Evvet arkadaşlar yıllarca thermaltake'in dandik modelleri, hazır sistemlerle gelen aigo, gamepower psu'lar kullandık ve en son sisteme dedim ki kaliteli bir PSU alayım da sorun çıkmasın diye Highpower Performance aldım, sistem boşta dururken hatta monitör çoktan uyku moduna girmişti güm diye bir patlama sesi geldi ve bilgisayarın fanları usul usul yavaşladı ve durdu. Şimdi PSU patladığına emin gibiyim çünkü fişi taktığımda led fanlar bir yanıp sönerdi şu an hiçbir hayat belirtisi yok fakat herhangi bir yanık kokusu yok ne PSU'da ne de başka bir yerde. 2 aylık ürün, patlama sebebi ne olabilir ve tekrar yaşanmaması için ne yapabilirim? Bina eski, elektrik hattı zaten çok sağlam olmadığını düşünüyorum çünkü ütüyü fişe takınca ampuller hafif kararıyor. Benim odada topraklama yok diye banyonun dışındaki prizden 10m uzatma kablosu çektim bilgisayarı ona bağladım ama yine de maalesef bu tatsız olay yaşandı ve patlayınca sigortalar ATMADI. Uzatma kablosu sapasağlam, şarj aletlerim, laptop'ım, monitörüm takılı sadece kasa vefat gibi duruyor. Bu bağlamda bu olayı tekrar yaşamamak için ne yapabilirim? UPS mi almalıyım yoksa akım korumalı prizler işimi görür mü? Akım korumalı prizlere baktım maalesef 10M yok maks 5m bulabildim, bunu elektrikçide yaptırma şansımız var mı? Bu arada tekrarlayayım, PSU yük altında değildi. Boşta duruyordu. 4lü priz kullanıyorum sürekli laptop, kasa, monitör ve şarj kablom(20W) takılı oluyordu. Bugün telefonu şarja taktım, 15-20 saniye sonra bu patlama oldu sanırım bir dalgalanma vs bir şeyler oldu mantıklı bir cevap bulamadım. |
PSU Patladı
-
-
Bu tür psularda voltaj ve akım koruma devre elemanları var muhtemelen gelen voltaj dalgalanmasında veya akım şokunda bu eleman patlamış yani devrenin kalanına hasar vermemek için sigortayı attırmıştır bilginiz yoksa tamir şansınız yok zaten gerekte yok .
2 aylık ürün garantiye gönderin yenisi gelsin.
Ama evin elektrik alt yapısında sorun varsa hangi kalitede alırsanız alın bu sigorta patlayacaktır.
Çözüm voltaj regülatörü veya online ups kullanmak veya evin elektrik altyapısını kararlı hale getirmek hangisini isterseniz. -
Bu linkte satılan şey iş görür mü yoksa ups boyutunda regülatörlerden mi almak gerek? Yıllardır herhangi bir sorun yaşamadım bilgisayarlarda fakat dediğim gibi elektrik hattının sağlam olmadığını ve bu senaryoyu elbet bir gün yaşayacağımı biliyodum maalesef.
app.hb.bizCata Ct 9187 Akım Korumalı Priz Regülatör Fiyatıhttps://www.hepsiburada.com/cata-ct-9187-akim-korumali-priz-reglatr-p-HBCV000005Y015?ftid=w9j63kg4i183dtwr&magaza=Uzman+Grup+Elektrik+Pano+Tasar%C4%B1m+Tic.Lmt&url_src=and-product-detail
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xotac -- 7 Haziran 2024; 23:3:12 >
-
Ups büyüklüğünde olanlara bakınız, linkini attığınız modeller yüksek voltaj gelince sigorta attıran cinsten.
Kombi için röleli voltaj regülatörü kullanıyorum, 2008den beri kombi çalışıyor. Yalnız röleli modellerde voltaj ayarlamasında röle ses yapar. İç mekanda bir süre sonra sinir bozucu olabilir.
-
Hocam bu ürünleri şu şekilde düşünün sizin cihazın içindeki koruma elemanlarından bunların içinde de var ön cephe gibi düşünün şebekede sorun olursa ilk ön cephe düşer ve elektriği keser.
Ama en güvenlisi online upstir pahalıdır ama dış etkilerden en büyük ölçüde bu şekilde yalıtılırsınız.
Bence biraz araştırın sadece bir prize çözüm bulmaktansa eve gelen tüm hattı iyileştirin kaçak akım rölesi voltaj kontaktör kaliteli sigortalar toprak hattı kaçak akım kontrolü ile tüm evi güvenli hale getirin. -
thermaltakenin dandik modelleri bile Highpower in tepe modellerinden iyidir. konu cehalet akıyor.
-
cultists network[psucultists] PSU Tier List rev. 15.0a - Cultists Networkhttps://cultists.network/140/psu-tier-list/
-
Tier list ne alaka kardeş komponent kalitesi diye bişey var?
O listede olan tepe ürünü a tier PSU aynı prize bağlı thermaltekeye yenildi. O bir liste olanilir ancak benimki gerçek bir deneyim. yüksek gelirimde aynı prize bağlı a tier Corsair cortlarken c tier thermaltake sadece kendini kapattı. Parayı bastım tier listi yaptım bu dünya için çok safsinuz kuzum
-
Aynen hocam tier list ne ki parayı basan üste çıkıyor .PSU alırken tier liste ne gerek var ki karpuz gibi tokatlaya tokatlaya anlarız.Cultis.network globalde,yurtiçinde redditde ve bilimum pc build forumlarında öylesine paylaşılan bir websitesi.
Sizin yönteminiz kesinlikle daha doğru "yüksek gerilimde" yüksek gerilimde a tier ve c tier psuyu takacaksın prize hangisi hayatta kalırsa daha kalitelidir.
bu arada yüksek gerilimde sadece kendisini kapatan psuyu görmek isterim.
-
Görmek isteyene altın harflerle adini yazdirdi thermaltake. bakman yeter emmisi
Su yaştan sonra fanboy olduk elleaam.
-
Enermax silverstone corsair zalman thermaltake evga nzxt fsp high power lc power psu konusunda güvenilir firmalrdır
-
Psu tier list'da yer edinmenin olayı zaten components dediğin şeylerin kaliteli olmasından kaynaklanıyor bir de başkasına cahillik yaftasında bulunuyor. 0 argüman, 0 bilgi, mesaj kasmak için gelmiş yorum yapmış 0 iq'su ile.
Daha önce thermaltake smart 700w kullandım, karşılaştır bakalım performance modeliyle hangisinde daha kaliteli bileşenler mevcut? Ben bu konuyu zaten marka kıyası yapmak için açmadım, suçu da ilk olarak PSU 'da değil iç tesisatımda aradığım için konuyu açtım.
Ve evet, psu'da da fanboyluk yapmazsın gerçekten, sizin gibi bomboş hiçbir bilgi paylaşmayıp bilgisizce sağa sola saldıran insanların forumdan şutlanması gerekiyor aslında ama öyle de forumda user kalmıyor maalesef.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xotac -- 12 Haziran 2024; 16:40:23 > -
elleaamm=ALLAHU ALEM=ALLAH BİLİR
Kuranda geçiyor bu ifade alem değil de eAğlem gibi de okunabilir.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Psu tier list'da yer edinmenin olayı zaten components dediğin şeylerin kaliteli olmasından kaynaklanıyor bir de başkasına cahillik yaftasında bulunuyor. 0 argüman, 0 bilgi, mesaj kasmak için gelmiş yorum yapmış 0 iq'su ile. Daha önce thermaltake smart 700w kullandım, karşılaştır bakalım performance modeliyle hangisinde daha kaliteli bileşenler mevcut? Ben bu konuyu zaten marka kıyası yapmak için açmadım, suçu da ilk olarak PSU 'da değil iç tesisatımda aradığım için konuyu açtım. Ve evet, psu'da da fanboyluk yapmazsın gerçekten, sizin gibi bomboş hiçbir bilgi paylaşmayıp bilgisizce sağa sola saldıran insanların forumdan şutlanması gerekiyor aslında ama öyle de forumda user kalmıyor maalesef. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X