Şimdi Ara

PTT'de çalışıyorum soruları alayım (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.294
Cevap
58
Favori
389.028
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: SteveStifler75

P.tesi ptt gidecektim tamda 500gr ağırlığında kutuyu kaça kargolatırım başkan

Adrese Teslim : 9.00 TL
    PTT İşyerinden Teslim : 6.50
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratilmaz

Çok iyi oldu valla konuyu açman.Benim de soracak sorularım birikmişti
    1-Ptt de nasıl çalışmaya başladın?( Kpss ile mi atandın,torpille mi girdin,kpss ile girdiysen hangi puan türü ile girdin ve ne okudun yani ne mezunusun)

2-Ptt neden bu kadar yavaş?Yurtdışından bir sürü ürün aldım Adamlar çinden 1 haftada türkiyeye getiriyorlar.İstanbul upim den buraya gelmesi 1 haftayı geçtiğini gördüm(Bazen de 3 günde geliyordu hak yememek lazım).

3- Yurtdışından 2 tane takipli ürün aldım ikisi de kargo da.Araya bayram tatili girdiğinde ptt çalışıyormu yani 9 günlük süre zarfında kargom bulunduğum yere gelir mi geldi diyelim takip sitelerinde-sisteminde güncelleme olur mu ? Okuduysan ve cevap yazdıysan çok teşekkürler.

Hocam bir de ek olarak sadece numaralardan oluşan takipnumarası takipsiz yazılıyor demissin benim 1 adet kargomun takip numarası komple rakam fakat dpex ile gönderilmiş(dhl ups benzeri kargo şirketi) bir sorun olur mu ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• muratilmaz kullanıcısına yanıt
    1- 2 senedir PTT'de çalışıyorum. PTT'nin Genel Destek Biriminde çalışıyorum. Memur değilim. Torpille girmedim.
    2- PTT'nin yurtdışından gelen hizmet birimleri var bildiğin gibi. İlk başta İSTANBUL UPİM VE UKİM tarafından kayıt altına alınıyor. Ve o kadar fazla kargo işleniyor ki bu merkezlerde tahmin edemezsin.
    Tabi ki bir kargonun yurtdışından sizin bulunduğunuz dağıtım merkezinize 1 haftada gelmesi normal bir durum değil. O yüzden PTT.GOV.TR Bize Ulaşın kısmını aktif olarak kullanmanızı öneririm. Çünkü bazı dağıtım merkezleri gerçekten çok sorunlu veya dağıtıma yetişemiyor. Örnek olarak İstanbul'un Esenyurt, Avcılar ve Beylikdüzü merkezine tek bir dağıtım merkezi bakıyor. O da BEYLİKDÜZÜ POSTA DAĞITIM MERKEZİ

Bu birim 3 + ilçeye baktığı zaman dağıtıma yetişemiyor. Tabi biz bunu gerekli daire başkanlıklarına ilettik ama bu bölgeye dağıtım merkezi açmak PTT Genel Müdürlüğünün işi.
    Zaten bizim en çok sorun yaşadığımız il doğal olarak İSTANBUL. Eğer küçük bir ilde bu kadar süre dağıtım merkezinde bekletiliyorsa bunu bildirmenizde fayda var. Sonuçta açtığınız talepler onların info ekranlarına yönlendiriliyor.

3- PTT Kargo'da Arefe günü PTT Şubeleri ve PTT Merkezleri öğlene kadar açık Bayramın 1.günü 2. ve 3. günü PTT Şubelerinin tamamı kapalı PTT Merkezlerinin sadece bazıları açık ancak DAĞITIM YOKTUR.
    Yani kargonu sistemde geliş kaydının yapıldığını görürsün ancak ilk 3 gün dağıtma çıkmaz. Sonrasında dağıtım işlemi yapılacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alisinasyon -- 25 Haziran 2016; 17:21:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Infinitum

quote:

Orijinalden alıntı: Alisinasyon

quote:

Orijinalden alıntı: Infinitum

Hocam bu kargo kaybolma işi nasıl oluyor? Yurtdışını zaten geçtim de mesela forumdan bir arkadaş bana kitap yollayacaktı, PTT şubesinden kendim almak istediğim için şubenin adını verdim arkadaşa birkaç gün sonra arayınca ilk aradığımda tabii ki sistem arızalı olduğundan bakamıyorum dedi, ikinci aradığımda kayıtta ismin gözükmüyor dedi. Ancak kargo eğer oraya geldiyse ve kimse almadıysa sahibine geri gitmez mi? Hani bunu tek ben yaşasam sorun yok ama çok duyuyorum bu olayı.

Merhaba ; hocam yurtiçi bir kargo gönderisinin kaybolması olası değildir. Yurtiçi posta gönderileri veya iadeli taahhütlü gönderiler,tebligatlar Türkiye Kargo Sistemine isim ve soyisim sorgulamasında çıkmaz. Ancak sizin gönderiniz kargo olduğundan dolayı ve PTT İŞYERİNDEN TESLİM hizmetiyle gönderildiğinden dolayı kargonuz şubeye gelir. 10 gün bekleme süreci vardır. 10 gün herhangi bir işlem yapılıp alınmazsa tekrar geri iade edilir. Tekrar geri iade edildiği zaman da gönderici kişi göndermiş olduğu şubeden kargonun %30'luk bir ücretini ödeyerek geri teslim alır. Eğer 1 sene geri alınmazsa kargo PTT'nin hazinesine kaydedilir. Bu olay ne zaman gerçekleşti ek olarak siz şubeye gidip mi isim soyisim sorgulaması yaptınız. ?

Hocam olay mentionladığım arkadaşla gerçekleşmişti özel mesajla görüşmüştük, barkod kodu (ya da adı herneyse) görevli vermemiş. Şube bana uzak olduğu için kafam esince gidemiyordum, o yüzden kargonun geldiğine emin olmadan gitmedim, ki kargo gelmediğinden hiç gidemedim :) Sadece telefonla görüştüm. Olay 2 yıl önce oldu. Arkadaşı da yormuştum boşuna.
    @PcExpertt

2 yıldan beri PTT'nin Kargo hizmetinde büyük değişiklikler oldu ancak sizin kargonuzda takip numarası verilmemesi çok garip.
    Normalde bir küçük etiket üzerinde KP veya AP ile başlayan bir takip numarasının verilmesi gerekiyordu.

Ama özelden bana ismini soyismini ve gönderinin varış ilçesini söylersen bir ara detaylı sistem kontrolü sağlayabilirim. Ancak söylemiş olduğum durumlar geçerli.

Sadece 2 yıl önce gönderiler şubede 10 gün değilde 7 gün beklerdi.

• muratilmaz kullanıcısına yanıt
    Eğer DHL ile gönderilirse onların barkod numarası 35 ile başlıyor ve biz onu Türkiye uyumlu barkod numarasına çevirebiliyoruz. Eğer DPEX ile gönderilmişse de yine herhangi bir sorun teşkil edeceğini zannetmiyorum.
    Tabi barkod numarası nasıl başlıyor eğer söylersen sistem sorgulaması sağlar sana geri dönüş yapabilirim.
  • Alisinasyon kullanıcısına yanıt
    55 ile başlıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: muratilmaz

55 ile başlıyor.

55 ile başlıyorsa sistemden çevirisi yapılabilir. Sen barkod numaranı bana özelden gönder ben dener sana geri dönüş yaparım sisteme girdiğim zaman.
  • Merhaba, ptt den posta kutusu kiralasak ve yurtdışı takipli ve takipsiz bu posta kutusuna yönlendirsek daha iyi olmaz mı ? benim takipsiz postalarımı binanın önüne bırakıp gidiyor 5 tl ise bu yöntem daha mantıklı geliyor.
    Bu kiralanan posta kutusu için alım süresi var mı acaba ben tatile çıktım diyelim gönderilerim posta kutuma geldi
    sonra geri gitme ihtimali var mı ? Yoksa istediğim zaman alabilir miyim ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hgs cikartma islemi cok suruyor mu

• Yukarıda bir arkadaş yıllık posta kutusu kiralamadan bahsetmiş
    Posta kutusu kiralama olayı nedir ne avantajı var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D50B08F8B -- 25 Haziran 2016; 18:06:16 >
  • ptt bir üniversite mezunu için girip kariyer yapmaya uygun bir yermidir hocam ?

• Jaws J kullanıcısına yanıt
    Hayır geri gitme olasılığı yok 9 liraya yıllık posta kutusu kiralıyorsun. Gelen postaların gitme durumu söz konusu değil. Gişe memuruna şu numaralı posta kutuma bir gönderi geldi mi ? diyorsun gişe memuru kontrol sağlayıp posta kutuna bir gönderi gelmişse gönderiyi sana teslim ediyor. Tabi sana anahtar falan vermiyorlar memur kontrol sağlayıp sana teslim ediyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmtulsn

Hgs cikartma islemi cok suruyor mu

HGS çıkartmak uzun sürmüyor. Bir form var, formu dolduruyorsun isim soyisim, araç sınıfı ve plakası. Ardından sana 5 TL'Ye etiket tipi HGS veriyor. İçinde bulunması gereken zorunlu miktarda 30 TL.
    Toplumda 35 TL'Ye satın alıyorsun. Kart tipi HGS'ler de var onlarda 15 TL.
  • Hocam bu kargom neden turkiyeye girdikten sonra tekrar yurdisina gonderildi herhangi bir ithali yasak diye ibarede goremiyorum. E sigara vardi icerisinde
    Bu mesaja eklenen görseller:

PTT'de çalışıyorum soruları alayım

• Posta kutusu Aboneliği tarafına gelen postaların,tebligatların veya mektupların adresinde bulunan posta kutusuna değil de PTT Merkezlerinde bulunan posta kutularına bırakılmasıdır.
    Yıllık 9 Liraya kiralayabiliyorsun. Sana ait bir posta kutusu oluyor. Ardından günün belli dönemlerinde gidip posta kutunu memur aracılığı ile kontrol sağlıyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: m.hüseyin

Hocam bu kargom neden turkiyeye girdikten sonra tekrar yurdisina gonderildi herhangi bir ithali yasak diye ibarede goremiyorum. E sigara vardi icerisinde

quote:

Orijinalden alinti: m.hüseyin

Hocam bu kargom neden turkiyeye girdikten sonra tekrar yurdisina gonderildi herhangi bir ithali yasak diye ibarede goremiyorum. E sigara vardi icerisinde

PTT'de çalışıyorum soruları alayım

Elektronik sigaraysa içeriği Gümrük Bakanlığınca yasaklanmıştır.

İthali yasak madde güncellemesi yapılmadığından dolayı bu şekilde görüyor olabilirsin. Ancak o tür ürünlerin kesinlikle Türkiyeye girişine izin verilmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: Zeen

ptt bir üniversite mezunu için girip kariyer yapmaya uygun bir yermidir hocam ?
    quote:

Orijinalden alinti: Zeen

ptt bir üniversite mezunu için girip kariyer yapmaya uygun bir yermidir hocam ?

Açıkçası pek önermem kardeşim. Daha güzel fırsatları değerlendirebilirsin.
  • Alisinasyon kullanıcısına yanıt
    Yasak oldugunu zaten biliyorum ama genelde geciyordu su siralar ekstra bi denetim var gibi birde sisteme daha islemeden yasak oldugunu belirtmeden nasil direk yurtdisina gonderebiliyor urunu

• Pttde herhangi bir kariyer planlaması yoktur genelde torpilin varsa genel müdürlüğe çekilirsin rahat edersin ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alisinasyon

Posta kutusu Aboneliği tarafına gelen postaların,tebligatların veya mektupların adresinde bulunan posta kutusuna değil de PTT Merkezlerinde bulunan posta kutularına bırakılmasıdır.
    Yıllık 9 Liraya kiralayabiliyorsun. Sana ait bir posta kutusu oluyor. Ardından günün belli dönemlerinde gidip posta kutunu memur aracılığı ile kontrol sağlıyorsun.

Peki teşekkürler
    Ayrıca 2 adet sorum daha var
    Geçen yıl İngiltereden telefon kılıfı almıştım
    Türkiyeye geldiğinde PTT 10 gün teslim etmemişti
    Gittim kendim aldım ve sordum Ptt ye neden bekliyor diye
    O bölgeye dağıtım elemanımız yok dedi

Aslında şube bana çok yakın sayılır. Yürüyerek yarım saat arabayla 2-3 dakika da ulaşırsın

Birde adrese kurye çağırıp kargo versek ne kadar bir ücreti var? Çok pahalı mı?
    Genelde hafif şeyler gönderiyorum. Mesela 1 adet gömlek gibi
    Adrese kurye isteyip gömlek gibi hafif şeyler göndersek ne kadar tutar?
    Ben bir ara aramıştım. 3 liradan başlıyor ve birde kargo ücreti varmış
    Ptt genelde çok ucuz bu yüzden tercih ediyorum
    Şimdiye kadar gönderdiğim paketlerin ücreti hep 10 lira altı tutmuştu

Yurtiçi kargoyu aradım adrese kurye talep için
    Kadın bana "kargolar kaybolabiliyor ve fatura vermiyoruz" dedi. En sonunda da en iyisi siz şubeye gelin verin dedi bana. Hizmete bak😒

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D50B08F8B -- 25 Haziran 2016; 19:07:46 >

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.