Şimdi Ara

PSU Rezistanslı Isıtıcı (Yardım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.087
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba elektronikçi arkadaşlar :) . Psu ile bir ısıtıcı yaptım. 3 tel rezistans bağladım, gayet iyi bir şekilde ısıtıyorlar. Fakat psu kutusu açık olduğu halde, koku yapıyor belirli bir süreden sonra. Soğutması içe doğru soğuk hava vererek bloklardaki ısıyı ızgaradan atma yöntemi ile oluyor. Çıkma artes marka bir psu. 230 watt. Ben üç rezistansa sarı-siyah kabloları bağladım. 12volt 10 a her biri. Bu durumda 360 watt elektrik mi tüketmiş oluyorum? Yoksa bölüşerek mi veriyor orasını bilmiyorum. İkinci olarakta 3 tel var 4. teli de bağladım denemek için. Koku bariz artıyor. Ama şöyle ki; ikinci aldığım fan ısıtıcım için olanı psuya yandan verdim, 4 değil 5 tel bağlasam da bana mısın demiyor. Ne koku var ne bir şey. Şimdi bu şekilde iyi soğutarak kullansam, ne kadar gider bu ısıtıcı? Odanın dış cephesinde hiç bir bina yok, yalıtım yok. Petek kendini ısıtamıyor bu odada. Böyle bir çözüm oluşturdum ama dün ki elektrik kesintisinin sebebi benim psu olmasın? :D Tesisatı yaktım sanmıştım. Yardımlarınızı bekliyorum. Bir de bir teli biraz daha uzun bırakmıştım fakat powerdan tiz bir biiiiip sesi geldi alttan alttan, sonra kısaltınca teli geçti o ses. Bunun sebebi nedir? yeteri kadar akım sağlayamıyor mu alet? Cevaplarınızı bekliyorum.. Resimleri de yüklüyorum.
     PSU Rezistanslı Isıtıcı (Yardım) PSU Rezistanslı Isıtıcı (Yardım) PSU Rezistanslı Isıtıcı (Yardım) PSU Rezistanslı Isıtıcı (Yardım)
     PSU Rezistanslı Isıtıcı (Yardım)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lethegraff -- 1 Nisan 2015; 12:02:39 >

• bir sure sonra psu daki kondansatorler sismeye baslayacak..yaptigin psu cikisina kisa devre yapmis..hic bir resistansli isiticida smps devre yoktur.kisacasi yaptigin guzel dusunce ama kullanmaya devam etmen sakincali.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ay_tech -- 1 Nisan 2015; 13:06:54 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ay_tech kullanıcısına yanıt
    Hocam tek anlayabıldığım, sakıncalı olması. :) Günde 2-3 saat kullanıyorum. Bugün mesela yaklaşık 4 saattır çalışıyor. Dedığım gıbı 2.fanı kullanınca koku vs olusmuyor. Ben bakır bloklara dokunduğumda rezıstanstan bıle fazlaca ısındığını görmüştüm. O yüzden 2.fanı ona doğrulttum. Smps tam olarak ne oluyor ve kısa devre yaptığını nereden anladınız. Bır kac kez kısa devre yaptırmıştım ben, kendını kapatmıştı. Olay tam olarak ne oluyor şımdı? :D
  • lethegraff L kullanıcısına yanıt
    smps kisaca elektronik guc kaynagi demek..smps icin aciklama linki koyuyorum buradan daha fazla bilgi alabilirsin.http://tr.m.wikipedia.org/wiki/Smps
    yaptiginiz islem direk kablolari resistansa bagladiniz icin kisa devre oluyor..genelde araya direnc vs konulur..ama seninki direkt kablori resistansa baglamak olmus..isinma olmasida bunun kaniti zaten..hic beklemedigin bir zamanda kondansator patlarsa tabiri caizse aklinizi alir :). yani demem oki bence kullanma ;)

araya nasıl bır dırenc koyabılırım. ? 12 volt 10 amper cıkıs baglıyorum rezıstansa. rez. ısınmasını dusurmeyecek bır dırenc? Yardımcı olun :) 3-4 tane dırenc var elımde. Hangı renkte ve voltajda, ısmı cısmı?
    onu tam olarak bilemiyorum hesaplamasi falan var...nette kucuk bir arastirma ile bulabilirsin sanirim.

her bır rezıstans arasına led ışık koysam? 3 led de yanıverse çalıştığında rezıstanslar? led de bır dırenc turu nede olsa :D olmaz mı? ben bıle ınanmadım şımdı dedıklerıme. olur gıbı degıl.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Konvektör ısıtıcı tavsiyesi
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    sen bu isi kafaya koydun madem arastirma yaparak gelistirebilirsin..led olabilirmi bilmiyorum ama yuk binince yanip devreyi kapayabilir..ama dedigim gibi psu cok dayanmaz.

• Hocam Yanlıs biliyorsunuz

Led bir direnc cesidi degildir

led bir diyot cesididir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dfk24 -- 1 Nisan 2015; 18:44:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dfk24 kullanıcısına yanıt
    Pekı bır önerınız var mı konuyla ılgılı hocam? Ne kullanabilirim?
  • Elektrik enerjisini ısı enerjisine dönüştüren direnç tellerine “rezistans” denir. Isıtıcı cihazlarda ısıyı meydana getiren tellere rezistans denir. Rezistanslar, oldukça yüksek bir öz direnç ve büyük bir ısıl dayanım (1400 0C ‘ye kadar) gösterir. Genellikle içinde krom(Cr), alüminyum(AL) ve nikel(Ni) bulunan demir(Fe) alaşımlarından yapılır. Ama genel olarak halk arasında krom-nikel tel olarak bilinir. Demış bır arkadas.. Sonuc olarak kısa devre nasıl oluşuyor burada? Elektrık enerjısını ısı enerjısıne cevırıyor bu tel. Bence ısınmasının sebebı psu'nun, yeterlı akımı verememe yada cok yuklenılmesınden kaynaklı.
  • hocam her bir tel parcasi 10 amper mi ?

Yoksa psu'nun verdigi gücmü 10 amper ??

• 30 liraya fanlı ısıtıcı al, boşuna bunlarla uğraşma.

• dfk24 kullanıcısına yanıt
    Gelen akım 10 amper hocam. teller ne kadar çekyor bılmıyorum. multımetrem yok malesef.
  • TuRkiShCowboy kullanıcısına yanıt
    evet by zeki. Öneriniz var mı demedim. (yardım yazdım.) 30 lıralık fanlı ısıtıcın 350 tl ödetıyor ay sonu. Benım yatığım 200 watt ıle calısıyor. Senın dedıgın 1.2-5 kw.
  • son haline yakın fotoğraflar. daha üzerine biraz daha eklenti yapacağım tabi. İçini alüminyum folyo ile kaplayacağım. Isıyı içeride tutması ve sadece fanın o havayı çekebilmesi açısından. Ek bir fikri olan varsa ya da daha iyi olabileceğine inanan tavsiyelere açığım. Cam üzeri kuru kil. :D Net olamadı o yüzden iç kıs mı. Yapıştırmadan önce temizleyeceğim. Cam patlamaz herhalde? O kadar etkili bir ısısı yok sonuçta..
     PSU Rezistanslı Isıtıcı (Yardım) PSU Rezistanslı Isıtıcı (Yardım)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lethegraff -- 2 Nisan 2015; 18:54:18 >

• Merhaba
    Öncelikle bu yaptığın sistem çok verimsiz. Ancak 12v akü ile çalışan araç sistemleri için kullanılabilir. Neden verimsiz dersen yaptığın sistemde 220v resistansları çalıştırmak için 12v a düşürülüyor ve psu nunu verimi yüzde yüz değil bu nedenle kayıplar mevcut. Bunun ile uğraşacağına 220v ile çalışan bir sistem yapman daha mantıklı.
    Ayrıca senin psudaki sisteme göre 200 watlık bir ısıtma olmaz neden dersen 200/12=16,6 amper o kablolar zaten 16 amper kaldırmaz. Bir ampermetre ile akımı ölç istersen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lethegraff

son haline yakın fotoğraflar. daha üzerine biraz daha eklenti yapacağım tabi. İçini alüminyum folyo ile kaplayacağım. Isıyı içeride tutması ve sadece fanın o havayı çekebilmesi açısından. Ek bir fikri olan varsa ya da daha iyi olabileceğine inanan tavsiyelere açığım. Cam üzeri kuru kil. :D Net olamadı o yüzden iç kıs mı. Yapıştırmadan önce temizleyeceğim. Cam patlamaz herhalde? O kadar etkili bir ısısı yok sonuçta..
     PSU Rezistanslı Isıtıcı (Yardım) PSU Rezistanslı Isıtıcı (Yardım)

allah muhafaza cayır cayır yakacaksın evi.düzgün 220v. bir ıstıcı al kullan

• Üstat 220 voltu 12 volta çevirirken %80 ile %85 (+80 Broze,gold,platinium,vb) verim mevcut.

Termodinamik yasasına göre senin harcadığın elektrik iş ve ısı oluyor.Yani kayıp verim ısı oluyor.

Koyduğun rezistanslar zaten direnç ancak hesaplama yapmaksızın ve uzun süreli kullanısan PSU patlar.

Fanlı ısıtıcı 350 TL harcıyorsa senin güç kaynaklı sistemin aynı ısıyı daha ucuza mal etmez.
  • Ohm kanunu der ki

İ : u \ r

Senin u lar sabit r ler sabit.

Yani kisaca 5 volt ucuna bagla diyor

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.