Şimdi Ara

((((((((((PSU TESTİ EKLENDİ!! SIFIR NVIDIA GTX480 14ADET SATTIK SON KARTLAR KALDI! ))))))))) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
189
Cevap
1
Favori
7.990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Şehir #Ankara
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: paradox__2006

okadar ürün sattım diyorsun ama ne garipki referansın ikitane anormal birşey bu bence

1 ADET FORUMDAN SATILDI edacsac1 ADET FORUMDAN SATILDI The analyzer1 ADET FORUMDAN SATILDI tonyhawk 1 ADET FORUMDAN SATILDI Imback19031 ADET FORUMDAN SATILDI peryahardware

sürekli olarak ilanı güncellemek adına referans ilanı açamıyorum saçma sapan alakasız konularda ilan açıp ekran kartına referans alsam bu kez de bunun yeri burasımı derdiniz haksızmıyım. haliyle ekran kartı katogorisine ilan açıp referans almam için ilanı ya güncellememek ya da eski ilanı sürekli kapatıp yeni ilan açmam gerek.

konuda geçen tüm konuşmalar kaybolmaması adına bende konuyu kapatmıyorum. böylelikle alacak arkadaşların olası aklına takılan soruların tüm cevapları zaten önceden verilmiş oluyor

referans alıp almamak benim sıkıntım olsa gerek. siz canınızı sıkmayın bu yüzden. kimse babamın oğlu değil ya da para vermedim bu kadar adama benden kart aldıklarını söylemeleri için. ilan güncel kalması için aralıksız olarak hep güncelliyorum. kartların stoğu bitmek üzere. bitince referans alırım acelesi yok bana.

benim için şurda yazan her yazı bir referans zaten. ben insanların sözlerine saygı gösteririm. illa referans başlığı altında yazmamaları benim için sorun değil. bunca insan memnuniyetini dile getiriyorsa bu benim için yeterli bir referanstır

güvenmeyen gelir elden alır. ben kimseyi elden alacam dedi diye kapımdan çevirmedim. ayrıca sanal pazar üzerinden de adam dolandırmak henüz münkün olmasa gerek

kart arayan buraya gelir referans arayan başkasına gider. benim kart satmakta problemim yok. bu kadar insanın sözüne itimat etmeyen referansı olup da 450 tlye sıfır gtx480 satan varsa arayıp bulsun. benim gönlüm rahat herkese karşı sorumluluklarımı yerine getirdiğime göre referansı dert etmek gerekmiyor.

• %86 verimlilikte hesaplama şöyle olmalı: 444 watt şebekeden çekilen elektiğin %86'sıdır. Yani bildiğim kadarıyla sayaçtan 517w enerji alınır bunun 444 watt yani Yüzde 86'sı kullanılır. %14'ü yani 71w kısmı boşa para ödenen enerjidir. İşte güç kaynağı verimliliği deyince anlaşılması gereken ölümcül nokta ve kullanılan bileşen kalitesiyle beraber ortaya çıkan acı tablo.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi setek01 -- 6 Aralık 2011; 3:09:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: setek01

%86 verimlilikte hesaplama şöyle olmalı: 444 watt şebekeden çekilen elektiğin %86'sıdır. Yani bildiğim kadarıyla sayaçtan 517w enerji alınır bunun 444 watt yani Yüzde 86'sı kullanılır. %14'ü yani 71w kısmı boşa para ödenen enerjidir. İşte güç kaynağı verimliliği deyince anlaşılması gereken ölümcül nokta ve kullanılan bileşen kalitesiyle beraber ortaya çıkan acı tablo.

Aynen bu şekilde hesaplanıyor verimlilik. Bazı arkadaşlar verimliliği güç kaynağının verebileceği güç zannediyorlar.

Mesela %80 verimli bir 600W PSU 480W verebilir diye algılanabiliyor. Dediğiniz gibi %80 verimli 600W bir PSU 600W verirken şebekeden 750W güç çeker demek aslında.
  • quote:

%86 verimlilikte hesaplama şöyle olmalı: 444 watt şebekeden çekilen elektiğin %86'sıdır. Yani bildiğim kadarıyla sayaçtan 517w enerji alınır bunun 444 watt yani Yüzde 86'sı kullanılır. %14'ü yani 71w kısmı boşa para ödenen enerjidir. İşte güç kaynağı verimliliği deyince anlaşılması gereken ölümcül nokta ve kullanılan bileşen kalitesiyle beraber ortaya çıkan acı tablo.

hocam teoride doğrusunuz fakat bir konuyu yanlış anlamışınız. okuyanlarda yanlış anlayacak. benim bahsettiğim ŞEBEKEDEN ÇEKİLEN 444 WATT yani sistem tarafından harcanan 444 ün %86 sı. ben sistemin çektiği 444watt demedim. elimdeki bir cihaz piriz ile istenilen cihaz arasına bağlanarak cihazın ŞEBEKEDEN ÇEKTİĞİ gücü gösteriyor.

%80 verimlilikte 500watt max güç veren bir psu= 500watt psu dan güç çekilirken şebekeden 625watt çekiyor demektir. 625watt ın %80 i 500watt yapmaktadır.

benim elimdeki sistem ŞEBEKEDEN 444 watt çekmekte. bunun %86 sı sistem tarafından emilmekte. yanı 382 watt civarı bir değerde sistem çekerken psu verimliliğine bağlı olarak şebekeden çektiği değer 444watt.

daha net bilgi için araştırma yapabilirsiniz. veya şüphede kalıyorsanız size örnek teşkil edecek detaylı psu testi atabilirim.

verdiğim bilgilerde asla kesinlik olmadan bilgi vermem. doğruluğuna %100 emin olduktan sonra bilgi veririm. yinede anlaşılmayan birşey veya aklına soru takılan varsa daha detaylı netten konuyla ilgili bilgileri paylaşabilirim.

• quote:

ayrıca şunuda söylemek isterim ki ben teknisyenim bu bilgileri sadece araştırmalarım sonucu vermiyorum. yeterli elektrik-elektronik bilgi ve deneyime sahip olarak söylüyorum bunların hepsini.
  • Hocam aynı mantıkla gidiyoruz da ben tüketilen değer üzerinden hesapladaım. yani 444 watt tüketim olduysa diye. Mantık aynı siz şebekeden geleni ölçtüyseniz doğrudur.....
  • Serdar arkadaşımızdan 1 adet kart alınmıştır, kart elime ulaşınca yorumumu yapacağım...
  • quote:

Hocam aynı mantıkla gidiyoruz da ben tüketilen değer üzerinden hesapladaım. yani 444 watt tüketim olduysa diye. Mantık aynı siz şebekeden geleni ölçtüyseniz doğrudur.....

Evet sistem tüketimi 444watt değil şebekeden çekilen 444watt. sistemin tükettiği 382watt.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cosanostra

Serdar arkadaşımızdan 1 adet kart alınmıştır, kart elime ulaşınca yorumumu yapacağım...

sağlan bir şekilde ulaşması benim için yeterlidir tekrardan hayırlı olsun.
  • hayırlı satıslar dostm sanalpazar uzerındn nekadara gelıyor pm ıle bılgı ltfn
  • takip
  • Arkadaslar Serdar beyden aldigim kart sag saglim yerine ulasmistir, bilgilerinize ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: SeKSandDoRT

Arkadaslar Serdar beyden aldigim kart sag saglim yerine ulasmistir, bilgilerinize ...

teşekkür ederim serkan bey. kartın sorunsuz bir şekilde elinize ulaşmış olmasına memnun oldum. güle güle kullanınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serdardiego

quote:

Serdar arkadaşımızdan 1 adet kart alınmıştır, kart elime ulaşınca yorumumu yapacağım...

Kart canavar gibi ,Serdar arkadaşım çok yardımcı oldu sağolsun...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: serdardiego

quote:

Kart canavar gibi ,Serdar arkadaşım çok yardımcı oldu sağolsun...

ben teşekkür ederim memnun kaldıysanız.

bunca yorum 3lira için bana önce kargo diyen ya da sözüm ona okadar alışveriş var bi tane referans var ne iş diyenlere açıklayıcı olur inşallah.

• Kartı Bu Şekilde Kargoya Veriyorsanız Alan Kişiler Sağlam Aldıklarına Şükretmeli Kargocular Malları Karpuz Atar Gibi Ata Tuta Yüklüyor/İndiriyor Üst Üste Alt Alta gidiyor

500W power ile sıkıntı olur kaç tane 500w power 12V kanalına 480W güç verebiliyor ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gkn_ymz -- 11 Aralık 2011; 18:02:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: _G_K_N_

Kartı Bu Şekilde Kargoya Veriyorsanız Alan Kişiler Sağlam Aldıklarına Şükretmeli Kargocular Malları Karpuz Atar Gibi Ata Tuta Yüklüyor/İndiriyor Üst Üste Alt Alta gidiyor

500W power ile sıkıntı olur kaç tane 500w power 12V kanalına 480W güç verebiliyor ?

hocam şaka yapıyorsunuz galiba:) bu memlekette tek pc kullanan siz değilsiniz galiba. Ordan bakınca ne gördüğünüzü çok merak ediyorum. karşınızdaki insanı çocuk yerine mi koyuyorsunuz yoksa kafamı buluyorsunuz merak konusu...

kartları koca koca kolilere içine gazete kağıtlarıyla sağ sol ön arka alt üst her yerinden tampon yaparak kartı kolinin ortasında kalacak şekilde paketliyorum. koliyle yerde top oynasanız kartlara niye birşey olmaz. bu konuda abarttığımı düşünüyorsanız benden kart alıp da koliyi açmakta zorlanan arkadaşlara bir pm atın isterseniz onlar söylesin size.

kimse parasını kolay kazanmıyor ve bende bunun böyle olduğuna inanan biriyim. sırf yorum yazmak için yaptığınız yorum haddinden fazla saçma olmuş hiç kusura bakmayın. koca forumda sizden başka bir allahın kulundan böyle yorum geldiğine göre anormal olan benim olayı yadırgamam değil sizin olaya bakış açınız sanırım. kimin o kartları o şekilde kargolayabileceğini düşünüyorsunuz ki? bir tek siz akıllı değilsiniz. şu forumda kasti yapmanın dışında kimse 450 liralık bir kartı havalı poşetiyle öylecek kargolamayacaktır.

2. sine gelince heralde okuma ve okuduğunu anlama konusunda da bir probleminiz var galiba. orda açık bir şekilde olay anlatılıyor. TÜM SİSTEMİN ELEKTRİK HATTINDAN ÇEKTİĞİ GÜÇ 444 WATT MAX DEĞER ELDE EDİLMİŞTİR. BU DEĞER SADECE SİSTEMİN ÇEKTİĞİ DEĞİL PSU NUN VERİMLİLİK DEĞERİNE BAĞLI OLARAK TÜM PSU+SİSTEM TARAFINDAN EMİLEN ENERJİDİR. YANİ SİSTEM TARAFINDAN EMİLEN 382 WATT GİBİ BİR DEĞER ELDE EDİYOR. BUDA CPU+GPU %90-100 YÜK ALTINDAKİ BİR DEĞERDİR. YANİ OYUNLARDA VS GÖREBİLECEĞİNİZ BİR DEĞER DEĞİL. ÖZEL PSU TEST ETMEYE YARAYAN PROGRAMLARLA EN YÜKSEK ELDE ETTİĞİM DEĞERDİR.

kaldı ki isterse oyunlarda bu değeri yakalasın.

1. si burda 480watt diye bişeyden bahsetmemişim 480 nerden uydurduğunuzu merak ettim.
    2. si 382 watt toplam gücü 12 volt çıkışından çektiği güç de demedim bunu da nerden uydurduğunuzu anlayamadım.

382watt psu dan sadece ekran kartı değil; anakart, ekran kartı, hdd, rem ve işlemci olarak hepsinin çektiği güçtür. bu da şu anlama geliyor: 3.3 volt+5volt+12volt tüm hepsinin toplamı.

ben orda 12volt dan 480watt çekiyor diye bişey yazmadığım halde o yazının içinden tüm bu saçmalıkları nasıl çıkarttınız pes doğrusu.

ayrıca orda yazdıklarımda son anlayamadığınız şeye de değinmek gerekirse: orda yazdığım şeye dönüp bir daha okuyun 12volt üzerinden 480watt güç veren 500watt bir psu dememişim. GERÇEK 50WATT BİR PSU DEMİŞİM. 12 VOLT DİYE BİR AYRIM YOK.

VE GERÇEK 500WATT NE DEMEK BİLMİYORSUNUZ GALİBA ONUDA AÇIKLAYIM: 3.3+5+12VOLT KOMBİNE HEPSİNDEN TOPLAMDA 500WATT GÜÇ ÇEKİLDİĞİNDE GERÇEKTEN BU GÜCÜ VEREBİLEN VE ETİKETİ DE 500WATT OLAN PSU DEMEK.

GERÇEKTEN ETİKETİNDEKİ 500WATT DEĞERİ VEREN HER PSU DA 3.3+5+12VOLT ÇIKIŞINDAN KOMBİNE OLARAK 382 WATT GİBİ BİR GÜÇ VERECEKTİR. YANİ TOPLAM GÜCÜNÜN %76 SI GİBİ BİR RAKAMA TEKABÜL EDER Kİ BU TEKRAR SÖYLÜYORUM MAX ELDE EDİLEN DEĞER. OYUNLARDA 200-300WATT ARASINDA BENİM SİSTEMİMDE BU DURUM. VE DAHA ÇOK ÇEKEN BİR SİSTEMDE DE BUNDAN MAX 100WATT FAZLASI OLACAKTIR Kİ O BİLE OLMAZ.

konuyla ilgili bilginiz yoksa; konuda ne dediğini anlamıyorsanız lütfen boş yere boş laflar yazmaya uğraşmayın benim de gazabıma uğramayın!!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdardiego -- 12 Aralık 2011; 3:08:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: _G_K_N_

Kartı Bu Şekilde Kargoya Veriyorsanız Alan Kişiler Sağlam Aldıklarına Şükretmeli Kargocular Malları Karpuz Atar Gibi Ata Tuta Yüklüyor/İndiriyor Üst Üste Alt Alta gidiyor

ayrıca şunuda söyleyim. 480watt değerini yorum altına eklediğiniz test sonuçlarından yola çıkarak dediğinizi gördüm.

1. si orda 480watt 12 volt çıkışından demiyor.

2. si ben netteki testlerin arkasına sığınarak değil elimdeki watt ölçer cihazıyla yaptığım sonuçları söylüyorum.

size şu örneği vereyim: xfx 8800gts ekran kartımın kutusunda minumum 450watt ortalama 550watt ideal 650watt psu kullanın yazıyordu. ve ben 300watt psu ile kullanıyordum.

netteki bir çok bilginin donanım sattırmak amaçlı olduğunu hala duymadınız galiba. siz netteki değerlere göre konuşuyorsunuz ki onda bile yanlış konuşuyorsunuz. orda 480watt yazılı sadece. bu tek başına sistem mi yoksa ekran kartımı yazmadığı gibi siz bunun 12volt çıkışından 480watt olarak tespitini nasıl yaptığınız ilginçtir.

herşeyi geçtim tekrar söylüyorum elimde test cihazım var. bana netteki bilgileri paylaşmayınız. çok merakınız varsa görsel video bile çekerim. üstelik furmak açıkken. 480watt yazmadığına şahit yaptığınız hatayı anlarsınız.

gerekli elektronik ve elektrik bilgisine sahibim. aslı astarı olmayan doğruluğundan %100 emin olmadığım hiç bir bilgiyi paylaşmam sizin gibi. gözünüzle görmediğiniz netteki bir bilgiyi kesin kabul edip paylaşmayınız

• yazdıklarına ufaktan göz gezdirdim kargo tamam aksi durum zaten kabul edilemez,güç ile ilgi kısımları okuma ihtiyacı hissetmedim çünkü ne dediğimin farkındayım uydurma vs. yok

sistemin neredeyse tüm bileşenleri 12v kanalından güç çeker ekran kartı cpu anakart gibi zaten gücü çeken bileşenler bunlardır

şu linke bakın orada yükte kaç watt çektiği gözüküyor furmarktahttp://www.anandtech.com/bench/Product/158

500w ile bu kartın çalışması işin 12v kanalından en 40 amper vermesi lazım 12*40 : 480 W yapar anandtech sitesinin yapmış olduğu güç testidir. atmasyon falan değil bu tip 500w power olan kaç kişi var

• hemen sırf senin için bir test yaptım. furmak testi:

sonuç; tüm sistem
    i5 2500k
    asus maximus 4 gene-z
    2x2 1600mhz cl7 dominator
    2x500gb wd caviar black
    60gb ocz ssd
    nvidia gtx480

tüm sistem MAX elde ettiğim değer: 391watt. psu ortalama %85 verimlilik veriyor. buda şu demek 332.35watt civarı bir güç çekmiş TÜM SİSTEM.

benim yaptığım testten bile az çekti ki bu değer peek değer. ortalaması 320watt civarı seyrediyordu bu da 272watt gibi bir rakama denk gelir.

o senin furmak ile yaptım testi. yani 480watt gibi bir değer değil. hele ki 12 volt üzerinden 480 gibi bir saçmalık hiç değil.

benim yaptığım testler bile furmak dan daha çok güç çekiyor ona rağmen 480watt çektiremedim.

o bilgileri paylaştığın site heralde sistem olarak 2 tane i7 black serisi işlemciyle falan yapıyor testlerini

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.