Şimdi Ara

psu moleks +12, şase arası diyot ama ne değerde?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bilgisayardan moleks ile dışarıya 12v çıkış alıp çeşitli şeylerde kullanıyorum. fakat aldığım çıkışı taktığım cihazlardan birinin soketi narin olduğu (bildiğimiz 2.5mm mono audio jack) için çok dikkatli kullanıyorum huzursuz ediyor beni. çok fazla eğmeye bükmeye gelmiyor kablo kopup kısa devre yapıyor hemen. eski bilgisayarımda aynı sistemi kullanıyordum fakat kısa devre olunca anakartım yandı direk. 750 watt thermaltake psu önlemedi kısa devreyi! duyanda muhteşem psu sanacak yaktı attı güzelim anakartı. 200 watt ucuz psu bile kendini kapatıyor denedim. şaşırdım biraz ama gitti anakart. neyse yeni sistemimde dışarıya aldığım moleksin +12 ve şase arasına nasıl ne değerde bir diyot takmalıyım ki kısa devre olmasın? bunu neye göre hesaplıyoruz? çekeceğim güç 1a 2a arası, psu da 12volta 4 kanaldan 60 amper verebiliyor, tek kanala 18a ben bilg çalışırken bir 18alık kanala hiç birşey bağlamadan alıyorum dışarıya 12v 1-2 amperi. ne önerirsiniz? 12v 2 3 amper adaptör al hallet demeyin bu sisteme ihtiyacım var adaptörsüz olmalı psudan almalıyım gücü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kafil arn -- 30 Aralık 2008; 9:45:25 >

• 1-2 amperlik sigorta baglayabilirsin
  • psu larda sigorta işini pek görmez çok hassas kısa devre korumaları var sigortayı attırmadan korumaya çekerler
    en uygun yöntem bi tane araba far ampulu (30 waat yeter) bul onu seri bağla kısa devre olsa bile ışık yanacaktır ve maks bağlıyacagın ampulun gücüne göre bir akım geçecektir

aslında rezistansta olur ama muhafazasını haletmen senin için problem olur gibi geldi bana
  • ya muhafaza falan hiç sorun değil doğaçlama uydururm bişeyler ama resiztans ısınmayacak mı?. sürekli ampül yanmasın kasanın içinde bu hoş bir çözüm deiğil. yok mu daha basit elektrik tüketmeyen bir çözüm? diyotlarla olacak iş değil mi? diyotla işimi halletsem bir de hassas ufak bi cam sigorta ekstra güvenlik için çok güzel olurdu. sürekli kasanın içinde duracak çünkü. cdrom yuvasından kasa dışına moleks çıkış aldım başka da birşey bağlı değil o çıkışa.
  • diyotla ya da sigorta ile olmaz mı? nasıl bir önlem alabilirim?
  • yok mu arkadaşlar önerisi olan? sadece kısa devre için basit bir korumaya ihtiyacım var. sigorta kullanmak istesem nasıl hesap yapmalıyım? çekeceğim yüke göre değil mi yani 2 amperlik bir cam sigorta kullansam, 2 ampere kadar çektiğim yükte sigorta sağlam kalır eğer kısa devre olur ya da 2amperi aşarsam sigorta atar değil mi?
  • bak ampul ve rezistans kulansan kısadevre olmadıgı sürece veya aşırı akım çekmedigin sürece enerji tüketimleri çok az olur ama bu kayda deger bir akım olmuyacaktır ampul bağlarsan ampul yandığında hattının kısa devre oldugunu anlayabilirsin mesela
    12v ta bir karış kadar reziztans teli işini görecektir yok bunları istemiyorum diyorsan
    git bir adet 6 ohm 12 waat direcçsei bağla olsun bitsin daha ne diyim bilmemki
  • lamba mantıklı 20 watt veya 25 watt yani arabaların arka stop lambası işini görücektir
  • eyvalla ben lamba sürekli yanacak sandım.. lamba bulurum rezistans da var direçlerle de deneme yaparım en beğendimi kullanırım o vakit teşekkür ediyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.