Şimdi Ara

PTT'de çalışıyorum soruları alayım (60. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.294
Cevap
58
Favori
389.028
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çinden gelen takipsiz kargoya şubenin adresini versem gelince ararlar mı ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar
    Ptt Kargonun kitap kampanyası var. 1 kiloya kadar 3 tl ve 1 kilo ve fazlası %50 indirimli oluyor. Fakat bazı arkadaşlar bunun uygulanmadığını söylüyorlar. Ukitap.com sitesinden takas veya alım yapan bir arkadaş 3 katlı bir kağıda gerekli yerleri yazdığını ikisini ptt nin aldığını ve birinin kendinde kaldığını söylüyor. Böyle bir şeyi ilk defa duyuyorum.
    Hızlı Resim
    Hızlı Resim - Zxxyjv
    https://hizliresim.com/QPgoXV
    Böyle bir kağıda yazılması gerekli değil mi?PTT'de çalışıyorum soruları alayım

Birde Ptt çalışanı olmak için neler yapmamız gerekli? Gişe memuru olmak için KPSS şartı var mıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pathem85 -- 7 Haziran 2019; 14:43:4 >

• Dün Antalya'dan adıma bi ürün kargoya verildi, dün gece saatlerinde en son torba kapandı olarak not düşülmüş ve hala kargoya verilmemiş olarak gözüküyor sebebi nedir ?
  • Sevgili arkadaşlar aliexpressten 2 ürün sipariş ettim biri 2 biri 10 gün önce Türkiye'ye ulasmis aliexpress ve 17track'a göre ancak ptt de halen send item abroad olarak gözüküyor sizde endişe etmeli miyim ne yapmam gerekiyor ?

LP00133882149958
    RB764651405SG

• Ürünüm 240 liralık modem. 21 gündür gümrükte diye gözüküyor. Bu durumda gümrüğü falan mı aramam lazım? Bu kadar uzun orda bekletilmesi normal mi?
    PTT'de çalışıyorum soruları alayım

• Hocam bana mahkemeden tebligat gelecekti. Kargoya verilince her ne olursa olsun telefonuma mesaj gelir mi?

• Bu sene alım olacak mı ?

• Hocam ilgilendiğiniz için teşekkürler.
    Ptt iş yerine sevk edildi yazısı varış noktasına çıktığı anlamına geliyor demişiniz ama ali expressden aldığım kargo da tekrar torba kaydı yapıldıya döndü. Şu akışa göre normal görünüyor mu kargonun durumu ilk defa aldım bu şekilde? PTT'de çalışıyorum soruları alayım
  • Henüz ulaşmayan takip numaralı gönderi için kaç gün sonra ptt ile iletişime geçmek gerekir.
    Japonya'dan çıkış yapalı 20 gün oldu PTT kayıtlarında sadece Japonya'dan çıktığı gözüküyor.
    PTT'ye veya Cimer'e yazmalımıyım veya 10 gün daha beklemelimiyim?
  • @caga_89 Mahkeme tebligatlarında SMS ile bilgilendirme genellikle yapılmaz.
    SMS ile bilgilendirme yapılması için gönderen biriin özellikle bu yöntemle gönderilmesi gerektiğini söylemesi gerekir hocam.

@ONUR_345241 İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığı bünyesinde olduğu için bu konuyu bilmiyorum.
    Tahminimi söylüyorum. Evet.

@7mk7 Gönderiniz yanlış Kargo kabul merkezine geldiği için bu şekilde bir durumla karşı karşıya kalmışsınız.
    Gönderiniz muhtemelen şu anda dağıtım yapılacak kargo dağıtımına gelmiştir.

@BHAN79 Haziran başı gönderilen çoğu kargoda gecikmeler meydana geldi.
    Bazı kargo firma elemanlarının grevde olması sevkiyat sıkıntısına yol açtığı için muhtemelen gönderiler Temmuz başı Türkiyede olacak.

• PTT'de çalışıyorum soruları alayım

Hocam hayırli geceler. Amazon.de'den vermiş olduğum sipariş. Çin'den geldiğini sonradan öğrendim. Rica etsem şuanki durumu hakkında bana bilgi vereblir misin ve bundan sonraki süreç nasıl olacak kargoyu Van'da beklıyorum. Birde herkeste ukim olarak geçerken bende neden avpim olarak geçiyor? Teşekkürler hayırlı geceler dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi afkazankayaa -- 29 Haziran 2019; 0:8:43 >

• afkazankayaa kullanıcısına yanıt
    Merhaba değerli dostum ;

Gönderiler gümrükten çıktığı zaman AVPİM veya UPİM tarafından yönlendirilir.
    Aralarında birfark yok sadece sevk edilecekleri yerler farklı.

Senin de görebileceğin gibi gönderi Gümrükten çıkmış ve herhangi bir sıkıntısı bulunmuyor tahmini olarak Salı günü Van PİM'e geleceğini tahmin ediyorum.
  • Alisinasyon kullanıcısına yanıt
    Hocam tekrardan merhabalar şimdi de ptt işyerinde bekliyora döndü gümrük açısından bir problem olmuş olabilir mi? Aldığım şeyde araç telefon tutucu. İstanbul da ikamet etmiyorum. Arayıp bilgi almaya çalışmalımıyım beklemede mi kalıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 7mk7 -- 30 Haziran 2019; 12:12:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alisinasyon

Merhaba değerli dostum ;

Gönderiler gümrükten çıktığı zaman AVPİM veya UPİM tarafından yönlendirilir.
    Aralarında birfark yok sadece sevk edilecekleri yerler farklı.

Senin de görebileceğin gibi gönderi Gümrükten çıkmış ve herhangi bir sıkıntısı bulunmuyor tahmini olarak Salı günü Van PİM'e geleceğini tahmin ediyorum.
    Tesekkur ederim hocam dediginiz gibi bir sikinti gozukmuyor hatta aksam 7'de Erzurum'dan Van'a yonlendirilmis arac. Pzts sabahi alirim muhtelemen tekrardan tesekkurler, kolay gelsin.
  • Mrb halkbanktam ptt hesap noya eft yapabilir miyim, postaneden gönderdiğimde 20 tlden fazla kesiyor, internette vakıf katılım aracılığıyla gönderiliyor diyor ama musteri hizmetlerini aradım, gönderemezsiniz diyor

• quote:

Orijinalden alıntı: 7mk7

Hocam tekrardan merhabalar şimdi de ptt işyerinde bekliyora döndü gümrük açısından bir problem olmuş olabilir mi? Aldığım şeyde araç telefon tutucu. İstanbul da ikamet etmiyorum. Arayıp bilgi almaya çalışmalımıyım beklemede mi kalıyım?
    Güncel
    Ukime ulaştım tutar tespiti yapılamadığı için takıldığı anlamına geliyormuş tarafınıza tebligat yapılacak ona dönüş yapın dediler. Bekliyorum bakalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 7mk7 -- 1 Temmuz 2019; 10:29:2 >
  • werty28 W kullanıcısına yanıt
    Evet yapabilirsiniz, sizi yanlış bilgilendirmişler.
  • Öncelikle 3 senedir bıkmadan bilgi verdiğiniz ve yardımcı olduğunuz için teşk ederim.. bu kargo şuan hangi aşamadadır sizce ?

ve gümrük yasaklı listesi nelerdir.

şimdiden teşk ederim.

• Hocam merhabalar AliExpress den yaptığım alışverişin kargosunda ismim yerine şehir ismi yazıyor. PTT den teslim alabilir miyim sizce? Yada nasıl alabilirim?

• @flexor Öncelikle teşekkür ediyorum.

Gönderiniz Gümrükten çıktığı için İSTANBUL UKİM tarafından sevkiyata hazır hale gelmiş.
    Siz bu mesajı dün yazdığına göre size en yakın dağıtım merkezine ya gelmiş ya da gelmek üzere olduğunu düşünüyorum.
    Tahmini olarak bu hafta içerisinde teslim edilecektir.

@Tugberkyts Merhabalar ;

Sıkıntılı bir durumla karşı karşıya kalmışssınız hocam.
    Çünkü bu tür gönderiler eğer tam bir isim bilgisi yoksa dağıtıma çıktığı an dağıtıcı biraz insiyatif kullanmazsa tekrar geri yurtdışına gönderilebiliyor.
    Bir yöntem var. Bu da gönderiyi takip edin, size en yakın dağıtım merkezine gelince siz bizzat uğramaya çalışın ya da telefonla ulaşım sağlayarak durumu bildirin.

Eğer dağıtıcı insiyatif kullanırsa adres doğru olduğu zaman bizzat getirme durumu da var. Dağıtım merkezi ile bir kontak kurmanız gerekiyor.

• 
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.