Şimdi Ara

PSU? Ram? Isınma?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Geçenlerde bir komplikasyon oluştu, nedenine hakim değilim.
    Alet kendi kendine çalışmaya başlıyor. Misal; kapatıyoruz, bi kaç saat sonra geliyorum bakıyorum login ekranı açık bizi bekliyor :)
    Bunu yaparken bazen şöyle yapıyor: kapatıyoruz, sonra çalışmaya başlıyor, 3-5 saniye sonra restart alıyor, sonra bi kaç defa daha derken en sonunda kendi kendine açılıyor.

Şimdi de şunları keşfettim; açıyorum bilgisayarı, aleti kasmadan uzun süre çalışabiliyor, ancak bir kaç dosyayı birden kopyalamaya kalkışınca veya çok sayıda program açınca anında kapatıyor kendini, ama bunu normal yapıyor, yani windows'a veya işletim sistemi her neyse ona kapatma sinyali göndererek yapıyor, ayarları kaydederek çıkış yapıyor, yeniden çalışmaya başlıyor, bu esnada yukarda söylediklerimi yapıyor (bir kaç defada ancak açılıyor.)

Bunları Windows XP 64 Bit, 32 Bit ve Pardus'ta denedim, sonuç hepsinde aynı.

Şimdi sorun tam olarak nerde?

PSU ölmüş mü? yetersiz mi kalıyor?

Ram'de mi problem var ya da ısınma sorunu mu baş gösterdi?

Bana PSU öldü gibi geliyor ama işin ehillerine sormadan yola çıkmak istemedim, bir bilgisayarcıya götürmeyecek kadar fakir ve gururluyum. :D

P.S.: Bilgisayar donanım konfigürasyonunda herhangi bir değişiklik söz konusu değildir. 4-5 yıldır sorunsuz kullanıyordum.

Cevap veren veya okuyan herkese teşekkürler.

• kendi kendini açan pcde ilk defa duyuyorum.
  • kapanışı anlarımda kendiliğinden açılıyorsa ya ağdan biri wakeup komutu gönderiyor yada muhtemelen senin açma tuşun buzuk. ankarttan reset tuşu pinini (RST SWdiye yazar genelde) söküp güç tuşunun pininin yerne takıp dene sorun çözülecek muhtemelen. (oda PWR sw yazar pinlerin üstünde ve anakartta yazar.)
  • Bence de sorun açma tuşunda.
  • Bir kaç program birden açınca kendini kapatma mevzusu açma tuşuyla alakalı olamaz ama değil mi?

Kendini yeniden açma mevzusu da BIOS'taki power seçeneğinin last state olarak ayarlanmasından kaynaklı zannediyorum. En son durum neyse onu yapmaya çalışıyor alet. Ama biz kapattığımız halde yeniden açılması BIOS'un veya açma/kapama tuşunun bozulduğunu gösteriyor.

BIOS'a bi ayar çekeceğim, olmadı, bi kaç seçenek daha var, onları da tek tek yapacağım. Çözüme ulaşırsam buraya not düşerim, gelecekte bu sorunla karşılaşanlara örnek olur inşAllah.

Hepinize teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kukaraca -- 18 Ekim 2011; 9:42:26 >
  • BIOS sıfırlama derdimize derman olmadı.

RAM test yaptım, memory testi sıfır hata ile tamamladı.

Korkarak kullanıyorum aleti, her an kapanacak diye :(
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kasa, Soğutucu, Ram önerisi
    2 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.