Şimdi Ara

PSU'nuın ekran kartına etkisi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
943
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • iyi geceler arkadaşlar bugün sistemimi topladım fakat benckmarklarda biraz düşük sonuç alıyorum ortalamaya göre bi kaç yerde psunun yetersiz olması ekran kartının tam performansla çalışamayacağını söylüyor birde size danışmak istedim
    sistemimde 990fxa ud3 anakart
    asus r9 280x top ekran kartı
    8320 işlemci ve 8 gb ram bulunuyor

kasam xigmatek asgard 382 ve içinde 600w bi güç kaynağı var sizce nedir durum etkiler mi az mı geliyordur güç kaynağı ? benchmark testinde fire strike olan kısımda bazı anlarda ekran kararıp geri geldi burdanda bi sonuça varabilir miyiz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: AnilUnal

iyi geceler arkadaşlar bugün sistemimi topladım fakat benckmarklarda biraz düşük sonuç alıyorum ortalamaya göre bi kaç yerde psunun yetersiz olması ekran kartının tam performansla çalışamayacağını söylüyor birde size danışmak istedim
    sistemimde 990fxa ud3 anakart
    asus r9 280x top ekran kartı
    8320 işlemci ve 8 gb ram bulunuyor

kasam xigmatek asgard 382 ve içinde 600w bi güç kaynağı var sizce nedir durum etkiler mi az mı geliyordur güç kaynağı ? benchmark testinde fire strike olan kısımda bazı anlarda ekran kararıp geri geldi burdanda bi sonuça varabilir miyiz ?

overclock yapılmadıkca yeteceğini düşünüyorum...
  • Ekran kararıp geri gelmesi kablodan kaynaklı olabilir kablo yetersizse fullhd de olabilir öyle şeyler arada. Ayrı neye göre az dediniz o işlemciyle ve okartla olan herangi başka bi pcnin benchlerine baktınızmı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jubaxx

Ekran kararıp geri gelmesi kablodan kaynaklı olabilir kablo yetersizse fullhd de olabilir öyle şeyler arada. Ayrı neye göre az dediniz o işlemciyle ve okartla olan herangi başka bi pcnin benchlerine baktınızmı

evet normalde 6000-6999 arasında toplanmış puanlar aynı sistemler için 3dmark13'e göre benim değerim 4600 falan çıktı iki kademe altta görünüyo artifact denilen sorun oluşuyo mesela bazı sahnelerde unigine heavan testi yaptım biraz önce
  • yorum yapıcak yok mu arkadaşlar bu konu hakkında ?
  • O ekran kartı 300 watt a kadar güç çekebliyior işlemci de 185 watt a kadar yani yetmeyebilir..
  • Abartmayin yahu yeterli 600 watt kardesim icin rahat olsun.yuzde yuz yuk altinda hem mining hem su islemci testi vardi adini hatirlayamadim yapman lazim max tdp degerlerine ulasmak icin ki hicbir oyun vs bu seviyede sisteme yuklenmez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekran kartinda sorun olabilir ama isallah yoktur oyle birsey

• quote:

Orijinalden alıntı: dekstop's surgeon

O ekran kartı 300 watt a kadar güç çekebliyior işlemci de 185 watt a kadar yani yetmeyebilir..

bi kaç gün sonra 750w 80 plus bi güç kaynağı alarak bu soruna çözüm bulucam :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: LaViTz

Ekran kartinda sorun olabilir ama isallah yoktur oyle birsey

zaten normalde bi sorun yok lol falan oynuyorum herhangi sorunla karşılaşmadım world of warplanestede aynı şekilde hiç bi sorun yoktu. Fakat benchmark testinde bi iki sahnede böyle oldu bende acaba çok yüklendiği için testte gücünün yetmediği için mi böyle bişey yaptığı aklıma geldi bi kaç gün sonra yukarda yazdığım gibi 750w 80 plus bi güç kaynağı alıcam ve bide bf4 alarak herhangi bi sorun olup olmadığına bakıcam ultra ayarlarda artifact falan yaparsa kartı iade edip başka bi kart almayı düşünücem :)
  • Artifact niye yapsın oc yoksa psu varsa fazladan 600w sadece gpuya diğerinide cpuya takarakta deneyebilirsiniz.

• quote:

Abartmayin yahu yeterli 600 watt kardesim icin rahat olsun.yuzde yuz yuk altinda hem mining hem su islemci testi vardi adini hatirlayamadim yapman lazim max tdp degerlerine ulasmak icin ki hicbir oyun vs bu seviyede sisteme yuklenmez

Yetmez diye bir şey yok bende 200 wat güç çeken ekran kartı 77w güç çeken işlemci var bende de sorun var kardeşim.
  • quote:

Ekran kartinda sorun olabilir ama isallah yoktur oyle birsey

Korkulan başa geldi ekran kartında problem olduğu anlaşıldı bugün değişim yaptım gtx 770 aldım :)
  • Tam topliyacagim sistem. Takip. Bende cx600 almayi dusunuyordum. Yorumlara gore cx750 alabilirim.

Edit: ekran kartinizi degistirdiginizi yeni gordum. Hangi markayi almistiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Candance -- 1 Nisan 2014; 17:12:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Candance

Tam topliyacagim sistem. Takip. Bende cx600 almayi dusunuyordum. Yorumlara gore cx750 alabilirim.

benim güç kaynağıyla ilgili bi sorun olmadığı ortaya çıktı yani 432w veren 600w güç kaynağım yeterli fakat arada ki fark çok fazla değilse 750 almanızı öneririm ki bende bu hafta sonu 750w 80 plus bi güç kaynağı alıcam :) Sistemin rahatlığı açısından önemli olduğunu belirten başlıklar okudum forumda :)
  • quote:

Tam topliyacagim sistem. Takip. Bende cx600 almayi dusunuyordum. Yorumlara gore cx750 alabilirim.

Ben asus aldım ikisinide ilki r9 280x top modeliydi zaten internette benim yaşadığım sorunu yaşayan bolca var biraz ararsanız ulaşabilirsiniz şimdi gtx770 de asus :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnilUnal

quote:

Ben asus aldım ikisinide ilki r9 280x top modeliydi zaten internette benim yaşadığım sorunu yaşayan bolca var biraz ararsanız ulaşabilirsiniz şimdi gtx770 de asus :)

Bende asus almayi dusunuuordum o zaman simdi sapphire r9 280x vapor-x tri-x aliyim. Olmadi gtx770 alirim. 4gb versiyon.

• Kasanın power 12volt kanalından net olarak 432watt güç veriyor. Bana göre yeterlidir.arkadaş ekran kartı 300w güç çekiyor demiş ama o en fazla çekebilceği güç. Uç noktalara kadar oc yaparsanız yani. Sorun diğer donanımlardan kaynaklı olabilir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anakart ve islemciden memnun musun?

• quote:

Anakart ve islemciden memnun musun?

ikisinden de memnunum ya ben çok fazla oc sınırlarını zorlayım işte yükleniyim gibi kullanmıyorum beklentiniz ne yönde bilmiyorum ama ortalama bi kullanıcının hatta biraz üst kesiminin bile işini görebilicek niteliklere sahip :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.