Şimdi Ara

PSU'nun yetmediği durum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • PSU"nun yetmediği durumlarda.Mesela Ağır oyunlarda Mavi ekran-reset durumu oluşabilirmi ? (Soru sadece budur.Ram olayını vs. durumları göz önüne almayın)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reyoberto -- 4 Ocak 2011; 17:18:50 >

• Bende aynı şeyi düşünüyorum fakat sistemim fazla yük çekmediğinden reset olayını işlemci ısınması yada ram problemine bağlıyorum. Zaten en büyük hata ramleri dual almamak oluyor, tek tek alınan aynı marka/model ramler bile uyumsuz çalışabiliyor. Sizin durumunuza gelince illaki nadirde olsa olabilecek bir durum fakat sisteminizin çektiği güç önemli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: damn2u

Bende aynı şeyi düşünüyorum fakat sistemim fazla yük çekmediğinden reset olayını işlemci ısınması yada ram problemine bağlıyorum. Zaten en büyük hata ramleri dual almamak oluyor, tek tek alınan aynı marka/model ramler bile uyumsuz çalışabiliyor. Sizin durumunuza gelince illaki nadirde olsa olabilecek bir durum fakat sisteminizin çektiği güç önemli.

Not:Yeni psu bazı sorunlardan ötürü ancak bu Cuma günü elime geçicek.Tam 1 hafta gecikme ile anca.

Sorun dün crysis oynarken bir bölümde oyun dona dona gitti sonrasında mavi ekran ve reset.(PSU aşırı ses yapıyor ve ısınıyordu)

Öbür günlerden farklı olarak tek yaptığım ekran kartına biraz daha overclock ve voltaj girişimi.

Oysa bugün oyunu 3 bölüm oynadım.Hiç bir hata göremedim.

Benimde aklıma şu soru geldi internette dolaşırken PSU"da mavi ekrana neden olabilirmi diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reyoberto -- 5 Ocak 2011; 0:17:05 >

• İşlemcide ekran kartıda overclocklu olduğundan psu gerçek değerlerini vermediğinden reset atması normal, aşırı yükü karşılayamadığında sistem reset atar yada kapanır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: damn2u

İşlemcide ekran kartıda overclocklu olduğundan psu gerçek değerlerini vermediğinden reset atması normal, aşırı yükü karşılayamadığında sistem reset atar yada kapanır.

Teşekkürlerimi sunarım Binbaşı"m...
  • Sistemin oyundayken PSU tam yükte çalışınca ısınması ve verimlilik oranının düşmesi normal. Yeterli güç gelmeyince de sistem reset atabilir. Aslında diğer parçaların için de tehlikeli olabilir bu sorun. PSUyu değiştirmenizi öneririm
  • quote:

Orijinalden alıntı: egemenism

Sistemin oyundayken PSU tam yükte çalışınca ısınması ve verimlilik oranının düşmesi normal. Yeterli güç gelmeyince de sistem reset atabilir. Aslında diğer parçaların için de tehlikeli olabilir bu sorun. PSUyu değiştirmenizi öneririm

Düşünceniz için öncelikle teşekkür ederim.
    Yaklaşık bir hafta öncesine kadar kafamda alacağım bir PSU vardı.Lakin bazı sorunlardan ötürü gecikmeye uğradı.Bu cuma hayırlısı ile elimde.Cuma"ya kadar o pc"ye ambargo koydum.

• internette böyle bir resim buldum.Benimle aynı psu model numarasından herşeyine kadar lakin benimkinin kağıdında Peak ve max out değer yazmıyor.

PSU'nun yetmediği durum
  • quote:

Orijinalden alıntı: reyoberto

internette böyle bir resim buldum.Benimle aynı psu model numarasından herşeyine kadar lakin benimkinin kağıdında Peak ve max out değer yazmıyor.

PSU'nun yetmediği durum

PSUnun 12volt çıkışı yetersiz gerçekten. Öneri olarak Sapphire Pure 625watt powerı öneririm
  • quote:

Orijinalden alıntı: reyoberto

internette böyle bir resim buldum.Benimle aynı psu model numarasından herşeyine kadar lakin benimkinin kağıdında Peak ve max out değer yazmıyor.

http://i54.tinypic.com/1zmngp0.jpg

Hocam yeni sipariş ettiğiniz psu gelene kadar işlemci ve ekran kartındaki overclock'u geri çekin sisteminizi riske atmayın, ben olsam o psu ile HD6850'den fazla güç çeken bir ekran kartı bile tavsiye edemem, ki HD6850 + kullanılacak işlemcide bile overclock olmaması lazım bana göre o psu ile. Sanırım o psu en iyi HD5770 tarzı az güç çeken bir ekran kartı kullanılarak değerlendirilebilir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.