Şimdi Ara

PSP için EN İYİ RPG OYUNUNU SEÇİYORUZ ! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
12.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar herkes buraya aksiyon/rpg leri yazıyor hoş olmuyor lütfen aksiyon/rpg ve rpgleri karıştırmayın tamam 2sinde de RPG olabilir ama dikkatli incelerseniz baya fark var aksiyon/rpg de rpg bazında olan türler karakteri geliştirme belki şu an aklıma gelmeyen 1-2 şey daha aksiyon/rpg kişinin bilgisayarı kullanma adaptasyonuna göre bile değişiyor çünkü örn. bi kişi çok iyi kullanabiliyorsa pot filan vuruşlar ayarlar çatır çatır basar o bölümü geçer ama rpg de ise çok farklı bi kere rpgdeki Turn mantığı olduğu için aksiyon/rpglere göre farklı daha çok stratejik vede en azından dandik bi rpg oynamıyorsanız belli bi seviyeden sonra 5 hamlelik hesap yapmanız gereken bi oyun türüdür.şimdi bu anlattıklarımı niye anlattım buraya yazan arkadaşların çoğu Aksiyon/rpg yazıyor örn Monster Hunter tamam ben onuda oynadım yani oyunu kavrarsan çok zevkli bir oyun ama bi Jean D'arc la aynı kefeye konca oyun değil kalite bakımından demiyorum yani oyun türüne göz atın en azından.

• Rpg Açılımını bilmeyenler için söylüyorum Roll Playing Games
    Ve Standart Nox Diablo Neverwinter tarzı oyunlar belli bir backrounda bağlı olup reel time oyunlar m&m yada warlord gibi turn base oyunlar rpg ye dahil deil düşünceme göre. Bi rpg sınıfına bi Lotr Fps Yi koymak gibi bişey bi Fsp Savaşırısn lvl atlarsın karakter geliştirirsin
    Gaulents diye bi oyun görmüştüm güzel bişeye benziyor ama deneme fırsatım olmadı
  • neverwinter nights ve diabloya şimdi rgp değilmi diyosun?? baldurs gate hakkında ne düşünüyosun arkadaşım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Winvrour -- 21 Ağustos 2008; 11:28:51 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: .:BBR:.
    Ayrıca Kalite asla göreceli değildir. Bir Şey Ya kalitelidir yada değildir. Kişiden kişiye kalite değişiklik göstermez. Bir oyunun kalitesine karar verirken karşılaştırma için bir başka oyuna ve somut bilgilere ihtiyacınız vardır. Bir oyuna "Kalite çok dandik" derken bol keseden sallayıp, laf ebeliği yapmak yerine ufak bikaç araştırma yapılması gerekir.

simdi onemli bir noktaya deginmissin BBR. evet kaliteli goreceli degildir. Su ayrimin da farkina varmak lazim: insanlarin oyundan beklentisi nedir, kalite midir , zevk midir?

Kalitenin parametresi nedir? mesela en ilkel tetrisi bugunun grafik manyagi bi RPG bi oyunla kiyaslamak adil mi?

Cok acik bi itirafta bulunayim, 90'dan beri oyun oynarim, ve her gecen yil oyunlardaki zeka duzeyi azaliyor(futbol oyunlari haric diyecegim ki pes 2008 de bu da tersine dondu). Bas grafigi, salla yaraticiligi. Her gecen gun oyunlar daha cok birbirine benziyor, degisen karakterler, buyu adlari, mekanlar, senaryolar. Ayni seyleri oynuyorsun. Eskiye gore daha fazla yapimci, daha fazla oyun var, benzerlikler kacinilmaz, ama birbirinin aynisi tonlarca oyun var, son zamanlarda pek oyun oynamadigim icin isimleri hatirlamiyorum ama en guzel ornegi GTA mesela.GTA Vice city ile San Andreasin farki ne?
    ama Prince ile Prince 2 arasinda daglar kadar fark vardi. Ondan sonra bu grafik safsatasi cikti, oyunlardaki gelistiricileri rolu azaldi.

Simdi genclere bakiyorum 'cok gercekci abi' diyor oyun icin. Babacim, ismi 'oyun' bunun, olayi gercekci olmasi degil ki, oyun ne icindir zevk, eglence icin, . Eski oyunlarda dandik grafikler vardi, ama o oyunlar bizim hayal gucumuzu gelistirirdi, 50-60 pixellik dandik adam degil, kafamizda bi goruntusu vardi o karakterlerin.

Araba yarislarinin da tadi tuzu yok. Ya simdi eskiye bakin, hit oyunlara, bugune bakin. Eskiden mesela mariodan, prince e, street figtera, star crafta, simcity e.

IGN nin listesine bak tum zamanlarin en iyi 25 oyununa, birinci sirada kim var, 1994 yapimi bi oyun.
    http://pc.ign.com/articles/772/772285p3.html ,
    ilk 10 daki oyunun 6 tanesi 2000 oncesi.

Simdi bu oyunlar ne yonden daha kaliteli bu 2000 sonraki oyunlara? 256 renkli, pc speaker li muzikli oyunu kim bu gunku oyunlardan kaliteli bulur?
    iste orada oyun kurgusundaki yaraticilik ve oyundan alinan zevk girer ki, bunu da degerlenirmenin nesnel bir yolu yoktur, kisiseldir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erhun -- 21 Ağustos 2008; 18:50:58 >

• quote:

Orjinalden alıntı: erhun

quote:

Orjinalden alıntı: .:BBR:.
    Ayrıca Kalite asla göreceli değildir. Bir Şey Ya kalitelidir yada değildir. Kişiden kişiye kalite değişiklik göstermez. Bir oyunun kalitesine karar verirken karşılaştırma için bir başka oyuna ve somut bilgilere ihtiyacınız vardır. Bir oyuna "Kalite çok dandik" derken bol keseden sallayıp, laf ebeliği yapmak yerine ufak bikaç araştırma yapılması gerekir.

simdi onemli bir noktaya deginmissin BBR. evet kaliteli goreceli degildir. Su ayrimin da farkina varmak lazim: insanlarin oyundan beklentisi nedir, kalite midir , zevk midir?

Kalitenin parametresi nedir? mesela en ilkel tetrisi bugunun grafik manyagi bi RPG bi oyunla kiyaslamak adil mi?

Cok acik bi itirafta bulunayim, 90'dan beri oyun oynarim, ve her gecen yil oyunlardaki zeka duzeyi azaliyor(futbol oyunlari haric diyecegim ki pes 2008 de bu da tersine dondu). Bas grafigi, salla yaraticiligi. Her gecen gun oyunlar daha cok birbirine benziyor, degisen karakterler, buyu adlari, mekanlar, senaryolar. Ayni seyleri oynuyorsun. Eskiye gore daha fazla yapimci, daha fazla oyun var, benzerlikler kacinilmaz, ama birbirinin aynisi tonlarca oyun var, son zamanlarda pek oyun oynamadigim icin isimleri hatirlamiyorum ama en guzel ornegi GTA mesela.GTA Vice city ile San Andreasin farki ne?
    ama Prince ile Prince 2 arasinda daglar kadar fark vardi. Ondan sonra bu grafik safsatasi cikti, oyunlardaki gelistiricileri rolu azaldi.

Simdi genclere bakiyorum 'cok gercekci abi' diyor oyun icin. Babacim, ismi 'oyun' bunun, olayi gercekci olmasi degil ki, oyun ne icindir zevk, eglence icin, . Eski oyunlarda dandik grafikler vardi, ama o oyunlar bizim hayal gucumuzu gelistirirdi, 50-60 pixellik dandik adam degil, kafamizda bi goruntusu vardi o karakterlerin.

Araba yarislarinin da tadi tuzu yok. Ya simdi eskiye bakin, hit oyunlara, bugune bakin. Eskiden mesela mariodan, prince e, street figtera, star crafta, simcity e.

IGN nin listesine bak tum zamanlarin en iyi 25 oyununa, birinci sirada kim var, 1994 yapimi bi oyun.
    http://pc.ign.com/articles/772/772285p3.html ,
    ilk 10 daki oyunun 6 tanesi 2000 oncesi.

Simdi bu oyunlar ne yonden daha kaliteli bu 2000 sonraki oyunlara? 256 renkli, pc speaker li muzikli oyunu kim bu gunku oyunlardan kaliteli bulur?
    iste orada oyun kurgusundaki yaraticilik ve oyundan alinan zevk girer ki, bunu da degerlenirmenin nesnel bir yolu yoktur, kisiseldir.

Doru diosun bende ondan bahsediyorum yani hiçbi gamespot puanına bakıp aa bu oyun çok zevkli diyemessiniz ama harbiden kaliteli oyunmuş diyebilirsiniz.

Ayrıca kalitenin parametresi zamandır. hatırlarsanız duke nukem 3d zamanının en kaliteli oyunydu. Örneğin Eğer Şuan Biri Herhangi Bir Oyun Yapıp Atıyorum GTA San Andreas'daki Grafikleri Dokuları vs. Kullanıyorsa O Oyun Kalitesizdir...

Neden? Çünki üstüne uğraşmamıştır eski dokuları eski grafikleri kullanmıştır. Ozmn ne olur gamespot puanı düşer. Aynı Şey ses içinde Geçerli. ses oyuna uyum sağlamıyor yada ses kalitesi diğer oyunlarda atıyorum 192 kpbs başka bi oyunda 96kpbs ise ses puanını düşük verirler.

Oynanabilirlikde aynı şekilde siz süper grafikli bi oyun yapıparda kontrolleri berbat olursa o oyun yine kalitesiz olur.

Listede konusuna gelirsek hala aynı şeyi savunuyorum kalite göreceli değildir. eğer tüm adventure oyunlarını bi listede topalaycaksan onları ortak zaman diliminde değerlendirmen lazım .örneğin grim fandango en kaliteli adventure oyunudur çünki yapan insanlar o zamanki teknolojinin tüm getirisini kullanmış dört dörtlük bir oyun yapmışlardır. çikan diğer adventure oyunaların %99u ise hiçbi zaman teknolojinin tüm getisini kullanıp üzerinde çalışılmıyor. aynı şekilde grim fandangoyu günümüz teknolojisinde tekrar yaptıklarını düşününce diğer tüm adventure oyunlarından daha güzel olacağını çünki yapan programcıların 1998 yılındaki gibi üzerinde çok çalışıp tüm günümüz teknolojisinden yararlanıcaklarını hesaba katmak gerekir.

eğer bu tür oyunları ortak bi zaman diliminde değerlendirmez isen örnek verirsek FPS türünde en süper oyun crysis en kötü oyun wolfenstein 3d çıkarki böle bişey söz konusu bile değil.

diğer dediklerinde ise haklısın yukarda dediğim gibi günümüzde her oyun ilk olarak grafik ön planda tutulduğu için ne senaryoya ne oynanbilirliğe değer veriliyor o zmn ne oluyor işte pro street gibi grafikleri güzel fakat oynanabilirlikden ve senaryodan yoksun yani kalitesiz bi oyun çıkıyorki, gamespotun verdiği puan (bence kalite puanı) zaten 6.5

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leingrad -- 21 Ağustos 2008; 19:26:07 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Winvrour

neverwinter nights ve diabloya şimdi rgp değilmi diyosun?? baldurs gate hakkında ne düşünüyosun arkadaşım?

yazdıklarımı iyi okumamışsın dikkatli oku

fps şeklinde savaşıp kendini geliştirdigin lvl atladıgın oyunlardan bahsediyorum bunlar rpg ye girmiyor
  • İyi günler.

Burada tartışma birden rpg ile aksiyon rpg farklarına dmndü ve yazmadan edemedim. Rpg hepimizin bildiği gibi bir karakteri canlandırma - yönetme oyunlarına verilen genel bir isim. Araba yarışı veya atıyorum futbol oyunu gibi. Ama oyunlar da kendi aralarında kollara ayrılmalıdır ki biz oyunseverler değişik oyun görsün. Örnek vermek gerekirse bir rpg oyununu first person oynarsak ne olur. Dark messiah olur ki o oyunda ne bir turn mantıgı nede ırk vs secimleri yok. Ama rpg. Nedeni ise nasıl gran turismo ile nfs araba yarışı ise bunlarda rpg. Bunun yanına aksiyon koy nebiliyim rts koy... koyda koy ama eğer bir karakteri canlandırıp seviye atllayıp özelliklerimizle bir farklı kişilik yarata biliyorsak. bence bu bir rpg dir.

Bence en iyi rpg oyunu crisis core ama Jeanna D'arc ta mukkemel oyun diyebilirim.

Son olarak diablo saf bir rpg değil oda aksiyon rpg oldugu dusuncesindeyim

• Dogru düzgün bir rpg yok. Olanların neredeyse hepsi turn-based. Asla sevemediğim bir stil
    O nedenle iyi RPG yok diyebilirim. Jeanne darc dayanabildigim kadarıyla iyiydi, ama sistemi baydı. Bunlara dayanaraktan şu anda PSP de oynanabilecek en iyi rpg oyun PSX oyunu olan Vagrant Story bana göre..
  • PS1'in en baba klasiklerinden biridir Vagrant Story, rahat 30 defa bitirmişimdir. "Yok böyle bir oyun" türünden oyunlardan. FF12'yi de yapan ekip aynı ekiptir, bilginize, bir şekilde oynayın oynatın.
  • Crisis Core tabi ki, en guzeli. Role Playing demisken Monster Hunter Freedom 1 ve 2 gercekten cok guzel sanirim yuz saati gectim su anda 2.sinde.

Son olarak Crisis Core yine, boyle bir son olamaz..
  • Crisis Core tabi ki...Gerçi benm PSP'de kendine fazla yer bulamadı ama arkadaşınkinden geçiniyoruz
  • quote:

Orjinalden alıntı: erhun

...

...

çok doğru bir saptama...
  • quote:

Orjinalden alıntı: fallen_angel17

Crisis Core tabi ki, en guzeli. Role Playing demisken Monster Hunter Freedom 1 ve 2 gercekten cok guzel sanirim yuz saati gectim su anda 2.sinde.

Son olarak Crisis Core yine, boyle bir son olamaz..

2 kere ağladım yahu sonunda, MGS'den beri böyle birşeye tanık olmadım.

Kesinlikle Crisis Core aksiyonuna rağmen, hikayesi adına en iyi rpg sonuçta, gerçekten FallenAngel, böyle bir son olamaz...
  • Arkadaşlar bu konuyla alakası yok ama ben şöyle düşündüm.Şimdi bir anket açsam şıklara oyunları eklesem,oyunlara oy verseler bizde ona göre en çok oy alanları oynasak.Aslında oyun tavsiyesi konusu görmüştüm ama hem zaten o konuyu bulamadım hemde böyle daha net olur diyorum.Bunu sormamdaki amaç tavsiye konusu varken yeni konu açtığım için ceza alırmıyım diye sordum.Sizce yapayım mı ?Bence çok güzel olur
  • bence en mantıklısı bir kaç oyun seçip anket yapmak
  • ilk mesajdaki ilk ss heavenly sword değil mi?değilse çok şey kaçırmışım demektir
  • Ekrandaki İlk SS ''Heavenly Sword '' Ps3 Ex Oyunu o bölümü geçmiştim ordan anladım xD
    Ve Bence Square Enix in Yeni Çıkarttığı '' STAR OCLEON '' çok tutmuş olucakki Yenisi Çıktı 1 yıl değil üzerinden sadece aylar cıkmasına karşın ... square enix in en son çıkarttığı oyunlar süper bnce bu seri...
    STAR OCEAN: First Departure
    STAR OCEAN: Second Evolution
  • oyunun grafiğide ii olmalı
    görüntüsüde insana zevk verir sonuçta
    ama senaryo başta tabi
  • İlk SS Heavenly Sword..

En iyi RPG'ye gelecek olursak Monster Hunter Freedom 2 ve FF:Crisis Core güzeldi bana göre..
  • Şu an Final Fantasy Tactics: War of the Lions.Jeanne D'arc'ı deneyince onun yerini alabilir belki.

quote:

Orjinalden alıntı: cemsnt

İlk SS Heavenly Sword..

Ben de onu çözmeye çalışıyordum
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.