Şimdi Ara

PTT'de çalışıyorum soruları alayım (65. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.294
Cevap
58
Favori
388.649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6162636465
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Merhaba malum bu vergilendirme muhabbetinden beri kargo lar piyasada yok ve enteresan olaylar oluyor. Örneğin bir karar alındığında benim bildiğim o tarih ve sonrasında geçerli olur, fakat tween abimizin aldığı kararla ne kadar gelen giden varsa hepsine yapıştırdılar. Onada razıyız bi yerde hadi olsun diyelim 3 ayı geçtı kargo yok piyasada takipsiz kargo birde aksilik, hiç bişekilde bilgi alamıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PTT'de çalışıyorum soruları alayım

Bu şekilde kaç gündür bekliyor
    Fikriniz nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: msungur16

Yunanistandan gelecek olan doküman posta 11 hazirandan beri TR ye giriş yapmadı. UKİMde kaydı yok. Resmi belge büyükelçilikten geliyor. Reklamasyon işlemi gönderici tarafından başlatıldı ancak bu taraftan reklemasyon birimine ulaşamıyorum bilgi almak için. Ne yapılabilir bu gönderi için?

Bilgi olarak paylaşayım.

Posta(dokuman) 8/31 de Ptt UKIM sistemine girdi. 9/3 de elime ulaştı. Toplam sure 3 aya yaklastı

• Merhaba, 6 ay önce amazon almanyadan aldığım ayakkabıyı iade ettim ancak ayakkabı ptt başakşehir ukim de imha edildi olarak görünüyor. Neden böyle bir durum oluşmuş olabilir acaba? Eksik bilgi veya ödenmeyen ücret vs varsa bana yani göndericiye haber verilmesi gerekmez mi?

• bana göre takipsiz kargoları çalıyorlar bu yeni yeni istanbulda popüler olan gümrük ihale malları gibi yerlere satıyorlar... bunu nerden cıkarttın dersenız son aldıgım 12 ürünün 1 tanesini bilerek takipli diğer 11 tanesi takipsiz... takipsizlerin hiçbiri gelmedi 1 tek takipli olan geldi buda şu demek orda bir sıkıntı var başka izahı yok bunun kitapsızlar!

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye'nin en berbat yavaş kargosu ptt kargodur
  • Dünyanın gelmiş geçmiş en ağır, en savsak kargo şirketidir. Ankaradan bile 5 günde kargo getiremez bunlar 1 günlük yola bile. Birkaç gün teslim edildiği şubede bekler, sonra il içlerindeki bütün ilçeleri gezer, torbaya girer, torbadan çıkar. Eğer acil size ulaşması gereken bir ürün ise yandınız. Psikolojik destek almanız gerekebilir. Umarım en kısa zamanda batar.

• quote:

Orijinalden alıntı: ViaHussun

Bu şekilde kaç gündür bekliyor
    Fikriniz nedir?
    Geldi mi kargonuz? Benim de kargom başakşehirden verildi, ordan arnavutköye gitti, bulunduğum ilçeye 3 günde geldi hala gelmedi kargom

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi millenium11 -- 7 Ekim 2019; 11:48:55 >

• Alisinasyon kullanıcısına yanıt
    PTT çalışmak için ne yapılması gerekiyor hep merak etmişimdir devlet memuru mu sayılıyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kapıya kadar neden getirmiyorsunuz ürünleri?

• Öncelikle yıllardır bıkmadan yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.
    Benim sorum biraz daha ilginç. Postam takip sistemine göre türkiye ye ulaşalı 2 haftayı geçti fakat hiç bir işlem yapılmıyor.
    Aşağıda gördüğünüz gibi postam ''uluslar arası posta işleme merkezi/istanbul tarafından alınmış gözüküyor.

Fakat uluslar arası pim ile görüştüğüm de bana kargonuz henüz türkiye ye ulaşmamış, kargonuz yurt dışın da transfer merkezinde deniliyor.Türkiye ye gönderilmek üzere göderildiği için sistemde öyle yazıyormuş

Sizce kargom gerçekten nerede ?

takip numaram : RB820716851SG

PTT'de çalışıyorum soruları alayımPTT'de çalışıyorum soruları alayım

• Aliexpressden TL ile 6 Liraya aldığım(en fazla 1 dolarlık) ürüne 14 Lira 59 Kuruş Toplam gümrük ücreti çıkmış. Gümrüğe sunma ücreti adı altında 8 Lira, 6.59 Kuruş ise gümrük vergisi yani. Kısaca yurt dışından birşey almayın demek bu. 6 Liralık ürüne bu kadar vergi mi olur ya bu nasıl iş...

• Selamlar,

Birkaç yıldır kargo ile ilgili bir sorum olduğunda sıkça bu forum a bakar dururdum. Şimdi benimde bir sorum olacak.

06.10.2019 tarihinde aliexpress ten bir sipariş verdim. İlk önce Yanwen ile yola çıktığı gözüküyor PR045829415YP takip no’su ile.
    Daha sonra Ali Express standart shipping le gönderildiği ve takip no’sunun RH116658861TR olarak değiştirildiğini gördüm.

Forum da Yanwen ile gönderilen kargoların takibinin olmadığını anladım?!

Ptt üzerinden kargo takibi yaptığımda ürünün Türkiye’ye geldiğini görebiliyorum ancak bundan sonraki süreç (eğer takipsiz ise) dendiği gibi 4-5 ay sürer mi? Yada gelmeme şansı var mı?

Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mono__ -- 16 Ekim 2019; 16:45:44 >
  • İzmir Buca da oturuyorum. Buradaki ptt'lerde yurtdışı kargolar açılır kontrol edilir diye yazmışlar. Bu yasal bi hareket mi? OHAL zımbırtısı yüzünden mi böyle rahatça hakka tecavüz edebiliyorlar? Ayrıca şurda onca insanı aydınlatıyorsunuz çok teşekkürler :)
  • 
Sayfa: önceki 6162636465
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.