Şimdi Ara

PVC Pencereler [ANA KONU] (47. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.428
Cevap
48
Favori
613.683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Buharın pvc markası ile ilgisi yok. Sadece camları değiştirmeniz yeterlidir. Ancak camları değiştirmişken ; pvcler kaç senelik şuan ki durumları nedir. Serisi ( 6000 seri mi 7000 serimi) fitilleri ne durumda ve şuan ki camın kalınlığı ne kadar ona göre cam çıtası genişletilebilir mi yani bir çok etken var. Bu nedenle bir usta çağırıp yerinde tavsiye almanız daha mantıklı ve sağlıklı olur.

Konfor cam şişecam markasıdır. Pimapen egepen karpen insa fıratpen ile ilgisi yoktur. Cam ile ilgili
    www.isicam.com.tr
    Isıcam Sistemleri | Sayfa bulunamadı
    http://www.isicam.com.tr/isicam_konfor
    adresinden daha net bilgi alabilirisiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MarmaraPimapen -- 29 Aralık 2015; 21:59:59 >

• Pvc camlardan baya bir soguk geçisi yasiyoruz.Bazi camlarda ruzgar sesi yapiyor tam kapanmiyor.Bunun icin kendimiz yapabilcegimiz basit bir islem var mi?Yoksa teknik eleman sart mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ultraslan_34

Pvc camlardan baya bir soguk geçisi yasiyoruz.Bazi camlarda ruzgar sesi yapiyor tam kapanmiyor.Bunun icin kendimiz yapabilcegimiz basit bir islem var mi?Yoksa teknik eleman sart mi?

Teknik eleman şart diyebiliriz. Ataşehir için hizmet veriyoruz ancak şuan araçlarımızın bulunduğu yer kar altında olduğu ve don yaptığı için bir kaç gün servis vermemiz imkansız görünüyor. Bulunduğunuz bölgeyi belirtirseniz size yakın bir firmanın numarasını gönderebilirim.

Maalesef bizim şuan bulunduğumuz ana cadde bu durumda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MarmaraPimapen -- 31 Aralık 2015; 12:10:00 >

• MarmaraPimapen kullanıcısına yanıt
    Bizde Ataşehirdeyiz.Peki yapılması gereken işlemler neler olur ve ne kadara mal olur acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ultraslan_34

Bizde Ataşehirdeyiz.Peki yapılması gereken işlemler neler olur ve ne kadara mal olur acaba?

Görmeden fiyat vermek imkansız. Birde biz değil başka yakın bir firma numarasını size gönderdim detayları onunla görüşebilirsiniz.

Bizim bulunduğumuz bölgede kar yağışı ana yolları bile kullanılmaz hale getirdi diyebilirim. Yoksa biz uygun fiyata hızlı yardımcı olabilirdik. Şuan sadece klavye ile yardımcı olabiliyoruz :)
  • Selam arkadaşlar pvc kapı ve pencere contasına ihtiyacım var alabileceğim bir site varmı.

• eyler yardım edin kafayı yemek üzereyim ev almış bizimkiler ben askerdeyken mayısta eve çıktık yazın güzeldi baya. Şimdi kış oldu evi ısıtamıyoruz ev ara kat nisanda falan yapılmış. Muhtemelen ısı yalıtımı var ama camların olduğu yerler yani evin dışarıya bakan tarafları buz gibi dışarı -3 derece kombi 40 45 te çalışıo yoğuşmalı kombi . Yalıtımında bir sıkıtı yoktur diye düşünüyorum camlarda bi sıkıntı var gibi. Sanki böyle cam kapalı camın olduğu yerden soğuk geliyo tam bulamıyorumda. Bir öneriniz varmı bununla ilgili camları bi kontrol ettirsem acaba değişik soğuk hava kesilir mi ? Contalar gri conta birde acaba tesanın d profil bantlarından alsam komple kaplasam sorun çözülürmü ? Tam neresinde yapıştıracağımıda bilmiyorum ama eliö yatkındır böyle işlere

• Salonumuzda 3 m genişiğinde 2 m yüksekliğinde; 4 kanattan oluşan (hepsi hareketli) çift raylı PAKPEN marka sürme sistem mevcut.. Müteahhit yaptırmış.. H.sonu geldi firmadan 1 kişi.. ortadaki kanatlardan biri arkadaki panele tam otururken; diğeri yaklaşık 1 parmak geride kalıyor ve arkadaki panele tam birleşme sağlamıyor.. yani gerektiğinden uzun.. ortada iki panelin birleştiği yerde ise göbekte tam birleşme varken üst ve altta boşluk var..

KAnatlardan 1ini kesip kısaltma gibi bir çözüm üretecek tam oturması iin.. tabi camda kesileceği için.. kış ortasında bu işe girişmek zor.. biz paneli 1 günde hallederiz ama cam için bekleriz diyor.. mastik vs. gibi uygulama yapıp gitti..

Üzerinde birde motorlu panjur var uzun.. onun ağırlığı da panele biniyor ve 1kaç dercelik ortada eğim yaratıyor.. üst duvarla arasında boşluk var allttan ittirince birleşiyor.. oldukça kalitesiz plastik bir muhafaza kutusu var.. her açış kapanışta çatırdıyor gevriyor..

Özellikle rüzgarlı havalarda, insanın burada cam var mı yok mu diye bakası geliyor..ayrıca ıslık ve çatırtı sesleri de var..

Aslında sürme sistem görsel ve kullanım açısından memnun edici..

Aynı yere yeni bir sistem ne düşünebiliriz?
    Yoksa hiç sistemi değiştirmeden sadece camları mı ısıcam konfor yapayım?
    Sürme sistemler içerisinde tatmin edici bir sistem/marka önerir misiniz?
    Camların da değişeceği varsayımı ile bunun bize maliyeti ne olur?

• İstanbul avrupa yakasında işini iyi yapan, işçiliğe önem veren, kaliteden taviz vermeyen pakpen, winsa veya pimapen bayisi var mı önerebileceğiniz dostlar?

• seko11 S kullanıcısına yanıt
    İlk önce keşke bir fotoğraf koysaydiniz daha kolay olurdu anladigim kadarıyla ortada göbek değiyor alt üst demiyor demisiniz o profil dönmesinden yapar birde altta bir parmak geri kalıyor demişiniz oda metreyle altını üstünü olçün kanadın eğer aynı ise çaplık vardır yada panjurdan biraz eğim var demisiniz kanada baskı uygulayıp geri itiyordur işin özü kıslatma bile yapsa bir cm yakın içindeki cm ufaktir yapabileceği kesimi kurtarabilir

• emre_02 E kullanıcısına yanıt
    Kanatlar kasaya tam basiyor mu heryerini açıklık varmı bunlara bakın sıkıntı yoksa isicam konforla felan değişin cmlari

• Selamlar,evimin balkonunu fıratpen sürgülü sistem ile odaya ekledim fakat ısı kaybım çok fazla,sürgülü camlar 180 boyunda tek parça sabitsiz ve enide ortalama 7 metre...ısı kaybının önüne geçemezsin bu metrede sürgülü sistem ile diyor ustalar...dışardan otomatik panjur yaptırsam ne kadar faydası olur sizce?
  • quote:

Orijinalden alıntı: reymor01

Selamlar,evimin balkonunu fıratpen sürgülü sistem ile odaya ekledim fakat ısı kaybım çok fazla,sürgülü camlar 180 boyunda tek parça sabitsiz ve enide ortalama 7 metre...ısı kaybının önüne geçemezsin bu metrede sürgülü sistem ile diyor ustalar...dışardan otomatik panjur yaptırsam ne kadar faydası olur sizce?

benim panjurda var ama etki etmiyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cambalkoncu

İlk önce keşke bir fotoğraf koysaydiniz daha kolay olurdu anladigim kadarıyla ortada göbek değiyor alt üst demiyor demisiniz o profil dönmesinden yapar birde altta bir parmak geri kalıyor demişiniz oda metreyle altını üstünü olçün kanadın eğer aynı ise çaplık vardır yada panjurdan biraz eğim var demisiniz kanada baskı uygulayıp geri itiyordur işin özü kıslatma bile yapsa bir cm yakın içindeki cm ufaktir yapabileceği kesimi kurtarabilir

Usta, whatsapptan size göndeeceğim fotoları..
    Profil dönmesi nedir ustam:) Yazın bir keresinde bu öndeki panelleri kitleyememiştim.. birkaç uğraşmam sonrası çözülmüştü.. O gün bişeyler oldu bunlara ama bu açıkığı falan kışın fark ettim..

Sorunlar tam olarak şu şekilde detaylı anlatırsam;

- En önemli sorun; sürme sistemi tamamen kapatınca, öndeki panellerden birinin arkadaki panelle buluşmaması; sağdakini oturtunca soldaki açık kalıyor; soldaki oturtunca sağdaki.. plastik geçme/kitlenme yerlerine kavuşamıyor biri... Yani 1 parmak kısa olsa ikiside tam oturacak.. Asıl ısı kaybı da burada var.. yani resmen boşluk kalıyor ve dolayısıyla hava üflüyor...

- İkinci sorun, paneller ortada kilitleniyor ancak yukarıya ve aşağıya doğru boşluk artıyor.. yani tam bir kenetlenme/yapışma olmuyor..

- Üçüncü sorun üzerindeki dev panjur motoru haznesi.. bu da göbeğe doğru duvardan ayrılma eğilimi gösterip; profilin üzerine biniyor.. yani üst duvara sanırım panjurun içinden birkaç vida ile sabitlenmesi gerekiyor..

Anladığım kadarıyla sürme sistem hem sağlıklı değil; hemde işçilikteki en ufak hatayı kaldırmıyor..

Hava akışını kestik diyelim bir şekilde.. bu seferde camların büyüklüğü sorun.. ısıcam şart gibi duruyor.. ama bu sürme sisteme ısıcam alsam cama yazık olur,; çünkü hak etmiyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seko11 -- 5 Ocak 2016; 10:08:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: seko11

quote:

Selamlar,evimin balkonunu fıratpen sürgülü sistem ile odaya ekledim fakat ısı kaybım çok fazla,sürgülü camlar 180 boyunda tek parça sabitsiz ve enide ortalama 7 metre...ısı kaybının önüne geçemezsin bu metrede sürgülü sistem ile diyor ustalar...dışardan otomatik panjur yaptırsam ne kadar faydası olur sizce?

En azından rüzgarı yağmuru vs keser diye düşünmüştüm,siz sonradanmı yaptırmıştınız yoksa kasayla birlikte monte edilen panjurlardanmı?
  • quote:

quote:

quote:

En azından rüzgarı yağmuru vs keser diye düşünmüştüm,siz sonradanmı yaptırmıştınız yoksa kasayla birlikte monte edilen panjurlardanmı?

pvc ile birlikte yapılmış, açıkçası ev yeni..
    alüminyum panjur..
    yağmuru keser elbette ancak rüzgar ve soğuğa pek etkisi yok..

• quote:

quote:

quote:

quote:

pvc ile birlikte yapılmış, açıkçası ev yeni..
    alüminyum panjur..
    yağmuru keser elbette ancak rüzgar ve soğuğa pek etkisi yok..

Sizinki daha iyi birlikte olduğu için,ben sonradan dış cepheye monte ettirerek yaptırmayı düşünüyordum,ekteki şekilde;

• seko11 S kullanıcısına yanıt
    Ev soğuk oluyorsa süreyle hiç uğraşmayin normal bir pvc ye çevirin sıkıntı olmazsa

• quote:

Orijinalden alıntı: Cambalkoncu

Ev soğuk oluyorsa süreyle hiç uğraşmayin normal bir pvc ye çevirin sıkıntı olmazsa

ona da eşim karşı usta..
    ya sürme sistem yenilenecek daha kalitesi ile; yada volkswagen sistem olacak..
    Maliyet kısmı kafamda soru işareti ?
  • reymor01 R kullanıcısına yanıt
    Yalıtım şartsa sürgülü sistemler olmaz suan için illede sürgü isterseniz Volkswagen paralel sürme leri taktirin

• 
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.