Şimdi Ara

Pure Acoustics hop. + yamaha karsilastirma. (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
265
Cevap
1
Favori
22.765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: the_cantan

LCD çıkalı trinitron çamur oldu. CRT iyi para kazandı adamlar.herkes LCD üretmeyi beceriyor bir sürü ıvızr zıvır 51ekran mono wega sony im bana yeter gel keyfim gel. audio işi olan adamın pekte görüntüyle işi olmaması gerk derim ayrıyeten olsa da ses sistemi ayrı görüntü-eğlence sistemi ayrı...

+görüntü sisteminin tartışıldığı bir topikde de değiliz zaten
    stereo ses sistemi ile görüntü sisteminin elbette karıştırılmaması gerekir
    ama şunu eklemek isterimki, söz konusu surround ses sistemi olunca görüntüde ister istemez ayrılmaz bir parçası
    nasılki ses sistemlerinde ortalığı yıkmasından çok, verdiği seslerin netliğine öncelik veriyorsak
    görüntü sistemlerinde de devasalıktan çok, verdiği görüntünün netliğine öncelik vermek gerekir diye düşünüyorum
    dev gibi ama pırıl pırıl görüntü veren bir sistem bende isterim yani bağnaz birisi değilim
    demek istediğim; LCD veya plasmalar (HD.ler haricinde) görüntü netliğini ve renkler arasındaki tonlamaları
    bence CRT.ler kadar başarılı veremiyorlar
    aslında LCD.de renkler daha canlı daha parlak, kırmızıya bakıyorsun kıp-kırmızı, sarıya bakıyorsun yok böyle bir sarı
    ancak özellikle yakın plan bir insan yüzüne baktığınızda CRT.de yumuşak tonlamaları rahatlıkla alabiliyorken LCD.de sanki yüz çopur-çopur
    ben hep şuna benzetirim; ikiside aynı piksel çeken ama biri kaliteli diğeri kalitesiz dij.fotograf kameralarının resimleri gibi

quote:

Orjinalden alıntı: Daneel

Eğer beklemek bir seçenekse Full HD ve HDMI1.3 plasmalar beklenebilir ve çok da mantıksız bir karar olmaz ama bekleyene kadar geçirdiğin vakitte bu gusel teknolojilerden mahrum kalacaksın. Diyelim seneye bekledin 42inch full HD(x1080) HDMI bir TV aldın, 2 sene sonra 50inchini isteyeceksin o arka odaya gidecek, onun yerine şimdi x768 HDMI1.2 bir TV alıp 3 sene kullanıp o zaman direkt 50inch full HD'ye geçeceksin. Çok da fark etmeyecek, valla bir tv alıp 10 yıl kullanma devirleri geride kaldı gibime geliyor benim.

walla HD.ye lafım yok ama dediğim gibi bizim gibi orta gelirliler için çok tuzlu
    hele 2-3 senede bir model yenilemek ????

senin durumunu bilmem ama, burda da yine "ne kadar bütçe; o kadar teknoloji"

• tşkler machiner benimde dileğim böle aslında biraz daha beklemek istiyodum ama daha fazla bekleyecek halim kalmadı resmen kafamda subun resim ve görüntüleri geziniyodu alıpta kurtılayım dedim inşallah memnun kalırız diyer subu bagladığım kablo kendi içinde çıktı subu gönderince onuda gönderdik neyse birazdan gidip i kablo birde kargodan subumu alıp ögleden sonra bir deneyeyim dediğim gibi joniour hop gibi çıksa yeterli benim için.çünkü joniourlkar fiyatına göre gerçekten çok iyi çıktı.
  • EVET DÜN SUBU ALDIM AMA DENEME İMKANIM OLMADI ÇÜNKİ DVD ŞUAN ARIZALI SADECE MÜZİKTE BİRAZ DENEYEBİLDİM İZLENİMİM ŞİMDİLİK FENA DEGİL AMA YAMAHA İLE KIYASLADIĞIMIZDA BİRAZ ZAYIF KALIYO HERALDE BU FREKANSLA İLGİLİDİR ÇÜNKÜ YAMAHA 28-200 HZ PURE İSE 35-150 HZ ARSIYDI. YAMAHANIN BASLARI DAHA DERİNDEN GELİYODU ÇÜNKÜ KOLTUKTA OTURUNCA BASLARI SIRTINDA HİSSEDİYODUN PUREDE O ŞEKİLDE DEGİL. AMA YAMAHANIN EKSİĞİ BİRAZ ÇATLAMA YAPIYODU AMA BASLARI PUREYE GÖRE DAHA BASKINDI EVET EYER PARAYA KIYACAKSAN SUBUNDA İYİSİNİ ALACAKSIN YOKSA BİRŞEYLER EKSİK KALIYO VE KEŞKE BİRAZ DAHA VERİP ŞUNU ALSAYDIM DİYOSUNUZ BAKALIM AKŞAMA İDARETEN BİR DVD ALIP TEST EDECEGİM UMARIM KAFAMDAKİ BU NEGATİF DÜŞÜNCELERİ BİRAZ DAGITIR.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reference 757 -- 29 Haziran 2007; 11:01:26 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: machiner.

quote:

Orjinalden alıntı: Daneel

Eğer beklemek bir seçenekse Full HD ve HDMI1.3 plasmalar beklenebilir ve çok da mantıksız bir karar olmaz ama bekleyene kadar geçirdiğin vakitte bu gusel teknolojilerden mahrum kalacaksın. Diyelim seneye bekledin 42inch full HD(x1080) HDMI bir TV aldın, 2 sene sonra 50inchini isteyeceksin o arka odaya gidecek, onun yerine şimdi x768 HDMI1.2 bir TV alıp 3 sene kullanıp o zaman direkt 50inch full HD'ye geçeceksin. Çok da fark etmeyecek, valla bir tv alıp 10 yıl kullanma devirleri geride kaldı gibime geliyor benim.

walla HD.ye lafım yok ama dediğim gibi bizim gibi orta gelirliler için çok tuzlu
    hele 2-3 senede bir model yenilemek ????

senin durumunu bilmem ama, burda da yine "ne kadar bütçe; o kadar teknoloji"

Aslında demeye çalıştığım FullHD x1080'nin orta gelecekte bile geçerli bir format olacağı ve şu anda Flat-Panel teknolojisinde olan bir çok insanın 3 sene içinde FullHD'ye geçeceği idi. Turkiye'de ki SD kaynaklar düşünülürse bunu 4~5 bile yapabiliriz.

Bir dahaki görüntü evriminin gelmesine çok var, üzerinde çalışılan formatlar x4000 ler ve geçiş bunlara olacak deniyor. 1080p görüntü evriminin burada olduğunu düşünürsek ülke şartlarında iki arada bir derede geçici bir çözüm olarak x768 ile de bu işin keyfini çıkartabiliriz. x768 bir geçiş dönemi ürünü ama kuvvetle muhtemel alacağın 1080p uzun zaman seninle kalacak.

• quote:

Orjinalden alıntı: sefalenk

EVET DÜN SUBU ALDIM AMA DENEME İMKANIM OLMADI ÇÜNKİ DVD ŞUAN ARIZALI SADECE MÜZİKTE BİRAZ DENEYEBİLDİM İZLENİMİM ŞİMDİLİK FENA DEGİL AMA YAMAHA İLE KIYASLADIĞIMIZDA BİRAZ ZAYIF KALIYO HERALDE BU FREKANSLA İLGİLİDİR ÇÜNKÜ YAMAHA 28-200 HZ PURE İSE 35-150 HZ ARSIYDI. YAMAHANIN BASLARI DAHA DERİNDEN GELİYODU ÇÜNKÜ KOLTUKTA OTURUNCA BASLARI SIRTINDA HİSSEDİYODUN PUREDE O ŞEKİLDE DEGİL. AMA YAMAHANIN EKSİĞİ BİRAZ ÇATLAMA YAPIYODU AMA BASLARI PUREYE GÖRE DAHA BASKINDI EVET EYER PARAYA KIYACAKSAN SUBUNDA İYİSİNİ ALACAKSIN YOKSA BİRŞEYLER EKSİK KALIYO VE KEŞKE BİRAZ DAHA VERİP ŞUNU ALSAYDIM DİYOSUNUZ BAKALIM AKŞAMA İDARETEN BİR DVD ALIP TEST EDECEGİM UMARIM KAFAMDAKİ BU NEGATİF DÜŞÜNCELERİ BİRAZ DAGITIR.

Gain i sonuna kadar acıkmı? sırtında hissetmek istiyorsan biraz daha acabilirsin. Yada AVR den LFE çıkışını biraz güçlendirebilirsin.

• hayır volumesi yarıya kadar açık zaten artırınca buda yamaha gibi çatlama yapıyo avrden ayar işini akşam filmde bir deneyeyim bakalım ama sesle alakası yok sorun derin bass vermesinden kaynaklanıyo buda sanırım yine frekans degherlerinden heralde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reference 757 -- 29 Haziran 2007; 20:02:58 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: sefalenk

hayır volumesi yarıya kadar açık zaten artırınca buda yamaha gibi çatlama yapıyo avrden ayar işini akşam filmde bir deneyeyim bakalım ama sesle alakası yok sorun derin bass vermesinden kaynaklanıyo buda sanırım yine frekans degherlerinden heralde.

Sefalenk,

Acaba frontlar ile sub'ın frekansları çakışıyor olabilir mi? Bir de farklı dene istersen.. Mesela frontları 100 Hz ver min., Sub'ı ise 40 Hz veya 80 Hz ver. Böyle bir dene bakalım.

Bu arada sistemin yeni fotolarını Onkyo 674 - Pure Acoustics vs. vs. başlıklı foruma koydum. Bilginiz olsun.
  • arkadaşlar yamaha rv-x359 amfi pure acoustics junior kolonları rahatlıkla kaldırır mı?rms değerleri kafamı çok karıştıryor hoparlörler yüksek olsa amfi yanar amfi yüksek olsa hoparlörler yanar diye korkuyorum. araştırıyorum elime para geçerse almak için.
  • ben joniourları yamaha 361 ile kullanıyorum oldukça iyi hatta son sese getirme imkanım hiç olmadı çünkü hop kaldıracagını tahmin etmiyorum çok zorlanıyor heran yanabilir son seste dinleyebileceginide zannetmiyorum sagır olabilirsin çünkü normal ses aralığında oldukça güzel.
  • peki arkadaşım anfinin kaldıracağı değer 525w rms kolonlar 770w rms peki bu anfi kolonları nasıl kaldırıyor yaw?aklıma takılan bu birde bunun üstüne 150w rms lik aktif subwoofer takılıyor nasıl oluyor anfi bu kadar gücü kaldırıyor?arkadaşlar amfi aktif subwoofer ı besliyormu yoksa sinyaller mi yolluyor çalışması için ve elektrik parası fazla geliyormu onu sorcam sadece subwoofer 200w la çalışıyo yaww
  • quote:

Orjinalden alıntı: eragon91

peki arkadaşım anfinin kaldıracağı değer 525w rms kolonlar 770w rms peki bu anfi kolonları nasıl kaldırıyor yaw?aklıma takılan bu birde bunun üstüne 150w rms lik aktif subwoofer takılıyor nasıl oluyor anfi bu kadar gücü kaldırıyor?arkadaşlar amfi aktif subwoofer ı besliyormu yoksa sinyaller mi yolluyor çalışması için ve elektrik parası fazla geliyormu onu sorcam sadece subwoofer 200w la çalışıyo yaww

Normal şartlarda Anfi, kendi değerini verir. Hoparlör de alabileceğim max. değeri alır. Yalnız burada dikkat edilmesi gereken nokta, hoparlör ile anfi arasında uçurum fark olmamasıdır. Aksi halde birinden birine zarar verebiliriz. Diğer nokta ise hoparlörün çapıdır. Hoparlörün desteklediği max. güç 300w olsa da, çapı 10 cm olması, hoparlörün zorlanmasına ve düzgün ses alamamana neden olur. Ne kadar geniş çap, o kadar fazla titreştirilen hava.

Sub konusunda anfine bir yük binmiyor. Çünkü anfin sinyal yolluyor. Sub'ın içindeki anfi de bu sinyale göre kendi gücünü üretiyor.

• yani abi sen diyorsunki bu amfi bu kolonları rahatlıkla kaldırır ve aktif subwoofer a sinyaller yollar.abi senden allah razı olsun.ben sadece bunları araştırıyorum bende zaten şimdilik pc de premier pht-37500 var bana şimdilik yetiyor.eğer ilerde param olursa bende böyle bir sistem kurmak istiyorum.saygılarımla
  • Arkadaşım ben geçen gün aldım fiyatları indirimde hala ilgileniyorsan kaçırma derim .

heran yükseliyor biliyorsun. En uygunda teketek te buldum..

http://www.teketek.com/default.asp?git=12&markaID=5997
  • quote:

Orjinalden alıntı: alwaysss

Arkadaşım ben geçen gün aldım fiyatları indirimde hala ilgileniyorsan kaçırma derim .

heran yükseliyor biliyorsun. En uygunda teketek te buldum..

http://www.teketek.com/default.asp?git=12&markaID=5997

arkadaşlar hayırlı olsun

ama ne aldınız, hangi avr. ve dvd ile kullanıyorsunuz
    izlenimleriniz, tavsiyeleriniz neler
    belirtirseniz hem kullananlar hemde araştıran arkadaşlara da faydası olur diye düşünüyorum

• http://www.koysepete.com/en+ucuz+pure+acoustics+10799+8554+listesi.aspx

sanırım en uygun fiyatlar burada şimdilik...

junior 239 YTL
    qx900 369 YTL
    slim dream 428 YTL
    dream 77 558 YTL

lg sony derken bunlardan birini almaya karar verdinm. Bu setlerden hangisini tavsiye ediyorsunuz? bugun yarın almayı düşünüyorum da...

Birde istanbulda bu setlerden herhangi birini kullanan varsa beni evine misafir kabul eder mi dinletmek için?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastertr -- 5 Ağustos 2007; 15:29:04 >
  • QX900 siparişimi verdim arkadaşlar. Gelince detayları yazıcam buraya.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mastertr

QX900 siparişimi verdim arkadaşlar. Gelince detayları yazıcam buraya.

şimdiden hayırlı olsun
    gerçekten izlenimlerinizi bekliyorum, karşılaştırır, kullanım ayarları konusunda falan bilgi alışverişinde bulunuruz, faydalı olur

alan birdaha gözükmüyor (exm:alwaysss, henüz başından kalkamadı heralde )

anfi ve dvd olarak ne kullanıyorsunuz belirtirseniz daha faydalı olur

ben yarın tatile çıkıyorum 1 hafta yokum gelince görüşürüz

• @machiner
    iyi tatiller simdiden

yamaha rx-v359 aldım enplus tan ellerinde son bir adet kalmıştı. 507 YTL düşünmeden aldım.
    hoparlorler gelmedi henuz onları bekliyorum sanırsızlıkla.

sadece sub eksigim kaldı. bütçem 200 YTL civarı. buna uygun bulabildiklerim. önerilerinizi bekliyorum.

Pure Acoustics RBSUB1150
    Sony SA-VM200
    JAMO E 3
    YAMAHA YST SW012
  • @mastertr

teşekkürler

yamahanın şu anki fiyatlarını göz önüne alırsak çok iyi fiyata almışsın
    anfilerimiz eşdeğer, kullanım ve karşılaştırma açısından yorumlarını merakla bekleyeceğim

sub. konusunda sefalenk daha tecrübeli, daha iyi fikir verecektir
    elinden geçmeyen sub. kalmadı nerdeyse
    en sonunda yaklaşık 1.000 ytl.ye sub. aldı ona bile "eh işte" diyor
    şaka bir yana bu işler beklenti ve zevk meselesi
    benim süper bulduğumu başkası yetersiz bulabilir

ben pure. SL-W10 sub. kullanıyorum, gayet memnunum

renk uyumu açısından sence sorun değilse RBSUB1150 ile SL-W10 arasında çok fark olduğunu sanmıyorum
    hatta sefalenk RBSUB1150.yi satmayı düşünüyordu, hala satmadıysa bir görüş istersen

• Sub konusunda Definitive ProSub100 kullanıyorum. Yenisi bir tek teknoloji mağüazasında kaldı sanırım. 35-40 m2 lik salonumun en köşesinde duruyor ve sesi açamıyorum. Yalnız şu bir gerçek ki, benim eski Dual ler, bas konusunda gerçekten muhteşem. Bası tok olarak seven ben, bu hoparlörlerden çok temiz, tok ve güçlü bas aldığımdan Definitive'den çok daha iyi olduğunu söyleyebilirim.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.