Şimdi Ara

Psudan gelen cızırtı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar henüz yeni aldıhım psu öneriler üzerine aldım psu markası

Ocz ZS 750W 80+ Bronze Power Supply

sistem
    hd 6850 sapphire çift fan

amd fx 6100

4 gb kinston hyper x ram mevcut

ve arkadaşlar psudan gelen bi cızırtı var sinek vızıldısı gibi bu normal bişeymi herhan gibi bi sorun olurmu ? Garantisi var ama henüz psu yeni bu cızırtı her hangibi bi sorun yaratırmı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Metdoes

Arkadaşlar henüz yeni aldıhım psu öneriler üzerine aldım psu markası

sistem

amd fx 6100

ve arkadaşlar psudan gelen bi cızırtı var sinek vızıldısı gibi bu normal bişeymi herhan gibi bi sorun olurmu ? Garantisi var ama henüz psu yeni bu cızırtı her hangibi bi sorun yaratırmı ?

cızırtının nedeni işlemciye yük binmesindendir sıkıntı olabilkirmi derken kasayı aç ve cızırtı anını takip et eğer kıvılcım çıkıyırsa kısa devre var ve tamire gönder derim fakat 1 verdiğim cevap ise oyun yada grafiği yüksek program kullanıyorsan işlemcin daha çok çalışıyor demektir.
  • peer16401 kullanıcısına yanıt
    hocam kasa henüz yeni işlemciye yük binmiyor sürekli olarak takip ediyorum program vs hiç bişey acık değil işlecmiden gelmiyor psu dan geledihini sanıyorum ve herhangibi bi program acınca cızırtı kesiliyor gibi oluyor ama tam olarak kesilmiyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metdoes -- 2 Kasım 2013; 1:15:31 >
  • quote:

hocam kasa henüz yeni işlemciye yük binmiyor sürekli olarak takip ediyorum program vs hiç bişey acık değil işlecmiden gelmiyor psu dan geledihini sanıyorum ve herhangibi bi program acınca cızırtı kesiliyor gibi oluyor ama tam olarak kesilmiyor..

ozaman psunun fan pervanesi sürtünüyor olmasın o nedersin kıvılcım gremiyormusun..Kasa yeni olması psu arızalanmayacak diye bir kavram olamaz herhalde nedersin "Kaderinde varsa sağlam mal almak, eline ne gelse bozulmayacak"sözün sahibi peer16401 :DDDDD diyebilirmiyim....
  • quote:

Orijinalden alıntı: peer16401

quote:

Arkadaşlar henüz yeni aldıhım psu öneriler üzerine aldım psu markası

sistem

amd fx 6100

cızırtının nedeni işlemciye yük binmesindendir sıkıntı olabilkirmi derken kasayı aç ve cızırtı anını takip et eğer kıvılcım çıkıyırsa kısa devre var ve tamire gönder derim fakat 1 verdiğim cevap ise oyun yada grafiği yüksek program kullanıyorsan işlemcin daha çok çalışıyor demektir.

hocam bi şimdi dikkatli dinledim işlemci ile psu arasından bi yerden geliyor ama psumu işlemcimi tam olarak nerden geldihini çıkaramadım..

işlemci ısısı 18 derece işlemci yükü yüzde 3 2 ve 0 arasında sistemi kullanmıyorum ve bu ses geliyor anlamadıhım bi şekilde cızırtı gibi ama değil nasıl desem kasalarda fiş yazılırken bi dıı dıı sesi gelirya çok az bi şekildeo düzeyde ses cızırtı tam olarak değil sinek vızıldısı gibi ve kesik kesik geliyor sürekli gelmiyor

• Metdoes M kullanıcısına yanıt
    kasanızın kapağı yada arkadaki fandan kaynaklı olabilirmi sorun değil sürtünme ise fan pervanesi aşınır okadar çalışmasında sıkıntı görünmüyor oyunlar oynarken bir bakın derim ses yükseliyorsa ozaman bakarız...
  • anakarttaki ses çıkaran küçük hoparlör benzeri biseyden mi geliyor ki onu cıkar bakam ses kesiliyormu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Psu'dan gelen çınlama sesi
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

kasanızın kapağı yada arkadaki fandan kaynaklı olabilirmi sorun değil sürtünme ise fan pervanesi aşınır okadar çalışmasında sıkıntı görünmüyor oyunlar oynarken bir bakın derim ses yükseliyorsa ozaman bakarız...

hocam işlemci yük altındayken yada oyun oynarken ses gelmiyor sistem boştayken bu ses geliyor az önce sisteme yüklendim bf4 full çözürlük ultra ayarlarda actım işlemci yük biniyor ve ses hiç cıkmıyor fan sesi haricinde cızırtı sesi mevcut değil..Yani sisteme yüklenenince ses kesiliyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: K120

anakarttaki ses çıkaran küçük hoparlör benzeri biseyden mi geliyor ki onu cıkar bakam ses kesiliyormu

anakarttan anlamıyorum ama anakartımda henüz yeni 1 ay oldu alalı ve az önceye kadar böyle sorun yoktu işin tuaf yanı sisteme yüklenince ses kesiliyor sistem boştayken yüklenmeyince ses cıkmaya başlıyor :/
    sizinki biraz evhamlık olmuş demek boşta iken yapıyorsa biraz güleceksin araba yada motor gibi rolentede çalışıyor sorun çözülmüştür zannedersem....Hayırlı geceler derim fakat arasıra bilgi veririm sabaha kadar burdayım malum 24/08 vardiyası işte....
  • quote:

sizinki biraz evhamlık olmuş demek boşta iken yapıyorsa biraz güleceksin araba yada motor gibi rolentede çalışıyor sorun çözülmüştür zannedersem....Hayırlı geceler derim fakat arasıra bilgi veririm sabaha kadar burdayım malum 24/08 vardiyası işte....

herhangibi bir sorun çıkarmaz demi endişelenmeme gerek yok.. ? :D tedirgin oldum
  • bilemedim ben de acaba hep vardı da yeni mi farkettin . Benim monitörden de çalışmadığı zaman fişe takılıyken cızırtı geliyor sonra çalışınca ses gidiyor tam bilmiyorum ama kapasitörlerden mi ne geliyo olabilirmis 1 senedir boyle kullanıyorm aldıgımdan beri öyle belki senin gückaynagında da öyle birsey vardır.
  • quote:

bilemedim ben de acaba hep vardı da yeni mi farkettin . Benim monitörden de çalışmadığı zaman fişe takılıyken cızırtı geliyor sonra çalışınca ses gidiyor tam bilmiyorum ama kapasitörlerden mi ne geliyo olabilirmis 1 senedir boyle kullanıyorm aldıgımdan beri öyle belki senin gückaynagında da öyle birsey vardır.

cızırtı sorun değil benim için sesi önemli olan kötü bi zararı olmasın yeterlidir .: D
  • quote:

bilemedim ben de acaba hep vardı da yeni mi farkettin . Benim monitörden de çalışmadığı zaman fişe takılıyken cızırtı geliyor sonra çalışınca ses gidiyor tam bilmiyorum ama kapasitörlerden mi ne geliyo olabilirmis 1 senedir boyle kullanıyorm aldıgımdan beri öyle belki senin gückaynagında da öyle birsey vardır.

sizin bahsettiğiniz diğer arkadaşımızında bilgisayarıyla aynı.Çalışmadığında ara parçalarda biriken ve çalışmadığı için kondansatörler,diyotlarve tranformatörler içindeki fazla elektriği atmasından kaynaklıdır bu ses çıkartmaz fakat kasaların içi boş olunca ses yankı yapıyor ve sis o sesi duyuyorsunuz hoperlör gibi diyelim....Tekniki bilgi oladu neyse...
  • quote:

quote:

sizin bahsettiğiniz diğer arkadaşımızında bilgisayarıyla aynı.Çalışmadığında ara parçalarda biriken ve çalışmadığı için kondansatörler,diyotlarve tranformatörler içindeki fazla elektriği atmasından kaynaklıdır bu ses çıkartmaz fakat kasaların içi boş olunca ses yankı yapıyor ve sis o sesi duyuyorsunuz hoperlör gibi diyelim....Tekniki bilgi oladu neyse...

peki hocam içimi rahatlattınız hayırlı vardiyalar hayırlı işler teşekkürlerimi ilettim..Kolaygelsin...

Sağ olun kafanıza takmayın.Sizlere şunu önereyim elektrikle ilgili arızanın olması ya cihazınız çalışmaz yada içerden çatur çutur sesler duyarsanız bayağı kalabalık gelir bu ses maazallah evi yakmadan söyleyeyim cihazınızda ki kıvılcımları kontrol etmenizdir.Şimşek çakar cinsten görmüyorsanız sıkıntı yoktur:
  • quote:

Sağ olun kafanıza takmayın.Sizlere şunu önereyim elektrikle ilgili arızanın olması ya cihazınız çalışmaz yada içerden çatur çutur sesler duyarsanız bayağı kalabalık gelir bu ses maazallah evi yakmadan söyleyeyim cihazınızda ki kıvılcımları kontrol etmenizdir.Şimşek çakar cinsten görmüyorsanız sıkıntı yoktur:

Yok hocam hergibi bir kıvılcım leyin yok o yüzden rahatladım zaten sisteme yüklenincede ses gidiyor :D tekme atasım geldi kasaya çok teşşekkür ederim hayırlı vardiyalar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.