Şimdi Ara

PTT Çinden gelen postalardan ücret almaya başlamış ! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
4
Favori
2.319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 3 gün önce kapıya atılmış vaziyette kargom geldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: heroesx

3 gün önce kapıya atılmış vaziyette kargom geldi.

bu ücret olayı takip numaralı paketlerde mevcut heralde hocam. benimde takip numarası olmayanları posta kutusuna atıp gidiyorlar
  • Takip numarası yoktu.Haklısınız.
  • hiç şaşirmadim.. herşeyi beklerim...
  • 2 gün önce geldi ücret falanda ödemedim
  • Bir bu zevkimiz vardı onun da içine ettiler. Takipli olması için zaten 3-4 lira ekstra para veriyoruz. Geldikten sonra bir daha para vermek çok saçma ya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [C_a_N_e_R] -- 27 Temmuz 2013; 21:28:12 >
  • benim gibi model araba hobisiyle uğraşanların canına okuycak nerdeyse bütün hobi malzemelerimizi çinden alıyoruz.bu uygulamada emeği geçen herkezin........
  • ortada bır fatura yoksa kusra bakma yolmuşlar senı
  • bende 1$ a klavye temizleyici sipariş etmiştim ebayden çinden yollanıcaktı şimdi 2 tl lik şey için 2,5 tl ekstra ücret mi alıcaklar?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En azından parasını almak için bizi bulmak zorundalar kapıya atıp gidemeyecekler demektir bu. Ama ücret çokmuş yahu insanlar neye rağbet ediyorsa oradan çakıyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: mk29

bugün aliexpressten aldığım ürünleri getiren ptt çalışanı 5 tane postam için 5x2.30 tl para aldı. nedenini sorduğumda hizmet bedeli dedi, artık kaç dolara almış olursak olalım mesela 1 dolara bir ürün aldık. teslimat sırasında pttye 2.30 tl ödüyormuşuz. eskiden bu yoktu ücret vermeden getiriyorlardı. aynı durum başına gelen var mı ?

Ptt çalışanı sizi kandırıp kazanç elde ediyor olmasın ? Makbuz filan kesti mi ?

Ben bu ay 6 ürün getirttim ücret ödemedim . Gelmeyede devam ediyor...
  • Evet hocam artık tüm yurtdısından gelen ürünlerden o parayı alıcaklar vede artık eskisi gibi tablet falan filan getirme sıkıntı ben getirmiştim 3-4 ay once sıkıntı olmadı eve dırek geldı artık her urunu gumruge gırıyor eger paketın ıcınde fatura falan yoksa urunun fıyatını gosteren gumruk memuru kafasına gore fıyat yazıp gumruk vergısı cıkartıyorlar .Gümrük memuruyla direkt olarak yüzyüze konustum adam artık eskisi gibi kolay gecmicek hersey diyor üstünde paketlerin genellikle 1 $ falan gift yazıyor artık adamlar inanmıyor paypal ekstresini ve hangi siteden aldıysan detaylı fiyat listesini istiyorlar son 3 ürün getirmemde bu şekilde işlem yaptılar bana 4 tane forma aldım yurtdısından toplamda 105 dolar tuttu 70 $ gumruk sınırını astıgım ıcın 40 lira falan gumruk vergisi ödedim diyecegim o ki artık eskisi gibi değil gümrük olayı sıkıntılı

• çok garip kargo bedava ürün alıyorsun ve para mı istiyorlar örn 3 dolarlık kablo aldım kargo içinde 5 lira lık şey için %50 de ptt ye mi ödeyecem bir de domalayım ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: diosfer

Vergi ile ayakta duruyor ülke. Devlet halk için değil,halk devlet için var.

+1 bi bu eksikti artık nereden yolacaklarını şaşırdılar satacak bir şey kalmayınca
  • Dün takipli paket aldım. Ücret isteyen olmadı

• "türkiyeye gönderdiğimiz paketler adresine ulaşmıyor" diye ülkeye gönderme yapmayan firmalar var, bunlar hala vermedikleri hizmetin bedelini alıyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: frozenic

quote:

Orijinalden alıntı: SiNaPSiS

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hapocod

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hapocod

quote:

Orijinalden alıntı: ReaLove7

quote:

Orijinalden alıntı: diosfer

Vergi ile ayakta duruyor ülke. Devlet halk için değil,halk devlet için var.

Benzine zam , ekmeğe zam , gümrüğe zam , hizmet bedeline zam ! Hani bize

beğenmiyorsanız kürdaistan a gidebilirsiniz.orada eminim çok daha güzel şartlar vardır.burada şikayet ediyorsunuz ama afrika da insanlar içecek su bulamıyor.Allah için biraz şükürcü olun.

Geç bu troll ayaklarını, zamları eleştirmenin sözde kürdistanla ve şükür etmekle ne alakası var. 3 Temmuz 2012 de üye olmuşsun belliki fake üyesin, banlanıp banlanıp gelen cinsten.

istediğiniz gibi düşünmeyince hemen troll.

peki efendim ben troll üm haklısınız.sizin için Allah'tan ıslah diliyorum.yapabileceğim başka bir şey ne yazık ki yok.

Bu zihniyetin sonucu=Türkiye 2013.

Nefes vergisi çıkarsa beğenmiyorsan gidersin artık.

Allah'a şükür elim ayağım tutuyor kazanır,vergimi de öderim.Maaşımın tamamını devletime versem oturup üzülmem.Hükümetimizin paraya ihtiyacı varsa,ben fedakarlık yapmaya hazırım.

Güzel kardeşim doğru söylüyorsun, açıkçası kendi ülkem olduğu için, paraların bize döndüğünü bildiğim için benim de canım yanmıyor. Sonuçta verilen paraları kimse cebine indirmiyor, boş beleş harcamalar yapmıyor. Ülkemiz zaten kendisini yönetmesi için milletvekilleri seçiyor ve o vekiller bizim, milletimizin vekilliğini yaparak bizim hepimizin faydası için ülkedeki yanlışları bir bir düzeltiyorlar.
    Mesela nerede bir yolsuzluk olsun, hemen meclis araştırması için önerge veriyor ve kabul oluyor. Meclis de bunları araştırıp, hırsızları bulup yedikleri paraları(çok şükür olmuyor da, hani olsa diyorum) cezasıyla birlikte geri alıyorlar.

Mesela bizden toplanan paralar ile toplu taşıma güzelleştiriliyor. Çok şükür 90. yılda artık örümcek ağı gibi bir metromuz ve tren hatlarımız var, bu nedenle asfaltlara boş boş para vermiyoruz, doğayı benzin ve mazotla kirletmiyoruz.

Vergilerimiz ile istihdam edilip kamu dairelerinde çalıştırılan memurlarımız görevlerini layıkıyla yapıyorlar. Hemen bir hataları olsun, hemen kendi suçları olduğu için siz telefonla bildirdiğiniz anda sizi dinliyor ve düzeltiyorlar, hatta halkla ilişkiler müdürü bu şikayetinizin gidişatıyla ilgileniyor ve sonuç alınmış mı bakıyor)

Her şirketten usulünce vergi toplanıyor çok şükür. Ülkemizde vergi oranları da makul olduğu için tıpkı ABD'deki gibi istihdam yüksek seviyede ve ülkede ekonomi dönüyor, oralardaki gibi alın verin ekonomiye can verin reklamlarına ihtiyacımız kalmıyor.

Mesela lafta gelişmiş bazı ülkelere bakın, onlar daha çok vergi topluyorlar ama halka hizmet götüremiyorlar. Ne metrosu var, ne adam akıllı trafikleri var, ne de düzgün çalışan kamu daireleri var.

Amcam Almanya'da yaşıyor, bildiğiniz almancı yani. Geçen internette vergi dairesinin internet hizmetine girmiş, bir de bakmış ki 1 yıl önce ceza yemiş. Tutanağa ulaşacak bir yolu yordamı yok, tabi hemen sormuş trafiğe, bu ceza neyin cezası diye, onlar da bilmiyoruz yazıldıysa suçlusunuzdur, ÖDEYECEKSİNİZ! demişler. Yani polisin biri kafasına göre amcamın plakasını yazıp, bilmemnerde kemer takmıyorken gördüm diye sallayabilir. Ki amcam duran arabada bile kemer takan adamdır. Neyse ki ülkemizde tüm cezaların nedeni ve kanıtlı fotoğrafı internt vergi dairesnden görülüyor, aklımıza işgüzarlık gelmiyor, zaten bizim polisimiz de öyle şey yapmaz. Misal Konya'ya hiç gitmeyen bi adama Konya'da ceza yazılmaz, olmaz yani öyle şeyler ben hiç duymadım.

Demem o ki kardeşim, milliyetimden olan vatandaşım olan arkadaşım, nereye gittiğinden şüphe etmesek, ya da şüphe etmemiz için bir sürü olay olmasa, biz de %63 KDV de olsa ülkemiz zor durumdaysa vergi veririz. Ülkesini seven her insan bunu yapar. Lakin misal %10'luk vergi doğru kullanımda yeterli olmasına rağmen %63 vergi alınmamak kaydıyla. Uzun yazıp canını sıktıysam kusuruma bakma

Kardeşim ekleme yapayım, bu yazdıklarımı mevcut hükümet için yazmadım. Zaten ülke kurulalı 90 ıyol oldu, 90 yılda anca buraya geldik bunun için yazdım. Yani tüm hükümetler için. Bu arada hepimiz zaten fedakarlık yapmaya hazırız, sadece fedakarlıklarımızın büyük kısmının bir sürü çakalın cebine ya da boşa gittiğine üzülüyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SiNaPSiS -- 27 Temmuz 2013; 22:54:12 >

• herhangi bi yolma, üç kağıt falan söz konusu değil dün sabahta 2 paket geldi 2.30x2 lira para aldılar. hepsinin pttden makbuzu var ödeme olduğuna dair. ki ben ptt'yi de dediğim gibi bizzat aradım 1 saatte bağlanabildim ama bu durumu doğruladılar. yoksa bende enayi değilim para havadan yağmıyor banada boşu boşuna para ödeyeyim. çalışanıda fena fırçaladım adamın hiç bi suçu yokken.
  • Takip nolu bir paketi 3-4 gün önce normal prosedür imza atıp almıştım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Castiel

ortada bır fatura yoksa kusra bakma yolmuşlar senı

mesajları okumadan gereksiz yere yazmayın komik oluyorsunuz.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.