Şimdi Ara

PSU 5V güç hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Merhaba arkadaşlar. Üstteki resimde kırmızı kablo 5V+ ve yanındaki siyah GND bildiğim kadarıyla. Şimdii ben bu kırmızı ve siyah kabloyla 5V ile çalışan bir motor çalıştırıyorum ama elimde çalıştırmam gereken 6-8 tane motor var. Bu tek kırmızı kablo hepsinin 5V ihtiyacını karşılar mı ? umarım anlatabilmişimdir :D

• Psular 5 voltta oldukça güçlüdür, çalıştırır ancak elektrikli motorlar parazit üretir, yani bilgisayardan ayrı iken çalışman daha mantıklı olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sword1st S kullanıcısına yanıt
    Arkadasin dedigi gibi 20-30A verebilir. Psu nun etiketinde yazar

3-4 veya daha fazla sari kablo ve siyah kablo kullanan. Tek kabloyla calistirmayin motorları.

• porsche911turbo kullanıcısına yanıt
    Parazitin ne gibi zararları olur? Anfi devrelerinde direk paraziti duyuyoruz ancak pclerde herhangi bir zararı olacağını sanmıyorum sonuçta fanlar zaten psuya bağlı değil mi?
  • Hesher kullanıcısına yanıt
    Hassas entegreler genelde 5voltla çalıştığı için ve anakartta
    Bolca olacağından tedbir amaçlı ayrı psu kullanmaktan yanayım, çünkü üreticiler bunu hesaba katmazlar, fanlar 12 volt ile çalıştığı için psu içindeki trafosu ayrıdır bağımsız çalışır. Belki de benimki kuruntudan ibarettir.

• porsche911turbo kullanıcısına yanıt
    12v 5v 3v gibi guclu cikislar anatrafodan ortak gelir. Sagdece anakartin uyanik kalmasi icin ayrica kucukbir trafo st-by icin ufakbir guc ile devamli sebekededir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: toyer

3-4 veya daha fazla sari kablo ve siyah kablo kullanan. Tek kabloyla calistirmayin motorları.

Sarı kablo 12V değil mi ?

PSU nun bilgisayar ile bir alakası yok ayrı bir psu sadece bu iş için kullanıyorum.

Etiketinde +5V nin altında 30A yazıyor. Diyelim ki çalıştıracak gücü veremedi psu mu patlar motorlar mı ?

Şimdilik 6 motor bağlayacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sword1st -- 20 Haziran 2014; 15:51:16 >
  • Motor var motor var. nasıl motor ne kadar gücü var vs. Bunları bilmeden nasıl cevap verilsin. Motoru ve etiketini resimleyeceğinize konnektörü resimlemişsiniz.
    Motorlar kaç watt o önemli, motorlara bişey olmaz psu zarar
    Görebilir. Dendiği gibi motorlar ne kadar güçlü ona göre değişir durum. Bide psu içinde 5 v çıkan kısımda kablolar toplu halde aynı yere lehimlenerek, dağıtım yapılır siz bence
    Psuyu açıp kırmızıların hepsinin toplu olduğu yerden çıkan kabloları takip ederek dışarda hepsini birleştirin. 5v 30 a hazır halde bulunsun. Sonra motor büyüklüğüne göre kablo kalınlığını ayarlarsınız

• Haklısınız kusura bakmayın motor DC 5V 1.0A

Bu durumda ne gibi bir yol izlemem lazım ? dediğiniz gibi psu yu açıp işlem yapmak istemiyorum fazla bilgim yok çünkü
  • Zaten olması gerekliği gibi güçlü değilmiş direk tek kırmızı tek siyah kablo girmen yeterli

Evet sari 12 kirmizi kablo 5 volt yanlis yazmisim.

Motorlar 1 amperlikmis tek kablo ile 6-7 motor tadabilirsiniz. Kablo fazla ise 2 kablo kullanmanız daha iyi olur

• Tamamdır öyle yapayım o zaman herkese cevaplar için teşekkürler
  • Psulara birşey olmaz genelde kendini korumaya alıp kapatır en ufak şeyde.Motorada birşey olmaz ancak güçlü motor bağlarsan motorlar ilk çalışma anında yüksek akım çektikleri için psu kendini korumaya alabilir. Bazılarıda almıyor. Ancak motorun paraziti önlemek için motora paralel bir diyot bağlayabilirsin.
  • Motora ters paralel diyod ama schottky tipi bağlamak avantaj sağlar. Mümkünse her motorun besleme ucuna ters paralel diyot bağlayın. Motor kablolarını örneğin her kırmızı siyah kablo dalına 2-3 motor olacak şekilde bağlayın. Eğer tüm motorlar bağlı iken güç kaynağı anlık kalkış akımından ( demeraj denir) korumaya geçerse tüm kırmızı kabloları birleştirip seri olarak 10 ohm 10 watt direnç atın. Siyahlarıda birleştirip motorlara girin. Motorlar dönmeye başladıktan sonra unutmazsanız elle unutursanız 1-5 saniye ayarlı bir zaman rölesi ile direnci kısadevre edin. Normalde de çok hdd içeren server sistemlerinde hddlerde staggered spin özelliği olur bu sayede hddler aynı anda değil kademe kademe devreye girer. Normalde de yeni hddlerde soft start özelliği olduğundan psular çökmeden çok hddli sistemler sorunsuz çalışır. Bunları neden açıkladım hddler de motor içerir ve 12 volt üzerinden motorlar 0,5-1 A arası çekerler. Mesela benim sistemimde 5 hdd mevcut.

• quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Fırtına

12v 5v 3v gibi guclu cikislar anatrafodan ortak gelir. Sagdece anakartin uyanik kalmasi icin ayrica kucukbir trafo st-by icin ufakbir guc ile devamli sebekededir

Bu kanalların her birinin ayrı filtre devresi var.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sozuak

Motora ters paralel diyod ama schottky tipi bağlamak avantaj sağlar. Mümkünse her motorun besleme ucuna ters paralel diyot bağlayın. Motor kablolarını örneğin her kırmızı siyah kablo dalına 2-3 motor olacak şekilde bağlayın. Eğer tüm motorlar bağlı iken güç kaynağı anlık kalkış akımından ( demeraj denir) korumaya geçerse tüm kırmızı kabloları birleştirip seri olarak 10 ohm 10 watt direnç atın. Siyahlarıda birleştirip motorlara girin. Motorlar dönmeye başladıktan sonra unutmazsanız elle unutursanız 1-5 saniye ayarlı bir zaman rölesi ile direnci kısadevre edin. Normalde de çok hdd içeren server sistemlerinde hddlerde staggered spin özelliği olur bu sayede hddler aynı anda değil kademe kademe devreye girer. Normalde de yeni hddlerde soft start özelliği olduğundan psular çökmeden çok hddli sistemler sorunsuz çalışır. Bunları neden açıkladım hddler de motor içerir ve 12 volt üzerinden motorlar 0,5-1 A arası çekerler. Mesela benim sistemimde 5 hdd mevcut.

Çok teşekkürler yardımınız için. En kısa zamanda deneyip bakacağım Eğer olurda bir sıkıntı çıkarsa zaten tekrar yardımınızı isterim :) Herkese hayırlı akşamlar..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.