öncelikle yaklaşık olarak 16 yıldır sabit olarak vodafone kullanıcısıyım aynı numara fakat paket fiyatları aşırı şekilde yükseldi zam oranı aşırı fazla biraz araştırdım diğer operatörlerde (1 sırada türkcell özelikle) durumlar farklı sayılmaz maalesef vodafone de şuan 40gb 3000 dk vodafone hatları ve sabit telefonlar ücretsiz 250 sms paketindeyim gerçekten vodafoneden vaz geçmek istemiyorum bu sebepten dolayı 2 ci hat olarak kendime yeni sıfır bi hat satın almak istiyorum bu gün merkez postanesine uğradım sıfır tl yüklemeli hat (faturasız) fiyatı 385-tl kimlik yeterli dendi bimcell için bime henüz gidemedim ama internet üzerinde baktığım kadarıyla 370-tl tl yüklemeli (faturasız) hat ücreti gözükmekte aradaki fiyat farkı aşağı yukarı aynı gözükmekte bunları göz önünde bulundurarak her 2 sanal operatör için çıkan telsiz kullanım ücreti en uygun hangisinde ? ben hattın için 100-tl yükleme yapıp sadece telsiz kullanım ücreti ne kadar bi sürede tekrar 100-tl yüklemem gerekmekte ? birde kullanıcı yorumları olarak hangisi özelikle kapalı mekanlarda ve arazide çekimi daha iyi ? |
PTTCell vs. Bimcell: Hangisi En Uygunu?
Türkiye'de iletişim hizmeti almayı düşünenler için PTTCell ve Bimcell en popüler seçenekler arasında yer alıyor. Her iki operatör de çok çeşitli tarifeler ve özellikler sunuyor, ancak en uygun seçeneği belirlemek için bunları dikkatlice karşılaştırmak gerekiyor.
Bimcell Hangi Operatöre Bağlı?
Bimcell, Türk Telekom'a ait bir markadır. Bu nedenle Türk Telekom'un altyapısını kullanmakta, ancak kendi bağımsız tarifelerini ve hizmetlerini sunmaktadır.
Hangi Hat Türü Tercih Edilir?
PTTCell ve Bimcell hem ön ödemeli hem de faturalı hat seçenekleri sunuyor. Ön ödemeli hatlar, kredi yükledikçe kullanabileceğin daha esnek bir seçenekken, faturalı hatlar düzenli aylık ödemeler karşılığında daha kapsamlı hizmetler sunabilir.
Tarife Karşılaştırması
PTTCell ve Bimcell, çeşitli ihtiyaç ve bütçelere uygun çok çeşitli tarifeler sunuyor. Tarife seçeneklerini karşılaştırırken şunları göz önünde bulundurman gerekiyor:
- Aylık çağrı, mesaj ve internet kotası
- Ek hizmetler (mesajlaşma uygulamaları, müzik akışı vb.)
- Fiyat ve ödeme seçenekleri
Kapsam ve Ağ Kalitesi
PTTCell ve Bimcell, Türkiye'nin büyük bir bölümünü kapsayan kapsamlı ağlara sahip. Ağ kalitesi, bulunduğun bölgeye ve cihaza göre değişebilir. Geniş kapsam ve güvenilir ağ bağlantısı arıyorsan, her iki operatör de iyi seçenekler olabilir.
Müşteri Memnuniyeti
Müşteri memnuniyeti, operatör seçerken önemli bir faktördür. PTTCell ve Bimcell, müşteri hizmetleri ve teknik destek konusunda benzer puanlar alıyor. Her iki operatör de müşterilerine 7/24 destek sunuyor.
Sonuç
İhtiyaçlarına ve bütçene en uygun operatörü seçmek için PTTCell ve Bimcell'in sunduğu tarifeleri, özellikleri ve müşteri memnuniyeti puanlarını dikkatlice karşılaştır. İhtiyaçlarını karşılayan ve paranın karşılığını veren operatörü seçtiğinde, Türkiye'de iletişim kurarken huzurlu bir deneyim yaşayabilirsin.