Şimdi Ara

PSU fanı kontrol edilebilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar,anakartın kutusunda çıkan Asus PC Probe II ile,bir adet kasa fanının ve cpu soğtucunun fan devir hızlarını kontrol edip kafama göre kısıp açabiliyorum.İyi tamam da,güç kaynağının üzerindeki fan kontrol edilebilir mi?Edilebilirse hangi programla?
    Not:Aynı şey, ekran kartı için de geçerli.

• Güç kaynağının fanı anakarta değilde güç kaynağına bağlı olduğundan onu yazılım ile kontrol etmen mümkün değil. Eğer güç kaynağını açıp fan kablosunu anakarta bağlayabilirsen (Bir takım kesme, ekleme işlemleri gerekebilir.) veya benim yaptığım gibi güç kaynağının fan kablolarını fan kontrolöre ulaştırabilirsen ancak o zaman fan hızına müdahale edebilirsin.
    Ekran kartı fanı için riva tuner kullanıyorum.
  • Anladım hocam.Yattı PSU fanı kontrol işi o zaman.
    Ekran kartı X1800 GTO,Ati Control Center'den baktığım zaman 66 derece olarak gözüküyor.(Masaüstündeyken)Bu nasıl bir değerdir,yüksek mi normal mi.
    O dediğiniz programla hiç olmazsa,masaüstündeyken sesten kurtulmış olurum.O programın alternatifi yok mu hocam?Unutmadan teşekkürler cevap için.
  • Sıcaklıklar ekran kartından ekran kartına değişiklik gösterebiliyor. Ben kendi kartımın saatlerce oyundan sonra bile 55 dereceyi geçtiğini görmedim. Ama daha önce kullandığım 6600gt 90 derece falan gösteriyordu.
    70 küsür dereceler zannediyorum ki çok da yüksek sıcaklıklar değil. Zaten bildiğim kadarı ile herhangi bir sakat durum olacak olsa Ati kartlarda Vpu recover devreye girip "bişeyler kapatıldı" gibisinden uyarı veriyordu.
    Riva tuner Nvidia kartları oveclock etmek için vs. kullanılıyordu. Son sürümlerinde Ati kartlara destek verdimi vermedimi bilmiyorum. İstersen onu indirip bir deneyebilirsin. Aksi taktirde Ati için başka bir alternatif program şuan için öneremeyeceğim.

• Riva Tuner isimli programın kullanımıyla ilgili bişeyler anlatabilirmizin rica atsem :) yani indirdim ama nasl ne yapcaımı tam kestiremedim. ekran kartımda deerli malum yakmıalm şmdi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.