Şimdi Ara

Pure Acoustics hop. + yamaha karsilastirma. (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
265
Cevap
1
Favori
22.765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: mafaky

quote:

Orjinalden alıntı: cevran

tesekkurler zafer , bu yorum benim icin onemliydi. En azından bu markanın dandik bir marka olmadığını öğrenmiş oldum. Sanırım junior set benim için tatmin edici olacaktır.

"dandik" marka olarak tam neyi kasteddiğinizi bilemiyorum. Ancak tabi ki Pure Acoustics, bir B & W, Definitive Technology, JBL, Infinity, Dali, Jamo, Mission çapında meşhur bir marka olmadığı gibi çok büyük bir firma da değildir. Amerika'da (New York'da) uzak görüşlü ve girişimci ruhlu museviler tarafından kurulmuş bir Şirket'dir. Üretiminin tamamını fason olarak Çin'de (çoğu modelini KODA üretmektedir...) yaptırtır. Ürünlerin ergonomisi "mükemmel" denecek kadar güzeldir. Ses kalitesi ve rengi de, özellikle fiyat/performans olarak gerçekten çok yüksektir. Bu haliyle Eltax gibi Danimarka markalarına biraz fark basmaktadır.

Pure Acoustics Türkiye'ye ilk kez Kont Bilşim tarafından ithal edildi ancak Kont büyük bir ticari ve pazarlama becerisi gösterip bir yılda ithal ettiği malın ençok %25'ini sattı/satabildi. Burada ürüne ve fiyatlandırmaya söylenecek olumsuz hiçbir şey yok ama bu markayı, ürünlerini "çerez" kabul eden Kont satış/pazarlamayı yüzüne gözüne bulaştırdı. Malı da, "dükkan tipi" bayilere veremeyeceklerini anlayınca sizlerin de alım yaptığınız E-Ticaret (mail-order) şirketlerine vermeye başladılar.

Ancak Kont'un başarısızlığı başkalarını yıldırmadı. Pure Acoustics Kont ile ilişkilerini, devam etmeyen siparişler nedeniyle kesti ve Türkiye'de yeni bir ithalatçı ile çalışma kararını aldı. Bu yeni firma, Mayıs sonu-Haziran ortasına kadar Pure Acoustics'in 5-6 model ürününü getirecek ve bunlar arasında Kont'un getirmediği birtakım modeller de var.

Ayrıca piyasamızda yeni ortaya çıkacak ve birtakım önemli markaların ithalatçılığını yapacak bir diğer Şirket de Pure Acoustics'den "kendi özel markasıyla" ürün temin edip bunu A/V elektronikleriyle birlikte pazarlama çalışmasına girmiş durumda...

simdi 741 ytl olmus piyasayı bayagı hareketlendirmişiniz

• quote:

Orjinalden alıntı: cekool
    simdi 741 ytl olmus piyasayı bayagı hareketlendirmişiniz

Sanırım biz değil de gerçek değerine geliyor. Aslında nedir gerçek değer dersen, piyasadaki tüm cihazlar aslında gerçek değerlerinde değiller. Hepsi o kadar pahalı ki, kazıklanıyoruz. Yurtdışı fiyatlar ile kıyaslandığında ne kadar çok vergi ödüyoruz görürsünüz. Buna bir de distiribitörün fahiş kar payları da eklendiğinde, orada 10 YTL lik malı burada 18 - 29 YTL lere alıyorsunuz. Bu yurdumun gerçeği. 2000 yılında aracımı aldığımda faturasını inceledim. 6.250.000.000 TL idi. Ancak ben aracımı tanıdık olduğundan ancak 8.500.000.000 TL ödedim. Normalde satış fiyatı 9.200.000.000 TL idi. Farklara bakın. Benim aldığım rakkamla fatura bedelim arasında 2.250.000.000 TL fark var. Neydi bu farklar,

Fatura bedeli + ÖTV vergisi + Adını hatırlamadığım bir vergi daha + Adını dahi açıklamadıkları Diğer Vergiler adı altında abuk vergiler ve en son olarak tümünün toplamının KDV si. Yani vergi veriyorsunuz, bir de ödediğiniz verginin de KDV sini veriyorsunuz. Eh malum hal böyle iken ucuz mal almayı hayal etmenin anlamı da yok. Tabii ki Pure Acoustics lerde ilk zamanlar düşük fiyat politikası yapıp daha sonra fiyatı fırlatacaklardı. Çok normal bir durum. Bunda ne bizim ne de bir başkasının çalışması etken olamaz. Sadece zamanının geldiği söylenebilir. Yurtdışı fiyatlarına bakılırsa geç bile kalmışlar.

İnceleyin lütfen

http://www.yatego.com/index.htm?sid=07Y1180475818Ye0d0fd0f8dfb042c54&cl=mallsearch&std=1&startCat=&startLevel=&galleryList=&sort=price_desc&compactList=&pos=3&query=Pure+Acoustics&catonly=false&price_min=egal&price_max=egal&x=0&y=0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaferyangin -- 26 Ağustos 2007; 20:29:32 >

• bu da demek oluyorki yurt dışı fiyatlarını ve muadillerinin yurtiçi fiyatlarını göz önüne aldığımızda dahada artacak
  • bu dediginiz pure acustic ler orginali gibi bizim turkiyeye gelen ler çin malı sitedekiler made in usa fark bu yuzden olsa gerek (649euro)yoksa tam tersi olurdu genelde tr de elektronik daha pahali millet bosuna mi yurt dısından getirtip burda satıyor
  • çok güzel kolonlar...hayırlı olsun...
  • quote:

bu dediginiz pure acustic ler orginali gibi bizim turkiyeye gelen ler çin malı sitedekiler made in usa fark bu yuzden olsa gerek (649euro)yoksa tam tersi olurdu genelde tr de elektronik daha pahali millet bosuna mi yurt dısından getirtip burda satıyor

Bu kolonlar, Amerikan malı ancak hepsi Çin'de üretiliyor. Amerika zaten bunu hep yapıyor. Sadece Amerika mı? Hayır. Bugün aracınızda kullanmış olduğunuz Michelin lastiklerinin hepsi Fransa'da değil Çin'de üretiliyor... Sadece Michelin mi? Goodyear da. Bir çok tanınmış marka da. Çünkü orada maliyet çok ucuz. İşçi ücretleri çok ucuz. Tabi ki firmalar bunu düşünüyor. Ancak kendi belirledikleri standartlarda üretim yaptırıyorlar. Bu da kaliteyi aynı kılarken, üretim maliyetlerini işçilik olarak düşürüyorlar.

Yani anlayacağın Pure lar, Amerikan menşe li Çin üretim noktası. Amerika üretimi yok.. Firma sahibi de, daha önce bir arkadaşın bahsettiği gibi yahudi kökenli Amerikalılar. Firmanın sadece merkezi Amerika'da. Dolayısıyla bu sebepten ordakiler pahalı, burdakiler çin malı olduğu için ucuz diye bir kanı yanlış.. Bu fiyatlar, ürünün diğer ürünlerle kıyaslanmasının belirtisidir aslında.

• quote:

Orjinalden alıntı: zaferyangin

quote:

bu dediginiz pure acustic ler orginali gibi bizim turkiyeye gelen ler çin malı sitedekiler made in usa fark bu yuzden olsa gerek (649euro)yoksa tam tersi olurdu genelde tr de elektronik daha pahali millet bosuna mi yurt dısından getirtip burda satıyor

Bu kolonlar, Amerikan malı ancak hepsi Çin'de üretiliyor. Amerika zaten bunu hep yapıyor. Sadece Amerika mı? Hayır. Bugün aracınızda kullanmış olduğunuz Michelin lastiklerinin hepsi Fransa'da değil Çin'de üretiliyor... Sadece Michelin mi? Goodyear da. Bir çok tanınmış marka da. Çünkü orada maliyet çok ucuz. İşçi ücretleri çok ucuz. Tabi ki firmalar bunu düşünüyor. Ancak kendi belirledikleri standartlarda üretim yaptırıyorlar. Bu da kaliteyi aynı kılarken, üretim maliyetlerini işçilik olarak düşürüyorlar.

Yani anlayacağın Pure lar, Amerikan menşe li Çin üretim noktası. Amerika üretimi yok.. Firma sahibi de, daha önce bir arkadaşın bahsettiği gibi yahudi kökenli Amerikalılar. Firmanın sadece merkezi Amerika'da. Dolayısıyla bu sebepten ordakiler pahalı, burdakiler çin malı olduğu için ucuz diye bir kanı yanlış.. Bu fiyatlar, ürünün diğer ürünlerle kıyaslanmasının belirtisidir aslında.

cin mali derken yanliş ifade kullanmişim kusura bakmayın çinde uretildigi için diyecektim ama kotu demiyelimde 3.cu sınf malzeme kullanılıyor bazı firmalar bunu yapıyor daha ucuza mal etmek icin bu demek degil çinde kotu uretim yapiliyor diye kaliteli uretim yaptıklarıda oluyor.. bunlarada firmalar etki ediyor..

• slm arkadaşlar şunu bilmekte fayda var birincisi fason üretim yapan bir fabrikada yapılıyor istersen en az 100 adet almak şartı ile ismini ahmet mehmet veya kendi isminizi bile yazdırabilirsiniz amerikada ki vatandaşa gelince yahudi değil hint asıllı bir amerikalı çine gelince fason üretim yapan fabrikalar evet 3 cü sınıf ama bir de markaların kendi kurmuş olduğu fabrikaları var orada kendi mühendisleri çalışıyor sadece çinin işçi gücünü kaliteyi mühendisler kontrol ederek kullanıyorlar bu tip fabrikalarda hiç sorun yok olsa bile ki mümkündür neticede kul yapısıdır yedek parçadan dış kasaya kadar temin etmeniz mümkündür oysa fason üretim kullan attır pure acoustics dream 77 jamonun s 606 hcs 3 modelinin tıpa tıp aynısı dır ama iki markayla yan yana geldiğinizde hemen anlıyorsunuz bi defa jamonun box ağırlığı 64 kg dır yerinden kaldırmak her babayiğitin harcı değildir oysa pure sinek siklet evet arkadaşlar bunları bilmenizi istedim satıcı olarak bir ekleme daha tabiki jamo pahalıdır ama kaliteyi bu iki marka arasında tartışmamanız gerekir

• quote:

Orjinalden alıntı: spidr

slm arkadaşlar şunu bilmekte fayda var birincisi fason üretim yapan bir fabrikada yapılıyor istersen en az 100 adet almak şartı ile ismini ahmet mehmet veya kendi isminizi bile yazdırabilirsiniz amerikada ki vatandaşa gelince yahudi değil hint asıllı bir amerikalı çine gelince fason üretim yapan fabrikalar evet 3 cü sınıf ama bir de markaların kendi kurmuş olduğu fabrikaları var orada kendi mühendisleri çalışıyor sadece çinin işçi gücünü kaliteyi mühendisler kontrol ederek kullanıyorlar bu tip fabrikalarda hiç sorun yok olsa bile ki mümkündür neticede kul yapısıdır yedek parçadan dış kasaya kadar temin etmeniz mümkündür oysa fason üretim kullan attır pure acoustics dream 77 jamonun s 606 hcs 3 modelinin tıpa tıp aynısı dır ama iki markayla yan yana geldiğinizde hemen anlıyorsunuz bi defa jamonun box ağırlığı 64 kg dır yerinden kaldırmak her babayiğitin harcı değildir oysa pure sinek siklet evet arkadaşlar bunları bilmenizi istedim satıcı olarak bir ekleme daha tabiki jamo pahalıdır ama kaliteyi bu iki marka arasında tartışmamanız gerekir

Hocam, satıcısın ama yanlış bilgilere sahipsin. Jamo'nun S606 HCS 3 modeli 64 kg ağır siklet diyorsun ama toplamda 5 hoparlörün ağırlığı bile 59,9 kg geliyor. Bkz.http://www.jamo.com/Default.aspx?ID=5922&M=Shop&PID=17157&ProductID=17849 . Dream 77 SET in ağırlığı da toplamda 58-59 kg geliyor.http://www.yatego.com/radiowolf/p,45c8b4ba5d101,45bf51c09d3546_1,pure-acoustics-dream-77-set-schwarz

Ancak, FRONT'lara baktığında, ağırlık farkı yok gibi.

JAMO S606 2 x 24,1 kg
    DREAM 77 2 x 23,5 kg

Yani bahsettiğin gibi ağır siklet ile sinek siklet ibaresi yanlıştır. Tabi ağırlık önemli ses de ancak aradaki 600 gr. ın böyle bir tepki ile karalama yapmana sebep olması, senin PURE ACUOSTICS satmamandan kaynaklandığını düşünüyorum. Doğaldır bu da.

Yukarıdaki bu yanlış bilgi aktarımın, Pure Acoustics konusunda da yanlış bilgilere sahip olduğunun belirtisi olarak görüyorum. Dream 77, S 606 ile alakası olmayan bir FRONT hoparlördür. Aynı türde birçok hoparlör var. Yanda Woofer, önde 2 ad. Mid-bass ve 1 ad. tweeter.. O halde bunların hepsi mi Jamo S 606 nın kopyası? Bir diğer nokta ise, eski bir Profesyonel DJ olarak kulağıma gerçekten güvenirim. S 606 yı da dinledim, Dream i de. Ancak ses rengi Dream in çok daha iyi buna inan. Ben hiçbirini satmıyorum. Ama kullanıyorum.

Çin'de üretim yapan fason fabrikalar var. Ancak şöle bir durum da var. Aynı malı çıkarırlar önüne. Baktığında birbirinden farkı yoktur. Ve sana fiyat sunarlar.

1. gördüğün 10 $
    2. gördüğün 25 $
    3. gördüğün 50 $
    4. gördüğün 150 $
    5. gördüğün 1000 $

Baktığında tıpatıp aynısıdır bunlar. Ama aralarındaki fark tamamen kalite farkıdır. Avrupa ve Amerika kökenli birçok firma işte bu kalite farkını konuşturuyor. Türk firmaları ise gidip en ucuzunu alıyor. Çin malı yapıştırması da bu kalitesiz, ucuz mallardan yapıştırılıyor. Bugün Amerika'da bir çok firma, üretimi Çin'de yaptırıyor. Benim sektörüm Garaj Ekipmanları. Yani Rot - Balans - Lastik Sökme Takma Makinaları, Lift'ler, El aletleri.. Yani A'dan Z'ye servis kuruyorum. Dolayısıyla işim gereği yurtdışı malları da inceliyorum. Amerika'da bulduğum ve getirdiğimiz malların hepsi Çin üretimi. Yani Amerika'dan getirmeye gerek yok aslında. Ama yurdumuzda öyle bir noktaya gelindi ki, makinayı direk Çin'den getirirsen "amannn Çin malı" derler. Ama aynı makina, Amerika'ya şöyle bir uğrayıp gelse, " Vaaavv, Amerikan malı işte" olur. Ben bunu yaşadım biliyorum. Ürünler kalitesiz mi? Asla değil. Ancak zihniyetimiz kalitesiz.. Tabi bu zihniyeti yaratanlar da buna dahil. Gidip ucuz olsun diye en kalitesiz malları getirenlerde de kabahat aramak gerekiyor.

Bunun yanında, Pure Acoustics için fikrine hiç katılmıyorum. Sanırım ağırlık, ağır siklet, sinek siklet tezini çürüttük kanıtlarla. Kalite olarak baktığında yurtdışı fiyatları kıyaslarsak, sanırım daha iyi bir neticeye ulaşacağız.

Jamo için;

http://www.pricerunner.de/cl/92/Lautsprecher?search=jamo&ref=redirect&other_hits=4%3Ajamo%7C567%3Ajamo%7C242%3Ajamo%7C86%3Ajamo%7Cx%3B%3B2145%3B&q=jamo

Pure için;

http://www.yatego.com/radiowolf/p,45c8b4ba5d101,45bf51c09d3546_1,pure-acoustics-dream-77-set-schwarz

Görüyoruz ki, arada uçurumlar da yok. Hatta Pure, indirime girmeden önce Jamo'dan da pahalıymış. O halde kalite farkı tezinizi de çürütüyoruz sanırım. Çünkü yurtdışında bu kadar tutulan bir ürün, kalitesiz dandik olamaz. Olsa bu fiyatlara alıcı bulamaz.

Saygılar

• slm sayın zafer yangın bey benim yazdıklarımı çürütmek ne demek anlamadım ben gerçekleri yazdım ama senin işin yani garaj ekipmanlarında durum nedir bilemiyorum ama sen çindeki fason üretim yapan bir fabrika ile klipsch gurubunun satın aldığı jamo markasını nasıl bir tutarsın anlamıyorum tekrar söylüyorum çinde fason üretim yapan fabrika ile dünya markalarını bünyesine almış ve kendi mühendislerini çalıştıran bir fabrikayı nasıl oluyorda mukayese edebiliyorsun ben 64 kg box ağırlığını yazdım ama sen box kelimesinden ne olduğunu anlamamışsın bu normal çüki senin mesleğin farklı biz box dediğimiz zaman paketin tamamı anlamındadır pure satışına gelince bu siteden çok arkadaş bizden pure aldı benim neyi satıp satmadığımı keşke önce sorsa idin galiba senin hop lerin pure onun için bu kadar savunuyorsun bu da doğru doğru olan ne diye sorarsan insana kendi malı en iyisi gibi gelir lütfen yazdıklarıma inan pure hop leri çok inceledik ve sattık arka mandallar yamuk kablo delikleri bile bazılarında var bazılarında yok bir piano glass bölümü varki evlere şenlik üzerlerinde ama hepsinin üzerinde sadece bir tanesi iki tanesi değil hepsinde hemen hemen yapıştırıcı lekeleri dolu silmeye çalıştık olmadı hele qx900 tam evlere şenlik müşteriye dinletirken öndeki hoplerden mid bass yerinden çıktı müşteriye rezil olduk sen tutup bu hoparlörü bana övüyorsun ve dışarıda çok pahalı satıldığını yazıyorsun ama bilmediğin şey dışarıya sipariş vermeye( tabiki toplu mal ) kalktığında fiyat istiyorsun gelen rakkamlar 50 $-40 $ gibi komik rakkamlar çıkıyor ozaman daha net anlaşılıyor numune istiyorum dediğin zaman 350 $ fiyat veriyor yani internet teki fiyatları uçuk kaçık bu hop lörün kalitesinden dolayı pahalı olduğu anlamına gelmiyor bilmem anlatabiliyormuyum bu marka ile de artık bir daha yazı yazmayacam çünki yeni pure hop.leri eskiden xxx getirmişti şimdi getiren arkadaşım çok yakın bir dostumdur o bile getirdiği malın tamamını bana devirip bir daha getirmeyeceğini söylüyor beni daha fazla konuşturma çünki arkadaşıma zarar verecem sen ben ne yazıyorsam lütfen inan 27 yıla girdik hep doğru olanı yaptım ve söyledim bizim çevremizde beni pek fazla sevmezler çünki doğruları pat diye söylerim nasılki ben senin işini net ten biraz inceleyip senin işinle ilgili fikirlerini çürütmeye kalkarsam yanlış olur lütfen sende benim yazdıklarımı işin gerçek yüzünü bilmeden çütmeye kalkma
    ben bu yazdıklarımla insanlara bildiğim kadarıyla doğru olan şeyleri aktarmaya çalışıyorum

• quote:

slm sayın zafer yangın bey benim yazdıklarımı çürütmek ne demek anlamadım ben gerçekleri yazdım ama senin işin yani garaj ekipmanlarında durum nedir bilemiyorum ama sen çindeki fason üretim yapan bir fabrika ile klipsch gurubunun satın aldığı jamo markasını nasıl bir tutarsın anlamıyorum tekrar söylüyorum çinde fason üretim yapan fabrika ile dünya markalarını bünyesine almış ve kendi mühendislerini çalıştıran bir fabrikayı nasıl oluyorda mukayese edebiliyorsun ben 64 kg box ağırlığını yazdım ama sen box kelimesinden ne olduğunu anlamamışsın bu normal çüki senin mesleğin farklı biz box dediğimiz zaman paketin tamamı anlamındadır pure satışına gelince bu siteden çok arkadaş bizden pure aldı benim neyi satıp satmadığımı keşke önce sorsa idin galiba senin hop lerin pure onun için bu kadar savunuyorsun bu da doğru doğru olan ne diye sorarsan insana kendi malı en iyisi gibi gelir lütfen yazdıklarıma inan pure hop leri çok inceledik ve sattık arka mandallar yamuk kablo delikleri bile bazılarında var bazılarında yok bir piano glass bölümü varki evlere şenlik üzerlerinde ama hepsinin üzerinde sadece bir tanesi iki tanesi değil hepsinde hemen hemen yapıştırıcı lekeleri dolu silmeye çalıştık olmadı hele qx900 tam evlere şenlik müşteriye dinletirken öndeki hoplerden mid bass yerinden çıktı müşteriye rezil olduk sen tutup bu hoparlörü bana övüyorsun ve dışarıda çok pahalı satıldığını yazıyorsun ama bilmediğin şey dışarıya sipariş vermeye( tabiki toplu mal ) kalktığında fiyat istiyorsun gelen rakkamlar 50 $-40 $ gibi komik rakkamlar çıkıyor ozaman daha net anlaşılıyor numune istiyorum dediğin zaman 350 $ fiyat veriyor yani internet teki fiyatları uçuk kaçık bu hop lörün kalitesinden dolayı pahalı olduğu anlamına gelmiyor bilmem anlatabiliyormuyum bu marka ile de artık bir daha yazı yazmayacam çünki yeni pure hop.leri eskiden xxx getirmişti şimdi getiren arkadaşım çok yakın bir dostumdur o bile getirdiği malın tamamını bana devirip bir daha getirmeyeceğini söylüyor beni daha fazla konuşturma çünki arkadaşıma zarar verecem sen ben ne yazıyorsam lütfen inan 27 yıla girdik hep doğru olanı yaptım ve söyledim bizim çevremizde beni pek fazla sevmezler çünki doğruları pat diye söylerim nasılki ben senin işini net ten biraz inceleyip senin işinle ilgili fikirlerini çürütmeye kalkarsam yanlış olur lütfen sende benim yazdıklarımı işin gerçek yüzünü bilmeden çütmeye kalkma
    ben bu yazdıklarımla insanlara bildiğim kadarıyla doğru olan şeyleri aktarmaya çalışıyorum

Sevgili Spidr,

Benim hoparlörlerim doğrudur. Ancak söylediğin hiçbir sorunu ben görmedim. Aksine çok da memnunum. Kıyaslamaya gelince, kıyas yaparım çünkü kulağıma güvenirim.

Box kelimesinin ne anlama geldiğini çok iyi biliyorum. Box deyince, gelen malın, nakliye esnasındaki koli hacmi, ağırlığından bahsedilir. Ancak sen demişsin ki, Box ağırlığı 64 kg. Pure'un sinek siklet. Bu bana tuhaf geldi. Aralarında 600 gr ağırlık farkından dolayı bu tarz bir söylemde bulunman tuhafıma gitti. Jamo'yu klipsch almış olabilir. Ancak onun alması, bu markanın üretiminde biranda bütün herşeyin değiştiniği göstermez. Aksine her zaman için firmalar, kademe kademe değişikliğe giderler. Ancak üretimde değildir bu. Genelde ayrı bir marka gibi çalıştırırlar. Bizim sektörde de bu böyle. Yabancıların takdiğidir. İnsanlar değişmez sektörler değişse bile.

Toptan fiyatlarda 40 - 50 $ demişsin. İlginç geldi. O zaman distiribitörler sağlam kazık atıyorlar bizlere...

Neyse, söylediğin olumsuzlukları ben hiç görmedim. Bu siteden de birçok arkadaş aldı bu ürünlerden ki böyle bir sorun yaşasalardı emin ol buraya bağıra bağıra yazarlardı. Ben yaşasaydım aynı durumda ben de yazardım. Dediğim gibi ben kullanıcıyım. Satıcı değil...

• selam arkadaşlar ,bu pure 77 lerden bende aldım üstüne bide slw10 sub ınıda aldım .şu an daha avr almadığım için dinlemedim ancak spider arkadaşımızın söylediği yapışkan izleri hop. çıkması gibi kötü bir işçiliği yok aksine işçilik olarak ve giriş çıkışları bana göre son derece güzel ve kaliteli bir ürün gibi gözüktü ancak spider arkadaşın yorumlarına da bir o kadar güvenirim(iyi bir okuyucuyum) keşke bu tartışmayı 1-2 hafta önce yapsaydınız o zaman kesinlikle almazdım jamo yada wharf. 9.6 lara falan yönelirdim
    saygılarımla iyi akşamlar.
  • bende purenin juniour serisini kullanmaktayım şimdiye kadar işçilik vs.gibi konularda negatif bir şeye raslamadım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ugurmelek

selam arkadaşlar ,bu pure 77 lerden bende aldım üstüne bide slw10 sub ınıda aldım .şu an daha avr almadığım için dinlemedim ancak spider arkadaşımızın söylediği yapışkan izleri hop. çıkması gibi kötü bir işçiliği yok aksine işçilik olarak ve giriş çıkışları bana göre son derece güzel ve kaliteli bir ürün gibi gözüktü ancak spider arkadaşın yorumlarına da bir o kadar güvenirim(iyi bir okuyucuyum) keşke bu tartışmayı 1-2 hafta önce yapsaydınız o zaman kesinlikle almazdım jamo yada wharf. 9.6 lara falan yönelirdim
    saygılarımla iyi akşamlar.

Sevgili ugurmelek,

Emin ol ki dinleyince de çok memnun kalacaksın. İnan bana. Beklentilerinin çok üstünde bir performans alacaksın. Hatta fiyat/performans kıyaslamasına girince, gerçekten bu kaliteyi bu fiyata aldığın için memnun olacaksın.

Sevgiler

• zaten tercih etmemdeki en büyük etken sizin ve sefalenk arkadaşımızın yorumlarıydı bu arada hala amfi ye karar veremedim
  • - - - Y O R U M S U Z - - -

quote:

arka mandallar yamuk kablo delikleri bile bazılarında var bazılarında yok

Pure Acoustics hop. + yamaha karsilastirma.

quote:

bir piano glass bölümü varki evlere şenlik

quote:

üzerlerinde ama hepsinin üzerinde sadece bir tanesi iki tanesi değil hepsinde hemen hemen yapıştırıcı lekeleri dolu silmeye çalıştık olmadı

quote:

hele qx900 tam evlere şenlik müşteriye dinletirken öndeki hoplerden mid bass yerinden çıktı müşteriye rezil olduk

NOT: resimler katalogdan alınma veya özel studyo çekimleri değildir
    evimde kendi çektiğim QX900lere aittir
    kesinlikle photoshop falan yoktur, orjinal ham halidir

• otoğraflarda gayet güzel gözüküyor çok şık ama tam anlamadım kötü tarafları var da onları göstermek için koyduysanız pek belli olmuyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: ugurmelek

otoğraflarda gayet güzel gözüküyor çok şık ama tam anlamadım kötü tarafları var da onları göstermek için koyduysanız pek belli olmuyor

- - - Y O R U M L U - - -

işte çin malı ucuz dandik kalitesiz PURE ACUOSTICS QX900 ler

kablo bağlantıları ancak bu kadar dandik olabilir yamuk basamaklar halinde yapmışlar
    birde çok matah bir şeymiş gibi bi-amping bağlantı özelliği koymuşlar

insan şuna basmalı klipsli mandallı bişey yapar
    takacağım diye canım çıktı tepeden soktum olmadı yandan soktum bende

gerçekten piano glass bölümü evlere şenlik
    şuraya bakın evin içindeki şenlik olduğu gibi görünüyor

resim çekerken görünmemek için eğilip bükülmekten bir hal oldum
    bari doğrudan ayna koysaydınız, bukadar parlak piyano boya olurmu

birde kutuları büyük göstermek için içine kalın kalın straforu doldurmuşlar
    hikaye tabi, kamyon çarpsa darmadağın olur bunlar

kılıfını bir çıkardım ne göreyim, toz içinde
    üstelik tozlar yapıştırıcı artıkları ile birleşince iğrenç bir hal almıştı
    şu rezilliğe bakarmısınız

hadi malzeme kalitesiz, işçiliktemi bu kadar kalitesiz olur
    şu birleşme noktalarına bakın köşeler kaymış, aralıklar ayrık ve yapıştırıcı taşmış

işin kolayına kaçmışlar
    arkalara kontraplak veya kaplamasız sunta koyacaklarına, yanlarda kullandıkları kaplamanın aynısını koyup geçmişler
    hele o port ne öyle kocaman

yahu insaf denen birşey var o kadar büyük mıknatısı olan sürücülere böyle minik minik civata olurmu
    takınsana adam gibi M10 hatta M20 civata
    şu aralığa bakın hop ayrılmış geliyor
    bu resmi çekerken iyiki kafama düşmedi

koniler tam rezalet, pütür pütür bir yüzeyi var polipropilen'miymiş neymiş

buda toplu halde
    siyah ile altın yaldız hiç uymuşmu

• Sevgili arkadaşlar,

Bİrşeyi karalamak çok kolaydır. At çamuru izi kalsın misali. Bizim toplumumuzda maalesef bu her zaman oldu ve her zaman da olacak. Machiner zahmet edip hoparlörleri tek tek fotoğraflamış ve gerçekten söylenen gibi kalitesiz olmadığını sanırım gördünüz. Aksine oldukça kaliteli. Jamo ile kıyaslanamaz deniyor. Oysa Avrupa'da kıyas yapmışlar da biz niye kıyaslıyamayalım ben bunu çözmüş değilim. Onlar, testler yapıyor, performanslarını yazıyor ve oldukça kaliteli ürünler diyor, fiyatları diğerlerine nazaran daha yüksek. Ancak bize burda kıyas yapamayacağımız söyleniyor. Çünkü bunlar Çin malıymış.

Şunu söylemek isterim. Amerika'ya bir ürünün girebilmesi için ciddi testlerden geçmesi, çok ciddi onayları alması lazım. Üzerindeki boyanın dahi kimyasalları incelenir, testleri yapılır, insan sağlığına zararlı olup olmadıkları, verilen verilerin gerçek olup olmadıkları test edilir. Bizdeki TSE gibi değildir bu testler. Gerçek testlerdir. Yazılan değerleri vermez ise ülkeye girişi engellenir. Ciddi tazminat davaları açılır. Amerika'yı biliyorsunuz işte anlatmaya gerek yok. Yani anlatılan gibi basit, hoparlörü yerinden çıkan, yapışkan artıkları olan vs. vs. olan bir ürünün Amerika'ya girmesi imkansızdır. Yukarıda yazılanları sanırım yazan arkadaş, başka marka ile karıştırarak yazmıştır. Machiner'in göndermiş olduğu fotoğraflar da bunun ıspatıdır.

Ses konusuna gelince, birçok ürünle kıyaslama yapılabilecek güzellikte ses rengi vardır. Bu da ıspatlanabilir istenirse.

Yine söylüyorum, ben satıcı değilim. Ben kullanıcıyım. Ne distiribitöünü tanırım, ne de ortak bir dostumuz vardır. Adlarını dahi bilmem. Benim ticari bir menfaatim yok. Ben yaşadığımı yansıtıyorum.

Sevgiler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaferyangin -- 3 Eylül 2007; 11:19:53 >

• @zaferyangin
    rica ederim zahmet ne demek
    aslında bu resimlerin çoğunu ürünleri aldığım gün çekmiştim
    eksikleri tamamlar ve fırsat bulursam belki bir inceleme hazırlarım diye düşünmüştüm
    ama şimdi yayınlamak şart oldu

aslında f/p değerlendirmesi "ne kadar köfte, o kadar ekmek" diye anlaşıldığından, pure.lar için bu kıstası yanlış buluyorum
    çünkü bu ifade " f/p olarak çok iyi ama 3-4 kat daha fazla fiyata satılan benzer hop.lar 3-4 kat daha iyidir" şeklinde anlaşılabilir

bizde malesef bir malın kalitesi öncelikle fiyatı ile kıyaslanır
    bu hop.lar yurt dışındaki fiyatlar ile (hatta bu sektörün ürünlerinde genelde olduğu gibi yurtdışı fiyatlarının 2-3 katı fiyat ile) pazarlanmış olsaydı acaba eleştiriler ne şekilde olurdu
    "abi paraya kıyıp alıcan pure.ları keyfine bakıcan, keşke yurt dışında bir tanıdık olsada ucuz yollu getirtebilsek" mi denirdi yoksa

tabiki burada pure.ların reklamını yapmaya çalışmıyoruz
    bu işin ticaretini yapmaya değil, zevkimizi paylaşmaya çalışıyoruz
    pazarlayanlardan bir menfaatimiz olmadığı gibi çok ağır eleştirilerde bile bulunduk
    başka ürünleri pazarlayanların ekmeğine mani olduysak da özür dileriz

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.