Şimdi Ara

PUMP FAN NEDİR? YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, Bilgisayarım boşta %1 çalışırken cpu sıcaklığı 62 derece falan duruyordu. CPU fan kısmını 600-700 devir arası ayarlamıştım. Onu aşağıdaki gibi %75 e çıkardım. Şuan boştayken 50-51 derece görünüyor fakat orada yazan PUMP FAN SYS FAN ve Chipset Fan var, onlar nedir acaba? Benim kasada ki fanlar şöyle

1- Ryzen 3700x stok fanı,
    2- MSI VAMPIRIC kasadaki arkada bulunan fan
    3- Asus Rog Strix 5700 xt ekran kartının kendi fanları
    4- MSI x570 Gaming Edge anakartın üstünde bulunan minik yuvarlak fan

Bunların hangisi PUMP fan oluyor? Hangisi Chipset fan Hangisi sysfan yazan acaba?

Ayrıca Aşağıdaki resimde gördüğünüz fan hızlarını nasıl ayarlamalıyım? Misal CPU 2500 de çalışırken Arkadaki fanında hızını yükseltmek gerekiyor mu içerdekini o da hızlıca dışarı atsın diye? Gerekiyorsa o fanın adı ne?

PUMP FAN NEDİR? YARDIM

• kasanın önünde ve arkasında olan fanlar anakarta bağlıysa onlar sys fandır.
    anakartın üstüne küçük yuvarlak dediğin fan chipset fanıdır.

sende pump fan yok bu fan sıvı soğutmalı işlemci fanlarının fanıdır.
    ama pump fan soketine başka bir sys fan takmışsınız onun dönüşünü gösteriyor.

sıkıntı olmaz çalışır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeki1981 -- 17 Mayıs 2020; 22:15:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeki1981

kasanın önünde ve arkasında olan fanlar anakarta bağlıysa onlar sys fandır.
    anakartın üstüne küçük yuvarlak dediğin fan chipset fanıdır.

sende pump fan yok bu fan sıvı soğutmalı işlemci fanlarının fanıdır.
    ama pump fan soketine başka bir sys fan takmışsınız onun dönüşünü gösteriyor.

sıkıntı olmaz çalışır.
    Şimdi kasanın için açacağım kompresörle temizlemek için. Benim kasanın önünde fan yok, sadece arkada var, onu mu bağladım acaba pump fan yazan kısma? Çünkü Sys fan hep sıfır
  • pump fan sıvı sogutucu pompası demek eyer sisteminde sıvı sogutma varsa ve sen bunun pompa hızını %100 den aşagı almışsan geçmiş olsun demektir içerdeki sıvının yapısı bozulmuş ve artık sistemi iyi sogutamıcagı anlamına geliyor

eyer sıvı sogutman yoksa case fan yuvası yerine pump yuvasına yakmıssın fanı demektir kabları kontrol et han gi hanı nere takıtıgını ordan anlarsın
  • Aynen kasanın arkasındaki çıkış fanının kablosunu pump yazan yere takmışım. Oradan çıkartıp sys1 yazana taktım. Bir de işlemcinin stok soğutucusu var Wraith Prism onun kendi stok termal macunu vardı üstünde. Şimdi baktım bu hale gelmiş, sanırım bu macun ölmüş değil mi? Şuanda elimde macun olmadığı için mecbur bu şekilde geri taktım, çarşamba günü macun alacağım ama 2 gün böyle kullanılırsa sorun yaşar mıyım?

PUMP FAN NEDİR? YARDIM

PUMP FAN NEDİR? YARDIM

PUMP FAN NEDİR? YARDIM

PUMP FAN NEDİR? YARDIM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtr3ams -- 18 Mayıs 2020; 23:28:7 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Egzoz ve İntake Fan Nedir ?
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.