Şimdi Ara

Pure Acoustics hop. + yamaha karsilastirma. (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
265
Cevap
1
Favori
22.765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Escape, hayırlı olsun. Ben de boş evde durmasın diye validenin evinde kurdum. Önümüzdeki hafta sonu evime götüreceğim. Eşyalar da geliyor ki ancak olacak. Bu arada benim de dün Pioneer DV-490V geldi. Bakalım kurcalıyoruz biraz da onu..
  • selamlar öncelikle bu forumları çok sık takip ediyorum ama fazla yazamıyorum. teknoloji konusunda çok da iyi değilim. ama meraklıyım. bende bu aralar pure lara takılmış vaziyetteyim ama şimdi wharfedale sistemi duyuca yine kafam karıştı. ama yinede pure lar daha ağır basıyor çünkü bizim buralarda doğubank gibi güzellikler yok. izmir gibi bi yerde ne yazıkki bulamadım - aslında çok da araştırmadım -. ama dün baktım wharfadele in bir modeline ama crystal değildi ki arkadaşımızın aldığı kadar güzel bişey de değildi. 1200 ytl fiyat vermişlerdi. bana pahalı geldi tabi. ne yapsam bilemiyorum. bir uçağa atlayıp istanbulamı gelsem acaba.
    bu arada verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. sizlerin sayesinde gözlerimiz açılıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: qmurat

selamlar öncelikle bu forumları çok sık takip ediyorum ama fazla yazamıyorum. teknoloji konusunda çok da iyi değilim. ama meraklıyım. bende bu aralar pure lara takılmış vaziyetteyim ama şimdi wharfedale sistemi duyuca yine kafam karıştı. ama yinede pure lar daha ağır basıyor çünkü bizim buralarda doğubank gibi güzellikler yok. izmir gibi bi yerde ne yazıkki bulamadım - aslında çok da araştırmadım -. ama dün baktım wharfadele in bir modeline ama crystal değildi ki arkadaşımızın aldığı kadar güzel bişey de değildi. 1200 ytl fiyat vermişlerdi. bana pahalı geldi tabi. ne yapsam bilemiyorum. bir uçağa atlayıp istanbulamı gelsem acaba.
    bu arada verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. sizlerin sayesinde gözlerimiz açılıyor.

Arkadaşlar,

Yine söylüyorum, Pure ların fiyatları artacak. Bence kaçırmayın derim. Ben, Pure ları almadan önce, Pure ları dinlemek için gittiğim ikinci yerde wharfedale crystal 40 da dinledim. İkisi de Marantz SR4600 a bağlandı. İlk dinlediğim yerde sadece PURE ve Marantz SR5600 kombinesini dinledim. Her iki yerde de ses te amfi farkı yok gibiydi. Bu Marantz'ın kalitesini gösteriyor zaten. Ama ikinci yerde SR4600 - PURE ve SR4600 - WHARFEDALE kombinesini dinledim. Benim kulağıma PURE daha iyi gibi geldi. O fiyat farkını da gözönüne alınca, düşünecek fazla birşey bulamadım.

Bakın burda fiyatı indirimli.

http://www.hepsiparis.com/hoparlorler-pure-acoustics-hoparlor-c-168_536_539_671.html

Şöyle kıyaslama yapın;

Pure Acoustics yurtdışı fiyatı set olarak 649 € indirime girmiş fiyatı.

http://www.yatego.com/radiowolf/p,45c8b4ba5d101,45bf51c09d3546_1,pure-acoustics-dream-77-set-schwarz?sid=05Y1180823815Yd811092614280beb71

Sadece Surround fiyatı 119 €.

http://www.priceminister.com/offer/buy/53679334/Pure-Acoustics-DREAM-S-PAIRE-ENCEINTES-NOIRE-Enceinte.html

Wharfedale Crystal 40 Frontlar 290 €

http://www.priceminister.com/offer/buy/52215712/Wharfedale-Crystal-Two-CR-40-Maple-Enceinte-Enceinte.html?t=869243

Yani Pure un, center'ına da 119 € desek, Frontları 411 € eder. Ki 649 €,1099 € dan indirilmiş halidir. (ikinci link) Gerisini siz düşünün. Yurtdışında bu kadar tutulduğuna göre, vardır bir hikmet. Benim kanım, burada da fiyatlarda zıplama yapacaklar. Ona göre karar verin erkenden derim ben..

Burada uçuk rakkamlara satılan hoparlörler ile komik rakkama satılan Pure lar arasında yurtdışı fiyatlarını kıyaslayın isterseniz. Ben, o hoparlör kötü bu iyi demiyorum. Hepsinin kalitesi belli. Ama buradaki abartı fiyatlar, biraz da reklam kokan ve reklamın vermiş olduğu maliyet fiyatlarıdır. Pure ların en büyük eksiği reklamının olmamasıdır. Eğer onların da reklamı aynı olsaydı, yurtdışında ki fiyatlardan daha üst düzeyde satılacaktı ki bu da şuan 1000 YTL nin oldukça üstünde olacaktı. Yakındır bu da olacak. Bu yüzdendir ki elinizi çabuk tutun. Ben aldığımda 569 YTL ye almıştım. Şimdi en uygunu yukarıdaki linkte. O da 669 YTL. Teketek satarken 569 a aldım. Siparişler arttı, fiyatları çektiler hemen 700 küsürlere.. Bu böyledir. Ne kadar ilgi, o kadar fiyat..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaferyangin -- 3 Haziran 2007; 2:06:37 >

• Oncelikle PURE ACOUSTICS HOME THEATER SET DREAM77 nin fiyati 736 YTL civarina cikmis. Oldukca fazla bir artis var. Tabii bir de buna subwoofer eklenince bu rakam iyice artacak. Simdi tek tek pazarlik yapmamiz mi gerek? (diger sitede fiyat daha ucuz ama black-siyah versiyonu degil maalesef )

Onkyo 674 + P.A. Dream 77 + DEFINITIVE PROSUB100 kombinasyonu bu kadar basarili mi? DEFINITIVE PROSUB100 internet uzerinde satan bir yeri bulamadim. Bilen var mi? (diger modellerini bulabildim:) Ayrica bu kombinasyon Onkyo 605 ile ayni 674 teki sonucu verir mi?

Yoksa maliyeti dusurup WHARFEDALE 2x Crystal 30 + 2x Crystal 10 + 1x Crystal Center ve 1x Powercube 12+ Subwoofer 800 YTL ile daha mi iyi bir secim? Neticede bu fiyata subwoofer da dahil... Hemde Pure Acoustics in fiyatini arttirdiklari icin almak istemiyorum. (fiyat farkindan degil bir cesit odulmus gibi geliyor.. hem fiyati dolar artmazken vs. vs. artsin hem gidip alayim...)

Birde daha once inceledigim Wharfedale Diamond 9.6 serisi var. front wharfedale diamond 9.6 , rear wharfedale diamond 9.3 , center wharfedale diamond 9cs , sub wharfedale sw150 . O bu yukaridaki iki kombinasyona gore nasil?

Bu arada yeni cikan Onkyolardan TX-SR605 mi yoksa TX-SR505E mi daha iyi?

Gercekten sizler kadar bu isten anlamiyorum. Kafam iyice karisti ve yazida biraz karisik oldu ama neticede benimde yeni ve bos bir evim var... Ve mobilyadan once ilk alacagim sistem olacak... :)))

Tsk...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorcun34 -- 3 Haziran 2007; 2:40:54 >

• quote:

Orjinalden alıntı: gorcun34

Oncelikle PURE ACOUSTICS HOME THEATER SET DREAM77 nin fiyati 736 YTL civarina cikmis. Oldukca fazla bir artis var. Tabii bir de buna subwoofer eklenince bu rakam iyice artacak. Simdi tek tek pazarlik yapmamiz mi gerek? (diger sitede fiyat daha ucuz ama black-siyah versiyonu degil maalesef )

Onkyo 674 + P.A. Dream 77 + DEFINITIVE PROSUB100 kombinasyonu bu kadar basarili mi? DEFINITIVE PROSUB100 internet uzerinde satan bir yeri bulamadim. Bilen var mi? (diger modellerini bulabildim:) Ayrica bu kombinasyon Onkyo 605 ile ayni 674 teki sonucu verir mi?

Yoksa maliyeti dusurup WHARFEDALE 2x Crystal 30 + 2x Crystal 10 + 1x Crystal Center ve 1x Powercube 12+ Subwoofer 800 YTL ile daha mi iyi bir secim? Neticede bu fiyata subwoofer da dahil... Hemde Pure Acoustics in fiyatini arttirdiklari icin almak istemiyorum. (fiyat farkindan degil bir cesit odulmus gibi geliyor.. hem fiyati dolar artmazken vs. vs. artsin hem gidip alayim...)

Birde daha once inceledigim Wharfedale Diamond 9.6 serisi var. front wharfedale diamond 9.6 , rear wharfedale diamond 9.3 , center wharfedale diamond 9cs , sub wharfedale sw150 . O bu yukaridaki iki kombinasyona gore nasil?

Bu arada yeni cikan Onkyolardan TX-SR605 mi yoksa TX-SR505E mi daha iyi?

Gercekten sizler kadar bu isten anlamiyorum. Kafam iyice karisti ve yazida biraz karisik oldu ama neticede benimde yeni ve bos bir evim var... Ve mobilyadan once ilk alacagim sistem olacak... :)))
    Tsk...

Pure Acoustics'in bana göre fiyatları daha da artacak. Çünkü dediğim gibi reklam yapmadan, satılırsa satılır mantığı ile piyasaya sürüldü. Bir de sanırım satan firma, ciddi indirimler aldı ve bunları uygun fiyata sattı. Çünkü yurtdışında hangi siteye bakarsam bakayım, fiyatları 600 € ve üstünde fiyatlar.

Saymış olduğun üçlü kombinasyon, benim tesadüfen hangisi daha iyidir diyerek oluşturduğum kombinasyındur. (PURE lar hariç.) İnternette aranırken, Pure lara rastladım. Adını çok uzun yıllar önceden duymuş ancak dinlememiştim. Fiyatı .çok uygun olunca dinlemeye karar verdim. Ama dinleyecek yer bulmak çok zor oldu. 2 yer buldum. Sirkeci de bir yer ve daha sonra da Maltepe'de bir yer. Ancak Maltepe'de adamın elindeki son üründü ve onu da kendine ayırmıştı. Distiribitör değişeceğinden yenisi gelene kadar satmayacaktı dediğine göre. Sesleri dinledim. Eski bir Dj olarak sesler çok hoşuma gitti. Netti. Berraktı. Tınılar çok açık ve seçikti. Kanunun her teline vurulduğunda titreşiminin yanı sıra tele vurulunca telin gerilmesinden meydana gelen sesi dahi alabiliyorsun. Bir hoparlörde frekanslar çok önemlidir. Ancak frekans aralığı çok geniş olsa da, hoparlörün kalitesinden dolayı bu aralıktaki sesleri algılamak zor olabiliyor. Genelde orta sesler insan sesidir ve oynamalar ile çok değiştirilebiliyor. Ancak orjinalin almak bazen oldukça zor olabiliyor. Dreamlerde, 2 ad. MID-WOOFER koyarak, orta kalın ve orta sesleri çok iyi işlemişler. Arasında bulunan Tweeter ise, 2 ad Mid-Woofer arasından orta sesler ile ince sesleri çok iyi harmanlayarak veriyor. Kolonun alt büyük boşluğunda birşey yok gibi dursa da, yan dışa bakayn alt yüzeyde 20 cm çapında 1 ad. Woofer mevcut. Yan da olmasının en büyük avantajı, basın nerden geldiğinin önemli olmaması ancak 250 - 500 HZ arasında kulağın çok net algılayacağı frekansları, sanki bir surround mışcasına yanlara yayarak vermesi de sesin rengini daha fazla değiştiriyor. Kabinin ağırlığı ise, kabinin vibrasyon ile gezinmesini engellemesinin yanısıra, içinde kullanılan Woofer Mıknatısının ne kadar büyük olduğunu ve bunu yanında kasanın ve konstriksiyonun ne denli sağlam malzemeden yapıldığının da belitrisidir. Neyse, bunlar benim gözlemlerimdi. Çünkü kullanıyorum.

En büyük avantajı, halen Fiyat/Performans olarak birçok hoparlöre ciddi fark atar. Tabi şu gerçek var, çok baslı, gümbür gümbür bas vurup ortalığı inleterek müzik dinlemek isteyenleri tatmin etmez. Çünkü çizgisi bu değil hoparlörlerin.

Bende ki Onkyo, Definitive ve Pure kombinasyonu, sanırım başka kimsede yok. Ben bu kombinasyondan oldukça memnunum. Gümbir gümbür baslı müzik dinlesen de Definitive ile bu mümkün oluyor zaten. Onkyo için ise birşey söylememe gerek yok zaten. Gerçekten şuan ki fiyatı ile performans olarak birçok cihazdan kat ve kat üstün.

Definitive i bulman biraz zor. Çünkü ProSub sanırım artık satılmıyor. Ama emin değilim. Araştırmak lazım.

Wharfedale ın sadece cyrstal 40 serisini dinledim. Diğerleri hakkında yorum yapamam. Pure, bana göre crystal dan çok daha iyi ses veriyor. Ama diğerleri ile ilgili aynı yorumu yapmam imkansız. Yanlış da olur.

Onkyo TX-SR505E ve 605E, 674 den önce benim de seçeneğimdi. İkisi arasında kalmıştım son ana kadar. Ancak 674 ü uygun fiyatlarda görünce, karar değiştirdik.

İnan ben de senin kadar anlıyorum. Surround sistemi hiç anlamıyorum dersem yalan olmaz. Ancak bend e burada arkadaşlara danışarak elde ettiğim bilgilerden sistemi kurdum. Stereo denince, eski Dj olmam, kulağımın iyi olması gibi etkenler ile almış olduğum ürünlerde yanılmadığımı gösterdi. Bir de şu sinema olayını HDMI ile çözebilirsem, değme keyfime o zaman..

• Selam Arkadaşlar. Cumartesi gidip anfimi aldım Onkyo sr674 kutusunda kuzu kuzu yatıyoo..

quote:

Kablo konusuna gelince abartma. Fiyat olarak Acustic Reserch lar hem uygun fiyatlı, hem de kaliteli...

Zafer, her yerde acoustic research kablo ve sub. kablosu arıyorum ama malesef bulamıyorum. Teknosaları gezdim ama yok. Sen nerden buldun?

Yazıcıoğlunun içinde arka solda subw kablosu metresi 6$ satıyorlar. Olmadı kabloları ordan alacağız bu gidişte.

quote:

Yoksa maliyeti dusurup WHARFEDALE 2x Crystal 30 + 2x Crystal 10 + 1x Crystal Center ve 1x Powercube 12+ Subwoofer 800 YTL

Bu fiyata bu sistemi toplayabiliyorsanız fiyat/performans olarak bence oldukça iyi ama bu fiyata biraz şans oldu Wharfadale'leri bulmam. Teknoloji Mağazasında 1200 YTL peşin fiyatı.http://www.teknolojimagazasi.com/index.php?p=list&k_id=1043&pk_id=803
    Bu sistem özellikle ağırlıklı olarak film seyredenlere önerim olur. Tahminimce (Dinlemediğim için) Pure Acoustics Dreamden daha iyi ses alabilirmişsiniz gibi hissediyorum. Ama Zafer arkadaşımızın sistemini sıfırdan topladığınız zaman sırf sub'ın fiyatı tahminimce 800-900 ytl civarı (Doğrumudur?) Sanıyorum 2. el 400 ytl'ye almıştınızki bencede oldukça iyi bir iş yapmışsınız.

Yani arkadaşlar ne kadar para o kadar köfte misali birazda, dediğim gibi halen aklım Definitive'lerde. Evin işlerini bitireyim 1-2 yıla üstbir model toplayacağım.

Zafer Kabloları nerden aldığını lütfen yazmayı unutma.. :-)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Escape -- 3 Haziran 2007; 20:19:51 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Escape

Selam Arkadaşlar. Cumartesi gidip anfimi aldım Onkyo sr674 kutusunda kuzu kuzu yatıyoo..

quote:

Kablo konusuna gelince abartma. Fiyat olarak Acustic Reserch lar hem uygun fiyatlı, hem de kaliteli...

Zafer, her yerde acoustic research kablo ve sub. kablosu arıyorum ama malesef bulamıyorum. Teknosaları gezdim ama yok. Sen nerden buldun?

Yazıcıoğlunun içinde arka solda subw kablosu metresi 6$ satıyorlar. Olmadı kabloları ordan alacağız bu gidişte.

quote:

Yoksa maliyeti dusurup WHARFEDALE 2x Crystal 30 + 2x Crystal 10 + 1x Crystal Center ve 1x Powercube 12+ Subwoofer 800 YTL

Bu fiyata bu sistemi toplayabiliyorsanız fiyat/performans olarak bence oldukça iyi ama bu fiyata biraz şans oldu Wharfadale'leri bulmam. Teknoloji Mağazasında 1200 YTL peşin fiyatı.http://www.teknolojimagazasi.com/index.php?p=list&k_id=1043&pk_id=803
    Bu sistem özellikle ağırlıklı olarak film seyredenlere önerim olur. Tahminimce (Dinlemediğim için) Pure Acoustics Dreamden daha iyi ses alabilirmişsiniz gibi hissediyorum. Ama Zafer arkadaşımızın sistemini sıfırdan topladığınız zaman sırf sub'ın fiyatı tahminimce 800-900 ytl civarı (Doğrumudur?) Sanıyorum 2. el 400 ytl'ye almıştınızki bencede oldukça iyi bir iş yapmışsınız.

Yani arkadaşlar ne kadar para o kadar köfte misali birazda, dediğim gibi halen aklım Definitive'lerde. Evin işlerini bitireyim 1-2 yıla üstbir model toplayacağım.

Zafer Kabloları nerden aldığını lütfen yazmayı unutma.. :-)

Teknosalarda var ama sanırım senin baktıklarında yoktu. Bazılarında olmayabiliyor. Ben Carrefour Kozyatağı Teknosa dan aldım. Hemen tüm kablolar mevcut orada.

Doğrun dersin, ne kadar ekmek, o kadar köfte. Sub, tamamen şansıma idi. Sağolsun satan arkadaş, gerçekten dediği gibi sıfır gibi kullanmış ve belli zaten bir-iki ay kullanılmış. Hayırlı olsun cihazların bu arada...

• Valla hem tepe hemde kozyatağı teknosalara baktık yoktu... Neyse bugün belki cevahir'e gidip oraya bakacağım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Escape
    Valla hem tepe hemde kozyatağı teknosalara baktık yoktu... Neyse bugün belki cevahir'e gidip oraya bakacağım.

Dün daha baktım Kozyatağı Carrefour Teknosa'ya. Arkada kablo bölümünde kolilerin arkasında duruyor. Saklı gibi. Bir görevliyi çağır ve ona sor. Yoksa ilgilenmiyorlar. Buldun buldun, bulamadın o kadar önemli değil onlar için..
  • Zafer PM attım..
  • PURU ACOUSTICS kadıköyde nereden bulabilirim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kantarcio
    PURU ACOUSTICS kadıköyde nereden bulabilirim.

Mağazalarda var mı bilmiyorum ancak en uygun şuan sanırım sanal satış mağazalarından hepsisiparişte.

http://www.hepsiparis.com/hoparlorler-pure-acoustics-hoparlor-c-168_536_539_671.html?osCsid=16626261c815067905a84bfbddea8a09
  • quote:

Orjinalden alıntı: zaferyangin

quote:

PURU ACOUSTICS kadıköyde nereden bulabilirim.

Mağazalarda var mı bilmiyorum ancak en uygun şuan sanırım sanal satış mağazalarından hepsisiparişte.

http://www.hepsiparis.com/hoparlorler-pure-acoustics-hoparlor-c-168_536_539_671.html?osCsid=16626261c815067905a84bfbddea8a09

teşekkürler bilgi için
    Ancak bir yerinde görmek istiyorum. Herhalde mağaza satışı yok bu kolonların

• quote:

teşekkürler bilgi için
    Ancak bir yerinde görmek istiyorum. Herhalde mağaza satışı yok bu kolonların

Sirkeci de dinlediğim yerin kartını bulamadım. Bulsam, yazacam ama yok...
  • Machiner neredesin yaw.

Sistemi kurdun kactin galiba , ne bi yorum yaptin ne de elveda dedin
  • quote:

Orjinalden alıntı: cevran
    Machiner neredesin yaw.
    Sistemi kurdun kactin galiba , ne bi yorum yaptin ne de elveda dedin

quote:

Orjinalden alıntı: machiner.
    ben vazgeçtim arkadaşlar
    sistem falan almıyorum hadi bana eyvallah

demiştim ya...

kızdık, bağırdık, çağırdık, banladık ama gittik sonunda XQ900 ve SL-W10 hop.ları aldık arkadaşlar
    yanınada RX-V361 siyah avr yaptık

resimlerini bile çektim ama inanın işler sanki bu anı bekliyormuş
    işyerindeki işler + özel işler, bu arada hala dvd bulamadım bir yandan fırsat buldukça onu araştırıyorum
    derken bugün arkadaştan emanet dvd aldım ve sistemi doğru düzgün ancak deneyebildim
    ilk izlenim olarak beklediğimin çok çok üzerinde diyebilirim
    bu akşam resimleri düzenleyip yerleştirebilirsem ön inceleme de yazabilirim
    daha sonra detaylı bir inceleme hazırlamayı düşünüyorum
    çünkü sistemi elimdeki mevcut derme-çatma kablolarla bağladım
    gerçek performansını şu an tam olarak alamadığımı düşünüyorum
    yani işimiz hala bitmedi
    daha kablolar alınacak, dvd alınacak, klavuz didiklenip ileri ayarlar kurcalanacak
    belki fırsat bulabilirsem 1-2de film izlerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi machiner. -- 10 Haziran 2007; 2:48:04 >

• işte benim XQ900 ve SL-W10

Pure Acoustics hop. + yamaha karsilastirma.

• bu da sistemin kurulmuş hali
    dediğim gibi dvd emanet, dvd.nin altındaki vtr henüz bağlamadım, uydu alıcıyı da henüz taşımadım

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.