Şimdi Ara

Psu hakkında yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler. Güç kaynagım ATX 300W. Bilgisayar çalışırken aniden kapandı. Power tuşu hiç bir işlem görmüyor. Kasanın arkasından anahtarı kapatıp açtığımda hafif bir ses geliyor 2-3 sn, o ses gelirken işlemcinin üzerindeki fan çalışıyor. Ses kesilince fan duruyor. Ses güç kaynağından geliyor. Sorun ne olabilir, kısa devremi var acaba yada ömrünü tükettimi? 6-7 senelik güç kaynağı...

FSP 300w psu alsam yeterli gelir mi? İyi midir?

• PSU'nuz bozulmuş gözüküyor, eğer ki yakın zamanda sistem bileşenlerinizi değiştirmeyecekseniz, yeniden 300 Watt'lık Orijinal bir PSU almanız yeterli olacaktır.
  • kaliteli bir psu alın dandik psular sistem için tehlike arz ediyor.
  • orjinal derken bunların sahteleridemi oluyor?
    Önerebileceğiniz 300w lık bir psu var mı arkadaşlar?

mesela bu olabilir mi?
    http://www.vatanbilgisayar.com/xilence-sps-xp350.%2812%29r3-xilence-xp350-350w-120mm-fan-psu-redwing-serisi-r3/productdetails.aspx?I_ID=44902

İllaki 300w mı olması gerekiyor, 350w olsa sıkıntı olur mu?

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turqer7 -- 28 Ağustos 2010; 20:13:21 >
  • Almaya karar verdiysen işini görecektir. Watt olayına gelince 500 w psu da alsan sistem sorunsuz çalışır. Psu tam güçte çalışırsa ısınma olabilir onun için biraz güçlü almak her zaman iyidir.
    Ayrıca alacağın psu da 12 cm fan var, hem ses yapmaz hemde daha iyi soğutur.
  • Kasayı yan yatırmayı dene ve kabloları tekrar kontrol et.

Not : Dalga geçmiyorum.
  • Şu an bozulmuş PSU zaten sizin sisteminizi aldığınız günden beri idare etmiş, şayet sistem yenilemeye gitmeyecekseniz. 300 Watt bir PSU size yeniden yeterli olacaktır, elbette 500 Watt bir PSU'de alabilirsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ssd hakkında yardım
    11 ay önce açıldı
    ssd konusunda yardım.
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Teşekkürler yorumlar için.

Xilence 350w psu aldım. Aynı şekilde 12 cm fanlı, gayet sessiz...Bütün bağlantıları yaptım. Psu çalışıyor, işlemci fanı çalışıyor, cd-romlar çalışıyor fakat ekrana görüntü gelmiyor. Önceden 3 defa 'dıt' sesi gelirdi açılırken. Şimdi hiç ses gelmiyor. Kasadaki kırmızı ışık sürekli yanıyor.

Sorun ne olabilir, ekrana görüntü gelmesi için ne yapmam gerekir.

Not: Bios pilini çıkardım bekledim tekrar taktım. Ramleri ve ekran kartını çıkardım tekrar taktım hala sorun var. O ilk 'dıt' sesini alamıyorum....
  • Sorun Büyük İhtimalle ramlerden birinden kaynaklanıyor gibi gözüküyor teker teker denemeye çalışırsan sorunu çözersin diye düşünüyorum
  • Tüm bağlantılarınızın doğruluğunu kontrol ediniz, gerekirse baştan montajlayın.
  • Sorun işlemci fanından imiş.Normal bir şekilde mandallar sıkıca kapandıgında pc açılmıyor. Mandallar açıkken yani fan serbest iken sorunsuz çalışıyor pc. Gerçi sorun var şuan ama neyse...

Fanı bastırarak mandalları kapatmayı denedim şimdilik pc açılıyor, görüntü alıyorum. Ancak mavi bir ekranda bir şeyler yazıyor. Unmountable boot volume hatası veriyor. Format mı atmam lazım acaba?

Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: turqer7

Sorun işlemci fanından imiş.Normal bir şekilde mandallar sıkıca kapandıgında pc açılmıyor. Mandallar açıkken yani fan serbest iken sorunsuz çalışıyor pc. Gerçi sorun var şuan ama neyse...

Fanı bastırarak mandalları kapatmayı denedim şimdilik pc açılıyor, görüntü alıyorum. Ancak mavi bir ekranda bir şeyler yazıyor. Unmountable boot volume hatası veriyor. Format mı atmam lazım acaba?

Teşekkürler.

Bu BSOD kodu, İşletim Sistemi'nin sistem bölümünü veya boot bölümünü Başlangıç ( Startup ) işlemi sırasında bulamadığını gösterir. Bu sorun genellikle diskleri tekrar bölümledikten sonra, yeni diskler taktıktan sonra veya HDD'nizi anakart üzerinde farklı bir SATA portuna taktığınızda oluşur, o sebeple öncelikli olarak SATA kablonuzu ve anakart üzerindeki farklı bir SATA portu üzerine takın, bazı durumlarda bu durum sistemin RESET'lenmesi durumunda bir daha gözlemlenmeyebiliyor.

Kısacası HDD kablosunun düzgün takıldığından emin olun. Eğer ki düzgün ise farklı bir porta takınız...

• Hocam çok teşekkürler. HDD normalde 1. portta takılı idi. Bir bilgisayarcıya göstermiştim. O 2. porta takmış bana öyle vermiş, bende dikkat etmemişim. sorunum çözüldü sayenizde, çok sağolun. Saygılar, teşekkürler. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: turqer7

Hocam çok teşekkürler. HDD normalde 1. portta takılı idi. Bir bilgisayarcıya göstermiştim. O 2. porta takmış bana öyle vermiş, bende dikkat etmemişim. sorunum çözüldü sayenizde, çok sağolun. Saygılar, teşekkürler. :)

Rica ederim..

İyi forumlar...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.