Bilgisayar açık ve boşta bir şekilde çalışıyordu bir anda yüksek ve tiz tonda bir patlama oldu şarteli attırdı gözle görünür bir duman görmedim fakat baya yanık kokuyordu. Psu garantiside geçen ay bitmiş olmasi lazim şimdi ben ne yapmalıyım Psum: corsair cs750m < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ebah -- 16 Ocak 2022; 23:38:8 > |
[ÇÖZÜLDÜ]Psu patladı
-
-
corsair'in sitesinde bak, kimi serilere 10 yıl kimisine 7 yıl kimisine 5 yıl falan değişik sürelerde garanti veriyor.
şimdi baktım 3 yıl garanti veriyor senin psu'ya.
corsair amerika ile iletişime geç, büyük ihtimalle yeni ya da refurbished psu gönderirler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shruikan -- 15 Kasım 2021; 3:7:10 > -
Eyvallah hocam
-
power ın patlaması cihazın kendisinden ziyade şebeke geriliminin anlık yükselmesinden olmuştur ve bu da garantiye girmeyecektir. Garanti sorunun nedenini anlayacak ve ona göre bilgi verecektir. Şayet dediğim gibi sorun şebeke gerilimi derlerse, bu rapor ile elektrik idaresine gidip zararın teminini talep edin. Çünkü bu durumda kabahatli onlar oluyor ve sizin bunu talep etme hakkınız var. Yüksek ihtimal ile bir mail adresine mail atmanızı isteyecekler, bunun sonucunda onlarda sorumluluk kabul etmeyecekler ama akabinde red cevapları ile birlikte tüketici hakem heyetine başvurabilirsiniz. Sonuçta illa uğraştırırlar sanıyorum ama uğraşıp bir sonuç alma şansınız da hiç az değil. Müsaitseniz uğraşın derim.
-
konu açılıyor cevaplar yazılıyor fakat daha sonra güncelleme gelmiyor.
Ne oldu belli degil.
-
Onu birak dogru düzgün teşekkür eden yok. Tabi ki güncelleme ve cözüm ayrica konularda belirtilse bir baskasina yardimci olacak lakin cogusu aradigi cevabi bulup/bulamayip kayboluyor. Ama bu hep böyle idi cokta sey etmemek lazim.
-
Hocam benim psudan hala haber yok diğer konuda konuşmuştuk. 13-14 gün oldu akortek sıkıntı çıkaracak gibi gözüküyor.
-
Tipik akorktek, ama mecbur yenisini verecek. Suan geciktiriyor, bir isi düzgün degil onlarin. Saglam güc kaynagini gönder bozuk bir sekilde geri yollarlar, lakin senin psu zaten seasonic kaynakli olmasi muhtemel bir sekilde bozulmus, sana yeni jelatininde bir psu göndermeleri lazim. Diger bilesenlerin zarar görmüs mü peki?
-
Başka power ile denedim anakarttan tepki yok o da servise gitti. Ben psu modüler diye nasıl olsa serviste kablo vardır diye göndermedim adamlar kabloları göndermezseniz ürün servisten geri dönecek diyor. Ben böyle rezalet görmedim seasonic'e mail atıp şikayet edeceğim
-
Karamsar olmamak lazim ama anakartta tepki yoksa baska bir psu ile denemissin, sendeki yanan / patlayan psu koruyamamis, kendi ile beraber anakartida yakmis. Üzücü, üst seviye modellerde bu olmamasi gerekirdi. Voltaj yüksek gelse yine psu bozulur, sistemi korurdu. Diger noktada akortek hakli, böyle durumlarda tüm aksesuarlarin yani tüm parcalarin, herseyiyle beraber gönderilmesi gerekir ki sana yenisini göndersinler yoksa kablolar sende mi kalsin? Yahut belki kablolarida test edecekler yani bu noktada onlar hakli, en kisa zamanda göndermen gerekir yahut hangi yolu öneriyorlarsa o sekilde...
-
Hocam telefonda konuştuğumuzda bana kutu içeriğini tam olarak yollayın demeleri gerekirdi diye düşünüyorum zaten 2 kablo hariç diğerleri geldiği gibi duruyordu hepsini paketleyip yolladım bakalım bekliyorum. güç kaynağını anakarta taktığımda argb ışığı yanıyordu ama tornavida ile başlatmaya çalıştım hiç tepki vermedi. Elimde psu test kiti var onunla yeni psuyu denedim çalışıyor bir sıkıntı yoktu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pisst0n -- 24 Kasım 2021; 21:58:54 > -
Yolladiysan sorun yok, bekleyeceksin biraz daha. Eger gecikirlerse yine THH ye basvurup zamaninda göndermedikleri icin yenisini isteme hakkin var lakin kablolarin gönderim tarihinden itibaren is günü hesabini yaparlar.
-
Arkadaşlar teşekkür ederim yoğun bir dönemdeyim bakamadım kusura bakmayın
-
Teşekkür ederim hocam
-
Başka bir cihaz bozulmadiği için elektrik sorunu aklıma gelmedi garantiden beklendiği gibi olumlu bir sonuç çıkmadı en son karar olarak idareten tamir ettirme karari aldım yakında yeni bir psu almayı planlıyorum.(başka bir psu ile bilgisayar çalıştırdım sorun çıkmadı)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ebah -- 16 Ocak 2022; 23:39:41 > -
En azından sistem için gereken koruma sağlanmış.
-
Şansa bakki benimde aynı model psu (cs750m) birkaç gün evvel gümledi. Webde gezinirken bir anda elektrik kesilir gibi kesildi sonrada açılmadı.
İkinci el almıştım, 1 yıl dayanmadı :( Ama rgb aydınlatma nasıl çalışıyor pc açılmıyorken onu anlamadım. Ayrıca bu arızalı ürünler satılabilir mi, çöpe atmak yazık olur gibi geliyor.
-
corsair hep mi sorunlu olur hiçbir ürününü almıyorum kafa rahat
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X