Öncelikle herkese merhaba iyi bayramlar. Olayı kısaca şöyle açıklamak istiyorum. 5 Ay önce bilgisayarım düzgün bir şekilde çalışırken bir anda elektrikler kesilmiş gibi kapandı ve power düğmesine bastığımda işlemci fanı ve bilgisayarın led fanları 1 saniyeliğine yanıp söndü ve bir daha asla çalışmadı. Powerdan yanık kokusu geldiğini farkettim ve onun çöp olduğunu anladım. Fakat yeni power taktığımda power çalışıyor aynı şekilde ekrana görüntü gelmiyordu. Buradan anakartın da yandığını farkettim. FAKAT SİZLERE BU KONUDA ÖNEMLİ OLAN 2 SORUM VAR. Birincisi, muhtemel olarak power yandı anakarta da kısa devre yaptırarak anakartı da yaktı. Bu sebepten dolayı sizce ekran kartı veya hard disklere de zarar vermiş midir? İkinci sorum ise, 1 ay içerisinde yeni bir sistem toplayacağım fakat işlemci soketim 1155 olduğu için işlemci de değiştirmem gerekecek anakart, işlemci, power, kasa derken bana 4 bine yakın masraf çıkartacak ki inşallah ekran kartına da kısa devre yaptırmamıştır, yaptırdıysa bi de ek o masraf çıkartacak :) Sizce bu durumda bilgisayar toplamak ne kadar mantıklı?
YARDIMCI OLAN HERKESE ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM.
bunun gibi durumlarda anakart ve en fazla işlemci ve ramlar yanar. diğer parçalar muhtemelen sağlamdır ama test etmek gerek.
param cebimde kalsın dersen ikinci el tamir görmemiş anakart bulabilirsin.
start_system
kullanıcısına yanıt
ram ve işlemciden kaynaklı bir sorun yok. bilgisayarı çalıştırma tuşuna bastığımızda power çalışıp ekranın gelmemesi anakarttan kaynaklanıyor dimi dostum?
EcuetosE
kullanıcısına yanıt
Bilgisayar startı tetikledikten sonra hiçbir şekilde görüntü gelmiyorsa anakart veya ekran kartında sıkıntı vardır çok yüksek ihtimalle. Eğer hata kodlarını veren speaker takılıysa genel olarak 1 uzun 3 kısa bip sesi ekran kartı arızasına işaret eder. Bu bip sesi veren speaker takılı değilse o zaman en temizi ekran kartını çalışan bir sistemde denemek olacaktır.
KciD
kullanıcısına yanıt
Anladım dostum. Ben baktırmıştım, çok yüksek anakart demişlerdi. Muhtemel bende öyle şüpheleniyorum anakart diye. Teşekkür ederim.