Şimdi Ara

PSU YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar palit gts250 alıcam buna uygun psu arıyorum orta halli bir şey bakıyorum ekran kartından sonra psu yada çok para vermek istemiyorum yardımcı olur musunuz?

• Ocz 400 sxs yeterli olacaktır sanırım 90tl>> vatan, hızlıshop.com
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

Ocz 400 sxs yeterli olacaktır sanırım 90tl>> vatan, hızlıshop.com
    http://www.hepsiburada.com/high-power-cool-max-400w-silent-black-power-supply-hpc-400-112-/productDetails.aspx?categoryid=1012&productid=bd84480

• quote:

Orijinalden alıntı: ooppss

http://www.hepsiburada.com/high-power-cool-max-400w-silent-black-power-supply-hpc-400-112-/productDetails.aspx?categoryid=1012&productid=bd84480

Alıntıları Göster
    Yük altında 280 watt güç çeken bir ekran kartına nasıl 400 wattlık bir güç kaynağı önerebiliyorsunuz anlamak mümkün değil.
    Ha elinde 400 lüğk bir psu vardır kullan dene denilebilir.
    Ama arkadaş yeni bir psu alacaksa daha güçlü birşey alması daha mantıklı olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: aykutx

Yük altında 280 watt güç çeken bir ekran kartına nasıl 400 wattlık bir güç kaynağı önerebiliyorsunuz anlamak mümkün değil.

senin baktığın yerde muhtemelen tüm sistemin güç tüketimi yazılmıştır..
    350w lık psu ile bu kartı kullananlar olduğuna göre ve arkadaş
    quote:

psu yada çok para vermek istemiyorum yardımcı olur musunuz?

diyerek belirttiğine göre bizim önerilerimiz lüks bile kalabilir..
    üstelik önerilen heriki güç kaynağınında 12v çıkışları birçok markanın daha yüksek watt değerine sahip
    modellerinden daha iyi..

• quote:

Q6600
    4GB ram
    2 HDD
    1 PCI kart
    GTS250
    1 dvd rw
    3 adet kasa fanı

olan Sistemi köküne kadar oc layarak FSP 400W ile hiçbir sorun yaşamadan kullandım. PSU olayını o kadar da abartmayalım lütfen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

quote:

Q6600
    4GB ram
    2 HDD
    1 PCI kart
    GTS250
    1 dvd rw
    3 adet kasa fanı

olan Sistemi köküne kadar oc layarak FSP 400W ile hiçbir sorun yaşamadan kullandım. PSU olayını o kadar da abartmayalım lütfen.

Alıntıları Göster
    Ben kullandım çalışıyordu demekle olmuyor bu işler.
    Gts 250 nin kutusu üzerinde minimum kaç wattlık psu öneriliyor?
    Gts 250 yük altında 250 watt, eğer oc da varsa 280 watta kadar çıkan bir güç tüketir.
    Diğer sistem donanımlarını da buna eklersek 400 wattlık bir psu nun yetmesi mümkün değildir.
    Psu nun verimliliğini hiç söylemiyorum bile.
    Ha ben kart üreticisinin tavsiyesini dinlemem, takarım 350-400 watt koç gibi çalışır diyorsanız buna birşey diyemem.
    Psu yu ve ekran kartını riske atarak çalıştırmak ne kadar mantıklı?

• quote:

Ben kullandım çalışıyordu demekle olmuyor bu işler.
    Gts 250 nin kutusu üzerinde minimum kaç wattlık psu öneriliyor?
    Gts 250 yük altında 250 watt, eğer oc da varsa 280 watta kadar çıkan bir güç tüketir.
    Diğer sistem donanımlarını da buna eklersek 400 wattlık bir psu nun yetmesi mümkün değildir.
    Psu nun verimliliğini hiç söylemiyorum bile.
    Ha ben kart üreticisinin tavsiyesini dinlemem, takarım 350-400 watt koç gibi çalışır diyorsanız buna birşey diyemem.
    Psu yu ve ekran kartını riske atarak çalıştırmak ne kadar mantıklı?

Hocam bir araştır istersen, tablodan başka söze gerek yok sanırım, "TÜM SİSTEMİN YÜKTEKİ GÜÇ TÜKETİMİ"

/>

• quote:

Hocam bir araştır istersen, tablodan başka söze gerek yok sanırım, "TÜM SİSTEMİN YÜKTEKİ GÜÇ TÜKETİMİ"

/>

Bu tabloyu ben de gördüm. Ama ordaki güç tüketimi tüm sistemin değil sadece vga nın güç tüketimidir.
    Görüldüğü gibi bu da 250 wattdır.Diğer sistem bileşenlerini de buna eklersek 80+ verimliliği olan 400 wattlık bir güç kaynağının tüm sisteme yetmeyeceği açıkca ortadadır.
    Bu arada ben fts 250 kullanmadığım için bilemiyorum.Kutu üzerinde yazan, üreticinin önerdiği minimum güç kaynağı nedir?

• quote:

quote:

/>

Bu tabloyu ben de gördüm. Ama ordaki güç tüketimi tüm sistemin değil sadece vga nın güç tüketimidir.
    Görüldüğü gibi bu da 250 wattdır.Diğer sistem bileşenlerini de buna eklersek 80+ verimliliği olan 400 wattlık bir güç kaynağının tüm sisteme yetmeyeceği açıkca ortadadır.
    Bu arada ben fts 250 kullanmadığım için bilemiyorum.Kutu üzerinde yazan, üreticinin önerdiği minimum güç kaynağı nedir?

Alıntıları Göster
    @aykutx hocam bu öneri ben kullandım çalıştı şeklinde bir öneri değildir..
    gayet mantıklı bütçeyi fazla zorlamayan yeterli bir öneridir..
    ekran kartlarının üzerinde önerilen değerler her psu aynı gücü veremediği için biraz yüksek yazılır
    bazılarının sitesinde ise
    ** bu güç tüketimi intel Q96xx extreme edition işlemci ile düşünülmüştür tarzında şeyler yazar..

"bu sistemin güç tüketimi 300w ise ben 350w takar çalıştırırım" tarzında önerileri hep saçma bulmuşumdur
    ona kalırsa 300w peak değerli aopen kasa ile 4850 kullananlar ve önerenler de var..
    ama önerdiğim psu o kartı sorunsuz çalıştıracaktır..
    sadece kartın çektiği güç olduğu konusunda yanlışın var..
    bunu tespit edemedikleri için tüm sistemin güç tüketimini yazarlar..
    ayrıca verimlilik konusunu yanlış anladığını düşünüyorum..
    %80 verimliliğe sahip 400w bir psu bu gücün %80 ini verebilir anlamına gelmez..
    bir psu nun üzerinde yazan değeri verip verememesi o psu nun verimliliği ile ilgili değildir..
    tamamen psu nun kaliteli veya dandik olması ile alakalıdır..
    örn: enermax 525w psu %82 verimliliğe sahiptir fakat üzerinde yazan değeride aşarak
    600w kadar güç verebilmektedir..

Point of View GTS 250 EXO incelemesi
    quote:

Test Sistemi
    * Anakart: Asus P5Q Premium/P5Q-E
    * İşlemci: Intel Core 2 Duo E8500 @3.8 GHz
    * Bellek: 2x 2 GB OCZ DDR2-1066 MHz (4 GB toplam)
    * Sabit disk: 250 GB Seagate 7200.10 (ST3250410AS)

quote:

Güç tüketimini sistemle priz arasına giren güç ölçerimizle saptıyoruz. Ölçülen değer, ekran kartı yük altındayken sistemin çektiği toplam güç. Bunu 3DMark Vantage GPU testlerinden birinin belli bir noktasında yazan değeri not ederek veriyoruz.

yüksüz standart: 176w
    yüksüz O.C: 180w
    yük altında standart: 279w
    yük altında overclock: 286w

http://www.pclabs.com.tr/2009/06/03/point-of-view-gts-250-exo-incelemesi/4/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ooppss -- 30 Ekim 2009; 13:44:55 >

• quote:

Leadtek için önerilen PSU: A Minimum 450W or greater system power supply (with 12V current rating of 24A) with 6pin power cord support

Bu arada yanlışınızda ısrar etmeyiniz lütfen. Oradaki güç tüketim değerleri tüm sistemin şebekeden çektiği güç değerini göstermektedir.

• quote:

Orijinalden alıntı: ooppss

@aykutx hocam bu öneri ben kullandım çalıştı şeklinde bir öneri değildir..
    gayet mantıklı bütçeyi fazla zorlamayan yeterli bir öneridir..
    ekran kartlarının üzerinde önerilen değerler her psu aynı gücü veremediği için biraz yüksek yazılır
    bazılarının sitesinde ise
    ** bu güç tüketimi intel Q96xx extreme edition işlemci ile düşünülmüştür tarzında şeyler yazar..

"bu sistemin güç tüketimi 300w ise ben 350w takar çalıştırırım" tarzında önerileri hep saçma bulmuşumdur
    ona kalırsa 300w peak değerli aopen kasa ile 4850 kullananlar ve önerenler de var..
    ama önerdiğim psu o kartı sorunsuz çalıştıracaktır..
    sadece kartın çektiği güç olduğu konusunda yanlışın var..
    bunu tespit edemedikleri için tüm sistemin güç tüketimini yazarlar..
    ayrıca verimlilik konusunu yanlış anladığını düşünüyorum..
    %80 verimliliğe sahip 400w bir psu bu gücün %80 ini verebilir anlamına gelmez..
    bir psu nun üzerinde yazan değeri verip verememesi o psu nun verimliliği ile ilgili değildir..
    tamamen psu nun kaliteli veya dandik olması ile alakalıdır..
    örn: enermax 525w psu %82 verimliliğe sahiptir fakat üzerinde yazan değeride aşarak
    600w kadar güç verebilmektedir..

Point of View GTS 250 EXO incelemesi
    quote:

Test Sistemi
    * Anakart: Asus P5Q Premium/P5Q-E
    * İşlemci: Intel Core 2 Duo E8500 @3.8 GHz
    * Bellek: 2x 2 GB OCZ DDR2-1066 MHz (4 GB toplam)
    * Sabit disk: 250 GB Seagate 7200.10 (ST3250410AS)

quote:

Güç tüketimini sistemle priz arasına giren güç ölçerimizle saptıyoruz. Ölçülen değer, ekran kartı yük altındayken sistemin çektiği toplam güç. Bunu 3DMark Vantage GPU testlerinden birinin belli bir noktasında yazan değeri not ederek veriyoruz.

yüksüz standart: 176w
    yüksüz O.C: 180w
    yük altında standart: 279w
    yük altında overclock: 286w

http://www.pclabs.com.tr/2009/06/03/point-of-view-gts-250-exo-incelemesi/4/

Alıntıları Göster
    @ooppss

Esasında aynı şeyleri söylüyoruz ama siz fazla iyimsersiniz.
    Özellkle psu konusunda biraz bonkör davranılması gerektiğini düşünüyorum.
    Sistem upgradelerinde çok işe yarayacaktır.
    Ayrıca nedeni bulunamayan garip sorunlarla da uğraşmamış oluruz.
    Doğrudur yeterli olmayan bir psu takıldığında belki sistem çalışabilir.
    Ama kısa bir süre sonra psu da mutlaka sorun çıkacaktır.
    Yani son sözüm eğer yeni bir psu alınacaksa bu ucu ucuna yeten bir psu değil, daha güçlü bir psu olmalıdır diyorum.

• quote:

Yani son sözüm eğer yeni bir psu alınacaksa bu ucu ucuna yeten bir psu değil, daha güçlü bir psu olmalıdır diyorum.

Bu konuda hem fikiriz hocam. 400W Yeter diyoruz, o farklı bir durum ama almışken 500W almak ilerisi içinde en iyisi olur.
  • quote:

quote:

Bu konuda hem fikiriz hocam. 400W Yeter diyoruz, o farklı bir durum ama almışken 500W almak ilerisi içinde en iyisi olur.

Orta yolu bulduk galiba.Ama ben hala o tabloda gösterilen gücün sadece vga ya ait olduğunu söylüyorum.

• quote:

arkadasım ooppss arkadasın dediği gibi.. tüm sistemin çektiği gücü görmüşündür.. benim arkadas asus 300 watt psu ile 6 aydır.. gts250 kullanıyor.. kaliteli bir 350-400 watt fazlaasıyla yeterli gelir..
    benim sana tavsiyem fsb 400 watt veya hp 400 watt olur..
  • fsp 500w psu yeter
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozkan3406

fsp 500w psu yeter
    PSU, bir işlemci ya da ekran kartı kadar sık değiştirilen bir ürün değil. Alınacağı zaman ilerisi de düşünülerek 3-5 lira daha fazla verip idealden biraz daha yüksek alınabilir. Zira tak-çıkarı da eziyetli olduğu için değiştirme aşamasında verdiği zulüm bile yüksek wattlı/model almaya sevk eder beni.
    Bir deli kuyuya taş atmış, 40 akıllı çıkaramamış misali punisher201 kaybolmuş ortadan Bütçeni belirtirsen daha rahat öneride bulunabiliriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LUZz

PSU, bir işlemci ya da ekran kartı kadar sık değiştirilen bir ürün değil. Alınacağı zaman ilerisi de düşünülerek 3-5 lira daha fazla verip idealden biraz daha yüksek alınabilir. Zira tak-çıkarı da eziyetli olduğu için değiştirme aşamasında verdiği zulüm bile yüksek wattlı/model almaya sevk eder beni.
    Bir deli kuyuya taş atmış, 40 akıllı çıkaramamış misali punisher201 kaybolmuş ortadan Bütçeni belirtirsen daha rahat öneride bulunabiliriz.

Alıntıları Göster
    @aykutx: hocam ekran kartı mevzuunda okumayı aramayı seviyorum. Aynen aktarabilirim; hd4770 60w güç tüketir, 250gts 85-90w, hd4850 100-110w. Kaldı ki şöyle bir mantık da var, ekran kartının soğutma değeri yaktığı elektrikten yüksek olmalı ki soğutma çalıştıkça sıcaklık inmeli, ASLA çıkmamalı. Tdp değerleri soğutma değerleri olduğuna göre bakıyoruz görüyoruz:hd4770 110w, hd4850 145w, 250gts 175w(bu tabloda terslik var biliyorum, hd4850 bu sebeple ısınma sorunları yaşıyor ve standart dışı soğutma sistemine gerek duyuyor).

Gelelim güç kaynağına. Ooppss arkadaşın da belirttiği gibi %verimlilik değeri kesinlikle üzerinde yazanın kaçta kaçını verebildiği değildir, verdiğinin güç prizinden çektiğine oranıdır. Bu oranda güç prizinden çektiği artarsa, verim düşmektedir ve gereksiz yere para kaybetmekteyiz. %70 verimli bir bilgisayarımızda 250w tüm sene açık tutsak güç prizinden saat başına 360w elektrik çekeceğiz demektir. Senelik masrafımız bu durumda 720tl olur. Halbuki %85 ortalama verimli bir güç kaynağımız olsaydı 295w güç çekecekti. 590tl yani. 130tl... Çok büyük fark yapıyor toplam harcamada %22 tasarruf sağlanmış oluyor zannedildiği gibi %15in aksine.

Son eksik kalan konu watt değeri. Güç kaynakları ortalama her sene en kötü ihtimal %10 kapasitörlerini yaşlandırıp o yüzdede güç kaybedebilirler. 400w bir model çıktığı an 400w veriyorsa, ilk senenin sonunda 360w, 2. sene 320w vs vs verebilirler. Ki bu durumda bile 3 sene garantili bir şekilde önerdiğimiz 250gts sistemini çalıştıracaktır. Bunun yanında gözden kaçan, ocz marka bu güç kaynağının çıktığı anda 450w güç verdiğidir. Bu şekilde ilk senenin sonunda bile garanti süresi içindeyken 405w devamlı güç vermektedir. 4 sene engelsiz çalışacak bir güç kaynağı demek oluyor bu da.

En son not: konuyu böyle enine boyuna açıkladıktan sonra bir tek 80+ ve güç verimliliğinin alanı kalıyor. Güç kaynaklarının bu sertifikayı alabilmesi için %20 kapasitede(80w), %50 kapasitede(200w), %100 kapasitede bu verimi yakalayabilmiş olması gerekiyor. Ola ki 250wlık bu sistemimiz için 1000wlık bir güç kaynağı almış olsaydık, hem gereksiz masraf olacaktı. Hem de %20 kapasite değerinin altında verimli çalışma tasarımı olması zorunlu olmayan güç kaynağımız 200w altında güç tüketirken, bu tasarrufu cebimize tam yansıtamayacaktı. Önemli olan ihtiyacımızı karşılayacak güç kaynağı.

• quote:

quote:

/>

Arkadaşım orada koskocaman yazıyor "System Power consumption - Load" diye, Türkçe anlamı sistemin yükte güç ihtiyacı oluyor, sadece ekran kartının değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HexfeT -- 5 Kasım 2009; 11:56:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: HexfeT

quote:

quote:

/>

Arkadaşım orada koskocaman yazıyor "System Power consumption - Load" diye, Türkçe anlamı sistemin yükte güç ihtiyacı oluyor, sadece ekran kartının değil.

Alıntıları Göster
    500w fsp al. novabilgisayar.com

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.