Şimdi Ara

PSU güç kesiyor...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam beyler... Ben sistemimde iki tane HEC 350 watt PSU kullanıyorum...Şöyle bi sorunum var. PSU nun birisi sadece ekran kartımı besliyor diğer PSU ise diğer bileşenleri besliyor...ANA PSU yani diğer bileşenleri besleyen power bi anda güç kesiyor fakat diğer PSU çalışıyor...Ben bu çift PSU sistemini 1 hafta önce kurdum. Son bi kaç gündür bu olay oluyor... Sebebi power dan olsa hiç çalışmaz diye düşünüyorum...

Sistemin şöyle:

C2D E4500 2.75 OC

Gigabyte P31 anakart

2X1 OCZ 1000 mhz OC ramler

Sapphire Vapor x 4870 1 GB (ekran kartı diğer PSU ya tek başına bağlı.)

WD 250 GB HDD

SEAGATE 80 GB HDD

Bi tanede DVD-RW

2 tanede 12 V fan

Ekran kartı haricindekilerin hepsi ana PSU ya bağlıdır...

PSU LAR :

HEC - 350 AR-TW ANA PSU
    +3.3 V >>>28 A
    +5.0 V >>>30 A
    +12 V >>>18 A
    +3.3 V & +5 V combined 200 watt

HEC - 350 AR - TF (bu sadece ekran kartını beslemektedir...)
    +3.3 V >>>22 A
    +5.0 V >>>21 A
    +12 V1 >>>10 A
    +12 V2>>>15 A
    +3.3 V & +5 V combined 130 watt

Arkadaşlar sorun nerdendir? Görüşleriniz ve çözüm önerilerinizi bekliyorum acil olarak...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alper_ağa -- 18 Eylül 2009; 21:27:45 >

• psu ları nasıl bağladın? ekran kartına bağladığının anakart pinlerini açılması için kısa devre mi yaptırdın yoksa diğer powerla mı birleştirdin? powerların yerlerini değiştirip denedin mi?
  • evet hocam dediğin gibi ana PSU nun start kablosu ile diğer PSU nun kini lehimledim birbirine... Fakat işin tuhaf yanı PC yi ilk açtığım zaman yapıyo bunu... PC yi açınca 2-3 dk sonra kapatıyo kendini sonra açıyorum tekrar yaparsa belki bi defa daha yapıyo sonra kesintisiz çalışıyo saatlerce Bunu neden yapıyo hayret bişey ya...
  • ekran kartını çıkarıp ekstra powerı da arkasından kapatıp dener misin? öyle de sorun devam ederse demekki sorun o powerda. lehimlerde problem yok dimi? anlık bi temassızlık pc yi kapatır
  • Lehimlerde bi sorun yok çok kaliteli lehim yaptım sorunsuz yani...Ekran kartını çıkarıp denenmem için Onboard lazım o yok diğer türlü PCI ex den güç alan bi kart bulmam gerek öyle bi deniyeyim...
  • diğer kablolara dokunmadan ekran kartı powerının 24pinini anakarta takıp bi dener misin
  • ekran kartunın üzerine üfleyecek şekilde bi fan montajladım kasaya şimdilik bi sorun yok.. Artık güç kesmiyor ana PSU...çözüm önerileriniz için hepinize teşekkür ederim....
  • hmm demekki ekran kartı çok ısınınca anakart kendini kapatıyodu. hallolduysa sorun yok. iyi forumlar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.