Şimdi Ara

PSU’M öldü mü ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sizlere bu mesajı yanda karanlıklar içinde sessizce bekleyen bilgisayarımın yanında, derin bir üzüntü ile yazıyorum. Bir kaç gündür, gece saatlerinde birden kapanıp açılan bilgisayarımda bir sorun olduğunu düşünmemiştim, elektrik gidip geliyordur o yüzdendir diyordum çünkü bilgisayar hemen yeniden başlıyordu. Ancak az önce yine aynı şey oldu ve bir daha bilgisayarı açmayı başaramadım. Power tuşuna basıyorum hiç bir şey olmuyor. Aynı şeyi anakartın üzerindeki power tuşu ile de denedim ancak yine işe yaramadı. PSU’Um corsair 850ax modeli ve 9 yıldır sorunsuz bir şekilde kullanıyordum. İnternette söylendiğine göre 10yıl kullanırsanız şanslısınız deniyor, haliyle bu gece vedalaştık diye düşünüyorum.

Buraya yazmamın sebebi de bundan nasıl emin olabilirim ? Yani gerçekten öldüyse yapacak bir şey yok, yenisini alacağım ancak bunu test etmenin bir yolu var mıdır ? Dediğim gibi bilgisayarımın içindeki parçaları zaman zaman değiştirdim, yeni anakart geldi, işlemci geldi, ekran kartları değişti vs vs ama psu hep aynıydı. Ve son kurduğum düzende de yaklaşık 4 yıldır hiç bir değişiklik yapmadan çalışıyordum. Haliyle kısa devre yapan ya da benim yanlış bağlamamdan kaynaklı bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Bir şekilde psu’yu test edip, tamam bu artık ölmüş diyebilirsem, yenisini sipariş edeceğim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• PSU'yu bir komşunuzun/arkadaşınızın kasasına bağlayarak çalıştırmayı deneyebilirsiniz. Eğer bu olanaklı değilse, "PSU tester" alarak test edebilirsiniz.
    www.gittigidiyor.com
    Power Supply Tester - GittiGidiyor
    https://www.gittigidiyor.com/arama/?k=power%20supply%20tester
  • Hocam dönüş için çok teşekkürler. İnternette videoları olan ‘’paper clip test’’ olayını denedim ve sonuç beklediğim gibi. PSU’dan çok küçük bir tık! Sesi geliyor ancak fan çalışmıyor. 9 yıl bana hizmet etmiş bu arkadaşı, saygıyla uğurlayıp yeni bir psu arayışına giriyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar.
    Geçmiş plsun öncelikle. Arızalı psu yu hurda niyetine alabilirim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.