Şimdi Ara

Punto Evo Multijet mi, Corsa 1.3 DTE 95 BG mi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.073
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

artık bir araba sahibi olmak istiyorum ve son iki model arasında kaldım. Yorumlarınıza ihtiyacım var. Punto Evo Dynamic Evo Kit + ESP Kit + SkyDome modeli ve Opel Corsa 1.3 95 BG Start / Stop Enjoy modeli arasında kaldım.

bu 2 araç içinde aynı fiyatı aldım her iki firmanın birer biriminden.

Punto Evo donanım olarak çok dolu bir araç. 75 BG lik motoru Euro 4 Standartlarıyla gelmekte. diğer taraftan Corsa ise zengin donanımlı fakat Evo kadar değil. en büyük avantajı Euro 5 standartları ile ve 95 BG'lik Start / Stop'lu motoru ile geliyor. Daha az CO2 emisyonu ve daha fazla yakıt tasarrufu ayrıca yeni teknoloji olan Euro 5 motoru.

Evo'nun da Start / Stop opsiyonu var ve bu motor da Euro 5 standardıi geliyor...

Evoyu kullanma şansım oldu fakat Corsaya sadece bindim. Evo daki ESP kitinde bulunan HillHolder özelliği çok başarılı. Dik bir yokuşta arabayı durdurdum ve de frenden ayağımı çektiğimde araç 1 mm bile yerinden oynamadı.

Corsa da ESP Plus paketi var fakat 95 BG'lik modele konulmuyor. (araba sektörünün bu kadar gıcık olması ayrı bir konu )

sonuç olarak ayrıntılar çok fazla, dediğim gibi Evo'nun çok fazlalığı var fakat diğer tarafta Corsa gibi kullanması keyifli sağlam bir araç ve yakıt tüketimi en minimum olan araç var. her 2 araç içinde en az bir 2.5 ay bekleyeceğim.

fazla uzatmayayım, sizce ne yapmalıyım? yorumlar çok önemli, artık bu işi bitirmek ve araba sahibi olmak istiyorum. (paramızla rezil oluyoruz modunu yaşıyorum çok uzun süredir )

herkese iyi günler :)

• Donanım olarak Punto Evo'nun çok daha iyi olduğunu zaten bildiğin için tekrarlama gereği duymuyorum ama fiyat/performans istiyorsan Punto Evo'yu tavsiye ederim. Marka algın ve alman arabası gibi seçeneklerden dolayı corsa'yı da seçebilirsin ancak ben olsam evo'yu tercih ederdim. Ayrıca evo'nun iç tasarımı corsa'dan çok çok ileride diye düşünüyorum.
  • Dostum uzun süre bineceksen Evoyu al, madem hoşuna gitti
    Ama Bir Corsa 'ya göre daha çok zarar edersin gibi geliyor bana satarken
    Bir de opelin "Alman arabası" algısı var. Göz ardı etmemen lazım bence.
    Bu arada arkadaşın da dediği gibi puntonun malzeme kalitesinin Corsa dan aşağı kalacağını sanmıyorum. Daha iyi olabilir ama kötü değildir.

Eklemeliyim Corsalarda 75bg 16" ile gelirken 95 bg 15" ile geliyor jantlar. Puntoları bilmiyorum.

Ne alırsan al içinde hız sabitleyicisi olsun. Süper bir şey. işim icabı her hafta git -gel toplam 550-600km şehirlerarası yolum var ve Hiç yorulmadan gidip geliyorum desem yeridir. Sanırım puntolarda 400tl gibi bir şey karşılığında ekleniyordu CruiseControlun içinde olduğu bir aksesuar paketi..

Saygılarımla
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.