Şimdi Ara

PSU sistem yavaşlamasına sebep olur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • P4 3.0 işlemci, 2Gb ram, 7600GT ekran kartı olmasına rağmen istediğim verimi alamıyorum.Bazen windows açılınca ya da oyun oynarken bilgisayar kitleniyor. Bilgisayarın hızından da memnun değilim. Sistemimde 200W bir PSU var. Bu sorunun sebebi PSU olabilir mi? Değiştirmeyi düşünüyorum ama bütçem en fazla 30-40 YTL civarı. Bana bu fiyata alabileceğim sistemime en uygun(ikinci el tabiki) PSU markası ne olabilir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grekoremen -- 20 Şubat 2008; 18:14:02 >

• işlemci ısısını ölçüyormusun? işlemcinin aşırı ısınmasındanda kaynaklanıyor olabilir.
    soruna gelince evet psu yavaşlamaya neden olur. stabiliteyi etkiler, kitlenmelerede sebep olabilir.
  • Sıcaklıklar:
    Anakart 47 °C (117 °F)
    CPU 39 °C (102 °F)
    Grafik İşlemci (GPU) 51 °C (124 °F)
    Seagate ST3160211AS 34 °C (93 °F)
    Sıcaklık değerleri galiba fazla yüksek değil.
  • hocam zaten ekran kartınız için önerilen power supply 350w dir kutusundada yazıyor bakarsan :)
  • PSU az gibi biraz ;) ki performansı etkiler.Kendimden biliyorum :)
  • ben ilk mesajı okurken dikkat bile etmemiştim psunun gücüne. hatta en az 300w orta halli bi psu ise 760gt sorun yaratmaz heralde işlemci ısnıyordur diye tahmin etmiştim. şimdi arkadaşın mesajı gördümde terar okudum başını 200w lik psu harbiden bu dönemde çoğu sisteme yetmez. kaldıki o psu verimsizdirde çünkü eskidri. zamanla zayıflar psu lar.
    bence bi psu al fazla iyi olmasına gerek yok sistemin nispeten fazla güç istemeyen parçalardan oluşuyor.
  • 200 W oldukça düşük kalmış. Değişmelisin bencede
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PSU yeterli olur mu ?
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben de yeni aldığım x1950gt'den hiç verim alamıyorum, psu yüzünden olabilir mi?(Psu Asus 350watt)
  • teorik olarak sistem i yavaşlatır..

ama asıl neden olabilceği sistemi kararsız hale getimesi olur.. yani bir ekran kartını çalıştırıyosa onun sağlıklı çalışma süresini etkiler .. ama kart çalışırken düşük performanslı çalışması pek söz konus değil..

yannız 200wat psu tabikide çok yetersiz..
  • Önerileriniz için hepinize teşekkür ederim.Gidip bir PSU alayım ben:)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.