Şimdi Ara

PTT'de çalışıyorum soruları alayım (64. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.294
Cevap
58
Favori
389.026
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6162636465
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kpss ile alım ve başvuru ise baslama surecini yazamisiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çinden gelen postalarimizi kimler enteregandi el alti ediyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: Alisinasyon

Bu mesaj silindi.
    uza lan .3 kuruşluk herifler.
  • Merhabalar

1.700 Gr

30 x 23,5 x 13 'lük bir Ürünü Hollandaya göndermem lazım garanti için Corsair'e Önceden Seagate ye uygun yolluyordum HDD'yi fln ama ( 2013-2014 )'de şuan ne kadar tutar

Gemi ile gitsin yavaş yavaş gitsin. Cok ucuz olsun da süresi önemli degil.

Yardımınız rica olunur

HDD'yi önceden 20.85 e gondermişim mesela 20 olmasın da 40 olsun
    https://store.donanimhaber.com/93/dd/fd/93ddfd49e0552e959d21c5ed340c2d1a.jpg

PTT'de çalışıyorum soruları alayım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LMNTRIX -- 12 Ağustos 2019; 21:29:24 >

• Merhaba hocam öncelikle çok tşk ederim. binlerce soru cevaplamışsınız. benim Çin den gelen gönderimin son durumunda bu yazıyor.
    PTT'de çalışıyorum soruları alayım
    Şuan kargom istanbul da sanırım. benim bulunduğum il Gaziantep, çok sürer mi acaba ulaşması, takip no :RP617964314CN
    Birde şunu soracaktım, artık gönderilerden devlet vergi aldığına göre dagıtım yapan postacılar gönderileri kapıya bırakıp gidemez degil mi? sonucta para isteyecekler bizden, bizim burdaki arkadas bırakıp gidiyordu.

• quote:

Orijinalden alıntı: SenfoMy

Merhaba hocam öncelikle çok tşk ederim. binlerce soru cevaplamışsınız. benim Çin den gelen gönderimin son durumunda bu yazıyor.

Şuan kargom istanbul da sanırım. benim bulunduğum il Gaziantep, çok sürer mi acaba ulaşması, takip no :RP617964314CN
    Birde şunu soracaktım, artık gönderilerden devlet vergi aldığına göre dagıtım yapan postacılar gönderileri kapıya bırakıp gidemez degil mi? sonucta para isteyecekler bizden, bizim burdaki arkadas bırakıp gidiyordu.
    Aynen hocam bizzat teslim etmesi gerekiyor ki parayı tahsil etsin.

• Alisinasyon kullanıcısına yanıt
    Son olarak güncelleme gelmiş bugun, alıcı merkez torbayı açtı diyor, istanbul avpim-- bundan sonraki aşama nedir? bugun yola çıkar mı antep e ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SenfoMy -- 16 Ağustos 2019; 13:45:52 >
  • @Alisinasyon

Merhaba,

PTT'den telefonuma ulaşılamadığı ve şu şu gönderi numaralı kargoların adıma PTT Cevizli şubesine teslim edildiği ve mesai saatleri içinde alabileceğime dair SMS geldi.

Hasta muayene ediyordum hastanede ve çok yoğun bir anımdaydı ve SMS'i o an yanlışlıkla silmişim. Şimdi PTT şubedeki arkadaş gönderi numarası olmadan birşey yapamayacağını söylüyor. İsimle aratınca çıkmıyor çünkü. Etrafa öylecene bir baktı ve adınıza bekleyen kargo yok dedi. E ben hayal görmedim herhalde?

Adıma nereden, ne paket geldi bilmiyorum. Yurtdışından 2 paket bekliyordum, ama 2.5 ayı geçti kayboldu diye düşünüyordum. Eğer onlarsa muhtemelen gümrük ödemesi olduğu için bırakamadı ve şubeye yönlendirildi. Ancak alırken farkında olmadan Yanwen Economic Air Mail seçmişim ve takip edilemiyor.
    S00000000188966 (YWB094037418PH) ve S00000000184247 (YWB092985860PH) şeklinde bir numaraları var ama PTT gönderi takipte sorgulatınca çıkmıyor haliyle.

Ne müşteri hizmetleri ne de şubedeki görevli yardımcı olmadı, Umudu kesmeli miyim şimdi?

PTT'nin sisteminden gönderilen SMS bilgisine ulaşmak mümkün olabilir mi? Cebim belli, TC kimlik no belli. Yoksa postacı kendi cebinden mi atıyor bu mesajı?

Bir yardiminiz olabilirse teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Adnan Ak

@Alisinasyon

Merhaba,

PTT'den telefonuma ulaşılamadığı ve şu şu gönderi numaralı kargoların adıma PTT Cevizli şubesine teslim edildiği ve mesai saatleri içinde alabileceğime dair SMS geldi.

Hasta muayene ediyordum hastanede ve çok yoğun bir anımdaydı ve SMS'i o an yanlışlıkla silmişim. Şimdi PTT şubedeki arkadaş gönderi numarası olmadan birşey yapamayacağını söylüyor. İsimle aratınca çıkmıyor çünkü. Etrafa öylecene bir baktı ve adınıza bekleyen kargo yok dedi. E ben hayal görmedim herhalde?

Adıma nereden, ne paket geldi bilmiyorum. Yurtdışından 2 paket bekliyordum, ama 2.5 ayı geçti kayboldu diye düşünüyordum. Eğer onlarsa muhtemelen gümrük ödemesi olduğu için bırakamadı ve şubeye yönlendirildi. Ancak alırken farkında olmadan Yanwen Economic Air Mail seçmişim ve takip edilemiyor.
    S00000000188966 (YWB094037418PH) ve S00000000184247 (YWB092985860PH) şeklinde bir numaraları var ama PTT gönderi takipte sorgulatınca çıkmıyor haliyle.

Ne müşteri hizmetleri ne de şubedeki görevli yardımcı olmadı, Umudu kesmeli miyim şimdi?

PTT'nin sisteminden gönderilen SMS bilgisine ulaşmak mümkün olabilir mi? Cebim belli, TC kimlik no belli. Yoksa postacı kendi cebinden mi atıyor bu mesajı?

Bir yardiminiz olabilirse teşekkürler.
    Hocam merhabalar ; öncelikle şunu açıklığa kavuşturalım.

Yurtdışı gönderilerde PTT kesinlikle mesaj ile bildirimde bulunmaz. Bu önemli

Normalde çağrı merkezinin isim ve soyisim üzerinden kargo sorgulama özelliği vardır. Yani gönderiler isim ve soyisim üzerinden takip edilebilir.
    Ama bu gönderilerin isim soyisim üzerinden takibinin yapılması için gönderinin yurtiçi standart gönderisi veya pasaport,ehliyet ve takipli tebligatsa çıkacaktır.
    Anladığım kadarıyla siz mesajı sildiniz hocam.

Söylemiş olduğunuz gibi belirtmiş olduğunuz kargolar Yanwen post ile gönderildiğinden herhangi bir takibi bulunmaz.
    Bu gönderiler bildiğiniz mektup gibidir. Kaydı tutulmaz. Zaten yurtdışı alışveriş yapanların en büyük hatası ki bilmemesinden dolayı budur.
    Gönderilerin takip edilebilmesi için PTT'nin anlaşmalı olduğu Çin posta resmi servisleri olan China Airmall veya ile gönderilmesidir.
    Bu gönderiiler toplam 13 haneden oluşu ve ilk 2 ve son 2 harfi rakam ile biter. RP...CN gibi.

Bu gönderilerden umudu kesmeli misiniz ? Elbette hayır. Ama bu gönderilerin dağıtımı hakkında PTT yönetmeliğe suistimallere çok açıktır.
    Çünkü PTT takipsiz kargo yönetmeliği der ki ; ''Takipsiz gönderiler dağıtıcı tarafından ;

- Posta kutusuna sığıyorsa posta kutusuna
    -Eğer sığmıyorsa üstüne
    -Dairenizin kapınızın önüne
    - Veya apartmanda görülebilecek herhangi bir yere.

İşte sıkıntıda burada zaten. Bu çok suistimallere açık bir durum olduğu için daha doğrusu boşluk olduğu için eğer dağıtıcı çok yoğun bir yerde çalışıyorsa İstanbul Beylikdüzü gibi mesela burası çok yoğun bir merkezdi ben çalıştığım zamanlarda. Bu yönteme başvurması olasıydı. Bununla doğru orantılı olarak şikayelerde artıyordu ama madde bu olduğu için sadece ikazla yetiniliyordu.
    Bu tür gönderilerin 4-5 ayda ulaştığı zamanlar bile oluyor. Size tavsiyem hocam kesinlikle takipsiz bir gönderi almamanız.

Ek olarak yine söyleyim gelen mesaj PTT yani resmi kanallar üzerinden gönderildiyse bunun yurtdışı gönderi sms bildirimi olması imkansız.

• Usta biz şimdi internetten telefon sattık. PTT ile kargolucaktık. Kargo hem alıcı ödemeli olucaktı hemde telefonun ücretini, müşteri kargoyu talep ettiği zaman vericekti.
    Gittik PTT'te ye adam dediki bize fatura kesiceksin. Dedik biz ticari işletme değiliz nasıl keselim ? Yok illa fatura kesiceksin dedi bizde tamam diyip gittik başka şubeye
    aynı işlem için.Meğer bu işlem için PTT'den müşteri numarası vs. o tarz bir şey almak gerekiyormuş, müdürle konuşmalıymışı, vergi dairesine gidin falan dediler, biraz karışık işlermiş.
    Usta biz şimdi internetten ara sıra elden çıkarmak için bir kaç şey satıyoruz, bu müşteri numarası işleri herkes alamıyor mu ? Yani bu kadar zormu yoksa kısa bi yolu var mı ? Aydınlatırmısınız.
    Teşekkürler
  • Ben Rusya federasyonunda eğitim götürüyordum ve oraya gitarımı götürmüştüm. Dönerken uçak kabinine almadılar be gitarı orada bıraktım. Bir arkadaşım 3 gün önce почта россии (Rusların ptt si) ile bana yolladı şuna yolda. TÜrkiye topraklarına grince ptt ye verecekler ama benim aklımdaki soru şu: gitar gümrüğe takılır mı ? 2. El almıştım zaten tee 2014 senesinde ama ne faturası var ne bişeyi. Bi de inşallah sapasağlam gelir :(

• quote:

Orijinalden alıntı: solgunaltair

Usta biz şimdi internetten telefon sattık. PTT ile kargolucaktık. Kargo hem alıcı ödemeli olucaktı hemde telefonun ücretini, müşteri kargoyu talep ettiği zaman vericekti.
    Gittik PTT'te ye adam dediki bize fatura kesiceksin. Dedik biz ticari işletme değiliz nasıl keselim ? Yok illa fatura kesiceksin dedi bizde tamam diyip gittik başka şubeye
    aynı işlem için.Meğer bu işlem için PTT'den müşteri numarası vs. o tarz bir şey almak gerekiyormuş, müdürle konuşmalıymışı, vergi dairesine gidin falan dediler, biraz karışık işlermiş.
    Usta biz şimdi internetten ara sıra elden çıkarmak için bir kaç şey satıyoruz, bu müşteri numarası işleri herkes alamıyor mu ? Yani bu kadar zormu yoksa kısa bi yolu var mı ? Aydınlatırmısınız.
    Teşekkürler
    Kardeşim merhaba ; senin bahsetmiş olduğun hizmetin ismi '' Ödeme şartlı gönderi''

Bu şöyle ; Eğer fatura kesme yetkisine sahipsen yani sattığın şeyi devlet vergilendirebiliyorsa ödeme şartlı gönderi sağlayabiliyorsun.
    Benim çalıştığım zamanlarda bazı şubeler bir defaya mahsus herhangi bir belge istemiyordu herkese yapıyordu daha doğrusu.
    Fatura kesme yetkisine sahip olmadan bir gönderi yaparsan ortada resmi bir ticaret söz konusu olduğu için devletin kanalı PTT olduğu için de bunu vergilendirmek istiyor.
    Normalde internette PTT ile anlaşmalı olan bu yetkiye sahip olan kişiler ; PTT'nin sözleşmeli müşterisi oluyor. Sözleşme süresi belli oluyor ve sözleşmeli oldukları için belli bir indirime sahip oluyorlar.

Gönderi dağıtıcı tarafından teslim alınırken sizin belirlemiş olduğunuz ücret alınıyor ve eğer PTT'de bir hesabınız varsa o belirtmiş olduğunuz Posta Çeki hesabına eğer yoksa isminize bizzat havale yapılıyor. Sizde bu ücreti giderek tahsil ediyorsunuz. Ama şöyle bir önemli bir husus var ;

'' PTT Ödeme Şartlı gönderilerde hem kargo ücretini alıcıdan tahsil, hemde ödeme şartlı gönderi aynı anda yapılamaz.''
    Peki bu durumu nasıl aşıyorsunuz ? Örneğin ürün bedeli 50 TL. Kargo bedeli 10 TL. Ama siz kargo bedelinin de karşı taraftan alınmasını istiyorsunuz.
    Ürünü 60 TL olarak gönderiyorsunuz PTT 10 lirayı alıyor geriye 50 TL hesaba havale ediliyor.

Ben çalıştığım zamanlarda bu Fatura Kesme Yetkisine sahip olmayanlar için Vergi Dairesi ''Esnaf muaflığı'' yani ürünün vergiye tabi olmadığına dair yazı alıp öyle gönderi yapıyorlardı.
    Şimdi o varmı bilmiyorum. Eğer yakınınızda Vergi Dairesi varsa bir uğrayıp bu konuda hakkında bilgi alabilirsin.

• ne bilim ben ya adamı kullanıcısına yanıt
    Bu şekilde ki gönderilerde herhangi bir sıkıntı ile karşılaşıldığına şahit olmadım değerli dostum.
    Bu arada Rusya ile ilgili sana danışacağım bazı şeyler var PM ile dönüyorum.
  • quote:

Bu şekilde ki gönderilerde herhangi bir sıkıntı ile karşılaşıldığına şahit olmadım değerli dostum.
    Bu arada Rusya ile ilgili sana danışacağım bazı şeyler var PM ile dönüyorum.
    Şu anda çalışmıyor musunuz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Leon FR kullanıcısına yanıt
    Hayır şu an PTT kurumu personeli değilim.
  • quote:

Hayır şu an PTT kurumu personeli değilim.
    Öyle olduğunu tahmin ettim. Nerede çalışıyorsunuz şimdi?

• Leon FR kullanıcısına yanıt
    Adalet Bakanlığında memurum.
  • Alisinasyon kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim paylaşımınız için. Daha iyisini görmeniz, yaşamanız dileğiyle :)

• ben 45 gün önce ali exspressten bir kargo sipriş ettim kargo Türkiye ye 10/08/2019 tarihined geldi gümrüğe girdi ve geçtiPTT'de çalışıyorum soruları alayım ilk olarak 12. sırada Maltepe Posta Dağıtım Merkezine geldi 1 gün sonra torbaya eklendi dedi ve torba kapandı dedi bi baktım üsküdara gitmiş ve ptt iş yerine geldi yazıyor maltepe posta dağıtım merkezi yazısı silinmiş bu arada ben Tuzla'da oturuyorum bu kargo elime ne zaman ulaşır ve ne olur ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeaveNNNN -- 19 Ağustos 2019; 21:50:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: enigma33

Merhaba,
    RG978156994CN takip numaralı Çin'den gelecek kargomun Çin'den çıkığını takip numarasını sorgulattığımda görebiliyorum ancak 27.05.2019'dan beri yani 2 ay geçmiş olmasına rağmen ne gelen bir kağıt var ne de bir kayıt. Benden sonra başka bir sipariş veren arkadaşımın kargosu geldi.. ne yapmalıyım sizce, belgeleri toplayıp UKİM'e mi gitmeliyim? Posta dağıtım müdürlüğünden gelen postacı arkadaşa sordum artık az kargo geldiğini, işlemlerin yavaşladığını söyledi. Posta dağıtımda olmadığını anlıyorum burdan, demek ki UKİM'de mi acaba?
    Yardımınız için şimdiden çok teşekkür ederim, kolaylıklar dilerim.
    Güncelleme:
    Sabrettim, tam 100 gün sonra satıcıya dönüş yaptım, Türkiye'nin gümrük sıkıntısını biliyorum ama arkadaşlarım benden sonra sipariş veridler ve kendilerine ulaştı, bana hala gelmedi, bir kontrol eder misin diye sordum. Keşke daha önce sorsaymışım, meğer kargomu kaybetmiş taşıma şirketi. Bana paranı geri gönderelim mi ya da yenisini mi gönderelim diye sordu. Ben de yenisini gönder o zaman dedim. Bakalım yine beklemeye geçiyoruz ama 100 gün sonra bu cevap ve bu aksiyona (tabi gerçekkten gönderirse) helal olsun diyeceğim. Yeni bir gelişme olursa yazarım buradan.

• 
Sayfa: önceki 6162636465
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.