Şimdi Ara

((((((((((PSU TESTİ EKLENDİ!! SIFIR NVIDIA GTX480 14ADET SATTIK SON KARTLAR KALDI! ))))))))) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
189
Cevap
1
Favori
7.990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Şehir #Ankara
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: _G_K_N_

yazdıklarına ufaktan göz gezdirdim kargo tamam aksi durum zaten kabul edilemez,güç ile ilgi kısımları okuma ihtiyacı hissetmedim çünkü ne dediğimin farkındayım uydurma vs. yok

sistemin neredeyse tüm bileşenleri 12v kanalından güç çeker ekran kartı cpu anakart gibi zaten gücü çeken bileşenler bunlardır

şu linke bakın orada yükte kaç watt çektiği gözüküyor furmarktahttp://www.anandtech.com/bench/Product/158

500w ile bu kartın çalışması işin 12v kanalından en 40 amper vermesi lazım 12*40 : 480 W yapar anandtech sitesinin yapmış olduğu güç testidir. atmasyon falan değil bu tip 500w power olan kaç kişi var

arkadaşım tekrar yazıyorum ingilizce bilgin de yok galiba. kendin paylaştığın tabloya da mı bakmıyorsun. altına ne yazıyor görememişin ben yazayım bari: total system power consumption. türkçe ye de çevireyim sana: toplam sistem güç tüketimi. yani tek başına ekran kartından bahsetmiyor. tüm sistem gücünden bahsediyor. bu 1. si. ekran kartı diye tek başına demiyor bu 2. si. ve bu değer içinde 3.3 volt 5 volt 12volt hepsi var çünkü tüm sistem var. bunu da geçtim psu nun prizden çektiği güç yani power verimliliğiyle bu değerin pc tarafından tüketileni çok daha farklı. onu da geçtim dikkatini çekerim sistem bileşenleri yazılı değil! belki i7 çift işlemci takılı? ben sana sistem bileşenleriyle birlikte yazıyorum.

hepsini geçtim bir önceki cevabımı okursan furmak için 3dk önce senin için test yaptım. yine sonuçlar bahsettiğin değerlerde değil

altını 5. kere çiziyorum orda 12 volt dan 480watt çekiyor demiyor çünkü ekran kartı gücünden bahsetmiyor. tüm sistemden bahsediyor ki benim tüm sistemim bile o furmak da sözü geçen güce çıkamadı. adamların test sisteminde kim bilir ne takılı. o sistemi kullanan yok zaten. hepsini geçtim ben o güç değerlerini elde ettiğim test sistemini yazdım. ve buna aşağı yukarı 100watt oynar dedim. yine orda her sistemde tüketim bu olacak demiyorum. +/- 100watt demişim ortalama.

sen diyorsun ki adamlar test yapmış 480watt ki altında kabak gibi tüm sistem diyo sen bunu 480watt alıp ekran kartına yüklüyorsun onuda geçip 480watt için gerekli amperi hesaplıyorsun. yani bizim sözümüzün geçerliliği olması için site kurup oraya mı yazmam gerekiyor test sonuçlarını? elimde cihaz var bende de cihazı okuyan bir çift göz var. sana gerçek test sonuçlarını yazıyorum hala adamların dediğini savunuyosun ki onu bile yanlış yapıyorsun.

480watt tüm sistem diyor sen ekran kartı 12volt çekerden girip 480watt ın 40 amper ettiğini hesaplıyorsun. doğru tüm gücü ekran kartı çekmiş geri kalan sistem bileşenleri çekmiş. toplam 480 ekran kartı gene 480watt:) kaldı ki ordaki test sistemi yazılı değil. kim bilir ne var sistem bileşeni olarak.

onunda haricinde gözümle gördüğüme inanırım orda yazana değil. kimse bana oranın doğruluğunu ispat edemez. ama ben elimdeki test verilerinin doğruluğunu her şekilde ispat ederim

• quote:

ne ile ölçüyorsunuz bu çektiği gücü

bekleyin sırf sizin için cihazın fotografını çekecem.
  • GÜÇ ÖLÇER GÖRDÜĞÜN GİBİ DİREKT OLARAK PRİZE TAKILIYOR VE ÜZERİNDEN BAĞLI CİHAZIN ÇEKTİĞİ GÜCÜ ÖLÇÜYOR. ÜZERİNDEKİ POWER KABLOSU DA BENİM BİLGİSAYARINA BAĞLI.

EKRANDA YAZILI OLARAK 372WATT BİLGİSAYARDA FURMARK TESTİ AÇIKKEN ÇEKTİĞİ DEĞER. YANİ %85 VERİMLİLİKTE SİSTEM 316.2 WATT ÇEKİYORMUŞ.

AYRICA EK OLARAK BENİM SİSTEMİMİ VE TEST SIRASINDAKİ EKRAN GÖRÜNTÜSÜNÜ DE EKLEDİM. SİSTEM İÇİNDE GTX480 OLDUĞUNU GÖREBİLİRSİN.

((((((((((PSU TESTİ EKLENDİ!! SIFIR NVIDIA GTX480 14ADET SATTIK SON KARTLAR KALDI! )))))))))

• SİSTEM BİLEŞENLERİ

((((((((((PSU TESTİ EKLENDİ!! SIFIR NVIDIA GTX480 14ADET SATTIK SON KARTLAR KALDI! )))))))))
  • TEST SIRASINDAKİ ÇEKİLEN GÜÇ...

• hemen atmış olduğun linki inceledim ve gözünden kaçanları paylaşıyorum.

sistem bileşenleri:

işlemci i7 920@3.33ghz o.c edilmiş

asus rampage II extrem

3x2gb patriot viper 1333mhz cl7

ante 1200watt psu

sistem bileşenleri bu şekilde. test altında da ekran kartı değil; tüm sistem güç TÜKETİMİ yazmakta. yani tüm kasanın prizden çektiği güç. buraya dikkatinizi çekerim sistem güç GEREKSİNİMİ demiyor tüm sistem TÜKETİMİ diyor. bu değer piriz den çektiği güç. hemen antec sitesinden power verimlilik değerlerine baktım. %20-%50 yük altındayken ortalama &85 ve üzeri verimlilik demiş. bu değer %85-87 arasındadır. ortalama %85 olarak alırsak 408watt gibi bir değer elde ederiz. oda i7 930 sistem ve oc yapılmışken ki değerler sadece ekran kartı değil

ben ne demişim hemen dönüyoruz: 382 watt demişim+sisteme göre max 100watt artar diye de belirtmişim. burdaki test sonuçları sistem bileşenlerine ve oc ye bağlı olarak benim verdiğim değerlerden sadece 26watt fazla çıkmış ki ben 100watt a kadar esneme payını da belirtmişim zaten.

yani sözümün dışında hiç birşey yok. sizin attığınız test sonuçları da yine 500watt psu ile çalışacağını kanıtlıyor. orda demiyor ki ekran kartı 480watt çekiyor buda 40amper veren bir psu gerektirir.

gerekli açıklamalarımı yaptığımı sanıyorum. sanırım yanıldığınız noktaları anlamışınızdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdardiego -- 12 Aralık 2011; 4:10:14 >

• quote:

yazdıklarına ufaktan göz gezdirdim kargo tamam aksi durum zaten kabul edilemez,güç ile ilgi kısımları okuma ihtiyacı hissetmedim çünkü ne dediğimin farkındayım uydurma vs. yok

sistemin neredeyse tüm bileşenleri 12v kanalından güç çeker ekran kartı cpu anakart gibi zaten gücü çeken bileşenler bunlardır

şu linke bakın orada yükte kaç watt çektiği gözüküyor furmarktahttp://www.anandtech.com/bench/Product/158

500w ile bu kartın çalışması işin 12v kanalından en 40 amper vermesi lazım 12*40 : 480 W yapar anandtech sitesinin yapmış olduğu güç testidir. atmasyon falan değil bu tip 500w power olan kaç kişi var

uzun lafın kısası senin bahsettiğin site yine benim tezimi destekler nitelikte. 500watt ile çalışacağını hem ben hem onlar ispatlamış. sen teste bakıyorsun ama baktığın test neyi ifade ediyor yorumlayamıyorsun dostum

verdiğim bilgilerin %100 güvenilir olduğunu bir kere daha kanıtlamış oldum sanırım. kafasında soru işareti kalanlar olmadığına inanıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdardiego -- 12 Aralık 2011; 4:12:35 >

• sen ne kadar bilirsen bil senin bildiğin başkasının anladığı kadardır
  • quote:

sen ne kadar bilirsen bil senin bildiğin başkasının anladığı kadardır

doğru hocam. sen ne kadar anlatırsan anlat. karşı taraf anlamıyorsa boşadır.
  • madem öyle sendeki 650w power ile sli çok rahat yaparsın dene ve kendin gör

edit ;

linkteki 550w powera 4870x2 takmıştık yertersiz güç uyarısı verdi açılışta gtx 480 daha fazla güç çekiyor
    http://www.vatanbilgisayar.com/xilence-sps-xp550.(12)r3-xilence-xp550-550w-120mm-fan-psu-standart-redwing-serisi-r3/productdetails.aspx?I_ID=44076

gtx480 SLI 850w diyor çektiği güce tüm sistemin
    http://www.anandtech.com/bench/Product/159

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gkn_ymz -- 12 Aralık 2011; 18:28:09 >

• elinizde hala kart var mıdır?

gtx 460 SLI vs gtx 480 hangisini önerirsiniz?

600 TL'ye 460 OC SLI mı yoksa 450 TL'ye 480 mi?

corsair hx750 güç kaynağım var.

İyi alış verişler.
  • quote:

madem öyle sendeki 650w power ile sli çok rahat yaparsın dene ve kendin gör

edit ;

linkteki 550w powera 4870x2 takmıştık yertersiz güç uyarısı verdi açılışta gtx 480 daha fazla güç çekiyor
    http://www.vatanbilgisayar.com/xilence-sps-xp550.(12)r3-xilence-xp550-550w-120mm-fan-psu-standart-redwing-serisi-r3/productdetails.aspx?I_ID=44076

size bişey ispatlamak gibi bir derdim yok malesef. 500watt psu ile 480 çalışırdı çalışmazdı derken şimdi ordan üste çıkamadınız bu kez olayı 650watt ile sli yapılırdı yapılmazdı ya mı getirdiniz:) pes doğrusu. konunun başıyla hiç alakası olmayan bir yere getirdiniz olayı. lakin onunda cevabını vereyim.

elimdeki psu 12volt kanalından 52 amper verebilmekte. buda sadece 12volt üzerinden 624watt ediyor. peek olarak tüm kanallardan max amper çekersem 800 watta kadar dayanabilir.

hepsini geçtim tüm sistem 382watt max çekerken 2 kart ile birlikte bu değer 650watt ı geçemeyecektir. aynı konfigrasyondan 2 tane makinayı beslesem max 760watt yapacak. diğer sistem bileşenlerini düşersek gene 650watt ile sli çalıştıracağım sonucunu elde ederim

500watt psu onu çalıştırmaz dediniz bunu hem yaptığım testlerle hemde sizin verdiğiniz sitedeki sonuçlarla kanıtladım. şimdi altta kalmamak adına olayı bambaşka yere çekip o ozaman sli da yaparsın dene kendin gör demeye gerek yok.

evet elimdeki psu ile 2 tane 480sli yapar üste benchmark testi bile alırım

varsa kendine güvenen 2 tane gtx480 e iddaya girebilirim. boş yere kimseye bişey kanıtlamak için uğraşacak vaktim yok. aksini iddaa eden varsa koysun ortaya 900tl ispatlayım. kaybedersem benim psu yanar. ben bu riske girerim. bilgime ve power'ıma güveniyorum çünkü

• tamam ben laf analatamıyorum 450 ile bile çalışır çok haklısın Ok Bye
  • quote:

madem öyle sendeki 650w power ile sli çok rahat yaparsın dene ve kendin gör

edit ;

ayrıca bahsetmiş olduğunuz power daha önce baktığım testlerde gerçek gücünü vermekte zorlanarak patlayan psu lar arasında yer almaktadır

bu konuda da ayrı bir iddaya girebilirim. elimde 500watt asus psu var ve 12volt çıkışından 436watt verebiliyor. üstelik yanında 3.3 ve 5 volt ile besleme yapılırken. testleri var elimde bu power ile gtx480 çalıştırıp her türlü banchmark alabilirim. hala anlattıklarıma inanmak ya da güvenmek istemiyor, ordaki sitelerin bilgilerini karşıma geçip savunuyorsanız buyrun herkesin içinde söylüyorum koyun ortaya 450 lira 500watt psu ile çalıştırıyormuyum çalıştıramıyormuyum göstereyim. istediğin her testi de yapacam. ben kaybedersem hem power dan hemde 450 lira dan olurum. ben bu riski kabul ediyorum. sende cebindeki 450 lirayı riske edebiliyorsan buyur gel

yok riske edemiyorsan hala söylediklerimi çürütme çabasından vazgeç artık. ekran kartı alan arkadaşlara bi sor kaç watt psu kullanıyolarmış. 550watt saga II fsp power ile çocuk batlefield 3 bitirecek az kaldı. diğerlerinin de çok abartı power ları yok. bişey konuşuyorsak boşa değil aslı astarı var da konuşuyoruz

• quote:

tamam ben laf analatamıyorum 450 ile bile çalışır çok haklısın Ok Bye

bana "sen ne kadar bilirsen bil senin bildiğin başkasının anladığı kadardır" demiştin.

şimdi de bana laf anlatamadığını söylüyorsun. o halde bu ikisini toplarsak:
    sen ne kadar anlatırsan anlat madem ki ben hiç bişey anlamıyorum o ozaman senin bildiğin benim hiç anlamadığım kadardır. yani hiçtir
  • haklısın
  • Psu konusu forumda en abartılan konulardan,

Processor: Intel Core i7 920(ES) @ 4.0Ghz (Turbo Mode Enabled)
    Memory: Corsair 3x2GB Dominator DDR3 1600Mhz
    Motherboard: Gigabyte EX58-UD5
    Cooling: CoolIT Boreas mTEC + Scythe Fan Controller (Off for Power Consuption tests)
    Disk Drive: Pioneer DVD Writer
    Hard Drive: Western Digital Caviar Black 640GB
    Power Supply: Corsair HX1000W
    Monitor: Samsung 305T 30” widescreen LCD

ve gtx 480...

Yükte toplam 392 watt çekmiş.

http://www.hardwarecanucks.com/forum/hardware-canucks-reviews/30297-nvidia-geforce-gtx-480-review-29.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadow3804 -- 12 Aralık 2011; 19:05:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: shadow3804

Psu konusu forumda en abartılan konulardan,

Processor: Intel Core i7 920(ES) @ 4.0Ghz (Turbo Mode Enabled)
    Memory: Corsair 3x2GB Dominator DDR3 1600Mhz
    Motherboard: Gigabyte EX58-UD5
    Cooling: CoolIT Boreas mTEC + Scythe Fan Controller (Off for Power Consuption tests)
    Disk Drive: Pioneer DVD Writer
    Hard Drive: Western Digital Caviar Black 640GB
    Power Supply: Corsair HX1000W
    Monitor: Samsung 305T 30” widescreen LCD

ve gtx 480...

Yükte toplam 392 watt çekmiş.

http://www.hardwarecanucks.com/forum/hardware-canucks-reviews/30297-nvidia-geforce-gtx-480-review-29.html

paylaşımınız için teşekkür ederim

• quote:

haklısın

shadow3804 isimli arkadaşımızın paylaşımına da bir göz at istersen bir tek ben değil başka sitelerde aynı şeyi söylüyor
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.