Şimdi Ara

PSU mu Anakart mı Sorunlu? [Sorun PSU Çıktı] (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
2
Favori
4.302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Öncelikle ben elektronikçi değilim lakin tecrübe ettiğim şeyleri veya forumlarda gördüğüm çözümleri sorun yaşayan arkadaşlara öneriyorum.

Bunun bir çok sebebi olabilir.
    1-İşlemci yuvaya tam oturmamış olabilir (Kontrol edin)
    2-Ramlarin birisi arızalı olabilir. (memtest86+ ile test yapın)
    3-USB portlarında birisi azrızalı olabilir. (portlardaki pinlerde eğilme kırılma var mı kontrol edin)
    4-Statik elektirk birikimi kasaya ilk tetiklemede açılmama yapabilir. (priz sağlıklı topraklama yapıyormu emin olun.)
    5-Anakart üzerinde deforme olan bir kısım var mı oksitlenme veya akıntı var mı kontrol edin.
    6-PSU yeterince anakarta voltaj veriyor mu kontrol edin. (aida64 extrem algılayı bölümünden 3.3v 5v 12v değerlerine bakın)
    7-Ekran kartını sökün ve monitör kablosunu onboard ekran kartına takın birde öyle deneyin.
  • Uzay kurulum sonrası deneyimlerim.

Ekran kartı, ssd, ramler, psu, cpu ve cpu soğutucu bağlı. (artı olarak alt+f4+enter için klavye)

İlk bağlantıda sorunsuz açıldı. Sonra kapadım bir 30 saniye sonra tekrar açtım gene sorunsuz açıldı.
    Defalarca denedim genel olarak sorunsuz açılıyordu fakat arada gene sapıtıyordu.
    Sonra fark ettim ki sapıttığı durumlar şu şekilde. Misal alt+f4+enter ile hemen kapandığı gibi 5-10 saniye içinde sistemi tekrar açmak istediğimde bu durum gerçekleşiyordu. Video ile göstereyim durumu.

37. saniye civarı sistem tamamen kapanıyor bende 5-10 saniye içerisinde sistemi açmaya çalışıyorum ve sistem sapıtıyor.

Dediğim gibi bi 30 saniye civarı beklediğim de pek sıkıntısız açılıyor.

Uzay kurulumun bana vermiş olduğu bilgi bu kadar.

Sorun ne diyorsunuz şimdi ey DH ahalisi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaara34 -- 13 Mayıs 2017; 20:44:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: C-AKBAL

Öncelikle ben elektronikçi değilim lakin tecrübe ettiğim şeyleri veya forumlarda gördüğüm çözümleri sorun yaşayan arkadaşlara öneriyorum.

Bunun bir çok sebebi olabilir.
    1-İşlemci yuvaya tam oturmamış olabilir (Kontrol edin)
    2-Ramlarin birisi arızalı olabilir. (memtest86+ ile test yapın)
    3-USB portlarında birisi azrızalı olabilir. (portlardaki pinlerde eğilme kırılma var mı kontrol edin)
    4-Statik elektirk birikimi kasaya ilk tetiklemede açılmama yapabilir. (priz sağlıklı topraklama yapıyormu emin olun.)
    5-Anakart üzerinde deforme olan bir kısım var mı oksitlenme veya akıntı var mı kontrol edin.
    6-PSU yeterince anakarta voltaj veriyor mu kontrol edin. (aida64 extrem algılayı bölümünden 3.3v 5v 12v değerlerine bakın)
    7-Ekran kartını sökün ve monitör kablosunu onboard ekran kartına takın birde öyle deneyin.

Hocam 6. Madde hakkında birqz daha yardımcı olur musunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Chaussure kullanıcısına yanıt
    AIDA64 Extreme programını indirin ve algılayıcı bölümüne girin 3.3v 5v 12v değerlerini kontrol edin. Kuvvetli bir ekran kartı kullanıyorsanız gpu +12v değerinede bakın.
    https://www.aida64.com/downloads
  • quote:

Orijinalden alıntı: C-AKBAL

AIDA64 Extreme programını indirin ve algılayıcı bölümüne girin 3.3v 5v 12v değerlerini kontrol edin. Kuvvetli bir ekran kartı kullanıyorsanız gpu +12v değerinede bakın.
    https://www.aida64.com/downloads

Teşekkürler

• Beyler video hakkındaki fikirleriniz nedir?

Yarın anakart almayı düşünüyorum. Sistem hala uzay kurulumda son bir fikir verebilecek var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaara34 -- 14 Mayıs 2017; 18:46:35 >
  • Tekrar merhaba, 19 Mayısımız kutlu olsun.

Arkadaşlar dün yeni anakart geldi. Kullandığım anakartın aynısını forumda bir arkadaştan satın aldım.

Dün akşam kurulumu gerçekleştirdim. Fakat sorun bezer şekilde devam ediyor.

Artık ihtimalleri tükettiğimi düşünüyorum ve sorun %100 PSU gibi.

Gün içerisinde PSU almayı düşünüyorum vatan'dan falan. Artık canıma tak etti kaç gündür etraf dağınık bir toparlayamadım sistemi.

Var mı PSU önerebilecek?
  • Anakart değişimi işe yaramadı bende bu gün yeni PSU aldım.

Şuan hiç bir sıkıntı gözükmüyor. Sorun PSU çıktı. Aldığım PSU;

http://www.corsair.com/en-eu/rmx-series-rm750x-750-watt-80-plus-gold-certified-fully-modular-psu

Artık bu da bozulursa satıcam PC'yi.

Yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkürler.
  • buna benzer sorun bendede var sistem açılıyor ama ne boot var ne görüntü geliyor bazen şanslıysam tek seferde açılıyor bazen 3 denemede açılıyor ama kapanma durumu olmuyor reset tuşuda basmıyor açılmadığı zaman anakartın vidasını biraz yamuk takmışım yuvanın etrafındaki lehimler birleşmiş ama orada devre yokki sorun ondan kaynaklanıyor olabilir mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-2 Spirit -- 28 Mayıs 2018; 20:42:44 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.