selamın aleyküm, XPG core reaktor 750w satın aldım fakat bu güç kaynağının içerisinde eps connector (8-PIN (4+4)) yokmuş ben bu durumu sonradan öğrendim. ben şimdi dışardan bu connector'ü dışardan alıp bağlasam olur mu yoksa sistemi hiç riske atmayıp iade edip yeni psu mu alayım kararsız kaldım ? sistem : asus rog strix rtx 3070 ti oc (3x8pin) asus tuf b660m plus d4 (8pin + 4pin) |
PSU Connector yardım
-
-
https://www.xpg.com/tr/xpg/641
Üretici sayfasında 2 adet 4+4 pin kablo var görünüyor. Acaba size iade ürün mü geldi?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
İade edim derken sıfır mı alndı ürün ? galiba öyle , bnde aynı ürün var, 2 adet 4+4 - 8 pin işlemci güç girişi var mevcut yani.
Ürün 2. el mi alındı kablolar kişi de falan mı kaldı ?
-
hayır ürünü gaming gen tr üzerinden aldım ve ürününün poşetlerini jelatinlerini ben açtım
-
valla hocam poşetlerini herşeyini ben açtım ama bi detay vardı içi inanılmaz kokuyordu ve güç kaynağını sallayınca şıkır şıkır ses geliyordu
-
Anladım ürün sıfır, sıkntı yoksa senin için sata ve molex kablolar hariç onlara gerek yok, diğer içinden çıkan kabloları yan yana koyup resim atabilirmisin ? daha sağlıklı olur. Yardmcı olmaya çalışalım.
-
ürünün jelatinlerini ben açtım ama çok fazla koku vardı tarif edemediğim sanki zorlanmış gibi kabloların jelatinlerini de ben açtım anlamadım
4 tane olan pcı-e
2 tane olan cpu yazıyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ArdIX -- 20 Eylül 2022; 16:23:25 > -
Şu alttaki 2 kablo 8 Pin EPS değil mi ?
İlk mesajda yok demiştiniz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 20 Eylül 2022; 16:34:48 > -
şimdi fark ettim ya valla çıldıracam çıt çıtlıymış bende baktım elime aldım ayrılmıyor sonra sitesinde 6 adet pcı-e görünce benim üründe 2 adet eksik çıktı diye düşündüm
benim cahilliğim kusura bakmayın
-
İnsanlık hali, resmi onun için demiştim koyun diye :) aranan kablolar alttaki olanlar ... @joker92
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erhan1982DZC -- 20 Eylül 2022; 17:36:17 > -
6 adet pci diyince 6 ayri kablo olarak saymiyorlar. 3 kablo her kabloda 16 pin olunca 6 pci olarak sayiyorlar. :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Benim kafa şu sıralar yoğun o yüzden benim hatam ya ama genel bir sorun daha var. Çalıştıkça kondansatör yanığı gibi koku geliyor acaba sorun teşkil eder mi ?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Olabilir dostum insanlik hali..
Koku gelebilir genelde plastiklerden geliyor. sorunsuz sessiz cw siz çalişiyor ise şimdilik dursun. Koku ancak psu dibinden mi belli oluyor yoksa etrafa yayiliyor mu ?
-
İlk çalıştırdığında yoğun geliyordu sonradan azaldı içinden geliyordu yoğun bir şekilde o yüzden tereddüt ettim.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Problem olacağini zannetmiyorum. Genelde elektronik aletlerde gelebiliyor. Malum psu larda çok fazla kimyasal a sahip bileşenler mevcut. Sorunsuz sessiz soguk çalişiyor ise elleşmeye gerek yok. Korkulacak birşey olacağini zannetmiyorum çünkü farkli markalar da ve iyi psu larda yaşayanlar mevcut.
-
Biraz daha çalıştıracağım ama sistemi tam olarak kurmadığı için pek bir şey diyemiyorum 2 kez çalıştırdım daha anakartı iade etmeyi düşünüyorum b660m almıştım Prime z690m düşünüyorum onu da kabul ederler mi bir fikrim yok
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X