Şimdi Ara

Psu fanını degiştirecegim, fan seçimi konusunda kararsızım !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Su an kullanmakta oldugum fsp bluestorm II psu kasadaki en sesli fana sahip bilesen, Bu yüzden fanını degişmek istiyorum. Benim merak ettigim konu ise alacagım fanın en az kaç cfm hava üflemesi lazım ki psu nun verimini kaybetmeden sogutma görevine devam edebilsin birde yüksek cfm miktarına sahip fanın rüzgar sesi yapma ihtimali nedir acaba? Bu konuda ben bir kaç fana baktım, sizin tavsieleriniz hangi marka&model olur veya tavsiye edebileceginiz baska bi model varmıdır...

Kullndıgım psu (%60 yükle 25dba yazıyor fan grültüsüne)

http://old.cizgi.com.tr/pageStructure.aspx?intPageStructureNo=24&sintLanguageId=0&bytContentType=7&intRefPartNo=5&intCatId=79&intProId=645s

COOLINK SWiF2 1200 120mm 800Rpm

http://www.sanalmarketim.com/urun/63a7646797977c51bb3f5bfee8621e54/COOLINK-SWiF2-1200-120mm-800Rpm-Kasa-Fani

SILVERSTONE 120mm Suscool121 ULTRA Sessiz Fan

http://www.sanalmarketim.com/urun/691bf8f9c80b5fc241fd6fc78adce79c/SILVERSTONE-120mm-Suscool121-ULTRA-Sessiz-Fan

AKASA Apache 12cm S-Flow Ultra Sessiz Fan

http://www.sanalmarketim.com/urun/1ee3cc32b6f83c3d9b76ead9f80267a0/AKASA--Apache--12cm-S-Flow-Ultra-Sessiz-Fan

ENERMAX UCMA12 MAGMA 120mm Fan

http://www.sanalmarketim.com/urun/961d678573dac4abd4f2d034b870e5a9/ENERMAX-UCMA12-MAGMA-120mm-Fan

• ENERMAX UCMA12 MAGMA 120mm Fan Sipariş ettim elime ulasıp montaj yapınca yorumumu yazarım..
  • yorumunu bekliyorum dostum
  • Fan elime ulasti anakarta baglayıp denedim ses seviyesi için sesi neredyse psu nun ki kadar ama iyi hava üflüyor hatta sesinin sebebi üfledigi hava ! Su sekilde kararsız kaldım montaj hususunda. Acaba psu nun içinde sıcaklıga göre calısan fan kontrolcüsü varmıdır ?
  • Fanı montajladım en düşük devirde calısıyor su an psu da, eskisinden iyi olsada hayalimdeki sessizlik olmadı Fan içinse gürültü seviyesi düşük devirde idarelik yüksek devirde gürültülü sayılır. Üfledigi hava iyi performans için kullanılabilir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ruhsuz__

Fanı montajladım en düşük devirde calısıyor su an psu da, eskisinden iyi olsada hayalimdeki sessizlik olmadı Fan içinse gürültü seviyesi düşük devirde idarelik yüksek devirde gürültülü sayılır. Üfledigi hava iyi performans için kullanılabilir...

Dostum sen karıncaların ayak sesini de duyuyorsundur muhakkak!!! Enermax 67 CFM/ 18 dB.Daha ne istiyorsun.Çok gürültülü geldiyse XilenX 120 PRO kullanabilirsin 14 db /72 CFM.Tam devirde devam...

• quote:

Orijinalden alıntı: arg-ist

quote:

Fanı montajladım en düşük devirde calısıyor su an psu da, eskisinden iyi olsada hayalimdeki sessizlik olmadı Fan içinse gürültü seviyesi düşük devirde idarelik yüksek devirde gürültülü sayılır. Üfledigi hava iyi performans için kullanılabilir...

Dostum sen karıncaların ayak sesini de duyuyorsundur muhakkak!!! Enermax 67 CFM/ 18 dB.Daha ne istiyorsun.Çok gürültülü geldiyse XilenX 120 PRO kullanabilirsin 14 db /72 CFM.Tam devirde devam...

Söyledigin fandan bulamadım Sessizlik konusunda biraz hassasım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Orijinalden alıntı: Ruhsuz__

Söyledigin fandan bulamadım Sessizlik konusunda biraz hassasım

valla bende bir tane var ama zulada, bir tane daha bulamadım. Çare yurt dışına müracaat!!!!
  • hocam sesı kafana takrsan o ses hayatta oradan gıtmez kardes bılgıne ınsan beynı ıste :D
  • quote:

Fan elime ulasti anakarta baglayıp denedim ses seviyesi için sesi neredyse psu nun ki kadar ama iyi hava üflüyor hatta sesinin sebebi üfledigi hava ! Su sekilde kararsız kaldım montaj hususunda. Acaba psu nun içinde sıcaklıga göre calısan fan kontrolcüsü varmıdır ?

Ben halâ birçok marka fanın değerleri düzmece diyorum ama kullanıp bu şekilde dürüstçe yazanlardan öğreneceğiz herhlade.
    Gürültü de göreceli bir kavram tabii ki belki Ruhsuz__ arkadaş çok takıntı yapıyor bu konuyu.
    PSU fanı kontrollü çalıştırıyor herhalde sessizlik için iyi ama malesef benim Silverstone Psu da öyle kasası biraz ısınıyor ama fan devrini max. yapıp buz gibi yapayim şu supplyi derdi yok çok mülaim sürekli ılık tutuyor psu yu.
    Enermax magma 70cfm@1,4.basınç havayı 1500rpm@18db de yapıyormuş.. biraz yüksek bir devir ve CFM değerini bu Gürültü seviyesinde yapan fan yok (böyle büyük bir iddiada bulunan da) yapması da mümkün değil çünkü fizik kurallarına aykırı.
    eveet Forumda her topice girip ENERMAX fan alacaksın 12db-18db diye tavsiyede (reklamda) bulunan arkadaşlar da duysun bu fanın sesini.

• Dün aksam bir deneme yaptım. Elimde bir adet cooler master 12mm lik max devirde 21 dba yazan bir fan vardı. Birde psu ya aldıgım enermax magma. sistemde sadece fanlar calısarak ses seviyelerine bakmak istedim. Sonuç ölçüm cihazı falan kullanmadım ama 21 dba lık cooler master fan son devrinde 18 dba lık enermax magma dan daha sessiz. Kanımca enermax 23-24 dba ses cıkarıyordur...
  • magma yı bende kullanıyorum açıkcası biraz banada sesli geldi ama seninde bahsettiğin gibi üflediği hava ile alakalı bir ses ve baya iyi üflemekte
  • quote:

Acaba psu nun içinde sıcaklıga göre calısan fan kontrolcüsü varmıdır ?

Isı sensörlü fanlar işini görür. Fan kontrolcüyle uğraşmana gerek yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blackeagle

quote:

Acaba psu nun içinde sıcaklıga göre calısan fan kontrolcüsü varmıdır ?

Isı sensörlü fanlar işini görür. Fan kontrolcüyle uğraşmana gerek yok.

ısı sensörlü fanlara birkaç örnek verebilir misiniz?
  • @sacid55

Enermax everest modeli var bildigim..
  • kardeş buna bak istersen, ben aldım gerçekten sessiz geldi bana

http://www.vatanbilgisayar.com/xigmatek-xlf-f1253-xlf-serisi-120mm-beyaz-led-fan/productdetails.aspx?I_ID=42541

fiyatı 15 tl magmanın yarı fiyatına resmen hem de bence renk olarak gördüğüm en tatlı renklere sahip

-120(W) x 120(H) x 25(D) mm
    -12V
    -1500 R.P.M.
    -61 CFM
    -<20 dBA
    -4 white LED
    -3 Pin Konnektör

xigmatek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vidocq26 -- 12 Mart 2010; 12:03:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: vidocq26

kardeş buna bak istersen, ben aldım gerçekten sessiz geldi bana

http://www.vatanbilgisayar.com/xigmatek-xlf-f1253-xlf-serisi-120mm-beyaz-led-fan/productdetails.aspx?I_ID=42541

fiyatı 15 tl magmanın yarı fiyatına resmen hem de bence renk olarak gördüğüm en tatlı renklere sahip

-120(W) x 120(H) x 25(D) mm
    -12V
    -1500 R.P.M.
    -61 CFM
    -<20 dBA
    -4 white LED
    -3 Pin Konnektör

xigmatek

bu urunu test eden varmı...

• Ben bu fanların 12mm ve 14mm lerinden almıştım garip bir motor sesi geliyor fanlardan. Sessizlestirme konusunda konu acmıştım xigmatek ve xilenxe fan alacaklar diye ordan daha detaylı bilgi edinebilirsin...
  • bende 3 adet xılence fan aldım ama fanlarda acayıp bırmotor sesı cızırtı var aynı cızırtı xmatek markasında da var bende 140 cm cooler master fan arıyorum onlar 1000 rpm donus hızı 16 dbi ses verıyor ve cfm 59 yanı hem cok ufleme hemde cok sessız gorunuyor.kasam cooler master cm 690 guzel bır kasadır..sogutma bakımından ıyı soguma ozellıgıne sahıptır.cooler master 140 lık fan alacagım gıbı mavı ledlı olandan segment fırmasnı aradım ellerınde varmıs adetlı olarak alacagım 4adet olarak eskı fanlarda cooler master de amacım hıc sessız ama performanslı calısmasını ıstıyorum...bu fan işleri gerçekten kafa agrıtıcı of of of...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.