Şimdi Ara

PSU Tavsiyeleri(PSU list) (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.160
Cevap
5
Favori
136.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bugün yada yarın bunlardan birini alacağım yardımlarınızı bekliyorum..ve öncelikle 8 pin olayında şunu merak ediyorum bendeki x1900xt 6 pinli bunu çalıştırır sanırım enermax?..ve ayrıca sanırım çeviricileride çıkar ilerde çünkü herkes yeni bir psu almak zorunda değil bence...Düşündüklerim bunlar:

1) Enermax Infiniti 650W DXX PSU----http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=EIN650AWT

2)TAGAN EasyCon XL 700Watt----http://www.mavibilgisayar.com/yeni/index.php?Page=DetayliBilgi&No=3883

3)SilverStone 750W Quad +12V Rail ATX 12V 2.2 &EPS12V PSU----SilverStone 750W Quad +12V Rail ATX 12V 2.2 &EPS12V PSU

4)Thermaltake W0116RE 750 WATT TOUGHPOWER----http://www.vegateknomarket.com/asp/show_stock.asp?product=W0116RE

YORUMLARINIZI BEKLİYORUM...
  • FSP epsilon ve be quiet! dark power aynı sınıfa koyulmuş. Bu 2 marka arasında her modellerinde 2 ila 3 kat fiyat farkı var. Be quiet! aradaki bu fiyat farkına değer mi?? "FSP epsilon 600w" ve "Be quiet! Dark Power PRO, BQT P6-PRO-530W" arasında kaldım.

FSP epsilon
    http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=1811

Be quiet! Dark Power PRO, BQT P6-PRO-530w
    http://www.aybey.com.tr/asp/show_stock.asp?product=BN030

Ayrıca FSP epsilonu izmirde nerde bulabilirim?

• quote:

Orjinalden alıntı: selimgsxr

Öncelikle forumdaki tüm arkadaşlara slm�lar .İmzamdaki sistemi topladım fakat oyunlarda kitlenme ve windows gönderme hatalarıyla karşılaştığım için problemi psu ya bağlı olduğunu düşündüm.
    Fakat Test siteleri ,bulandırmayı başardı. Sizinde görmeniz için bazı sonuçları tablo haline getirip, marka konusunda seçimim için değerlendirmenizi bekliyorum.

Dikkatimi çeken noktalar :
    1- Forumda 3.kalite olarak görünen Tagan markasının yüksek puan alması (trustedreviews)
    2- Enermax�ın 2 modeli olmasına karşın,editör fortron ve Seasonic s12-600 ü önermiş (toms)
    3- Sİlverstone zeus�un 7 alması ,Toms�da ise verimsiz denmesi,Hiper Type 580�de de benzer durum var.
    4- TT hakkında ise ;toughpower üretimi ola TT �leri forumda 3.kalitede bulunuyor..burada 9 alarak editörce önerilmiş.bu sitede enermax 1000 de var oda 9 almış ama editörce önerilenlerin arasında değil

Şimdi burada amacım şu marka iyidir şu marka kötüdür demek değil de,karşılaştırmaları görüp sizinde yorumlarınızı almak,

1- Enermax hangi ülkenin üretimi?
    2- Enermax�ın ,diğer markalarla (tagan gibi) olan aradaki fiyat farkına değermi ?

3- Psu�yu değiştiğim zaman sistemin normal değerlerde çalışması dışında oyunlarda performans değişirmi??,yani mantıken ekran kartı doğru voltaj ayarlarında daha yüksek fps vermeli diye düşünüyorum

Son olarak , çok soru sordum amacım eleştiri değil doğruyu bulabilmek.
    Herkese saygılar.
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Faydalandığım LİNKLER :
    2006
    http://www.trustedreviews.com/peripherals/review/2006/05/18/Power-Supply-Group-Test-2006/p29
    2005 testinde
    http://www.trustedreviews.com/peripherals/review/2005/10/12/Power-Supply-Group-Test-2005/p10
    http://www.tomshardware.com.tr/howto/20050726/stresstest-23.html
    http://www.jonnyguru.com/review_details.php?id=18&page_num=2

slm bende aynı görüşdeyim bir taganın 3cü sınıf demek değru değil benim için burdaki kişilerin söylemesi önemli değil ben 10larca siteye bakarım ve kendimde test ederim
    ve taganın 3cü sınıf psu olduğuna inanmıyorum
    ayrıca fspde kaliteli iyi bir markadır psularıda iyidir

• quote:

Orjinalden alıntı: demircibu

quote:

Orjinalden alıntı: selimgsxr

Öncelikle forumdaki tüm arkadaşlara slm�lar .İmzamdaki sistemi topladım fakat oyunlarda kitlenme ve windows gönderme hatalarıyla karşılaştığım için problemi psu ya bağlı olduğunu düşündüm.
    Fakat Test siteleri ,bulandırmayı başardı. Sizinde görmeniz için bazı sonuçları tablo haline getirip, marka konusunda seçimim için değerlendirmenizi bekliyorum.

Dikkatimi çeken noktalar :
    1- Forumda 3.kalite olarak görünen Tagan markasının yüksek puan alması (trustedreviews)
    2- Enermax�ın 2 modeli olmasına karşın,editör fortron ve Seasonic s12-600 ü önermiş (toms)
    3- Sİlverstone zeus�un 7 alması ,Toms�da ise verimsiz denmesi,Hiper Type 580�de de benzer durum var.
    4- TT hakkında ise ;toughpower üretimi ola TT �leri forumda 3.kalitede bulunuyor..burada 9 alarak editörce önerilmiş.bu sitede enermax 1000 de var oda 9 almış ama editörce önerilenlerin arasında değil

Şimdi burada amacım şu marka iyidir şu marka kötüdür demek değil de,karşılaştırmaları görüp sizinde yorumlarınızı almak,

1- Enermax hangi ülkenin üretimi?
    2- Enermax�ın ,diğer markalarla (tagan gibi) olan aradaki fiyat farkına değermi ?

3- Psu�yu değiştiğim zaman sistemin normal değerlerde çalışması dışında oyunlarda performans değişirmi??,yani mantıken ekran kartı doğru voltaj ayarlarında daha yüksek fps vermeli diye düşünüyorum

Son olarak , çok soru sordum amacım eleştiri değil doğruyu bulabilmek.
    Herkese saygılar.
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Faydalandığım LİNKLER :
    2006
    http://www.trustedreviews.com/peripherals/review/2006/05/18/Power-Supply-Group-Test-2006/p29
    2005 testinde
    http://www.trustedreviews.com/peripherals/review/2005/10/12/Power-Supply-Group-Test-2005/p10
    http://www.tomshardware.com.tr/howto/20050726/stresstest-23.html
    http://www.jonnyguru.com/review_details.php?id=18&page_num=2

slm bende aynı görüşdeyim bir taganın 3cü sınıf demek değru değil benim için burdaki kişilerin söylemesi önemli değil ben 10larca siteye bakarım ve kendimde test ederim
    ve taganın 3cü sınıf psu olduğuna inanmıyorum
    ayrıca fspde kaliteli iyi bir markadır psularıda iyidir

Selamlar,

Bende tagan II 530 var ve ekran kartları yükte iken 12 volt çıkışında imzamdaki donanımla şuan 9.6 voltlara kadar bayılıyor. Daha önceki yapılan başka testlerde de tagan için sorunlardan bahsedildi. Tagan kötü değil ama bana göre orta ile iyi arasında teknik açıdan 10 üstünden 6 alır. Fiyat performans olarak ise 10 üstünde 8 alır.

Enermax 1000 300 € civarındaki maliyeti ile fiyat / performans oranlaması kötü olduğu için puan kaybediyor.

Ayrıca test merkezlerinin tarafsızlıklarıda tartışılır durumdadır. Bana göre kullanıcı yorumları daha önemli.

Benim Taganla olumsuz bir deneyimim oldu Ama markayı yinede kötülemiyorum, ancak bahsedildiği kadar da iyi olmadığını belirtmek istiyorum.
    Benim donanım biraz yüklü, kullandığım ürün daha düşük donanımda çok daha iyi netice verebilir, ama bu kadar bayılmamalıydı. 30 sn süreyle 630 watt kadar peak bahsedilmiş demekki bu hikaye, ölçümde böyle bir sonuca rastlamadım.

• bu listede LC yok acaba kalitesiz mi
  • Fenomen tavsiyeler için teşekkürler. Zaten biz kullanıcılar ne çektiysek senin güvenilir olmayan gruba dahil ettiğin psu lardan çektik. Bundan sonra daha bilinçli oluruz herhalde..
  • şu olayı bir daha güncellersen çok iyi olacak!
  • http://www.fsp-group.com.tw/english/1_product/2_detail.asp?mainid=1&fid=98&proid=462

Arkadaşlar FSP Epsilon 700w GeForce 8800GTX ile kullanılabilir mi?
  • Xstremesystems forumlarında da bir sıralama yapılmış

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=108088

quote:

Tier 1 can handle 4Ghz Conroe or 3Ghz AMD along with Oced Quad Crossfire/SLI With Ease.
    Tier Z offers quality and power unequalled in its wattage range and is second only to other Zippy units.
    Tier 2 offers almost as much power and stability as Tier 1 at Comparable Wattage levels with lower price/better availability.
    Tier T offers the high quality components of Tier 2 with slightly less Rail stability due to Topower internals.
    Tier 3 is ONLY Recommended if Price difference is present between Tier 3 and Tier 2 or due to availability issues with Tier 1/2 PSUs.
    Tier 4 is recommended for stock or low power systems if Tier 3's are more expensive or are not available.
    Tier 5 are NOT RECOMMENDED, but some brands have high/medium quality components in Tiers 2 through 4.

-----x-----x-----x-----x-----x-----x-----x-----

Tier 1 Brands - The Most Powerful And Stable Components On The Market
    Enermax Galaxy
    PCP&C TurboCool
    PCP&C Silencer >610
    Zippy/Emacs SSL
    Zippy/Emacs GSM
    Zippy/Emacs PSL
    Silverstone ZF (Etasis 85/75/56)
    Seventeam ST >600 (SSI, V2.91)
    Silverstone OP/DA >700W

Tier Z - Less Powerful Than Tier 1 Zippy Units...but they're still Zippys
    Zippy/Emacs HG2
    Zippy/Emacs HP2

Tier 2 Brands - Top Quality components With Top Notch Stability - For Those With Price/Availability Issues With Tier 1
    Antec Neo HE
    Akasa PowerGreen 80+
    CoolMax CTG-750W/850W/1KW
    Cooltek CT
    Corsair HX
    Enermax Liberty
    Enermax Infiniti
    Enhance ENP-GH
    Fortron (FSP) GLN
    Hiper Type-M >650W
    Hiper Type-R >650W
    iStarUSA PD2
    iStarUSA PD3
    OCZ GameXStream
    OCZ EvoStream
    PCP&C Silencer <610
    Seasonic S12
    Seasonic M12
    Seasonic Energy Plus
    SevenTeam ST <600
    Silverstone EF
    Silverstone OP/DA <700W
    Supermicro/AbleCom
    Thermaltake Toughpower >600W
    Xclio GreatPower
    Zalman ZM
    Ultra X3
    Ultra X-Pro

Tier T - High Quality PSUs Made With Topower Internals - Less Rail Stability Compared To Tier 2 But Still Better than Tier 3
    Mushkin Enhanced
    Tagan U95
    Tagan U25
    Tagan U15
    Tagan U22
    OCZ PowerStream

Tier 3 Brands - High Quality and Stability, Second Only To Tier 2 Brands
    Acbel Polycom
    AMS Mercury
    Akasa PaxPower
    Akasa PowerPlus (>500W Models)
    Antec Phantom
    Antec TruePower III
    Antec True Power II
    Antec True Control II
    Antec Neopower 480W (Old Model)
    Antec Smart Power 2.0
    Athena Power Space Shuttle Series
    Be Quiet Dark Power Pro
    Channel Well
    Enermax Maximum Plus
    Enermax Noistaker II
    Enermax Noisetaker
    Enermax Whisper II
    Enermax CoolerGiant
    Enhance ENS-G
    Epower Xscale
    Fortron (FSP) GLC
    Fortron (FSP) THN
    Fortron AX
    Fortron HLN
    Fortron PFN/PN/PA
    Seasonic Super Versatile
    Silverstone F
    Sparkle FSP
    Spire Rocketeer V/VI
    Sunbeam Nuuo
    Thermaltake Purepower
    Thermaltake Toughpower <600W

Tier 4 - Not Recommend With Tier 3 In same Price/Wattage Range
    Aerocool
    Asus Atlas
    BFG
    Coolermaster Real Power
    Coolermaster iGreen
    Delta
    Enlight
    E-Power
    Futurepower
    Hiper
    HIPRO
    Lite-On
    Masscool
    MGE XG
    Mushkin HP
    NorthQ 4775-500S/BU
    OCZ Modstream
    Scythe Kamariki
    Sintek
    Thermaltake TR2
    TTGI/Superflower
    Ultra Xfinity/X2

Tier 5 - Other than the units listed above for any of these brands, NOT RECOMMENDED
    A-TOP Technology
    APEX (SUPERCASE/ALLIED)
    Aspire(Turbo Case)
    ATADC
    Athena Power
    ATRIX
    Broadway Com Corp
    Cooler Master
    Coolmax
    Deer
    Diablotek
    Dynapower USA
    EagleTech
    FOXCONN
    I-Star Computer Co. Ltd
    In Win
    JPAC COMPUTER
    Just PC
    Kingwin Inc.
    Linkworld Electronics
    Logisys Computer
    MGE
    MSI
    NMEDIAPC
    Norwood Micro/ CompUSA
    NorthQ
    NZXT
    Powmax
    Q-Tec
    Raidmax
    Rosewill
    SFC
    Shuttle
    Skyhawk
    Spire Coolers
    Star Micro
    STARTECH
    TOPOWER TOP
    Ultra X-Connect
    Wintech
    XClio
    XION
    YoungYear
    Zebronics

• iyi bir sıralama olmuş

bazı arkadaşların israrla savundukları

1 numara psu dedikleri Topower Üretimi Taganlar fenonun listesindeki gibi gerilerde

aynı be Quite'in olduğu gibi
  • psu'yu test etmek için ne yapabilirim? (verimini, yeterliliğini veya zorlandığını)
  • quote:

Orjinalden alıntı: Razorback

psu'yu test etmek için ne yapabilirim? (verimini, yeterliliğini veya zorlandığını)

malesef bu tür testleri ancak bazı aletlerle yapabilirsin.

ancak bu aletler çok pahalı bizim gibileri aşar...

senin yapabileceğin everest gibi programlarla voltajları takip etmektir

12V, 3.3V, 5V gibi değerlerde max. dalgalanmanın %5'i geçmemsi lazım
  • Değerle arkadaşlar, amd 2400 kullanıyorum, sistemimi güncelleyerek e4300 ve tümleşik ekranlı bir anakart alacağım, Sorum şu:

Powersuplyim buna uyar mı?

Teşekkürler.
  • Çok kısa şuanda TR de alınabilecek en iyi PSU;Enermax Infinity!!
    E.Galaxy yi ise ayrı tutuyorum tabiki!
    Selam
  • Arkadaşlar feel kasam var psu da sorun çıktı mana max 150 ytlye hangi psu önerirsiniz?

Sistem:
    D945 işlemci
    XFx 7600 gt
    1 gb ddr2 667mhz
    samsung 160 gb hd
    nec 3570
    skystar 2 tv kartı

neo vs mod ürünleri.
  • vala imzamdaki sistemimde FSP epsilon 600 watt kulanıyorum yaklaşık 2 ay oldu...
    FSP ucuz olmasına rağmen gerçekten harika bir PSU... anakarta 3 pin bağlı olarak şuan 5 tane soğutucu fan çalışıyor, buna ek olarak kasayı soğutmak için extra 3 tane daha 120 lik fanım PSU ya bağlı çalışıyor + zaten birde PSU nun kendi 120 lik fanı var ..... + 7900 gs xxx edition ekran kartıma bağlı revoltec vga soğutucusunuda anakarta bağladım.. toplam SLİ sistemimde yani kasanın içinde toplam 10 tane fan çalışıyor beylerrr!!!!!!!!!! üstelik çok sessiz ve PSU ısınmıyorda...

bu fanların bazılarını anakarta bağlamamdaki maksatım bios altından fan hızlarını istediğim gibi kontrol edip sesizliği sağlamak....

şunu bir düşünün
    PC aşırı yük altında yani oyun felan derken biryandan soğutma aşamasındayken 9 - 10 tane fan çalışıyor + sistemimin yüksek özellikleri sayesinde az bucuk da olsa o.c yaptım...
    yani nasıl deyim PC yi yük altına sokma aşamasında o an anakart PSU dan elektiriği resmen sömürüyor ki buna hangi PSU dayanır bilemiyorum... ve bu şartlar altında 2 aydır makinem ve PSU bir kez olsun tık demedi ( MAŞALLAH )

kim ne derse desin FSP: gerçekten çok sağlam güvenilir ürün olduğunu kanıtladı bana,..
    hem ucuz hemde denildiği gibi %80 nin üstünde gerçek performansı veriyor

bu aşamada şimdi durup duruken gidipte Enermaxa veya başka iyi marka bir PSU ya 400 - 500 ytl bayılmak çok mantıksız geliyor

---------------------
    eğer FSP nin 1000 liği çıkarsada kesinlikle kaçırmam gene FSP alırım... çünkü ucuz + kaliteli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkYNeT-06 -- 27 Nisan 2007; 1:52:43 >

• @SkYNeT-06:
    Hocam 10 tane 12 cm'lik fanın harcayacağı toplam güç taş çatlasa 30 Watt olur.
    Bendeki 12'lik fanlardan en yüksek akım çekeni 0.2 A (x 12 V = 2.4 Watt)
    O yüzden 600 Watt'lık bir güç kaynağından bahsederken 10 tane fanın lafı bile edilmez...

13 Nisan'daki benzer içerikli mesajındaki "Ripple sorunu nedir?" soruna yanıt olarak fenomenhaa şunları yazmıştı:

quote:

ATx speclerine göre +12v raili için max 120mV lik ripple öngörülür üzerine çıkması sorun doğurabilir.aşşağıda verdiğim grafiklerde 150mV seviyesine kadar ulaşmış. Osiloskopta ne kadar düşük değer o okunursa o ölçüde iyi olduğunu gösterir.

Ben de bir hafta içinde bir PSU alacağım. FSP Epsilon 700 Watt almayı düşünüyorum; ama 12 V hattı stabil değilse ne anladım ben 700 Watt'tan? Bu tip ölçümler için pahalı cihazlar gerekiyor ve sende osiloskop filan yoktur sanırım. Ancak Speedfan gibi bir programla anakarttan voltaj değerleri okunabiliyor. Bu okuma diğeri kadar sağlıklı olmasa da hiç yoktan iyidir. Senin sistem OC'lu halde boştayken ve Orthos ile %100 yük altında çalışırken voltajlarda oynama oluyor mu? Bu soruyu aynı zamanda FSP Epsilon kullanan diğer arkadaşlara da soruyorum. Vereceğiniz cevaba göre tercihimi yapacağım. Epsilon alıp 12 V stabil olmadığı için iade etmek istemiyorum.

İlginiz için şimdiden teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_cyborg -- 27 Nisan 2007; 19:51:30 >

• Bir yardımcı olsanız sizin teknik bilgilerinize güveniyorum acil bir psu!!!!!!!
    quote:

Orjinalden alıntı: kdr_

Arkadaşlar feel kasam var psu da sorun çıktı mana max 150 ytlye hangi psu önerirsiniz?

Sistem:
    D945 işlemci
    XFx 7600 gt
    1 gb ddr2 667mhz
    samsung 160 gb hd
    nec 3570
    skystar 2 tv kartı

neo vs mod ürünleri.
  • quote:

Bir yardımcı olsanız sizin teknik bilgilerinize güveniyorum acil bir psu!!!!!!!
    quote:

Arkadaşlar feel kasam var psu da sorun çıktı mana max 150 ytlye hangi psu önerirsiniz?

Sistem:
    D945 işlemci
    XFx 7600 gt
    1 gb ddr2 667mhz
    samsung 160 gb hd
    nec 3570
    skystar 2 tv kartı

neo vs mod ürünleri.

SilverStone ST50EF 500W'ı tavsiye ederim!!!

gönül rahatlığı ile kullanılabileceğin sağlam, kaliteli ve performanslı bir PSU

SS gibi F/P sahibi bir ürün varken diğerlerine bakma bile

• saol dostum taksitle alıcam sanırım iyi forumlar
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.