Şimdi Ara

PTT'de çalışıyorum soruları alayım (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.294
Cevap
58
Favori
389.028
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Alisinasyon

quote:

Orijinalden alıntı: Ryuzaki Hideki

Yurt dışı para transferi yaparken açıklama kısmına isim soyisim pasaport numarası ve girmek istediğim bölümü yazmam gerekiyordu(üniversite kaydı)

Para gitti. Açıklama kısmına da yazdım. Ama görevli karı sistemde açıklama bölümü olmadığını söyledi. Benim param da gönderildi. Şimdi benim param sahipsiz mi oldu cidden açıklama kısmı yok mu o sistemde?

Parayı hangi yöntemle gönderdiniz. Offline yurtdışı havalesi mi, western union mu, upt mi. Eğer böyle bir durum söz konusu olmuşsa bunu üniversiteye bildirin. Tabi ki paranız sahipsiz kalmaz.

Upt ile göndermiştim. Üniversiteye e-posta attım zaten cevap henüz gelmeyince işkillendim de biraz

Bu arada diğerleri hakkında da bilgi verir misiniz işlem ücreti olsun aşaması olsun.

Para göndereceğimizi söylediğimizde western union yurt dışina olduğunu söyleyince upt formu verildi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ryuzaki Hideki -- 25 Haziran 2016; 4:35:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Yurt dışı para transferi yaparken açıklama kısmına isim soyisim pasaport numarası ve girmek istediğim bölümü yazmam gerekiyordu(üniversite kaydı)

Para gitti. Açıklama kısmına da yazdım. Ama görevli karı sistemde açıklama bölümü olmadığını söyledi. Benim param da gönderildi. Şimdi benim param sahipsiz mi oldu cidden açıklama kısmı yok mu o sistemde?

Parayı hangi yöntemle gönderdiniz. Offline yurtdışı havalesi mi, western union mu, upt mi. Eğer böyle bir durum söz konusu olmuşsa bunu üniversiteye bildirin. Tabi ki paranız sahipsiz kalmaz.

Upt ile göndermiştim. Üniversiteye e-posta attım zaten cevap henüz gelmeyince işkillendim de biraz

Bu arada diğerleri hakkında da bilgi verir misiniz işlem ücreti olsun aşaması olsun.

Para göndereceğimizi söylediğimizde western union yurt dışina olduğunu söyleyince upt formu verildi

Western Union pahalıdır hocam zaten gerekmez çok komisyon keser.

• Geçen yıl hiç sorun yaşanmadan ulaşan takipsiz postalarım bu sene özellikle Mart ayı ve sonrasında ulaşmamaya başladı. Dağıtıcı arkadaşlar aynı arkadaşlar ve kendilerine çok güvenirim, dürüst insanlar. Onlar kaynaklı bir sorun olmadığına eminim, ama acaba merkezde kaybolma ihtimali olabilir mi? Yaklaşık 10 adet aliexpress takipsiz gönderim ulaşmadı ve hepsine dispute açmak zorunda kaldım.

Bir de bu yönetmeliği kim düzenliyor? Değiştirilmesi için başvuru yapabileceğimiz bir merci var mı? Takipsiz kargo denilmesi de yanlış aslında, bunların da bir numarası var ve 17track gibi sitelerden Türkiye'ye girene kadar nerede olduğu sorgulanabiliyor, Türkiye'ye girdikten sonra sanki dipsiz kuyuya düşüyor. En azından şöyle bir şey yapılsın, bunlar eve teslim olmasın da belirli merkezlere getirilsin biz gelip teslim alalım, önemli olan kaybolmaması.
  • Kulağınız çınlıyor mu?
  • Alisinasyon kullanıcısına yanıt
    CSGO almak için PTT yönetmini seçtim bana hesap no verdiler gittim atmden yatırdım fakat , açıklama kısmına referans kodunu girmediğim için işlem gerçekleşememiş ama para çoktan gitmişti. Şimdide parayı geri almak için Iban No istiyorlar , e haliyle bende kredi kartı kullanmıyorum, bu parayı geri nasıl alabilirim?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşe girmek kolay mı nasıl girebiliriz sakal kestiriyolar mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: lunarstrain

Geçen yıl hiç sorun yaşanmadan ulaşan takipsiz postalarım bu sene özellikle Mart ayı ve sonrasında ulaşmamaya başladı. Dağıtıcı arkadaşlar aynı arkadaşlar ve kendilerine çok güvenirim, dürüst insanlar. Onlar kaynaklı bir sorun olmadığına eminim, ama acaba merkezde kaybolma ihtimali olabilir mi? Yaklaşık 10 adet aliexpress takipsiz gönderim ulaşmadı ve hepsine dispute açmak zorunda kaldım.

Bir de bu yönetmeliği kim düzenliyor? Değiştirilmesi için başvuru yapabileceğimiz bir merci var mı? Takipsiz kargo denilmesi de yanlış aslında, bunların da bir numarası var ve 17track gibi sitelerden Türkiye'ye girene kadar nerede olduğu sorgulanabiliyor, Türkiye'ye girdikten sonra sanki dipsiz kuyuya düşüyor. En azından şöyle bir şey yapılsın, bunlar eve teslim olmasın da belirli merkezlere getirilsin biz gelip teslim alalım, önemli olan kaybolmaması.

Doğrudur. Takipsiz kargolar yani sadece rakamdan oluşan kargolar 17tracktan takip edilebilir ama Dünya Postalar Birliğiyle anlaşması bulunduğu için PTT kurumunun uluslararası barkod numarası olmayan kargoları sunuculara işlemez ve kayıtsız geçer. Sadece karşı ülkenin gümrüğüne gelene kadar kontrol gerçekleştirilebilir. Normalde tabi ki düzenleme yapılabilir ama bu düzenleme uluslarası bazda olması gerekir. Benim size tavsiyem daha doğrusu tüm kayıtsız gönderiler için tavsiyem bölgenin dağıtımı üstlenen dağıtıcı ile birebir görüşme sağlanması ve dağıtım merkezinde bekletilmesi istenmesi. Çünkü takipsiz kargolara talimat verilemeyeceğinden dolayı evde olmadığınız zaman 7 gün bekler ve sizin bundan haberiniz olmaz. Yurtdışı gönderilerde de telefonla bilgilendirme ek hizmeti olmadığı için sizin gönderiler 7 iş gününden sonra tekrar ULUSLARASI PİM'e gönderilir. Yani hem vakit hem nakit kaybı. Böyle yapacağınıza 1 dolar 2 dolar fazla verin takipli alın rahat edin.

Tabi ki önerilerinizi ptt.gov.tr infoya aktarabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: PhoenixMst

CSGO almak için PTT yönetmini seçtim bana hesap no verdiler gittim atmden yatırdım fakat , açıklama kısmına referans kodunu girmediğim için işlem gerçekleşememiş ama para çoktan gitmişti. Şimdide parayı geri almak için Iban No istiyorlar , e haliyle bende kredi kartı kullanmıyorum, bu parayı geri nasıl alabilirim?

Normalde eğer havaleyi isme yapsaydın karşı taraf işlem sağlamadığı takdirde 2 ay bekletilip tekrar sana geri iade edilirdi ancak eğer havaleyi hesaba yaptıysan bunu tekrar alman için iki yöntem önerebilirim. Ancak karşı tarafta sağlam ve seninle ilgilebilecek bir Destek hizmet birimi olması gerekiyor. İlk başta PTT BDDK'ya bağlı bir kuruluş olmadığından dolayı İBAN numarası kullanmaz. Ya senin ismine havale yapacaklar, ya hesabın olacak hesabına geri havale yapacaklar ya da karşı tarafta söylemiş olduğum gibi size önem veren bir hizmet birimi varsa mobil havale ile paranı geri gönderecekler. Onun dışında paranı geri almanın mümkün yolu yoktur 👍

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alisinasyon -- 25 Haziran 2016; 15:27:08 >

• duygusal-adam kullanıcısına yanıt
    Her kurumda olduğu gibi tabi ki sakal kestirirler. PTT İnsan Kaynaklarınım işe alım süreci web sitenin duyurular kısmında yayınlanıyor. Güncel işe alım olduğu zaman orada görebilirsin veya infodan İnsan Kaynaklarına konuyla alakalı mesaj gönderebilirsiniz. Yaklaşık 7 gün süre içerisinde tarafına mail yoluyla geri dönülecektir.

• Hocam bu kargo kaybolma işi nasıl oluyor? Yurtdışını zaten geçtim de mesela forumdan bir arkadaş bana kitap yollayacaktı, PTT şubesinden kendim almak istediğim için şubenin adını verdim arkadaşa birkaç gün sonra arayınca ilk aradığımda tabii ki sistem arızalı olduğundan bakamıyorum dedi, ikinci aradığımda kayıtta ismin gözükmüyor dedi. Ancak kargo eğer oraya geldiyse ve kimse almadıysa sahibine geri gitmez mi? Hani bunu tek ben yaşasam sorun yok ama çok duyuyorum bu olayı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Quesnay

Kaç puanla girdin

Kazanciniza helal diyebiliyormusunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: Infinitum

Hocam bu kargo kaybolma işi nasıl oluyor? Yurtdışını zaten geçtim de mesela forumdan bir arkadaş bana kitap yollayacaktı, PTT şubesinden kendim almak istediğim için şubenin adını verdim arkadaşa birkaç gün sonra arayınca ilk aradığımda tabii ki sistem arızalı olduğundan bakamıyorum dedi, ikinci aradığımda kayıtta ismin gözükmüyor dedi. Ancak kargo eğer oraya geldiyse ve kimse almadıysa sahibine geri gitmez mi? Hani bunu tek ben yaşasam sorun yok ama çok duyuyorum bu olayı.

Merhaba ; hocam yurtiçi bir kargo gönderisinin kaybolması olası değildir. Yurtiçi posta gönderileri veya iadeli taahhütlü gönderiler,tebligatlar Türkiye Kargo Sistemine isim ve soyisim sorgulamasında çıkmaz. Ancak sizin gönderiniz kargo olduğundan dolayı ve PTT İŞYERİNDEN TESLİM hizmetiyle gönderildiğinden dolayı kargonuz şubeye gelir. 10 gün bekleme süreci vardır. 10 gün herhangi bir işlem yapılıp alınmazsa tekrar geri iade edilir. Tekrar geri iade edildiği zaman da gönderici kişi göndermiş olduğu şubeden kargonun %30'luk bir ücretini ödeyerek geri teslim alır. Eğer 1 sene geri alınmazsa kargo PTT'nin hazinesine kaydedilir. Bu olay ne zaman gerçekleşti ek olarak siz şubeye gidip mi isim soyisim sorgulaması yaptınız. ?

• Yasim 16 bana kargo gelse alabilir miyim ?

• quote:

quote:

Geçen yıl hiç sorun yaşanmadan ulaşan takipsiz postalarım bu sene özellikle Mart ayı ve sonrasında ulaşmamaya başladı. Dağıtıcı arkadaşlar aynı arkadaşlar ve kendilerine çok güvenirim, dürüst insanlar. Onlar kaynaklı bir sorun olmadığına eminim, ama acaba merkezde kaybolma ihtimali olabilir mi? Yaklaşık 10 adet aliexpress takipsiz gönderim ulaşmadı ve hepsine dispute açmak zorunda kaldım.

Doğrudur. Takipsiz kargolar yani sadece rakamdan oluşan kargolar 17tracktan takip edilebilir ama Dünya Postalar Birliğiyle anlaşması bulunduğu için PTT kurumunun uluslararası barkod numarası olmayan kargoları sunuculara işlemez ve kayıtsız geçer. Sadece karşı ülkenin gümrüğüne gelene kadar kontrol gerçekleştirilebilir. Normalde tabi ki düzenleme yapılabilir ama bu düzenleme uluslarası bazda olması gerekir. Benim size tavsiyem daha doğrusu tüm kayıtsız gönderiler için tavsiyem bölgenin dağıtımı üstlenen dağıtıcı ile birebir görüşme sağlanması ve dağıtım merkezinde bekletilmesi istenmesi. Çünkü takipsiz kargolara talimat verilemeyeceğinden dolayı evde olmadığınız zaman 7 gün bekler ve sizin bundan haberiniz olmaz. Yurtdışı gönderilerde de telefonla bilgilendirme ek hizmeti olmadığı için sizin gönderiler 7 iş gününden sonra tekrar ULUSLARASI PİM'e gönderilir. Yani hem vakit hem nakit kaybı. Böyle yapacağınıza 1 dolar 2 dolar fazla verin takipli alın rahat edin.

Benim sorunum evde bulunamamak değildi hocam, dağıtıcı arkadaşları bizzat tanıyorum, çok özverili çalışan insanlar. Ben sitede oturuyorum, dağıtıcı arkadaşlar ben evde yoksam kayıtsız postalarımı onlara veriyor, çoğu postamı onlardan teslim aldım. Ama benim tahminim bazı postalarım belirli nedenlerden dolayı dağıtıcı arkadaşlara dahi ulaşmadan kayboluyor.

• quote:

quote:

quote:

Benim sorunum evde bulunamamak değildi hocam, dağıtıcı arkadaşları bizzat tanıyorum, çok özverili çalışan insanlar. Ben sitede oturuyorum, dağıtıcı arkadaşlar ben evde yoksam kayıtsız postalarımı onlara veriyor, çoğu postamı onlardan teslim aldım. Ama benim tahminim bazı postalarım belirli nedenlerden dolayı dağıtıcı arkadaşlara dahi ulaşmadan kayboluyor.

Hocam işte kayıtsız gönderilerin en büyük sorunu da bu zaten. Senin gönderin yurtdışından Türkiyeye gelene kadar bir sürü dağıtım merkezinden, aktarma merkezinden geçiyor.
    Gönderilerinizin işlendiği çok büyük aktarma ve işleme merkezleri mevcut. Gönderiniz bir barkod okuma sisteminden geçmiyor ve manuel olarak kayıt altına alınıyor. Böyle bir durum söz konusu olduğu zaman da gönderi posta işlem merkezinden, aktarma merkezinden veya yurtdışından buraya geliş aşamasından kaybolması haline gönderinin akıbeti tamamen yalan oluyor. PTT'de yüzlerce personel çalışıyor. Bu kişilerin hiçbirinin niyetinin iyi olduğunu bilemezsin.

Bu nedenle sizlere düşen tek şey gönderilerinizi kayıtlı almak.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Infinitum

Hocam bu kargo kaybolma işi nasıl oluyor? Yurtdışını zaten geçtim de mesela forumdan bir arkadaş bana kitap yollayacaktı, PTT şubesinden kendim almak istediğim için şubenin adını verdim arkadaşa birkaç gün sonra arayınca ilk aradığımda tabii ki sistem arızalı olduğundan bakamıyorum dedi, ikinci aradığımda kayıtta ismin gözükmüyor dedi. Ancak kargo eğer oraya geldiyse ve kimse almadıysa sahibine geri gitmez mi? Hani bunu tek ben yaşasam sorun yok ama çok duyuyorum bu olayı.

Merhaba ; hocam yurtiçi bir kargo gönderisinin kaybolması olası değildir. Yurtiçi posta gönderileri veya iadeli taahhütlü gönderiler,tebligatlar Türkiye Kargo Sistemine isim ve soyisim sorgulamasında çıkmaz. Ancak sizin gönderiniz kargo olduğundan dolayı ve PTT İŞYERİNDEN TESLİM hizmetiyle gönderildiğinden dolayı kargonuz şubeye gelir. 10 gün bekleme süreci vardır. 10 gün herhangi bir işlem yapılıp alınmazsa tekrar geri iade edilir. Tekrar geri iade edildiği zaman da gönderici kişi göndermiş olduğu şubeden kargonun %30'luk bir ücretini ödeyerek geri teslim alır. Eğer 1 sene geri alınmazsa kargo PTT'nin hazinesine kaydedilir. Bu olay ne zaman gerçekleşti ek olarak siz şubeye gidip mi isim soyisim sorgulaması yaptınız. ?

Hocam olay mentionladığım arkadaşla gerçekleşmişti özel mesajla görüşmüştük, barkod kodu (ya da adı herneyse) görevli vermemiş. Şube bana uzak olduğu için kafam esince gidemiyordum, o yüzden kargonun geldiğine emin olmadan gitmedim, ki kargo gelmediğinden hiç gidemedim :) Sadece telefonla görüştüm. Olay 2 yıl önce oldu. Arkadaşı da yormuştum boşuna.
    @PcExpertt

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Infinitum -- 25 Haziran 2016; 17:17:42 >

• Çok iyi oldu valla konuyu açman.Benim de soracak sorularım birikmişti
    1-Ptt de nasıl çalışmaya başladın?( Kpss ile mi atandın,torpille mi girdin,kpss ile girdiysen hangi puan türü ile girdin ve ne okudun yani ne mezunusun)

2-Ptt neden bu kadar yavaş?Yurtdışından bir sürü ürün aldım Adamlar çinden 1 haftada türkiyeye getiriyorlar.İstanbul upim den buraya gelmesi 1 haftayı geçtiğini gördüm(Bazen de 3 günde geliyordu hak yememek lazım).

3- Yurtdışından 2 tane takipli ürün aldım ikisi de kargo da.Araya bayram tatili girdiğinde ptt çalışıyormu yani 9 günlük süre zarfında kargom bulunduğum yere gelir mi geldi diyelim takip sitelerinde-sisteminde güncelleme olur mu ? Okuduysan ve cevap yazdıysan çok teşekkürler.

• P.tesi ptt gidecektim tamda 500gr ağırlığında kutuyu kaça kargolatırım başkan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DisArt5k -- 25 Haziran 2016; 17:03:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FenerbahçeliTR

Yasim 16 bana kargo gelse alabilir miyim ?

Adrese teslim gönderirlerse herhangi bir sorun olmadan alabilirsin. PTT İŞYERİNDEN TESLİM hizmeti ile gönderirlerse yanında velin ile gitmen sağlıklı olacaktır.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.