Şimdi Ara

Dark Guardian Pro kasanın fanlarını anakarttan kontrol edemiyorum, yardım eder misiniz? [+FOTOĞRAF]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
2.391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dün akşam bin bir hevesle özenerek topladığım sistemimin son parçası PSU 'da gelince montajını yapıp güç düğmesine heyecanlı biçimde bastım. Sistem tek marşta çalıştı çok şükür.

Çalışır çalışmaz dikkatimi çeken ilk şey fanların deli gibi dönmesi oldu, çok sesli çalışıyor bunlar diye moralim bozulmadı değil. Beklentimin altında çıktı açıkçası. Sonra işletim sistemini yüklerken fark ettim ki kumanda çalışmıyor. Fanlar sürekli son hızda sabit dönüyor, bir müdahale edilemiyor. Kasayı sökerek bağlantıları kontrol ettim, meğer kumanda alıcısının kablosunu kablolama yaparken ters takmışım bu yüzden çalışmamış. Her neyse düzelttiğimde ise kumandanın çalışmama problemi düzeldi. Kumanda üzerinden kontrolü sağlayabiliyordum, ayrıca kasa içerisindeki kontrolcüde de fan hızı için düğme bulunmakta. Kasayı açmışken bir kere basayım dedim ve fanlar yavaşladı, bu şekilde fanların yavaş ve hızlı olarak iki modu olduğunu anlamış bulundum. Aynı kontrolü kumanda üzerinden gerçekleştirmeyi denedim ve sonuç olumluydu. Aynı şekilde ledleri de kumanda üzerinden güzelce yönetebiliyordum (Her ne kadar fanlar ARGB olupta anakartta ARGB olmasa da iş görüyor).

Asıl sorunum ise fanların hız kontrolünü anakarta bırakmak istediğimde ortaya çıkıyor, fanları ben değil de anakart işlemci sıcaklığına bağlı olarak otomatik ayarlasın istiyorum. Bu şekilde kullanmayı daha mantıklı buluyorum. Fan kontrolcüsünden çıkan PWM kablosunu anakart üzerindeki tüm fan girişlerine taktım fakat anakart bir türlü fanları görmedi. Kontrolü bir türlü anakarta bıraktıramadım. Sizce ne yapmam lazım? Bütün moralimi bozdu şu anda bu kontrolcü, neyse ki çok önemli bir parça değil, önemli olan donanımların düzgünce çalışmasıydı. Ama kasa işini de çözmem lazım.

Fan kontrolcü diye bir ürün niye var? Neden böyle bir şey icat edilmiş? Mis gibi bağlasın millet anakarta istediği gibi çalıştırsın işte fanlarını...

Sistem;

MSI B450 Tomahawk Max Anakart
    G.SKILL 3600 MHZ CL16 2x8GB RAM
    MSI 2060 Super Armor OC GPU
    AMD Ryzen 3600 CPU
    Artic Freezer 34 Duo Soğutucu
    Seagate Barracuda 3,5" 7200RPM 2TB HDD
    Corsair MP510 480GB SSD (Kargo gelemedi bir türlü)
    FSP Hydro K700 700W PSU
    ve Kahramanımız Dark Guardian Pro kasa...

Kasanın tanıtım videosu, kontrolcü gözüküyor! ;
    teknobiyotikyoutube
    Efsane DARK Guardian ARGB'li PRO Serisi ile Rakipsiz !
    https://www.youtube.com/watch?v=Ylb7M5J4erU&t=174s

Neden bu kasayı tercih ettin? diye sorarsanız, Corsair Spec-Delta ile yapılan karşılaştırmalarda donanımları ortalama 5 derece daha serin tutmakta. ;
    teknobiyotikyoutube
    CORSAIR Spec Delta RGB vs DARK Guardian RGB Karşılaştırmalı İnceleme
    https://www.youtube.com/watch?v=G8TqQ4eSMzY

Fan bağlantılarının fotoğrafları nerede? Sorusu için cevap vereyim, dün akşam işten çıkıp direkt kasayı montajladım, saat 01:00 olduğunda artık çok uyku bastığı için uyumak zorunda kaldım. Sabahta kalkıp iş yerine geldim. Fotoğrafları akşam yükleyeceğim.

Kontrolcünün fotoğrafları ;

Dark Guardian Pro kasanın fanlarını anakarttan kontrol edemiyorum, yardım eder misiniz? [+FOTOĞRAF]Dark Guardian Pro kasanın fanlarını anakarttan kontrol edemiyorum, yardım eder misiniz? [+FOTOĞRAF]Dark Guardian Pro kasanın fanlarını anakarttan kontrol edemiyorum, yardım eder misiniz? [+FOTOĞRAF]Dark Guardian Pro kasanın fanlarını anakarttan kontrol edemiyorum, yardım eder misiniz? [+FOTOĞRAF]Dark Guardian Pro kasanın fanlarını anakarttan kontrol edemiyorum, yardım eder misiniz? [+FOTOĞRAF]Dark Guardian Pro kasanın fanlarını anakarttan kontrol edemiyorum, yardım eder misiniz? [+FOTOĞRAF]Dark Guardian Pro kasanın fanlarını anakarttan kontrol edemiyorum, yardım eder misiniz? [+FOTOĞRAF]

Kasayı merak edenler için fotoğraf bırakayım ;

Dark Guardian Pro kasanın fanlarını anakarttan kontrol edemiyorum, yardım eder misiniz? [+FOTOĞRAF]

Yorumlarınız ve yardımlarınız için çok teşekkürler!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FDCF59BE8 -- 29 Mayıs 2020; 21:8:13 >

• Baglantiyi yanlis yapiyorsunuz cok buyuk ihtimalle. Fan kontrolcuden cikan PWM yi takarak anakart uzerinden kontrol edebileceginizi sanmiyorum, fanlarin 3pin kablolarini anakarta bagimsiz baglarsaniz kontrol edebilirsiniz. Yani RGB ile ilgili kablolar kontrolcuye girebilir ama fanlarin 3pin kablolarini anakarta takarsaniz sikinti cozulmeli.

Onun disinda fanlar ne derece hava akimi sagliyor? Kapaklar kapaliyken kasanin arkasindan yeterli hava cikisi saglaniyor mu, oyunlarda falan sicak hava rahat disariya atiliyor mu yorumunuz nedir? Hayirli olsun guzel gozukuyor sistem.
  • CCaaNN kullanıcısına yanıt
    " Kasanın tanıtım videosu, kontrolcü gözüküyor! ;https://www.youtube.com/watch?v=Ylb7M5J4erU&t=174s "

Sizin yorumunuzdan sonra 1. mesajı düzenledim hocam, kontrolcüye bakabilirsiniz.

Fanların 3 pin bağımsız kabloları yok, 6 pin var. Fanlar Corsair Spec-Alpha 'dan sonra pek hoşuma gittiğini söyleyemem ama yine birinci mesaja ekledim, firma Corsair Spec-Delta ile karşılaştırıyor. Sistem ortalama 5 derece daha serin çalışyor. Şu olaydan sonra keşke az daha verip adam gibi pahalı bir kasa mı alsaydım diyorum. Bunun dışında kasanın malzeme kalitesi orta seviye, kötü değil ama çok iyi de değil(Corsair Spec-Alpha 'ya göre kötü). Ağır bir görüntüsü var. Fanlar sağolsun sistemi test edemedik bile doğru düzgün... CPU 28-30 arası dans ediyordu hayvansı 1.4 voltaja rağmen kolaylıkla 4.2 GHZ 'leri görüyordu. Makine yağ gibi kayıyordu ya HDD olmasına rağmen, SSD gelince ne olacak tahmin bile edemiyorum, itopya 3 iş günü içerisinde kargolayacağını söylemişti ama bugün3. iş günü...

Dark Guardian Pro kasanın fanlarını anakarttan kontrol edemiyorum, yardım eder misiniz? [+FOTOĞRAF]Dark Guardian Pro kasanın fanlarını anakarttan kontrol edemiyorum, yardım eder misiniz? [+FOTOĞRAF]

Dark logosunu söküp yerine anakartın kutusundan çıkan MSI logosunu yapıştırdım. Azcık daha yukarı yapıştırmam lazımmış onu saç kurutma makinesiyle ısıtıp sökeceğim sonra yukarı alacağım. Bunlar satılmıyor mu ya?

• Orada bahsettigi 3 pin RGB kontrolcusu sanirim, fan ile alakali degil, fan hizini anakart uzerinden kontrol edebileceginiz ile ilgili bir bilgi soylemiyor. Kaliteli yuksek performans bir fanin ozellikle ARGB destekli olanlarin 100 liradan ucuz olmadigini dusunursek 4 fan ile gelen ve 600 liraya satilan bir kasadan cokta buyuk beklentiye sahip olmamak lazim zaten hocam. Ileride dilerseniz fanlar icin yatirim yapar degistirirsiniz, genel olarak gorunum, ergonomi ve sogutma destegi acisindan gayet guzel duruyor kasa. Serin calismasi da guzel bir arti.
  • Evet, Kontrolcünün fotoğraflarını da sizlere sunayım. (Birinci mesaja koydum!)
  • CCaaNN kullanıcısına yanıt
    PWM kablosu ne işe yarıyor o mantıkla gidersek? Ben bu kasayı bu şekilde kullanamam, tamamen rezillik başka bir şey değil. Kasayı iade etmeye çalışır olmazsa satarım yine böyle kullanmam, mümkün değil.

Geri kalan özellikleri güzel olduğu için fan kiti alınıp stock fanları sökülebilir. Ama malum fanlar da dünya para. En iyisi satmak...
  • Ben 450tl ye aldim pro olmayanini bence bu paraya daha iyi kasaya yok slow modda ölüm sessizliğinde çalisiyor ben dota2 ve warzone oynadigim icin turboya almiyorum sistemimiz aşagi yukari ayni

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • i Am Not Dead kullanıcısına yanıt
    Pro olmayan tam bir fiyasko bence. Fanın hızını değiştirmek için yan kapağı mı açıyorsun?
  • Hep slowda calisiyo islemci ekran karti 50/60 arasi geziyor sistem i9 falan degil

Bide 450tlye aldim baska seçenek yok o aralikta

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i Am Not Dead -- 29 Mayıs 2020; 22:26:18 >
    Fiyat için birşey demiyorum zaten. Bende 640 liraya aldım, en yakın ürün corsair spec deltaya 5 derece fark atıyor. Görüntüsü de bence daha şık. Ben her şeyine tamamım da şu fan işi beni bitirdi cidden.

Bence kontrolcü bozuk, yoksa o pwm kablosu niye var ki?

Böyle olacağını bilseydim düz guardian alıp ekstra fan alırdım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • en iyisi düz guardian alıp arctic freezer pwm silent fan yada viper akasa alıcaksın 300tlye 4 tane ama ben sürekli sessiz modda çalıştırıyorum benim sistemim 61 demiyor çünkü 60 da gayet süper bi seviye dota2 oynarken 52 53 falan
    Ya desin demesin fark etmez, olabildiğince serin olsun. Oyun oynarken zaten fanların sesi duyulmuyor.
  • Hub daki fan girişleri 6 pin rgb dir pwm 4 pin ise fanların devirlerini kontrol eder kumanda yada o hubdan fan devrini düşürebilirsiniz
  • ThE LoSt kullanıcısına yanıt
    İşte anakart üzerinden kullanmak istiyorum. Ben değil anakart kontrol etsin. İşlemci sıcaklığına göre ayarlasın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hubdan çıkan pwm 4 pini anakartın 4 pin soketine bağlayın
  • yapabilirsen bende yapayım the lostun dediğini
  • Bağladın fan slotunun pwm desteği olmayabilir belki dicemde sanmıyorum başka slotlara dene. birde şu an kontrol kontrolcüde onu anakarta geçirmek için böyle renk değiştirme tuşuna basılı tutuyorsun rgb için falan anakarta geçiyo kontrol, o tarz Bi şeyde olabilir

• brnk kullanıcısına yanıt
    PWM desteği var ya, anakartta gözüküyor.

Kontrolcünün kumandasında var o olay, ama yine olmuyor denedim tabi ki. Basınca sadece fanların ledleri sönüyor. :)
  • ThE LoSt kullanıcısına yanıt

Bu fotoğrafları görmediniz sanırım? Yada farklı bir şey mi söylüyorsunuz?

• Bu olaydan bahsediyorum görselleri görmemiştim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.