Şimdi Ara

Sistem yeterli olduğu halde kasma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
5.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    AMD PHENOM II X4 965
    6 GB RAM
    HD 6850 EKRAN KARTI
    AKASA 600W
    500 GB HDD
    OPTIK SÜRÜCÜ

basit oyunlarda bile kasıyor sebebi ne olabilir. (warrock , m.a.r.s ) gibi sıcaklıklar 60-65-70 e çıkıyor ondan olabilir mi ? ne önerirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okuryzen -- 17 Eylül 2012; 10:11:02 >

• sıcaklıklar oyun ıcınde ise normal .. bence driverlarınızı kontrol edın ..güncel olmayan sürücüler yüzünden kasma olabılr ..

kasma sadece oyunlarda değilde genel olarak windowsda nette falanda varsa o zaman virüsden şüphe etmek gerekir... güncel bir programla taratmalısın ..

tabi birde windows optımasyonu var.. kayıt defteri v.s.. gibi bozukluklar varsa temiz bir windows kurulumu gerekebilir .. yada advanced system care gibi programlarla onarabilirsin ..
  • Sıcaklık normal çunku oyundasın ama driverlarını güncelle

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam driverleri kurdunuzmu işletim sisteminiz ne

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi potur -- 17 Eylül 2012; 10:15:24 >
  • dün akşam işlemci soğutucu siparişi verdim bakalım . şuan advanced systemcare indirdim bakım yapıyorum ardından malwarebytesle derin tarama yapacam .

sonuçtan haberdar ederim .
  • Bi kere hiç uğraşmayın direk win 7 ultimate 64 bit kurun o sisteme 32 bit olmaz sonra her markanın kendi sitesinden en güncel sürücüleri bulup yükleyin işlemciye bakın tam oturmuşmu yerine fanları
  • quote:

Orijinalden alıntı: potur

Bi kere hiç uğraşmayın direk win 7 ultimate 64 bit kurun o sisteme 32 bit olmaz sonra her markanın kendi sitesinden en güncel sürücüleri bulup yükleyin işlemciye bakın tam oturmuşmu yerine fanları

advanced systemcare derin bakım yaptım pek bişe çıkmadı malwarebytes yapıyorum . sürücüleri de kontrol edip oyuna girecem . sorun devam ederse dediğiniz gibi win 7 ultimate 64bit kuracam
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kasa içi ve işlemciyi iyi soğutmanız gerekmektedir ayrıca en güncel directx ve driver ları kurunuz.
  • işletim sistemini windows 7 ultimate 64 bit yaptım . bütün sürücüler güncel kasa içi tozlanma yok zaten yeni bilgisayar . sorun devam ediyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Leqendoo

ASUS M5A97 970 A
    AMD PHENOM II X4 965
    6 GB RAM
    HD 6850 EKRAN KARTI
    AKASA 600W
    500 GB HDD
    OPTIK SÜRÜCÜ

basit oyunlarda bile kasıyor sebebi ne olabilir. (warrock , m.a.r.s ) gibi sıcaklıklar 60-65-70 e çıkıyor ondan olabilir mi ? ne önerirsiniz

Merhaba.

Öncelikle sisteminizde yazılımsal sorun olmadığına emin olun çünkü soruna donanımsal olarak bakıp çözüm önerilerinde bulunacağım.

AIDA64 Extreme Edition programıyla sistem boştayken sıcaklıklara bakın ve bulduğunuz sonuçları SS olarak atın. Oyun esnasındaki sıcaklıkları SS olarak atarsanız daha iyi yardımcı olabilirim.

HDD üzerinde oluşan Bad Sactor oyunlarda kasmaya neden olabilir. HD Tune programıyla Error Scan yaptırın bulduğunuz sonuçları Health sekmesiyle birlikte SS olarak atın bakalım..

• İlk olarak fandan kaynaklanan bir sorun olabileceğini düşünerek Fan Temizliği yapın.
    Ardından sorun devam ediyorsa ComboFix ile taratın ondan sonra ise Virüs programı ile temizlik yapın.

Kolay gelsin.
  • ilginize teşekkürler en kısa zamanda ssleri yükleyeceğim

not : bilgisayar henüz çok yeni 2 hafta olmadı . bad sector olma ihtimali yok ama yinede error scan yaparım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okuryzen -- 17 Eylül 2012; 18:42:00 >
  • quote:

ilginize teşekkürler en kısa zamanda ssleri yükleyeceğim

not : bilgisayar henüz çok yeni 2 hafta olmadı . bad sector olma ihtimali yok ama yinede error scan yaparım

Sonuçları gördükten sonra eğer normalse yazılımsa olarak inceleyeğim

Kurmuş olduğunuz antivirüs programını belirtin varsa oyun modunu aktif edin.
  • öncelikle söylediğim oyunlar şuan bilgisayarda olmadığı için bunları açabildim . cod modern warfare 1 ve orthos testini açtım yük %70-%55 arasında dolaştı . sıcaklığa şaşırdım biraz sadece . fanlarda herhangi bi sorun yok . tozlanma vs . sadece şu var amd stok fan 80mm çok ses çıkardığı için yeni bi soğutucu sipariş verdim gelecek bu hafta içinde .

sistem boştayken

%40 yükteyken

%60 yükteyken

hd tune testi

• Yük altında bile sıcaklıklar normal seyirlerde HD Tune programıyla Error Scan sekmesini açarak test yapmamışsınız.

Disk test sonuçlarını gördükten sonra yazılımsal olarak inceleyeceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yunus MF

Yük altında bile sıcaklıklar normal seyirlerde HD Tune programıyla Error Scan sekmesini açarak test yapmamışsınız.

son ssde sağ üst taraftaki error scan sekmesi değilmi ? ben o niyetle koydum
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Yunus MF

Yük altında bile sıcaklıklar normal seyirlerde HD Tune programıyla Error Scan sekmesini açarak test yapmamışsınız.

son ssde sağ üst taraftaki error scan sekmesi değilmi ? ben o niyetle koydum

Start tıklayınca tarama yapar , tarama bitince Health sekmesiyle birlikte istemiştim.
  • anladım şuan tarama yapıyor . ben ilk başta bi kere tarama yapıp 4 sekmeden birer ss almıştım . meğer hepsi için ayrı tarama yapmak gerekiyomuş öbürlerinide ekliyim bekleyin.
  • quote:

anladım şuan tarama yapıyor . ben ilk başta bi kere tarama yapıp 4 sekmeden birer ss almıştım . meğer hepsi için ayrı tarama yapmak gerekiyomuş öbürlerinide ekliyim bekleyin.

Error Scan tarama yapıp sonuçları Health sekmesiyle birlikte vermeniz yeterli olur..
  • oldukça yavaş tarıyor 35 dkdır devam ediyo.

200mb taradı herhangi bir sorun yok olacağını da sanmıyorum sıfır harddisk sonuçta yemyeşil şuan
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.