Şimdi Ara

PTT'de çalışıyorum soruları alayım (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.294
Cevap
58
Favori
388.649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yurt dışından gelen ürünün değerini nasıl belirliyorlar? 75 euroluk sınır geçen bir siparişimiz olsun kutusunda 20 dolar yazıyorsa içerik olarak telefon yerine telefon ekranı vs yazdıysa bu gibi durumlarda gerçeği nasıl ortaya çıkarıyorlar. Paketler açılıyor mu?
  • Alisinasyon kullanıcısına yanıt
    Takipli kargomu bölgemdeki PTT elemanları kapı dışına bırakıp gidiyor, böyle bir hakları var mı? 2-3 kere kayboldu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: junior1

Yaklaşık 2-3 ay önce buradan Almanya'ya kargo göndermiştim ptt aracılığı ile. Sitede 11-14 gün yazmasına rağmen gönderdikten 1 ay sonra ancak Alman gümrüğüne ulaştı. O'zamanlar resmi tatil vardı Almanya'da o yüzden çok fazla sorun etmedim. Fakat neredeyse 3 ay oldu hâlâ gümrükte gözüküyor. Ptt ye gidip sormuştum. Eli kulağındadır demişlerdi. Onun üzerinden de 1 ay geçti hâlâ tık yok . Sizce akıbeti nedir hocam bu kargonun?

Almanya gümrüğü tam bir işkence kardeşim. Almanya yeni barkod sistemine geçtiği için bizde bulunan barkodlar artık onların sisteminde çıkmıyor. Gönderi Almanya Lokal gümrüğüne girdiği zaman Türkiyeden yapabileceğin sadece gönderi ile alakalı PTT merkezlerinden Reklamasyon talebinde bulunmak. Gönderi Almanya gümrüğüne girdiği zaman burdan müdahil olmamız çok sıkıntılı bir süreç olduğu için hem bu konu hakkında çok şikayet alıyoruz hem de bizde mağdur oluyoruz. Yani eğer Reklamasyon formu doldurduysanız beklemekten başka çaren yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Deve Katili

Takipli kargomu bölgemdeki PTT elemanları kapı dışına bırakıp gidiyor, böyle bir hakları var mı? 2-3 kere kayboldu

PTT Kargo Şehiriçi Posta Dağıtım Yönetmeliğine göre kayıtsız gönderiler posta kutusuna,kapı önüne veya binaya girilemiyorsa bina dışına konulabiliyor. Kayıtlı bir gönderiyi bu şekilde yapamaz eğer yaparsa ve müşteri tarafından şikayet edilirse hakkında yazılı uyarı süreci başlatılır. Tekrarı halinde Genel Merkez gerek görürse iş akdini sonlandırır.

onu bunu bilmem ben usadan dhl ile 3 günde gelen kargo aynı ürünü şehir içi 3 günde alamıyoruz :) buna diğer kargo dağıtım şirketleride dahil
  • Yurt dışından gelen postaları neden kapının önüne-apartmanın önüne atıp gidiyorsunuz? Kapıyı çalmak çok mu zor?
    Teşekkürler, peki kapı önüne bırakılıp kaybolan takipli kargoların parasını karşılıyorlar mı

• quote:

Orijinalden alıntı: Augias

Yurt dışından gelen ürünün değerini nasıl belirliyorlar? 75 euroluk sınır geçen bir siparişimiz olsun kutusunda 20 dolar yazıyorsa içerik olarak telefon yerine telefon ekranı vs yazdıysa bu gibi durumlarda gerçeği nasıl ortaya çıkarıyorlar. Paketler açılıyor mu?

Eğer söylemiş olduğun gibi satıcı ile anlaşıp faturaya 75 Euro altı bir rakam yazılırsa ürün ''Şüpheli'' statüsüne çekilir ve Gümrük birimi müşteriye bizzat UKİM'e davet eden bir Telgraf çekilir. Müşteri Gümrüğe veya ürün kendi il dağıtım müdürlüğünün gümrüğündeyse bizzat Gümrük Memurları bazlı kutu açılır ve Yönetmeliğe uyarsa yurtiçine girişine izin verilir. Eğer arada uçurum fark olmadan böyle bir durum yapılırsa genellikle hiçbir sıkıntı olmadan alınabiliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Deve Katili

Teşekkürler, peki kapı önüne bırakılıp kaybolan takipli kargoların parasını karşılıyorlar mı

Yurtdışı gönderilerde kayıtlı gönderiler genellikle kaybolmaz çünkü dağıtım elemanı bunun riskini almak istemez. Yazılı uyarı süreci uygulandığı için. Ek olarak yurtdışı kayıtlı gönderiler kaybolursa PTT herhangi bir ödeme yapmaz. Ancak eğer yurtiçi gönderiyse ve sigortalı olarak gönderilmişse PTT gönderinin 40 katına kadar ödeme işlemini yapabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: stuff2

onu bunu bilmem ben usadan dhl ile 3 günde gelen kargo aynı ürünü şehir içi 3 günde alamıyoruz :) buna diğer kargo dağıtım şirketleride dahil

Eğer gönderinizin varış merkezi İstanbulsa bu şekilde gecikmeler söz konusu olabiliyor. Ancak gönderi varış merkezine gelmiş ancak şubede dağıtıma çıkarılmadan bekletiliyor ise bunu PTT.gov.tr Bize Ulaşından bildirebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: 0MG90

Yurt dışından gelen postaları neden kapının önüne-apartmanın önüne atıp gidiyorsunuz? Kapıyı çalmak çok mu zor?

Eğer bölgenizdeki dağıtımlarda bu şekilde bir sorunu daimi olarak yaşıyorsanız bu durumu web sitemizden PTT.gov.tr'den bildirebilirsiniz.

• Yurtdışından gelen kargoları kapıya koyan arkadaşa selam söyle.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tala Valkov

Yurtdışından gelen kargoları kapıya koyan arkadaşa selam söyle.

Aleykümselam hocam.

• yere düşen pulları yalıyor musunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: interior designer

yere düşen pulları yalıyor musunuz?

• Ptt lerden çıkarttırılabilen ininal kart hakkında bilginiz var mı acaba, varsa bir şey merak ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: beyza1176

Ptt lerden çıkarttırılabilen ininal kart hakkında bilginiz var mı acaba, varsa bir şey merak ediyorum.

18 yaş altı önyüklemeli kart hocam. Tüm hakları genellikle İNG Bankasına ait. Ancak PTT şubelerinden veya merkezlerinden 5 TL karşılığında alabiliyorsun. PTT atmsinden bakiye yükleyerek internet alışverişlerinde aynı bir kredi kartı gibi kullanabiliyorsun. 18 yaş altı için çok güzel düşünülmüş bir kart.

• Cevabınız için teşekkür ederim, gerçekten 18 yaş altı için çok kullanışlı bir şeye benziyor.

• Gümrüğe takılan ürünler noluyor alıcı sahiplenmezse gerimi gidiyor yoksa imha falanmı ediliyor.

Ayrıca takip kodlarındaki kargonun aşamaları vs. internete Nasıl giriliyor o kadar kod var zor olmuyomu bu sistemi merak ettim:D

• Hocam bir bıçak almıştım gümrüğe takıldı sonra zimmet edildi dendi ne olur durumu?Cebe mi attılar?
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.