Şimdi Ara

PUNTO EVO NASIL BİR MAKİNADIR? (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
2
Favori
81.439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben de yaklaşık 45 gündür Punto Evo 1.4 Dynamic Start&Stop kullanıyorum. Aracım Evo grisi içi de gri. Asist kit (Cruise kontrol, otomatik kararan iç dikiz aynası ve yağmur sensoru) ekletmeyi çok istedim ancak içi gri dışı evo grisi asist kitli araç Türkiye'de yoktu malesef. Aracım dün 1000 km ye ulaştı. Aldığımdan beri hep şehir içinde kullandım. (Ankara) Ortalama yakıt tüketimi 7.8 lt/100 km. Araca Ziebart Diamond Gloss boya, iç döşeme ve vinyl koruma yaptırdım. Orjinal Fiat koku püskürtücü aldım, herkese tavsiye ederim. Anahtar kabını ben de gri olanını aldım servisten. Kaskoyu mutlaka araştırın ben ilk aracım olmasına rağmen Ray Sigortadan 630 tl ye yaptırdım. Şu ana kadar araçla ilgili hiç sorun yaşamadım çok şükür. Aracı almadan önce kendi segmentinde bütün araçları (Pejo 207, Clio III, Ibiza, Polo, Fiesta, Jazz) detaylı olarak araştırdım. Fiyat ve donanım olarak en uygunu Punto Evo olduğu için tercih etmiştim, iyi ki de etmişim. Ben yıllık 12000 maksimum 15000 yol yaparım diye benzinli tercih ettim, çok kullananlara dizeli öneririm. Gündüz farı çok şık, viraj içini aydınlatan sis farları çok şık ve özellikle gece yolculuğunda ön göğüslükte yapılmış olan aydınlatmaya bayılıyorum, ön kapı kollarındaki aydınlatma da çok güzel. Ben aracı 29000 e aldım. Plakayı da emniyetin sayfasında ayırtıp istediğim harfleri aldım (ücretsiz), bilginiz olsun diye söylüyorum. Sevgiler...

• quote:

Orijinalden alıntı: pisagor0635

Kaskoyu mutlaka araştırın ben ilk aracım olmasına rağmen Ray Sigortadan 630 tl ye yaptırdım.

Hocam kaskoyu araştırın demişsin de , kasko yaptırdığın şirket pek elle tutulan bi şirket değil malesef.. Fiyatının ucuz olması cezbetmiş seni.. Allah kullandırmak zorunda bırakmasın ama Ray sigorta dan kasko yaptırıp ta papaz olan bir çok kişi var çalıştığım yerde... Bi daha Ray bedava yapsın kabul etmem diyorlar..

Kasko nun iyi veya kötü olduğu maalesef ki başımıza bi şey geldiği zaman ortaya çıkıyor.. Firmanın kalitesi eksperin davranışını bile etkiliyor. Kaza sonrasında Focus un kırılan ön camını Orjinal Ford camı değil de yan sanayi cam kullanılsın diye rapor verdi Ray Sigorta... !!!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: pisagor0635

Ben de yaklaşık 45 gündür Punto Evo 1.4 Dynamic Start&Stop kullanıyorum. Aracım Evo grisi içi de gri. Asist kit (Cruise kontrol, otomatik kararan iç dikiz aynası ve yağmur sensoru) ekletmeyi çok istedim ancak içi gri dışı evo grisi asist kitli araç Türkiye'de yoktu malesef. Aracım dün 1000 km ye ulaştı. Aldığımdan beri hep şehir içinde kullandım. (Ankara) Ortalama yakıt tüketimi 7.8 lt/100 km. Araca Ziebart Diamond Gloss boya, iç döşeme ve vinyl koruma yaptırdım. Orjinal Fiat koku püskürtücü aldım, herkese tavsiye ederim. Anahtar kabını ben de gri olanını aldım servisten. Kaskoyu mutlaka araştırın ben ilk aracım olmasına rağmen Ray Sigortadan 630 tl ye yaptırdım. Şu ana kadar araçla ilgili hiç sorun yaşamadım çok şükür. Aracı almadan önce kendi segmentinde bütün araçları (Pejo 207, Clio III, Ibiza, Polo, Fiesta, Jazz) detaylı olarak araştırdım. Fiyat ve donanım olarak en uygunu Punto Evo olduğu için tercih etmiştim, iyi ki de etmişim. Ben yıllık 12000 maksimum 15000 yol yaparım diye benzinli tercih ettim, çok kullananlara dizeli öneririm. Gündüz farı çok şık, viraj içini aydınlatan sis farları çok şık ve özellikle gece yolculuğunda ön göğüslükte yapılmış olan aydınlatmaya bayılıyorum, ön kapı kollarındaki aydınlatma da çok güzel. Ben aracı 29000 e aldım. Plakayı da emniyetin sayfasında ayırtıp istediğim harfleri aldım (ücretsiz), bilginiz olsun diye söylüyorum. Sevgiler...

Şu anahtar kabı olayına takıldım. Mesela ben de kırmızısını istiyorum. Tek başına satıyorlar mı? Ayrıca bu fiat koku püskürtücü ne oluyor?

• Öncelikle kasko konusunda şunu söylemek istiyorum, ne kaza yapalım ne de kullanmak zorunda kalalım. Ama ben zaten araştırıken aynı zamanda yetkili servis hasar servislerinin işleyişini de araştırdım. Fiat servislerinin bazıları Ray sigortayla anlaşmalı. Siz aracınızı bırakıyorsunuz, işi bitince de teslim alıyorsunuz. Diyelim ki anlaşması olmayan bir servise(Ankara Tan otodan bana söylenen) bırakacaksınız, sadece o hasar dosyası için serviste ilgili kişilere vekalet veriyorsunuz(vekalet ücretini servis ödüyor) ve siz aracınız onarılınca teslim alıyorsunuz, sigorta işini onlar hallediyor. Umarım sorun yaşamam, yaşarsam da burdan paylaşırım...

Anahtar kabına gelince servisler bunu 3 lü ve 2 li set halinde satıyorlar. Ben internetten Ankaradaki servislerin numarasını bulup telefon ettim. Tan otoda Yedek Parçada Fatma Hanım adında bir arkadaş saolsun yardımcı oldu ve tek olarak ordan aldım. Ben grisini aldım, 2. si maviydi, duruyorsa arayıp sorun isterseniz. Koku püskürtücü de Evonun aksesuar kataloğunda(fiat.com.tr) var, ordan bakabilirsiniz.

Evo kullanan arkadaşlar Bagaj Havuzu aldıysanız, nerden, ne kadara aldınız burdan paylaşabilir misiniz?

Hafta sonu ilk uzun yolculuğumu yapacağım inşallah, dönünce ortalama yakıtı burdan paylaşırım.

Sevgiler...

• Arkadaşlar 2010 12. ayda 2011 model punto evo 1.3 multijet 75 bg dynamic SPK lı modeli aldım, çok memnunum ortalama tüketim 5.5 lt. / 100 km hız konusuna gelince dizel olmasına rağmen arabanın süratini hissedebiliyorsunuz. konfor inanılmaz güzel kullanımı hoş adamlar bu sefer gerçekten bakmışlar segmentlerine göre fiyat konusunda daha avantajlı. Tavsiye ederim.

kolay gelsin
  • Merhaba Arkadaşlar,

ilk uzun yolculuğu yaptım aracımla. Ankara-İzmir(Özdere)-Ankara. Toplamda yaklaşık 1350 km. İzmire giderken ortalama yakıt 6lt/100km, Ankaraya geldiğimde ise ortalama 6.2lt/100km (Hız aralığım genelde 110-120). Yolculuğum sırasında 5.vitesde yaklaşık 5200 devirde 160-165 km arası hızı gördüm. Aracın hızlanması çekişi her şeyi beklediğimden daha iyiydi, tek kötü taraf bence 6 ileri vites olsa multiair seçeneğindeki gibi daha iyi olurmuş diye düşünüyorum. 5. vitesde 110-120 km hıza ulaşınca vites değiştirme ihtiyacı hissediyorsunuz motor sesi açısından.

Bunun dışında paylaşmak istediğim bir konu da ön camımdaki su itici uygulaması. Bunu Ziebartta yapmışlardı, dışarda da yapıyorlar bildiğim kadarıyla. Şehir içinde farkını çok da net anlayamamıştım. Afyonda yaklaşık 45 dk yağışlı havada yolculuk yaptım, inanın silecekleri çalıştımadım bile. Yağmur damlaları cama vuruyor ve kayboluyor, görüş %90 net diyebilirim. Güvenli yolculuklar için herkese de tavsiye ederim. Uygulama ücreti 30-60 lira arası değişiyor.

Sevgiler...

• Şehir içi yakıt ortalaması nedir? kullanan arkadaşlarımızdan bu bilgileri güncel olarak paylaşmasını istiyorum. Bir depo benzinle ne kadar Km yapabiliyor şehir için?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SEZERİSM

ABİCİ BAGAJ KONUSUNA KATILMIYORUM BENDE DAHA ÖNCEDEN PALİO 1,2 VARDI 2001 MODEL BEN ONUNLA TEKLİ TAM 20 KASA İHRAÇAT KİRAZI TAŞIDIM ÇANAKKALEDEN LAPSEKİYE Kİ.BU PUNTO ONDAN DAHA BÜYÜK O YÜZDEN BAGAJ KÜÇÜK FALAN DAR DEMEYİNİZ.KATILMIYORUM.

yaş kaç ?

bir insan kendi arabasını ancak bu kadar savunabilir ya.adam nerdeyse kavga edecek arabası için.

arabada araba olsa
  • quote:

Orijinalden alıntı: anadol-69

herkese merhaba
    fiat punto evo 1300 75 hp.multijet dynamıc alacak arkadaşlar size oto hakkında bazı bilgiler vereyim istedim.

aracın eksileri:

1.motor performansı düşük.1.viteste ağır kalkıyor.2.viteste araca çökmek zorunda kalıyorsunuz.3.viteste ancak hızlanıyor.yani kalkışta seri değil.inanmayan denesin.

2.aracın kapılarını kapatmak için en az 3 defa aç kapa yapıyorsunuz.kapılar sert.

3.aman dikkat!!! arka bagaj kapağı birden kapanıyor.felaket bir amortisör var.özellikle küçük çocuğu olanlar dikkat etsin.parmaklarını kaptırabilir.ayrıca bagajda bir tutamaç yok.kapatmak sorun.

4.kapı içlerindeki su koyma yerlerine 0.5 lt.pet su sığmıyor.

5.kapı içlerindeki gözlere petrollerden aldığınız peçeteler sığmıyor.

6.torpido gözü çok dar.niye koymuşlar anlamadım.

7.orta kolçak vites için engel teşkil ediyor.kolunuz çarpıyor.

8.bagaj içerden açılmıyor.

9.benzin depo kapağı içerden açılmıyor.araçtan inmek zorundasınız.

10.direksiyon ayarı yapsanız dahi göstergeleri rahat göremiyorsunuz.

11.bagaj çok küçük.bir bavul alıyor.

12.kokpitteki müzik sisteminin olduğu yerde dörtlü flaşör tuşunun sağ tarafındaki 3.adet düğmenin gece ışıklandırması yok.göremiyorsunuz.
    daha yazmak istemiyorum.

Tek artısı iç dizaynı.üzgünüm ama gerçek.30-35 milyar verilecek araç değil.

multiair 105 hp 1-performans gayet yeterli 2-aracın kapıları gayet güzel kapanıyor hem de tek seferde 3-bagaj kapağında kesinlikle sorun yok gayet güzel açılıp kapanıyor 4- kapı içlerindeki gözlere 0.5 pet şişe rahatlıkla sığıyor 5-torpido gözü ihtiyaçları karşılıyor 6-orta kolçak tam bir rahatlık 7-bagaj kapağı içerden açılmaması her zaman iyidir benim evom uzaktan kumanda ile açıyor 8-benzin depo kapağı anahtarla açılıp kapanıyor gayet güzel arabadan in bacakların açılsın 9- direksiyon ayarı ve kullanımı diğer araçlardan daha güzel 10 -bagaj bu sınıf bir aracın ortalamalarında 12 - kokpitte kullanılması zor bir tane bile düğme yok .bunlar cevap gibi görünüyor amma değil sadece elinde bi kova kazurat sağa sola yapıştırmak niyetinde olana itiraz.B segmentinde fiat fayda açısından alınabilecek en güzel araba punto evodur.sahibi olduğum araçtaki esp yokuş kalkış desteği sesli komut sistemi elektronik klima ve daha birçok özellik diğer markalarda çok paralara satılıyor.punto evo hemde orijinal italyan.diyeceğim o ki başka forumlardada gördüğüm 69 model anadol aynı şeyleri değiştirmeden yazmış bunda bir art niyet var gibi geliyor.selamlar saygılar

• Grande Punto lardaki Direksiyon arızası,daha yeni ama Punto Evo larda da başına gelen ya da hisseden kullanıcılar var mıdır?
  • punto evo ile opel corsayı kıyaslarmısınız arkadaşlar, kullananlar var ise eğer.
  • valla ben duymadım kendim de yaşamadım bir arıza çok şükür.

3. vitese kadar kalkmayn araba fiat linea alıntı yapmışlar bence araba benzinli bir araba atikliğinde değil ama yokuşta o araba gitmiyor diyen araba bir gelsin de eline verelim ilk 3 vitesi . 206 ile 3. viteste zor tırmandığım yokuşta 5 in altına düşmüyor.
    kızımın bir büyük birde baston arabası var 2side hiç bir sıkıntı çıkarmadan sığıyor bagaja hatta bagaj derin olduğundan büyük arabada üstüne baya birşey konulabiliniyor. uzun olan baston araba ise amortisör çıkıntılarının üzerine girdirildiğinde alta istediğiniz şeyi yerleştirmeye imkan tanıyor.

Tatile giderken o küçük bagaja sığanlar.
    60 lt tekerlikli bavul ( en büyüğün bir küçük boyu, baston puset, büyük boy spor çanta, küçük boy çanta 4 adet dolu poşet ... kısacası daha ne olsun.

orta kolçak 1. posizyonda vitesi engeliyor doğrudur ancak kolçağın altında bir kol var onu çekerseniz 1 kademe daha iniyor o durumda iken kol çarpmadığı gibi oldukça ergonomik bir tutuş sağlıyor.

bagaj kapağı içeriden anahtar ile açıldığı gibi bende dışarıdan logoya basılınca da açılıyor.

torpido dar buna birşey diyemem kapı içi saklama cepleri de dar ama kapılara 0.5 lt su giriyor. onu yazan arkadaş nasıl bir su bulup sokmuş anlamadım.

bu östergeleri nasıl rahat görülmemiş bende bunu anlamadım hangi ayarı yaparsam yapayım göstergeler gayet net görünüyor bence arkadaşın gözlerde sorun.

ışıklandırma yok denen düğmelerde bende herhangi bir fonksyon olmadığından ışığının olması bir şey ifade etmiyor.

bagajın amortisörlerle ilgili bir sorun yok gayet normal çekince kapanıyor çekmezsen yukarıda duruyor.

start and stop süper hem İstanbul gibi şehirlerde süper hemde arabayı oldu ki stop ettirdiniz debriyaja basınca anında geri çalışıyor.

• Yalnız start stop çok güzel bir olay. İnşallah, ileride tüm modellerde standart olur.
  • dynamic dizel'inı fiyatı şuan nedir, nette 40.000TL gözüküyor, uçmuşlar
    sizce kaça alınır? 1-2 ay içinde inermi,
    benzinlisini alsam yakıt tüketimi ne derece artar, yılda 10.000km den az yapıyoruz, şirket aracı var, ev arabasını gezmede kullanıyoruz, sizbe benzinli yetermi
    ama dynamic benzinlide düşük beygirde var oda ilginç
  • quote:

Orijinalden alıntı: abdusss

dynamic dizel'inı fiyatı şuan nedir, nette 40.000TL gözüküyor, uçmuşlar
    sizce kaça alınır? 1-2 ay içinde inermi,
    benzinlisini alsam yakıt tüketimi ne derece artar, yılda 10.000km den az yapıyoruz, şirket aracı var, ev arabasını gezmede kullanıyoruz, sizbe benzinli yetermi
    ama dynamic benzinlide düşük beygirde var oda ilginç

Benzinli araçta tüketim TL bazında dizeline göre yaklaşık %50 daha fazla. Ancak LPG uygulaması yapılınca benzinli dizel'den daha ekonomik oluyor (77 - 75 manuel kıyaslaması)

Fiyatları ise malumunuz € kuruyla direk olarak doğru orantılı. Sorunuzun yanıtını ekonomi/finans sitelerinde daha kolay bulabilirsiniz. Kısa/orta vadede euro düşecekse fiyatlar da düşer.

Ancak kişisel tahminim şudur ki; 2 liranın altındaki euro -kabul etmekte nazlansak da- olması gerektiğinden çok daha düşük seviye anlamına gelir. 2002 yılından beri birikimli enflasyon %100'e yaklaştı, ancak kurlar 6 ay öncesine kadar hep aynı seviyelerdeydi. Şimdi olması gereken denge seviyelerine geliyor. Mevcut durumda da bir daha kolay kolay o düşük seviyelere inmeyecekmiş gibi görünüyor. Bundan sonra artık ucuz ithal araç maalesef hayalleri süsleyecek..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Integrale -- 28 Ağustos 2011; 12:30:27 >

• bu arabanın otomatiği nasıldır? grande punto ya göre kıyasla özellikle? bilgisi olan varsa yardımlarını bekliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: OnTEC

valla ben duymadım kendim de yaşamadım bir arıza çok şükür.

3. vitese kadar kalkmayn araba fiat linea alıntı yapmışlar bence araba benzinli bir araba atikliğinde değil ama yokuşta o araba gitmiyor diyen araba bir gelsin de eline verelim ilk 3 vitesi . 206 ile 3. viteste zor tırmandığım yokuşta 5 in altına düşmüyor.
    kızımın bir büyük birde baston arabası var 2side hiç bir sıkıntı çıkarmadan sığıyor bagaja hatta bagaj derin olduğundan büyük arabada üstüne baya birşey konulabiliniyor. uzun olan baston araba ise amortisör çıkıntılarının üzerine girdirildiğinde alta istediğiniz şeyi yerleştirmeye imkan tanıyor.

Tatile giderken o küçük bagaja sığanlar.
    60 lt tekerlikli bavul ( en büyüğün bir küçük boyu, baston puset, büyük boy spor çanta, küçük boy çanta 4 adet dolu poşet ... kısacası daha ne olsun.

orta kolçak 1. posizyonda vitesi engeliyor doğrudur ancak kolçağın altında bir kol var onu çekerseniz 1 kademe daha iniyor o durumda iken kol çarpmadığı gibi oldukça ergonomik bir tutuş sağlıyor.

bagaj kapağı içeriden anahtar ile açıldığı gibi bende dışarıdan logoya basılınca da açılıyor.

torpido dar buna birşey diyemem kapı içi saklama cepleri de dar ama kapılara 0.5 lt su giriyor. onu yazan arkadaş nasıl bir su bulup sokmuş anlamadım.

bu östergeleri nasıl rahat görülmemiş bende bunu anlamadım hangi ayarı yaparsam yapayım göstergeler gayet net görünüyor bence arkadaşın gözlerde sorun.

ışıklandırma yok denen düğmelerde bende herhangi bir fonksyon olmadığından ışığının olması bir şey ifade etmiyor.

bagajın amortisörlerle ilgili bir sorun yok gayet normal çekince kapanıyor çekmezsen yukarıda duruyor.

start and stop süper hem İstanbul gibi şehirlerde süper hemde arabayı oldu ki stop ettirdiniz debriyaja basınca anında geri çalışıyor.

Tüm forumlara bakıyorum. Senin yazdıkların akıl çerçevesinde gayet mantıklı hocam. Bu aracı yakın bir zamanda alacağım. İnsanlar bazı şeyleri çok gereksiz ve yersiz bir şekilde abartıyor gerçekten.

• Arkadaşlar Aralık 2012 de 15 adet mitsibushi lancer 1.6 inform sıfır alacagız fıyatı 32000 tl ye cekebılırsek toplu alacagız.olmazsa fıyat punto evo dizelini 25000 tl ye almak hedefımız.istegı olanlar ad soyad gsm numarasını ve memleketını özelden msj atsınlar.
  • ACAAAYİP BİR MAKİNADIR. 75 beygirini bilmem ama benimki 2012 p.evo dynamic dualogic 95 hp. manuelde karabük - ankara arası gidiş ortalama 130 km (180-190 da gidildi) dönüşte 120-130 gidildi ortalama 480 km yol katedildi 100 tl lik mazot harcadı araç daha 3000km olmadı. akserelasyonu 1.6 benzinli 2000 model brava aracımdan bile hızlı ben daha az performans alırım diyordum ama beni şaşırttı. Alacaklara duyurulur..
  • 75 bg olanı gitmez ama yakıt olarak süperdir. bende 1.4 dualogic var. 2011 model. Konfor olarak süper ama hızlanma ve sürat yetersiz.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.