemek için.Progdvb den goruntu alabilceksem bende yapıcam bunu. Ayrıca anlatım içinde teşekkür ederim.

• quote:

Orjinalden alıntı: nomnsecreteam

peki kota?

Tabi internetten görüntü almak kotayı epey etkileyecektir. Ama TV Kartınız varsa ProgDVB üzerinden de yayın almak mümkün.

quote:

Orjinalden alıntı: UgggU�

quote:

Orjinalden alıntı: turkerm

Az önce denedim, ProgDVB'den yani uydudan da görüntü alabiliyorum. Harika bir olay.

Progdvb den nasıl goruntu aldınız.Burda anlatılan sanırım internet uzerındekı tv kanallarını izlemek için.Progdvb den goruntu alabilceksem bende yapıcam bunu. Ayrıca anlatım içinde teşekkür ederim.

Rica ederim. İşin en keyifli yanı zaten ProgDVB'den yayın almak ve o da çok kolay şekilde yapılıyor. Bunu da kendi çabalarımla buldum. Birazdan ayrıntılı şekilde eklerim.

• Uydudan nasıl televizyon yayını alınacağı konusunu konudaki ikinci mesajıma ekledim. Bilginize...

Umarım işinize yarar.
  • Çok teşekkürler turkem.Yarın ilk işim bunu uygulamak olucak.
  • quote:

Orjinalden alıntı: UgggU�

Çok teşekkürler turkem.Yarın ilk işim bunu uygulamak olucak.

Rica ederim dostum. Uyguladıktan sonra buraya sonucunu yazarsan sevinirim
  • Mutlaka yazıcam benim Progdvb de broadcast eklentısı yok.Yeniden kurucam sanırım setup dosyası ile içinde vardır o eklentı.

Ekleme : Yeniden bütün eklentılerle kurdum ama servis de öle bi seçenek yok.Resim aldım eklıyorum.Bütün seçeneklere baktım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UgggU™ -- 20 Kasım 2007; 13:05:31 >

• Şimdi biraz araştırdım, ProgDVB'nin yeni sürümünde "Broadcast Server" dediğimiz şey "Prog Media Server" olmuş. Oradan da aynı işlemi yapabilirsin sanırım. Olmazsa eski versiyonunu indirmeyi deneyebilirsin.http://download.progdvb.com/ProgDVB4.88Std.exe

Yine olmazsa buraya yazarsan sana elimdeki versiyonunu upload edebilirim.

Kolay gelsin.
  • Tamam teşekkürler ben power install kurmuştım.Şimdi onla deniyim o zaman.
  • Elinizdeki sürümü upload edebilirmisiniz ? Çünkü prog media server baya karışık.
  • Al dostum: ProgDVB 4.52

r a p i d s h a r e.com/files/71021047/ProgDVB4.52FullInstall.exe.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkerm -- 20 Kasım 2007; 15:32:43 >
  • Çok saol kurdum 4.52 yi güncel kanal listesini kabul etmıyolr.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.