Şimdi Ara

Sistem fanlarını kontrol edemiyorum...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yeni sistem kurdum ama bazı sorunlarım var...
    Cooler Master Mastercase Pro 5 kasa kullanıyorum ve MSI z97 Gaming 5 anakart.

Egzos fanın olduğu yere 140mm radyatör ve üzerine de bir tane fan, üste de öndeki yere egzos tarafından çıkardığım fanı, ön panelde de kasayla gelen 2 fanı kullanıyorum. Üste taktığım fanı, yakın olması nedeniyle CPU Fan-2 soketine taktım, fanların hepsi 3 pinli. Öndeki 2 fanı da sırasıyla System Fan 2 ve System Fan 3 soketlerine taktım. Sıvı soğutucunun fanını da CPU Fan 1'e...

Sorunum şu; MSI Command Center'da fan hızlarını kontrol edemiyorum, üstteki CPU Fan-2'ye taktığım fan sürekli 1200 devirde dönüyor ve inanılmaz ses yapıyor, Command Center'da Manuel Control'de fan hızını %25'e çekip Apply'a basmama rağmen hızı azalmıyor. Bu ne saçma bir sorun böyle

Ve hepsini geçtim Command Center inanılmaz geç açılıyor ve açıldıktan sonra da sürekli takılıyor, 5 snde bir yanıtsızlaşıyor.

Son olarak da bu kasaya daha önce kullandığım Akasa Fan Kontrolcüyü takamadım. Öndeki 5,25 yerlere kilitleme mekanizması yapmışlar ve fan kontrolcüler uymuyor, yanlarda vidalamak için delik de yapmamışlar... Bu kasayı kullanıp da fan kontrolcü kullanan var mı aranızda?

• İlk cevabı ben vereyim... Üstteki fanın CPU Fan-2 soketinde control edilememesinin nedeni CPU fan soketlerinin 4 pinli fanları kontrol edebiliyor olmasıymış. Yani o fanı da mecburen System Fan soketine takmak durumundayım.

MasterCase'in 5,25'lik fan kontrolcüleri desteklememesi çok canımı sıktı... Bu konuda firmaya da ulaşacağım.

Sistem fanlarını kontrol edemiyorum...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    FAN KONTROL ZIMBIRTISI..
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.