Şimdi Ara

Push Pull Nedir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
3.831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Benim sıkıntısına düştüğüm bazı konular var.

Mesela Zalman Z11 plus Kasa var ve 120mm sığmada problem olmaz fakat 140mm yada 240mm li radyatörlerin montajında sıkıntı çıkarır mı ?

Diğer bir yandan bu sıvı soğutma sistemlerindeki Push pull muhabbeti var yani radyatör fanlarının yönleri..

Bunlarla ilgli araştırmalarımda sadece Youtube da Linus Kardeşimizin yapmış olduğı kısa bir özet videosu var.. İngilizcem iyi fakat ben adamın yönlendirmelerine göre ne tavsiye ettiğini anlamadım. Pisliğin sebebi hangi yöne doğru olmasından kaynaklanıyor anlamadım..

Birisi fanların doğru bakış yönlerini radyatör için en iyi konumun kasa içerisinde nerede olması gerektiğini açıklarsa çok makbule geçer. Görsel zekam daha iyidir bulabilirseniz resimli olarak açıklarsanız dahada makbule geçer.

En kısa zamanda almak istiyorum fiyat araştırmasındayım..

Saygılarımla..

Video'nun Linki Alttadır

Linus Tech Tipsyoutube
    Push vs Pull vs Push Pull for Radiators and Heatsinks Linus Tech Tips
    http://youtu.be/UyC3lZ5WFMk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samur123 -- 13 Eylül 2014; 17:49:44 >

• z11 plus da 240 mm ile push pull yapamazsın anakart buna mani olur 120mm ile push pull yaparsan bir fan havayı kasadan alıp radyatöre diğer fan radyatörden alıp dışarı verecek şekilde sandviç yapmalısın aksi takdirde kasadaki fan ızgarasından hava çekerken yüksek ses çıkar. havayı çeken fanların en az 2cm boşluktan çekmesi lazım bir de toz olayı var dışardan çekip radyatöre verirsen radyatör bir hayli tozlanır.

ben haf xb kasada water 3.0 extreme sistemle push pull yaptım fanlar kasanın içinden hava çekip radyatöre veriyor diğer iki fanda radyatörden çekip dışarı atıyor böylece düşük rpm de düşük seste yüksek performans alabiliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: merrowbro

z11 plus da 240 mm ile push pull yapamazsın anakart buna mani olur 120mm ile push pull yaparsan bir fan havayı kasadan alıp radyatöre diğer fan radyatörden alıp dışarı verecek şekilde sandviç yapmalısın aksi takdirde kasadaki fan ızgarasından hava çekerken yüksek ses çıkar. havayı çeken fanların en az 2cm boşluktan çekmesi lazım bir de toz olayı var dışardan çekip radyatöre verirsen radyatör bir hayli tozlanır.

ben haf xb kasada water 3.0 extreme sistemle push pull yaptım fanlar kasanın içinden hava çekip radyatöre veriyor diğer iki fanda radyatörden çekip dışarı atıyor böylece düşük rpm de düşük seste yüksek performans alabiliyorum.

Yani havayı kasanın içinden alıp birde tahliye etmesi için radyatörün önüne ve arkasına aynı pozisyonda 2 fan kullanmak daha faydalı olacaktır..

Tüşekkür ederim

• fanın hava üfleyen kısmını ">" şeklinde kasada serbest bulunan havayı "=" şeklinde gösterecek olursak

kasa içi=fan>radyatör>fan>kasa dışı
  • quote:

fanın hava üfleyen kısmını ">" şeklinde kasada serbest bulunan havayı "=" şeklinde gösterecek olursak

kasa montajı veya resmi varmı

ben de yapmayı düşünüyorumda fanların yönü çok önemli
  • quote:

Orijinalden alıntı: fthyrr1976fy

quote:

fanın hava üfleyen kısmını ">" şeklinde kasada serbest bulunan havayı "=" şeklinde gösterecek olursak

kasa montajı veya resmi varmı

ben de yapmayı düşünüyorumda fanların yönü çok önemli

abi benimki tek fanlı sana yaramaz benimki çift fanlı yapanlar sana yardımcı olabilir bak birde orada arkadaş yönlerini yazmıştı senin gönderinin hemen üstünde
  • samur123

Arkadasin dediğine katiliyorum.Push pull mantığı bildiğim kadariyla havayı kasanın içinden alıp birde tahliye etmesi için radyatörün önüne ve arkasına aynı pozisyonda 2 fan kullanmak daha düşük rpmde daha iyi hava silklasyonu ve hem sessiz hemde isi soguyan bir kasa demektir.Ben su şekilde yaptim mesela onde 2 fan 120lik 1000rpm de donen surekli iceri üfler şekilde altta 2fan 1000 rpmde donen 140 lik içeri üfler şekilde arkada 2 fan 120lik icerden dişari üfler sekilde ve uste h110da 2fan 1000rpm içerden dişari hava atar şekilde 20 derecelerde boşta yukte 4.4ghzde 40 derece gecmiyor oyunlarda ultra ayarlarda.sistemim imzamdaki sistem
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.