Şimdi Ara

PTT'de çalışıyorum soruları alayım (63. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.294
Cevap
58
Favori
388.649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6162636465
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Anladım. Hayırlısı olsun. Normal koşullarda bu tür anlaşmazlıklarda Aliexpress pek çözüm üretmiyor ama dediğim gibi hayırlısı. Bir de yine söylüyorum işin esas garip olan kısmı ürünün Türkiyedeki fiyatının zaten vergi, kar marjı, hamaliyesi, v.s. eklenmiş hali olması. Ürünü satın aldığınız kaynaktan kontrol edememeleri, etmemeleri bana normal gelmiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • slowfood kullanıcısına yanıt
    Satıcı sorduğum hiçbir soruya cevap vermeyip, üzerine bir de paketin üzerine benim haberim olmadan 8 dolar yazıyor böyle bir saçmalık olabilir mi? Gümrük vergisini almaya çalışacağım en azından.
  • Alisinasyon kullanıcısına yanıt
    Tesekkurler

• Merhaba, Aliexpress ürünü geldiğinde evde yoktum bugün 2.gün ve geri gitmiş görünüyor. Nasıl geri çağırabilirim ? Ayrıca kargonun 3 gün beklemesi gerekmiyor mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8E31AFE1A -- 2 Ağustos 2019; 11:34:2 >
  • Hocam zaten evde yoksanız yurtdışı gönderi size en yakın şubede 15 gün bekler.
    hemen geri gönderilme gibi bir durum söz konusu değil.
    15 gün beklemesi prosedür değil mi ? Geçen sefer gittiğimde subedeki görevli bundan sonra 1 günde göndereceğim demişti. Atar yaptı bana biraz. Ama gönderemiyor galiba.

• Yok kesinlikle barkod numaralı bir gönderiyi 1 günde gönderemez.
    Peki, teşekkür ederim.
  • PTT'de çalışıyorum soruları alayım

Arkadaşlar aliexpressten aldığım ürün bu şekilde 17 gundur hareketsiz bir şekilde kalmış durumda.Aydında oturuyorum buradaki dağıtım merkezine gitsem oradaki arkadaşlar bana yardımcı olabilir mi,süreci hızlandırabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miyawex -- 5 Ağustos 2019; 18:57:17 >
  • Selamlar

Çetrefilli bir durumla ilgili sorum var...

- Yurtdışından benim adıma gönderilmiş önemli bir mektup bekliyorum.
    - Barkodlu geliyor ama kodunu ben bilmiyorum.
    - Elden imza karşılığı teslim edilecek.
    - Aynı yerden aynı günde postalanan mektupların bir kısmı yerlerine ulaşmış. Hatta 5-6 gün önce gelmiş. Benimki halen ulaşmadı.

1- Kodu bilmediğim için adım soyadıma göre alıcı bilgisiyle PTT veya dağıtım merkezlerinden sorgulama yapma şansım var mı?
    2- Bizim bölgeye dağıtım yapan postacıya ne şekilde ulaşabilirim?
    3- Elden teslim etmek üzere biri bulunamazsa kağıt bırakılıyor ama sonrası prosedür ne oluyor veya nerede ne kadar bekletiliyor?
    3b - Adres formatı diğer ülkede ters yazılıyor No:11 Blok:26 şeklinde. Bizde ise No:26 D:11 gibi. Bunu postacı doğru okuyup bize ulaştırabilir mi?

Teşekkürler.
  • miyawex M kullanıcısına yanıt
    Şu aşamada Aydın DTM ile görüşmeniz herhangi bir gelişme sağlamaz. Ürün henüz Türkiyeye giriş yapmış görünmüyor. O yüzden beklemeniz en sağlıklısı.

• slowfood kullanıcısına yanıt
    hocam aslında ülkeye ulaşmış durumda ancak yeni çıkan vergilendirme gümrükte yoğunluk oluşturmuş durumda, bu sebeble gümrükte hala kayıt altına alınmış durumda değil benim ürün, bu şekilde kargoda hiç hareket olmadan 2 aydır gümrükte yatan ürünlerini bekleyen arkadaşlar var,kargolarından ümidi kesip para iadesi aldılar aliexpressten
  • Merhaba hocam;
    Daha önceki onlarca kargomda yaşamadığım ilginç bir durum var.
    Aliexpress'ten yanwen economic airmail ile kısmi takipli göndermişler(ilk tecrübem). S00000022550664 şeklinde bir takip numarası var bu ülkemizde geçmiyor onu biliyorum. Posta ülkemize girdiğinde aliexpress'e göre 1 ay önce UB020000693TW takip numarasını almış ve ptt'nin sisteminde sorguladığımda hiçbir transfer bilgisi çıkmıyor, en az 15 günüdür sadece vergilendirme bilgisi yazıyor, bunun dışında sayfa bomboş. Adresime gelen giden bir tebligat/telgraf da yok, ödemeniz var diye de çağrılmadım. Ne yapmam gerekiyor? ilk defa vergilendirilen takipsiz postam var ve ilk defa karşılaştığım ilginç bir takip sistemi var.

Sorgulamada çıkan tek şey bu:
    Gümrük Vergisi : 5.56 TL
    Damga Vergisi : 0.7 TL
    Gümrüğe Sunma Ücreti : 5.2 TL
    Yurtdışı İade Ücreti : 0.0 TL
    TOPLAM : 11.46 TL

Başka hiçbir şekilde bir bilgi yer almıyor takip numarasında.

• merhabalar benim de bir sorum olacaktı.

Geçen ay yurtdışındayken ipad'imi unuttum arkadaşımda. O da bana kargo ile yolladı İtalya'dan. Buraya kadar her şey normal. Fakat geçen gün bana telgraf geldi, ürünün ilaç olduğunu ve gümrük kuralları vs. yazmışlar ve reçete yollamamı istediler. Oysa ki ürün kullanılmış ipad. Mail attım cevap gelmedi henüz. Sonra telefon ettim durumu anlattım, öyle sanmışlar vs. diyip sitesinden takip edin dediler. Şimdi yine takip no'sunu girip baktım : Torba Kapandı İSTANBUL UKİM
    yazıyor. Ben izmirde dışında yaşıyorum, acaba kargo bana gelecek mi yoksa yine arayıp durumu izah mı etmem lazım (kaybolmasından korkuyorum), son olarak ürün 4 yıllık ipad.. benden gümrük parası alırlar mı? faturasını bulabileceğimi sanmıyorum ama benim oldugunu başka şekilde kanıtlayamam sanırım.. teşekkürler cevap için şimdiden
  • Merhabalar,
    Benim bir kaç sorum olacaktı. Banggood sitesinden gümrük vergisi geri ödemeli fimi x8se drone siparişi verdim ülkeye giriş yaptı şuan aşağıdaki merkezde işlemler devam ediyor. Ankara da ikame ediyorum. Bundan sonraki süreçle ilgili bilgilendirme yapabilir misiniz süreç nasıl ilerleyecek. Gümrük vergisi vs. nasıl hesaplayacaklar kafalarına göre sanırım 
    Gümrük vergisi belirlendiğinde ödemeyi nasıl yapacağım, gümrük vergisini Banggooddan alabilmem için fatura talep ediliyor gümrük vergisi ödeme işlemlerinde faturayı nasıl alabiliyoruz.

Teşekkürler.
    PTT'de çalışıyorum soruları alayım

• Kaptan 2 ay oldu. Ürün sent item abroad hala gelmeyecek herhalde son işlem tarihi 20.06.2019

• @miyawex Hocam merhabalar ;

Gönderi uluslararası barkod numarası olmadığından PTT sisteminin okuyucu bardod sistemine eklenememiş.
    Sadece Gümrük birimi bilgi notu olarak gümrük ücretini eklemiş buda gönderinin İSTANBUL UKİM tarafından kayıt altına alındığını gösteriyor.
    Siz mesajı yazalı 2 gün olmuş sanırım bu hafta içerisinde gelmesi gerekiyor tarafınıza.

@Sezo87 Merhaba değerli dostum ;

Gönderiyle alakalı otomasyon sisteminde Torba Kapandı yazıyorsa bu gönderinin size en yakın dağıtım merkezine sevk aşamasında olduğunu gösterir.
    Hiçbir sıkıntı yoktur. Barkod numarasından baktığın zaman herhangi bir ücret bilgisi yer alıyor mu ? Gümrüğe sunma ücret isteyebilirler belki.
    Herhangi bir sıkıntı olursa yazarsan yardımcı olabilirim.

@maskemk Hocam merhabalar ;

Zaten gönderinizle alakalı herhangi bir Gümrük bedeli talep edilmemiş. Sadece gümrüğe sunum ücreti isteyebilirler sizden hatta onu bile istemeyebilirler.
    Gönderi sevk aşamasında Yurtiçi PTT araçları tarafından size en yakın dağıtım merkezine getirilecek. Ardından dağıtım işlemleri.
    Zaten herhangi bir gümrük ücret çıksaydı bunu teslim eden Personele vermeniz yeterli oluyor. Onlarda Gümrük hesabına yatırıyorlar.

@GR33K Hocam gönderinizle alakalı soruyu daha detaylı barkod numarası ile yazarsanız daha faydalı bilgiler verebilirim

• RP610618205CN takip no bu hocam

• Merhaba,

PTT'den telefonuma ulaşılamadığı ve şu şu gönderi numaralı kargoların adıma PTT Cevizli şubesine teslim edildiği ve mesai saatleri içinde alabileceğime dair SMS geldi.

Hasta muayene ediyordum hastanede ve çok yoğun bir anımdaydı ve SMS'i o an yanlışlıkla silmişim. Şimdi PTT şubedeki arkadaş gönderi numarası olmadan birşey yapamayacağını söylüyor. İsimle aratınca çıkmıyor çünkü. Etrafa öylecene bir baktı ve adınıza bekleyen kargo yok dedi. E ben hayal görmedim herhalde?

Adıma nereden, ne paket geldi bilmiyorum. Yurtdışından 2 paket bekliyordum, ama 2.5 ayı geçti kayboldu diye düşünüyordum. Eğer onlarsa muhtemelen gümrük ödemesi olduğu için bırakamadı ve şubeye yönlendirildi. Ancak alırken farkında olmadan Yanwen Economic Air Mail seçmişim ve takip edilemiyor.
    S00000000188966 (YWB094037418PH) ve S00000000184247 (YWB092985860PH) şeklinde bir numaraları var ama PTT gönderi takipte sorgulatınca çıkmıyor haliyle.

Ne müşteri hizmetleri ne de şubedeki görevli yardımcı olmadı, üstüne bir de dalga geçtiler benimle silmeseydiniz diye. Umudu kesmeli miyim şimdi?
    PTT'nin sisteminden gönderilen SMS bilgisine ulaşmak mümkün olabilir mi? Cebim belli, TC kimlik no belli. Yoksa postacı kendi cebinden mi atıyor bu mesajı?

(SMS ile gelen kodların 12 hanesi vardı ve sadece numara idi, altı çizili ve mavi renkli çıkmışlardı.)

• Merhaba şu an yurtdışından takipsiz kargoyla yapılan alışverişler nasıl oluyor? Teslim ederken vergi almak zorundalar ama ne zaman geleceğini bilmiyoruz, bilgi alabilir miyim acaba?

• 
Sayfa: önceki 6162636465
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.