Şimdi Ara

Pure Acoustics hop. + yamaha karsilastirma. (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
265
Cevap
1
Favori
22.765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • slm kantarcio butun pure acoustics kolon modellerini kadıkoy top pop elektronikte gorup dınliye bılırsın aynı zamanda orada dıger ses sıstemlerını de gorup bılgı sahibi olabılırsın
  • SPİDER BENİM BİR SUBA İHTİYACIM VAR ÖNERECEGİN UYGUN FİYATLI NE OLABİLİR.
  • hadi hayırlı olsun machiner :)

bir sonraki hedefimiz Plazma yada LCD artık. 72 lik TV ler ufak kadı bu sistemlerin yanına.
    Hele de senin qx900 lere:))))) Maşallah dev gibiymiş.

Fırsat bulursan şu sub. ın arka panel resmini de koyarmısın. Benim RB1150 ile arasında ne fark var merak ediyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: cevran

hadi hayırlı olsun machiner :)

bir sonraki hedefimiz Plazma yada LCD artık. 72 lik TV ler ufak kadı bu sistemlerin yanına.
    Hele de senin qx900 lere:))))) Maşallah dev gibiymiş.

Fırsat bulursan şu sub. ın arka panel resmini de koyarmısın. Benim RB1150 ile arasında ne fark var merak ediyorum.

teşekkür ederim, sende güle güle kullan, keyfini sür
    plazma ya da lcd.ye pek sıcak bakmıyorum, bir türlü ısınamadım onlara
    fiyat olarak pahalı olması bir yana, görüntü kalitesi olarak en kötü tüplü tv.ye değişmem
    hele birde 4:3 görüntüyü geniş ekrana dolduracağız diye yayıp basıklaştırmıyorlarmı!!!
    büyük ekranda izlemekten başka ne zevki kalıyor bu işin anlamadım

sub.ın arkası bu
     Pure Acoustics hop. + yamaha karsilastirma.

sende resim koyarsan hem ben hemde araştıran arkadaşlara faydası olur
    üstelik tecrübeli arkadaşlardanda bazı bilmediğimiz noktalar hakkında fikirlerini almamız daha kolay olur

performans konusuna yine giremiyorum zira yine geç oldu

• Banlanmış ceza almışım ama niye ceza aldığımı bilmiyorum. Neyse, Machiner, hayırlı olsun. Güzel duruyorlar. Ses nasıl? Sub konusunda düşüncelerini merak ediyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: zaferyangin

Banlanmış ceza almışım ama niye ceza aldığımı bilmiyorum. Neyse, Machiner, hayırlı olsun. Güzel duruyorlar. Ses nasıl? Sub konusunda düşüncelerini merak ediyorum.

geçmiş olsun bende hayret ettim bu ban işine ve merak edip profiline baktım orda "imzanız kural dışı" gibi bişeyler yazıyordu birara
    emin değilim ama ondan olabilir

teşekkür ederim ayrıca
    madem sordun sub.dan başlayım önce:
    tek kelimeyle "SÜPER"

sistemin en hoşuma giden parçası
    çok fazla sub. dinleme şansım olmadı ama aralarında jamo ve yamahanın bazı modellerininde yer aldığı, dinleme fırsatı bulduğum, bu fiyat aralığındaki bazı sub.lar ile kıyasladığımda, kesinlikle hemde bariz bir şekilde üstün diyebilirim.
    "kargaya yavrusu şahin görünürmüş" belki ama bu sub.ın ederi bence çok çok daha fazlası
    10" sürücü var, crosover 100hz. ayarladım ve gain tam yarım ayarda ama bazen biraz daha kısayımmı acaba diye düşünüyorum
    sadece yüksek sesli ve basa boğan bir ürün olarak ele almak aslında yanlış olur
    ancak, yüksek ses şiddetinde ve sert baslar açısından baktığınızda gayet temiz tırmalamayan, tok ama insanı hoplatan baslar üretirken, insanı rahatsız eden zırıltılara raslamadım
    düşük ses şiddetinde ve düşük frekanslardaki basları da yine temiz bir şekilde rahatlıkla algılayabiliyorsunuz
    algılayabiliyorsunuz diyorum çünkü düşük frekansları işitmekten çok zeminden ve koltuktan hissediyorsunuz
    sistemi kullanırken salondaki dolap kapaklarını açmak zorunda kalıyorum
    çünkü titreşip zırıltı yapıyorlar (demekki neymiş; eşya alırken akustik etkileşimlere dikkat edeceğiz)
    kısaca; gerek sinemada gerekse müzikte 100hz.e kadar tüm frekanslarda ve her db.de etkili ama yumuşak baslar üretiyor (kadife yumruk kıvamında bir anlatım oldu ya neyse)

şimdi bu anlattıklarıma bakıp sürekli yüksek seste dinlediğimi zannetmeyin
    inanın avr.yi en fazla -30 ile -25 db. arası açıyorum (avr. endüşük -70db. en yüksek +16db)
    daha doğrusu açabiliyorum
    malum evde yeni bebek var ve birde yan komşum
    şimdilik bir arıza çıkmadı ama hafta sonu forumdan indirdiğim bas tesleri koyarak 5-10sn. biraz kökleyip üst limitleri görmek istedim
    komşudakiler dışarı fırlamış deprem oluyor diye
    malum bolvadin deprem bölgesi zaten, biliyorsunuz birkaç sene öncede burada büyük bir deprem yaşamıştık
    aslında bende dahil o piskolojiyi hala üzerimizden atamadık
    zira deprem sırasında tek katlı lojmanlarda sallantıdan çok, yer altından gelen o korkunç, ürperten homurtuyu duyuyorduk (Allah bir daha kimseye yaşatmasın)

şimdi yaptığımdan mahçup olmadım değil ama aletin yaratmış olduğu etki bende şuna benzer bir ifade yarattı -->

• Jamo ve Yamaha ile kıyasladığına göre oldukça hoş sesi var. Demek ki alınabilecek Sub lardan. Özellikle fiyat/performans olarak.

Güle güle kullan machiner..

Bu arada diğer forumda da yazdım, bu CUmartesi yani 16 Haziran saat 17.15 de Kadıköy Evlendirme Dairesinde nikahım var. Tüm Forum Donanım üyelerini beklerim arkadaşlar..
  • zafer buradan da hayırlı olsun
    tebrikler ve mutluluklar

bak geliveririz şimdi 1000-1500 kişi ona göre

• Şimdiden Tebrik Ederiz Zafer.

Bir ömür boyu mutluluklar dilerim eşine ve sana.
  • Ömür boyu mutluluklar dilerim. Bir yastıkta kocayın olur mu.

Saygılar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: machiner.

sub.ın arkası bu
     Pure Acoustics hop. + yamaha karsilastirma.

sende resim koyarsan hem ben hemde araştıran arkadaşlara faydası olur
    üstelik tecrübeli arkadaşlardanda bazı bilmediğimiz noktalar hakkında fikirlerini almamız daha kolay olur

performans konusuna yine giremiyorum zira yine geç oldu

Benimki de bunun birebir aynısı , tek farkı rms 175 watts yazıyor.
    sanırım aralarında pek fark yok , ama niye senin aldığın model daha pahalı anlaadım. Renk ve malzeme kalitesindendir herhalde!
    Seninkinin sürücüsü gri renk ve plastik sanırım. Benimki standard kağıt/bez gibi olanlardan ve siyah. Ön korumayı açınca seninki gibi gösterişli durmuyor.

Ama seninde yazdığın gibi performansından çok memnunum , camı çerçeveyi zangırdatıyor valaha. komşuları ürkütmemek için fazla açamıyorum.
    senin diğer markaları da dinlemiş ve yinede bu sub dan memnun kalmış olman içime su serpti

• zaferyangın ,

mutluluklar dilerim kardeş..

ayrıca cezan bitmiş , geçmiş olsun
  • @cevran
    kabin ve sürücü haricinde elektronik bir fark varmı bilmiyorum ama özelliklerinden görebildiğim kadarıyla "auto on/off" farkı var, o da çok aralamaz diye düşünüyorum
    bence fiyatı asıl etkileyen unsur piyano boya olabilir

aslında ses kalitesi bir yana gerek sub. gerekse diğer hop.ları estetik ve işçilik açısından da son derece kaliteli buldum, portlardan baktığında içinin işçiliği bile 4x4lük, adamlar içine elyaf kaplama dahi yapmışlar

şöyle bir düşünsek; gerek juniorları gerek QX900leri gerekse sub.ları, sürücüleri boş ver, sadece kabin olarak almaya kalksak bu fiyatlara alabilirmiydik diye...
    yaptırmaya kalksak, yapacak sanatkar bulsan bile adam bu fiyata uğraşmak istemezdi herhalde

açıkcası baştan beri sürücünün görüntüsünün çekiciliğinden dolayı bu sub.da gözüm kalmıştı
    yalnız int.den özelliklerine baktığımda koruma panjurunun rengi: siyah yazıyordu ama alette panjur falan yok yaw!

yalnız kıyaslama konusunda jamo ve yamahanın hakkını yememek lazım
    benim kasteddiğim aynı fiyat kategorisindeki ürünleri idi, yüksek modeller değil
    bu fiyat kategorisindekilerde haliyle düşük modellerdi
    ses şiddeti açısından pek fark etmiyor belki ama onlarında sürücü çapları 6,5" falandı
    ben baştan beri sürücü çapına takmıştım hatırlarsan
    kimse yoğurdum ekşi demez ama woofer söz konusuysa, her ne kadar aynı (hatta daha yüksek) watt ve ses şiddetini sağlasada, arada anormal bir kalite farkı yoksa, hiç bir zaman küçük bir sürücünün, büyük bir sürücünün performansını ve etkisini verebileceğine inanmıyorum

• arkadaşlar bende sub olarak yamaha yst sw-030 modelini home theater arkadaştan aldım pzartesi eft yapcam ancak ürün çarşambaya elimde olur heralde inanın çok heyecanlıyım bu ürünün methini forumda bayagı duymuştum zapatero arkadaşta önermişti hayırlısı bakalım memnun kalacagımı ümüt ediyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: machiner.

@cevran
    kabin ve sürücü haricinde elektronik bir fark varmı bilmiyorum ama özelliklerinden görebildiğim kadarıyla "auto on/off" farkı var, o da çok aralamaz diye düşünüyorum
    bence fiyatı asıl etkileyen unsur piyano boya olabilir

auto on/off farkini ben de okumustum ama benimkinde de var o ozellik , surpriz oldu acikcasi. Enerji tasarrufu acisindan onemli bir sey
  • @sefalenk
    gözünaydın nihayet sub. derdinden kurtulmuşsun, şimdiden hayırlı olsun
    dvd player işini ne yapacağız, sen neye karar verdin

@cevran
    yaw sana yanliş sub. satmışlar herhalde

ancak auto bazan uzun süre sakin seyreden filmlerde iyi olmuyor
    çünkü geç devreye giriyor ilk 1-2 saniyelik efektleri yiyor
    bu yüzden bu tür filmlerde auto seçeneğini devre dışı bırakıyorum

sahi sen dvd player olarak ne kullanıyorsun tavsiye edermisin
  • tşkler machiner umarım sub beni üzmez sub içinde baglantı işinde yine yardımlarınızı beklicem dvd olarak şuan vestel 4500 kullanıyorum ama sony 1200es gelince o zaman hdmı bir dvd player almayı düşünüyorum.bakalım artık zaten eyer sony1200es gelirse(bir aksilik çıkmazsa) benim yamahayı bir arkadaşa sattım emanet sayılır yani.
  • Zaferyangin Allah mesut etsin.bir yastıkça kocayın.
  • @sefalenk
    zaten o 361'i arkadaşa almamışmıydınız
  • aslında bir nevi öle olay biraz karıştı illaki bu cihazı al sana yeter dedi beyenmezsen bana satarsın dedi bende aldım cihazı beyendimde ama 1200es uygun bulunca 1200es siparişi verdik 1200es olmasaydı bende kalırdı cihaz nasip abi ne yapalım.eyer kısmet olursa temmuz sonunda sony 1200es gelince sistemi kurmuş olcaz şimdi aklıma takılan bişey var benim tv normal 72 flat.şimdi sony alınca yanına hdml bir dvd player almam gerek varmı ki yani tvde hdmı olmayınca ne işe yararki zaten anfi sesi aktarmıyo görüntü içinde hdmlı bir tv lazım kafam karıştı biraz.buna bir açıklık getirmisiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reference 757 -- 19 Haziran 2007; 13:36:41 >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.