Şimdi Ara

PSU Öneri /Üst seviye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Üst seviye bir sistem için PSU önerinizi bekliyorum öncenden XPG CoreReactor kullanıyordum 8 farklı endüstriyel koruması mevcuttur ama en PSU hangisi tam olarak emin değilim;

+ ASUS ROG Strix 1200P 1200W 80+ Platinum Full Modüler Fanlı Güç Kaynağı

+ ASUS ROG STRIX Loki SFX-L 1000W 80+ Platinum ARGB Full Modüler PSU (90YE00N1-B0NA00)

+ MSI MEG AI1300P PCIE5 1300W 80+ Platinum Full Modüler 120mm Fanlı PSU

+ NZXT 1200W C1200 Black 80+ Gold Tam Modüler PCIe 5.0 ATX 3.1 Güç Kaynağı

+ Thermaltake 1200W 80+ Gold Toughpower Gf A3 PS-TPD-1200FNFAGE-H Pcıe 5.0 Tam Modüler Güç Kaynağı

+ XPG CyberCore II 1300W 80+ Platinum Full Modüler 135mm Fanlı Güç Kaynağı (CYBERCOREII1300P-BKCEU)

konuya yardımcı olursanız fikirlerinizi söylerseniz sevinirim

• merhaba ne amaçla kullanacağınızı bilmediğimden bir şey diyemiyorum 1200w ihtiyacınız olduğuna emin misiniz 850w bile çoğu sistem için fazlasıyla yeterli oluyor

PSU Öneri /Üst seviye
    PSU Öneri /Üst seviyewww.tebilon.com
    XPG CORE REACTOR II 850W 80 PLUS Gold ATX 3.0 PCIe 5 Modüler Güç Kaynağı Uygun Fiyatları ile Tebilonda
    https://www.tebilon.com/xpg-core-reactor-ii-850w-80-plus-gold-atx-30-pcie-5-moduler-guc-kaynagi/

attıklarınız içinde ise nzxt ve thermatake öne çıkıyor diğerlerine göre.

• hepsi iyi. elmayla armutu karşılaştırıyorsun bir bakıma, kimi 1000w kimi 1200 kimi 1300w. şöyle diyeyim belli bir seviyeden sonra farklar çok marjinalleşiyor. en en iyisi diye kılı kırk yarmaya gerek yok, en ucuzunu alıp geçmek mantıklı.

onun dışında eğer core reactorden memnunsanız core reactor ii de oldukça iyi bir ünitedir.

PSU Öneri /Üst seviye
    PSU Öneri /Üst seviyegaming.gen.tr
    XPG Core Reactor II 1000W 80+ Gold Full Modüler 120mm Fanlı Güç Kaynağı (COREREACTORII1000G-BKCEU)
    https://www.gaming.gen.tr/urun/467689/xpg-core-reactor-ii-1000w-80-gold-full-moduler-120mm-fanli-guc-kaynagi-corereactorii1000g-bkceu/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi end0plazmikretikulum -- 1 Şubat 2025; 21:48:29 >

• TR'de fiyatlar fantastik olduğu için en f/p neyse kendin arayıp bulucan.

msi mpg a1000g pcie5 kullanıyorum, ben memnunum.

PSU Öneri /Üst seviye
    PSU Öneri /Üst seviyecultists network
    PSU Tier List rev. 17.0g - Cultists Network
    https://cultists.network/140/psu-tier-list/
  • rayli82 kullanıcısına yanıt

şöyle söyleyim ilerde sistemi upgrade edeceğim için bir daha PSU ile uğraşmak istemiyorum bilgisayar kullanım amacım ise günlük oyun ve yazılım işleriyle uğraşıyorum yeni yeni linux sanal makinalar merak saldım o şekilde kullanıyorum şuanki sistemim 13700k ve 3070 ti oc

• end0plazmikretikulum kullanıcısına yanıt

Şöyle izah edeyim 1000w bana yeterli ama uzun süreli düşünüyorum o yüzden 1200 olması veya 1100 olması 1050 çok fark yaratmıyor ortalama hepsi aynı özellikleri sunuyor çok bir fark bulamıyorum ama yorumlarda genelde asus daha ön planda gözüküyor ve uzun süreli gidiyor vs vs muhabetler dönüyor

• ArdIX kullanıcısına yanıt

3070ti için 750W bile yetiyor. arkadaşım 3 yıldır corsair rm750 ile kullanıyor. uzun süreli kullanma düşüncenle wattın bir alakası yok. düşünüldüğü kadar hızlı bayatlamıyor kapasitörler, özellikle iyi powerlarda. elindeki core reactor de gayet kaliteli bir ürün. 4090 ya da 5090 düşünmüyorsan 1000w ve üstü haybeye harcama olacaktır. 5080 ve altı için ise 850w yeterli. hatta 1 senedir 4090'ı 850W ile kullanan da var tanıdığım. asus genelde altyapıyı seasonicten alıyor zaten, yazılan bütün powerlar üst seviye yok asus fazla gidiyor falan muhabbetleri gereksiz fanboy muhabbetleri.

2017de alınmış evga 650G2 powerı hala kullanmaktayım, tık demedi. modern sistemlerde iyi bir tier a hatta tier b psu en az 7 ya da 10 yıl çeker, hatta daha uzun süre de çeker. ama yok para benim keyif benim dersen durum ayrı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • end0plazmikretikulum kullanıcısına yanıt

5070 ti fln düşünüyorum bir sorun olmazsa anladım demek istediğiniz para maalesef kolay kazanılmıyor ama artık bunaldığım için alıp kafamın ağrımasından bıktım o yüzden yani maksimum 1000w fazla fazla yeter diyorsunuz üstüne çıkmak fantazi olur diyorsunuz

5070ti düşünüyorsan 850W bile yeter. hatta dediğim gibi 850w 5080'e de yeter. güzel bir 850W ünite işini görür. core reactor ii iyidir mesela. onun dışında nzxt c850 gen5 iyidir. cooler master gxii 850w iyidir. hatta fiyat olarak FSP vitayı görüyorum listede

PSU Öneri /Üst seviye
    PSU Öneri /Üst seviyewww.netsiparis.com
    Cooler Master Mpx-8503-Afag-2Beu Gx2 850W 80+ Gold Full Modüler Pcıe Gen 5.0 Atx 3.0 120Mm Fanlı Psu
    https://www.netsiparis.com/cooler-master-mpx-8503-afag-2beu-gx2-850w-80-gold-full-moduler-pcie-gen-50-atx-30-120mm-fanli-psu

PSU Öneri /Üst seviye
    PSU Öneri /Üst seviyehardware busters
    Best PSU Picks 2025 - Page 4 of 9 - Hardware Busters
    https://hwbusters.com/best_picks/best-atxv3-pcie5-ready-psus-picks-hardware-busters/4/

PSU Öneri /Üst seviye
    PSU Öneri /Üst seviyewww.n11.com
    FSP Vita GM 850W 80+ Gold PCIE5 Güç Kaynağı Fiyatları ve Özellikleri
    https://www.n11.com/urun/fsp-vita-gm-850w-80-gold-pcie5-guc-kaynagi-60851083?magaza=gamers-arena

PSU Öneri /Üst seviye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi end0plazmikretikulum -- 1 Şubat 2025; 23:3:25 >

hocam teknoloji geliştikçe donanımlar daha verimli olup daha az watt harcamaya çalışıyor yani geleceğe yönelik bile 850w fazla kalıyor linux sanal makine olayarına fln sardıysanız sanki evinizde işyerinizde sunucu kuracaksanız o zaman zaten sunucu makinelerine yönelirsiniz.Masaüstü olarak 850w yeterlidir pci 5 gen 5 o kabloların standartların olması günümüz için yeterlidir şahsen ben gen5 bir psu kullanmıyorum 850w gold deepcool bir psu kullanıyorum belki gelecekte 600 serisi ile gen 6 diyecekler ve farklı bir cpu gpu kablosu çıkacak ama yinede eski psulara yönelik ara kablo vermek zorundalar şimdi gen4 psular rtx 4080 4090ı ara kabloyla çalıştırabildiği gibi yani siz şu an gen5 bir 850w psu almanız fazlasıyla yeter.

Attığınız psuların hepsi a tier highend yani tepe model psular ama aralarında nzkt ve thermaltake bunların içinden psu sektöründe daha efsane markalardır.

Bütçe sorunu yoksa ve şekebeke elektriğinden izole olmak istiyorsanız en üst seviye çözüm online upstir.Normal bir psu artı onlie ups takıntılı biri için çözüm olabilir. PSU Öneri /Üst seviye 

Yada thermaltake nzkt şebeke izole konusunda dediğiniz gibi japon kapasitör filteleme teknolojileri fln zaten fazla fazla yeterli.Abartmayayım ama en kötü altyapıda evinize yıldırım düşse psu kendini korur muhtemelen.

PSU Öneri /Üst seviye 

• arkadaş vermiş ben temmuz'da bu sitede görüp cougar 1200w almıştım. xpg yoktu ben alırken şimdi varsa al yani superflower ve enermax'tan sonra geliyor.

PSU Öneri /Üst seviye
    PSU Öneri /Üst seviyehardware busters
    Best PSU Picks 2025 - Page 6 of 9 - Hardware Busters
    https://hwbusters.com/best_picks/best-atxv3-pcie5-ready-psus-picks-hardware-busters/6/

xpg core reactor 1 artık bendeki 2022'de alıp kenara koyunca. 2023 aralık taktım işte dün söktüm intel sisteme taktım 850w. bu bile güzel bence ikincisini bozmadılarsa ki niye bozsunlar pcie5 eklemişlerdir sadece. bu CoreR1 seasonic rakibiydi çıktığında ve şu anda seasonic bulunmadığına göre ya da asus karaborsa fiyatlar olduğuna göre xpg alternatif olabilir. xpg'yi 7900xtx ile kullanmıştım şimdi 4080s ile kullanıyorum. 4080s'de daha önce seasonic focus 750w vardı dün. seasonic focus 750w yurt dışından 2019'da ki bu başka bi focus ilk getirten kullanan benim. 3. sistemde seasonic üretimi phanteks amp! 750w var. seasonic kullanıcısı olarak xpg öneriyorum ya da fsp pro da olabilir.

• Bir kere al, daha sonra değiştirmek zorunda kalma hocam.

https://www.akakce.com/power-supply/en-ucuz-msi-meg-ai1300p-pcie5-1300-w-fiyati,431687921.html

• NZXT C (2024). Pcie 5.1 12V2x6 olan iyi bir model. Vita ya da core reactor ii VE modellerinden daha iyi.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.