Şimdi Ara

PTT'de çalışıyorum soruları alayım (62. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.294
Cevap
58
Favori
388.649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Benim problemim sanırım biraz daha çetrefilli. :) Özetle;

10.06.2019 tarihinde gümrüğe sevkedilen ürünün bugün yaptığım telefon görüşmesinde "içerik nedenli" satıcıya iadesinin yapıldığı söyleniyor. Ancak aynı görüşmede buna ilişkin bir evrak temini olmayacağı üstüne basarak belirtiliyor. Kargo içeriği IP kamera. Daha önce yasaklı ürün prosedüründe takip sistemine doğrudan bu bilgiyi girdiklerini, iadenin takip sisteminde de göründüğünü söylediğimde gümrük birimiyle görüşün şeklinde yönlendirildim. Aliexpress' te haklı olarak tartışma cevabında "Ürününüz gümrükte alıkonulmuş. İadeye ilişkin bir evrakı 5 gün içinde göndermezseniz satıcıya ödemeyi gerçekleştireceğiz." şeklinde cevap vermiş.

Söz konusu durumla ilgili Bilgi Edinme başvurumu PTT ve CİMER iletişim kanallarından yaptım. Ancak 5 gün içerisinde böyle bir bilgilendirmenin olmayacağını tahmin ediyorum.

Sizlerin önerebileceği herhangi bir işlem var mıdır? Teşekkür ederim.

PTT'de çalışıyorum soruları alayım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slowfood -- 25 Temmuz 2019; 13:6:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Alisinasyon

@aybogan Değerli dostum PK 16 demek Posta kutusu numarası anlamına geliyor. Anladığım kadarıyla verilen bir adres değil PTT merkezlerinde bulunan kiralık posta kutuları. Burayı kiralayıp buraya yönlendiriyorlar kargolarını.

@Sıcak Fırsatlar Hocam normalde gönderileriniz İADE_Kabul Edilmedi ifadesi yazıyorsa hemen tekrar geri yurtdışına iade edilmiştir.
    Eğer sizin bilginiz dışındaysa bir talep formu oluşturmanızda fayda var. Muhtemelen adresiniz yanlış yazılmış ve kargo tekrar geri iade işlemine girmiştir.
    Çünkü normal prosedürde gönderiniz eğer evde yoksanız 15 güne kadar şubede bekletilmesi gerekir.
    pttws.ptt.gov.tr
    Ptt | Bize Ulaşın
    https://pttws.ptt.gov.tr/info_web/info_kayit.jsp

@msungur16 Hocam gönderinizle alakalı bir sorun olduğu aşikar. Çünkü bir Yunanistan gönderisi bu kadar uzun bir süre beklemez.
    Tahminimce sevk aşamasında gönderiyle alakalı bir sorun oluştu. Sevk edilse gönderi Türkiyeye geldiği zaman eğer yanlış bir torbaya eklenmişse ( torbadan kastım büyük taşıma araçları ) burada kaybolma ihtimali var. Reklamasyon talebinizi ne zaman ilettiniz ?
    quote:

@msungur16 Hocam gönderinizle alakalı bir sorun olduğu aşikar. Çünkü bir Yunanistan gönderisi bu kadar uzun bir süre beklemez.
    Tahminimce sevk aşamasında gönderiyle alakalı bir sorun oluştu. Sevk edilse gönderi Türkiyeye geldiği zaman eğer yanlış bir torbaya eklenmişse ( torbadan kastım büyük taşıma araçları ) burada kaybolma ihtimali var. Reklamasyon talebinizi ne zaman ilettiniz ?

Gönderen taraf 12 Temmuzda ilettiğini söyledi. ELTA(Yunan postası) dan teyit ettim. Onlarda PTTye forward ettiklerini söylediler ancak PTT reklamasyon servisine hiçbir şekilde ulaşamıyorum.

• Bizim burada bir PTT şubesi var tek kişi çalışıyor köy yeri gibi bir yer.
    Normalde 3.8tl tutacak kargoyu(zebramo) adam sallamasyon ölçüler girip 7-8 tlye çıkarıyor. 3 kere yaptı bu durumu bana başta 5 liraya çıkarmıştı tartı ekranında gözüktü sonra tam fişi çıkarmadan düzeltme yaptı 3,8 gözüktü ama 5 liradan kestim dedi. Diğer ikisini tekrar ölçtürttüm bunları 3,8 e düşürdüm. Adam resmen kargolardan ek kazanç kapası sağlamış ne yapayım ben bu adamı şikayet edesim var sağlamından.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • isviçreli bilim adamı kullanıcısına yanıt
    bimere ayrıntılı yaz.
  • PTT'nin açılımı Pijama-Terlik-Televizyon muydu?

• Merhaba,
    RG978156994CN takip numaralı Çin'den gelecek kargomun Çin'den çıkığını takip numarasını sorgulattığımda görebiliyorum ancak 27.05.2019'dan beri yani 2 ay geçmiş olmasına rağmen ne gelen bir kağıt var ne de bir kayıt. Benden sonra başka bir sipariş veren arkadaşımın kargosu geldi.. ne yapmalıyım sizce, belgeleri toplayıp UKİM'e mi gitmeliyim? Posta dağıtım müdürlüğünden gelen postacı arkadaşa sordum artık az kargo geldiğini, işlemlerin yavaşladığını söyledi. Posta dağıtımda olmadığını anlıyorum burdan, demek ki UKİM'de mi acaba?
    Yardımınız için şimdiden çok teşekkür ederim, kolaylıklar dilerim.
  • enigma33 E kullanıcısına yanıt
    zaman azaldıysa dispute aç.
  • Dostum kolay gelsin. 290 liraya ekran kartı aldım fakat bana gümrük vergisi olarak 102 lira vergi kesmişler. PTT Şikayet dilekçesi oluşturdum, CİMER'e şikayet oluşturdum fakat henüz ses seda yok. Paket daha elime gelmedi ne olacak bu durum şimdi ne yapacağım? Kart dekontu, sipariş özetini de attım fakat kimse sallamadı. RH114323202TR Takip kodum
  • Hocam kargo fişinde Ek hizmetler, değer konulmuş ve ödeme şartı bölümleri oluyor onları biz doldurabiliyor muyuz? Ek ucretlendirme oluyor mu? Son sorum kragoyu ozellikle yurtdisi kargolari daha ucuza yollamanin yolu var mi? Tesekkurler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kardeşim yurt dışından kartpostal yollamıştım bir ay önce hala uğramadı evime ne ayak bu yav kaybolma ihtimali var mı yoksa takipsiz olduğu için dağıtmıyor mu postacı? bazı arkadaşlara yolladıklarım gitmiş.

bir de bir arkadaşa takipsiz mektup atmıştım hala ulaşmadı aynı şehir içindeyiz bir de neden hala ulaşmamış olabilir sizce? ptt takipsiz diye pek önemsemiyor galiba haftada sarıyerden kağıthaneye bir mektup parçası üç haftada nasıl gitmez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brisbane -- 27 Temmuz 2019; 3:11:31 >
  • @isviçreli bilim adamı Merhabalar ;

Cimer'e yazmak süreci uzatır. Aşağıdaki verdiğim PTT Merkez Müdürlüğüne bir form göndererek gerekli şikayeti iletebilirsin.
    pttws.ptt.gov.tr
    Ptt | Bize Ulaşın

@DrakeMcCain PTT'de çalıştığım zamanlarda bizim bile alıştığımız bir terimdi bu

@MedetYldrk Merhabalar hocam ;

Ekran kartı gönderileride gümrüğe tabidir. Son gümrüm ücret güncellemesinde bu konuda herhangi bir güncelleme oldu mu bilmiyorum ama bu konuda CİMER sürecini beklemek biraz uzun sürebilir. CİMER yerine yukarıda arkadaşa verdiğim arkaşa verdiğim linki kullanmanız daha faydalı olur.
    pttws.ptt.gov.tr
    Ptt | Bize Ulaşın

@Cheerfulfoot Merhabalar hocam ;

Yurtdışı gönderileri zaten siz istemediğini sürece ek hizmete tabi değildir. Ama eğer ucuz göndereyim diyorsan ''Yurtdışı kayıtsız koli'' seçeneği var. Var kesinlikle tavsiye etmem. Kargonun takip edilememesi ve ürünün kaybolması şu zamanda çok olası. PTT'nin Turpex gönderi seçeneği var ayrıca.
    Bazı zamanlar bu gönderi seçeneği ile daha ucuza gönderen kişiler tanıyorum. Ama normal barkodlu gönderimden vazgeçmemenizi öneririm. Nacizane tavsiyem.

@Brisbane Normalde mektup,kartpostal gibi gönderiler dağıtım şubesi tarafından şehir içi de olsa 7 gün de teslim edilmesi gerekiyor.
    Bahsettiğiniz süreç çok uzamış. Gönderi kayıtsız olduğu için ve bulunduğunuz dağıtım merkezi yoğunluğu varsa bir köşeye atmış olabilirler.

Çünkü PTT diğer kargo firmaları gibi sadece kargo dağıtmaz. Kurumsal bir firma ve devletin resmi kargo firması olduğu için bütün tebligatlar,telgraflar vb. işlemlerde PTT'ye tabidir. İş yükü çok fazladır. Bu nedenle şu zamanda PTT'den kesinlikle kayıtsız bir gönderi yapmamaya gayret ederseniz daha faydalı olur.

• slowfood kullanıcısına yanıt
    Hocam 4 gün geçmiş sorunuzun ardından şu anda akıbeti nedir merak ediyorum ama ;

Eğer halen çözüme kavuşmadıysa kargonun bulunduğu UKİM'e bir faks göndermeniz daha faydalı olacaktır diye tahmin ediyorum.
    4 gün geçmiş ve CİMER ve PTT kanalından herhangi bir cevap alacağını düşünmüyorum.
  • Alisinasyon kullanıcısına yanıt
    Hocam o linkten şikayet dilekçesi oluşturmuştum bana abuk subuk bir cevap verdiler aynen olduğu gibi atıyorum lütfen yardımcı olun daha elime gelmedi posta.

İlgi : 2019-923572 Numaralı Info Başvurunuz,

Yurtdışı çıkış ve varışlı posta gönderilerinin gümrük işlemleri Ticaret
    Bakanlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü ile müştereken hazırlanan Postada Gümrük
    ve Kambiyo Denetimi Rehberi hükümlerine göre yürütülmekte olup hangi
    gönderilerin posta yoluyla ithalinin yasaklanacağı, hangi gönderilerin izne,
    bilgi/belgeye tabi olacağı, hangi gönderilerin yurda girişine izin
    verileceği, ayrıca bu gönderiler için tahsil edilecek tüm ücret ve
    vergilerin belirlenmesi adı geçen Bakanlığın yetkisinde bulunmaktadır.
    Konu hakkında ayrıntılı bilgi alınmasını teminen Ticaret Bakanlığı Gümrükler
    Genel Müdürlüğü ve/veya İstanbul Posta Gümrük Müdürlüğüne başvurmanız
    gerekmektedir.

Bilgilerinize sunarız

Ve ayrıca da kargom şehrimin dağıtım merkezinde fakat 3 gündür Torba Geliş Kaydı Yapıldı kısmında bekliyor. Tam olarak durum şu:

Origin/- - 15/07/2019 10:05:52 Sipariş Sevk Edilmek İçin Hazır/Item Is Ready for Ship
    Origin/ - 16/07/2019 13:50:00 Item is at agent warehouse
    Origin/ - 17/07/2019 03:54:00 Item departed from origin
    Destination Country/ - 17/07/2019 13:35:00 Item arrived to destination country.
    İSTANBUL(AVR)/BAŞAKŞEHİR İST.ULUSLARARASI PİM 25/07/2019 10:53:12 Yurtdışı Kabul Geliş Kaydı Yapıldı
    İSTANBUL(AVR)/BAŞAKŞEHİR İST.ULUSLARARASI PİM 25/07/2019 21:03:50 Gümrükten Çıktı
    İSTANBUL(AVR)/BAŞAKŞEHİR İST.ULUSLARARASI PİM 25/07/2019 21:34:40 PTT İşyerine Sevk Edildi
    İSTANBUL(AVR)/ARNAVUTKÖY İSTANBUL AVPİM 26/07/2019 06:11:12 PTT İşyerine Geldi
    AYDIN/MERKEZ AYDIN DTM 27/07/2019 10:46:21 Posta Teslim Bordrosu Mübadele Servisine Geldi
    AYDIN/MERKEZ AYDIN DTM 27/07/2019 10:49:11 Torba Geliş Kaydı Yapıldı

TAKİP NUMARASI: RH114323202TR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MedetYldrk -- 29 Temmuz 2019; 16:44:31 >

• Niye kocaman şubede 1 personel var ve çok yavaş çalışıyorlar. Allah aşkına ne kadar zor olabilir doğru düzgün sistem yapmak
    Üstad kafamı ancak toparlayabildim o yüzden kusura bakmayın. Çocuğumun rızkını böyle yedirmek cidden çok koyuyor.

Gelelim olayın özetine;

Bahsettiğimiz ptt info cevabı ve cimer aracılığıyla (Cimer' de girilen istek bilgi edinme kanunu kapsamındaydı. Ama kanun yine boşverilmiş ve yanıt PTT' den doğrudan istenmiş. İşlem aşamaları; Hazine ve Maliye Bakanlığı>Cimer>Bimer>Ulaştırma Bakanlığı>PTT.)

Bu Ptt info aracılığıyla istenmiş olan cevap

Bu da CİMER aracılığıyla istenmiş olan cevap;

Şimdi aklımda deli sorular;

1- Kargo iki koşulda da iade edildiyse (Açıklama öyle) neden iade bilgisinin evrağı bana ulaşmıyor ya da sisteme girilmiyor.

2- Yasaklı madde olarak işlem yapıldıysa bununla ilgili bilgi edinme kanunu kapsamında maddenin (IP KAMERA) ve iadenin evraklarını isteme hakkım yok mu?

3- Elime ulaşmamış, gümrükte işlem gören bir kargo iade edildiyse neden reklamasyon isteği gerekiyor. (Reklamasyon iade edilemeyecek durumda olan mal için alıcının satıcıya keseceği fatura, gider pusulası v.s. Gibi bir iade koşuludur.)

4- Kayıp v.s. Söz konusuysa neden bu açıkça ifade edilmiyor.

5- 88 TL tutarında kamera beni fakir yapmaz, zengin de etmez. Ama önümde yetiştirdiğim Allah bizim ederse 1.5 yaşında yavruma bir parça daha birşey alabilecekken neden kurumsal bir yolla bu tabir yerindeyse gasp ediliyor.

Ben satıcıyla iletişime geçmeyeceğim. Ali express' e de bu cevapların ilkini gönderdim, ikincisini göndermek istemiyorum. Çünkü ülkem adına şu çözümsüzlükten ben utanıyorum. İnanın bir merak uyandırdığım için bu cevabı atıyorum. O ürün ve onunla ilgili tutarın haksız yere kuruşunu cebine koyana da hakkımı helal etmiyorum.

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Bu arada ürünü merak edenler için ürün şu;

TRY 80.50 45%OFF | BESDER 2.8mm Wide IP Camera 1080P 960P 720P ONVIF P2P Motion Detection RTSP Email Alert XMEye 48V POE Surveillance CCTV Outdoor
    https://star.aliexpress.com/share/share.htm?rdtUrl=https%253A%252F%252Fwww.aliexpress.com%252Fitem%252F32830277616%252F32830277616.html%253Fmb%253D3Zewq6z4ZrDGqN7%2526srcSns%253DCopy%252520to%252520Clipboard%2526tid%253Dwhite_backgroup_101&image=HTB1K.74XSSD3KVjSZFKq6z10VXaR.jpg&businessType=ProductDetail&templateId=white_backgroup_101&title=TRY+80.50++45%2525OFF+%257C+BESDER+2.8mm+Wide+IP+Camera+1080P+960P+720P+ONVIF+P2P+Motion+Detection+RTSP+Email+Alert+XMEye+48V+POE+Surveillance+CCTV+Outdoor&platform=AE&tt=sns_Copy&aff_request_id=a7347e1fe2614825a802a8a87843835d-1580911202386-01823-cUxkuBiY&aff_platform=default&cpt=1580911202386&sk=cUxkuBiY&aff_trace_key=a7347e1fe2614825a802a8a87843835d-1580911202386-01823-cUxkuBiY&terminal_id=292a55ab9bb844d7b9f8760a3bb01acd

• MedetYldrk M kullanıcısına yanıt
    Anladığım kadarıyla Aydın' dasınız. Eğer fırsatınız olursa Dağıtım merkezine (Soğukkuyudan foruma giden yolda) bir uğrayıp Murat Beyle bir görüşün. Ellerinden gelebilecek birşey varsa mutlaka yardımcı olurlar. Eğer oradan dağıtıma geçtiyse de eski PTT arkasındaki yedieylül şubesine geçin. Kuvvetle muhtemel kargonuz oradadır. Benim Aydın' a kadar ulaşan hiçbir kargomda sorun olmadı.

Cevabınız için çok teşekkür ederim. Paket elime bugün geçti. Satıcı benden habersiz pakete $8 yazıp yollamış. Bu durumda vergi olarak 102 lira vergi çıkarmışlar. Aliexpress'ten satıcıyı şikayet edicem. Eğer kendi fiyatını yazsaydı bu kadar vergi çıkmazdı.
  • MedetYldrk M kullanıcısına yanıt
    %100 vergi çıksa 8$ üzerinden 8$ vergi çıkardı. Gerçek fiyatını yazması da bence birşey değiştirmezdi çünkü artık niyet çok farklı. Ürünün kendi fiyatını satın aldığınız siteden rahatlıkla belirleyebilirler. Ama niyet öyle olmadığı için böyle farklılıklar oluşuyor. Neyse hayırlı olsun. Güle güle kullanın.

Hayır eğer 500 gramlık pakete $8 yazarlarsa adam bu durumu çakar ve ürünün Türkiye fiyatına bakıp ona göre vergi koyar. Eğer aldığım fiyata göre pakete yazsaydı ödeyeceğim vergi en fazla 55 TL olacaktı. Şikayet ettim Aliexpress'e bakalım ne olacak durum.
  • 
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.