Şimdi Ara

PVC Pencereler [ANA KONU] (45. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.428
Cevap
48
Favori
613.729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: gok_han35

Mrb foruma yeni katıldım ölçülerin temini koyamadim fiyat verebilecek olan var mı resmi nasıl koyuyoruz kolay gelsin...
    Arkadaşlar bende mutfağın balkonunu pvc ile kapatmak istiyorum. İlerde balkon ile mutfak arasında kalan kapı pencere ve duvarı da kaldırıp mutfağı genişletmek istiyorum. bu takılacak pvc mutfakta duvar görevi yapacak. Bu açıdan hangi marka ve modeli tavsiye edersiniz. Bir firma ölçülere göre resimdeki tasarımı çizdi. Manzarayı en az kapatacak, plastik doğramaların en az yer kapladığı, camın daha fazla olduğu bi tasarım olabilirmi?
    PVC Pencereler [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muzy2007 -- 11 Kasım 2015; 22:05:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: muzy2007

Arkadaşlar bende mutfağın balkonunu pvc ile kapatmak istiyorum. İlerde balkon ile mutfak arasında kalan kapı pencere ve duvarı da kaldırıp mutfağı genişletmek istiyorum. bu takılacak pvc mutfakta duvar görevi yapacak. Bu açıdan hangi marka ve modeli tavsiye edersiniz. Bir firma ölçülere göre resimdeki tasarımı çizdi. Manzarayı en az kapatacak, plastik doğramaların en az yer kapladığı, camın daha fazla olduğu bi tasarım olabilirmi?

Alıntıları Göster
    Merhabalar,

burada hakkınızdaki olumlu yorumlardan dolayı firmanızla görüşüp teklif almak isterdim ama ne yazık ki istanbuldan başka bir şehirdeyim. yardımcı olursanız size bir kaç soru sormak istiyorum. 7000maximus ile 7000horizon arasındaki fark nedir? pimapen sayfasına baktığımda tek görebildiğim şekil farkı ve birinin A diğerinin B sınıfı olması ama bu sınıf farkı nereden kaynaklanıyor anlayamadım. bir de bu forumda herkes ısıcam konfor tavsiye ediyor ama bizim eve gelen bir pimapen bayisi 4 mevsim cam (yorsan marka) tavsiye etti ve bu camın da konfor camla aynı özelliklere sahip olduğunu ve fiyat farkının olmadığı söyledi. tek sıkıntının konfor cam istersek onun hazırlanmasının uzun sürdüğünü (belli bir miktarı geçince hazırlatabiliyorlarmış) yani işin termin süresinin uzayacağını söyledi. 4 mevsim cam hakkındaki fikirleriniz nedir? son olarak aksesuar olarak kale marka kullandıklarını, pencere ve kapı kollarının da pimapen markasının kendi üretimi olan ürünlerini kullandıklarını söyledi. oysa burada herkes roto gibi alman markalardan bahsediyorlar, bunlar hakkındaki görüşlerinizi de belirtirseniz sevinirim. son olarak da argon gazı kullanılsa bile 6 ay içinde camın içinden uçtuğunu söyledi doğru mudur? ayrıca argon gazının kullanılıp kullanılmadığını nasıl anlayabiliriz?

bu arada bu soruları cevaplamak isteyen herkes cevaplayabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinirlii -- 19 Kasım 2015; 1:20:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sinirlii

Merhabalar,

burada hakkınızdaki olumlu yorumlardan dolayı firmanızla görüşüp teklif almak isterdim ama ne yazık ki istanbuldan başka bir şehirdeyim. yardımcı olursanız size bir kaç soru sormak istiyorum. 7000maximus ile 7000horizon arasındaki fark nedir? pimapen sayfasına baktığımda tek görebildiğim şekil farkı ve birinin A diğerinin B sınıfı olması ama bu sınıf farkı nereden kaynaklanıyor anlayamadım. bir de bu forumda herkes ısıcam konfor tavsiye ediyor ama bizim eve gelen bir pimapen bayisi 4 mevsim cam (yorsan marka) tavsiye etti ve bu camın da konfor camla aynı özelliklere sahip olduğunu ve fiyat farkının olmadığı söyledi. tek sıkıntının konfor cam istersek onun hazırlanmasının uzun sürdüğünü (belli bir miktarı geçince hazırlatabiliyorlarmış) yani işin termin süresinin uzayacağını söyledi. 4 mevsim cam hakkındaki fikirleriniz nedir? son olarak aksesuar olarak kale marka kullandıklarını, pencere ve kapı kollarının da pimapen markasının kendi üretimi olan ürünlerini kullandıklarını söyledi. oysa burada herkes roto gibi alman markalardan bahsediyorlar, bunlar hakkındaki görüşlerinizi de belirtirseniz sevinirim. son olarak da argon gazı kullanılsa bile 6 ay içinde camın içinden uçtuğunu söyledi doğru mudur? ayrıca argon gazının kullanılıp kullanılmadığını nasıl anlayabiliriz?

bu arada bu soruları cevaplamak isteyen herkes cevaplayabilir.

7000maximus ile 7000horizon arasındaki fark nedir?

Tespitleriniz doğru şekil ve maximus a sınıfı profil horizon sınıfı ama ikiside ihtiyacınıza cevap verebilecek kalitedir. Maximus'un horizona karşı artı özelliği estetik görünümüdür. ( et kalınlığı olarakta maximus daha iyidir ) Aslında horizon 15-20 güne kadar estetik görünümlü yassı çıta idi ancak şuan horizon köşeli tarz çıta tasarımına geçti.

4 Mevsim cam kullanmadım hakkında bilgi sahibi değilim. Yıllardır şişecam ile çalışıyoruz eğer bekleme imkanınız var ise bekleyip Şişecam konfor yaptırın aklınızda keşke şişecam yaptırsaydım gibi bir soru işareti kalmaz içiniz rahat eder .

Aksesuar olarak yıllarca fabrikamız kale kullandı en ufak şikayet almadık. Şuan genel olarak vorne ile çalışıyoruz. İsteğe göre roto kullanıyoruz. Aksesuarda önemli olan menteşelerin döküm değil çelik olmasıdır. Çünkü pencereyi taşıyan önemli aksesuar menteşedir. Aksesuarın kalitesinden öte aksesuarın fabrikada montajı ve pencere montajı esnasında ki ayarları önemlidir.

Argon gazı uçması söz konusu değildir. En azından kısa zamanda değil yıllar geçtikçe etkisi azalır. Sonuçta ısıcam iki cam arası yalıtım camı. İçine hava girse cam bozulur ki böyle durumda 10 yıl garantilidir. Yalıtım camı içinden argon gazı uçması mantığada aykırıdır.

Tüm müşterilere tavsiyem:
    Esas önemli olan firmanın iş sonrası burada iş sonrası demem 2 gün sonrası değil 5-10 yıl sonrası bile size sorunlarınızda yardımcı olmasıdır.
    En kaliteli ürün bile hiç beklenmedik anda sorun çıkarabilir. Firma kendinden kaynaklı olsun olmasın size samimiyetle ve hızlı bir şekilde yardımcı olmalıdır. Bu nedenle bulunduğunuz bölgede tavsiye edilen firmaları bulmaya çalışın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MarmaraPimapen -- 10 Aralık 2015; 23:47:23 >

• MarmaraPimapen kullanıcısına yanıt
    cevaplarınız için çok teşekkür ederim, iyi çalışmalar..
  • Arkadaşlar ben yeni aldığım yazlığımın tüm cam, pencere ve panjurlarını değiştirmek istiyorum.
    Bunun için WİNSA ısı yalıtımlı alüminyum doğrama kullanılacak. Pervazlı, 3100, 3200, 5100 seri. Renk manerba simli. Sineklikler orijinal sürme, 6+9+4 mm reflekte + konfor ısıcam, milas mermer kullanılacak. Çeşitli boyutlarda 40 metre kare 8 adet pencere için tahminen ne kadarlık bir alüminyum doğrama bütçesi ayırmalıyım? Fiyat verebilecek var mı? Sorum bu. Çok makbule geçer. Yaklaşık bir fiyatta olsa olur. Panjurlar hariç.
  • han2659 H kullanıcısına yanıt
    Hocam, ne garantici bir adammışsın. helal olsun. biz olsak el sıkışır tamam deriz.
  • Tavsiye üstüne argon gazı olan camdan taktırmıştık. Yaklaşık 4 sene oldu. Isı yalıtımında hiç bir azalma yok
  • dguoguz kullanıcısına yanıt
    Hocam usta milletine güven olmuyor evin tamamı için bu anlaşmayı imzalattım çok memnun kaldım daha sonra ufak bir doğrama işi vardı sözleşme yapmadan yaptıralım dedik aynı yere, doğramanın kapısını yanlış yaptılar 4 ay oldu hala gelip düzeltecekler. Parasını peşin vermiştim güvenip şimdi adamların keyfini bekliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: han2659

Hocam usta milletine güven olmuyor evin tamamı için bu anlaşmayı imzalattım çok memnun kaldım daha sonra ufak bir doğrama işi vardı sözleşme yapmadan yaptıralım dedik aynı yere, doğramanın kapısını yanlış yaptılar 4 ay oldu hala gelip düzeltecekler. Parasını peşin vermiştim güvenip şimdi adamların keyfini bekliyorum
    Herkese Merhabalar ,

İzmir için önerebileceğiniz firma var mıdır ?

Bornova Özkanlarda oturuyorum . Öncelikle evde eski ahşap doğrama olan 2 cam bir balkon kapısını yaptıracağım.

Sonra memnuniyet durumuna göre evin diğer camları ve balkon kapılarını ve 2 balkon kapamasını yaptıracağım.
    Eski ev sahibi Kalpen yaptırmış , annemlerin evdeki 15-20 yıllık Pimapenden berbat haldeler.

@MarmaraPimapen , sizlerin İzmir de tavsiye edeceğiniz bir firmada olabilir , Pm dende bildirebilirsiniz.
    (Gönül isterdi size yaptırayım.)

Şimdiden teşekkür ederim herkese.

• quote:

Orijinalden alıntı: Davidoffmath

Herkese Merhabalar ,

İzmir için önerebileceğiniz firma var mıdır ?

Bornova Özkanlarda oturuyorum . Öncelikle evde eski ahşap doğrama olan 2 cam bir balkon kapısını yaptıracağım.

Sonra memnuniyet durumuna göre evin diğer camları ve balkon kapılarını ve 2 balkon kapamasını yaptıracağım.
    Eski ev sahibi Kalpen yaptırmış , annemlerin evdeki 15-20 yıllık Pimapenden berbat haldeler.

@MarmaraPimapen , sizlerin İzmir de tavsiye edeceğiniz bir firmada olabilir , Pm dende bildirebilirsiniz.
    (Gönül isterdi size yaptırayım.)

Şimdiden teşekkür ederim herkese.

Alıntıları Göster
    Sayın arkadaşlar merhaba.
    Yorumlarınızdan epey faydalandım. Ama anlamamamış olacağım ki sizlere birkaç sorum var.
    Konya'da 6 Katlı binanın 6. katında oturuyorum. Pencere ve balkon kapıları ahşap.
    Kalorifer merkezi kömürlü, arada 1-2 saat yanmadığı oluyor. Termometre 18 derecede şu anda. Yani dizlerim üşüyor. Elektrikli sobam açık.
    Pencereleri değiştirsem faydası olur mu?

Yaklaşık bir fiyat konusunda yardımcı olur musunuz? Ahşap rengi ve ısıcam sinerji olması tercihimdir. Ölçüleri şunlar:
    en*boy
    190*154 : 2 adet
    172*154 :1 adet
    150*154 :3 adet
    122* 154 :1 adet pencere.
    72*234 : 2 adet kapı

Kompen bayisi
    altınmeşe renk+iç mermer+ sıva+ısıcam sinerji+ tek kanat = 5000 TL fiyat verdi.
    Profilleri 4 kanallı ve 27 mm imiş.
    Tavsiyeniz ne olur:
    Teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: ykslshn

Sayın arkadaşlar merhaba.
    Yorumlarınızdan epey faydalandım. Ama anlamamamış olacağım ki sizlere birkaç sorum var.
    Konya'da 6 Katlı binanın 6. katında oturuyorum. Pencere ve balkon kapıları ahşap.
    Kalorifer merkezi kömürlü, arada 1-2 saat yanmadığı oluyor. Termometre 18 derecede şu anda. Yani dizlerim üşüyor. Elektrikli sobam açık.
    Pencereleri değiştirsem faydası olur mu?

Yaklaşık bir fiyat konusunda yardımcı olur musunuz? Ahşap rengi ve ısıcam sinerji olması tercihimdir. Ölçüleri şunlar:
    en*boy
    190*154 : 2 adet
    172*154 :1 adet
    150*154 :3 adet
    122* 154 :1 adet pencere.
    72*234 : 2 adet kapı

Kompen bayisi
    altınmeşe renk+iç mermer+ sıva+ısıcam sinerji+ tek kanat = 5000 TL fiyat verdi.
    Profilleri 4 kanallı ve 27 mm imiş.
    Tavsiyeniz ne olur:
    Teşekkür ederim.

Alıntıları Göster
    Kompen için biraz fazla gibi geldi bana. 5000 TL'YE pimapen s7000 horizon altınmeşe 4+16+4 argon gazlı konfor cam - 3 tarafı pervaz - 30'luk muğla mermer yapılabilir. Tabi istanbul dışı fiyatlar biraz yüksek oluyor. Kompenin hangi serisi onu öğrenip dönüş yaparmısınız. Kompeni açıkçası hiç bilmiyorum ancak araştırmama göre Kompen Kom700 Serisi fiyatı verdiklerini düşünüyorum. Kom900 daha iyi.

Farklı firmalarda da fiyat almanızı tavsiye ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MarmaraPimapen -- 8 Aralık 2015; 21:09:01 >

• quote:

haklısın hocam, parayı peşin verdin mi bir daha yüzünüze bakmıyorlar. esnaflık kalmamış ülkede...
  • quote:

Orijinalden alıntı: dguoguz

quote:

haklısın hocam, parayı peşin verdin mi bir daha yüzünüze bakmıyorlar. esnaflık kalmamış ülkede...

Alıntıları Göster
    Uzun süredir foruma yoğunluğumuzdan dolayı giremiyordum. Önceki sayfalardaki yazılarımı okuyup bize işlerini yaptıran ve sonrasında da uzun uzun memnuniyetlerini belirten müşterilerimize çok çok teşekkür ediyorum. Bizi Onurlandırdınız...

Tarafıma mesaj/mail ve telefon yoluyla ulaşan arkadaşların da çoğuna yardımcı olmaya çalıştık, yardımcı olamadıklarımızın da affına sığınıyorum.

• MarmaraPimapen kullanıcısına yanıt
    Pimapen marka ürünlerimizden Maximus ve Horizon ile ilgili şu bilgiyi eklememizde fayda var. Bizde dolaylı şekilde konuya muhattap olduğumuz için bilmenizde fayda var.

B sınıfı Horizon Seri ürünümüz 2,5 mm et kalınlığa sahiptir (Tolerans hariç).

A sınıfı Maximus Seri ürünümüz ise 3 mm et kalınlığına sahiptir (Tolerans hariç).

İlaveten ham madde içerikleri de farklıdır.

Ayrıca 7500 Fantasia seri ürünümüzde 2,5 mm et kalınlıpa sahip olup B sınıfıdır (Tolerans hariç).

Kullanıcılar için ise şöyle bir ekleme yapayım; "Profil/Cam vb. ne kadar kalın olursa o kadar kaliteli olur, iyi olur diye bir kural asla yoktur." Bu noktada her yapının ihtiyacı farklıdır. Kullanılabilecek ürünler farklıdır. Elbette kalınlık etkileyicidir ancak ebat arttırılırken nitelikte keza arttırılmalıdır. İhtiyaca uygun, 8 cm lik profil kullanıp yan kalemlerle desteklemedikten sonra hiçbir anlamı olmaz.

• Bizim pimapenin markası nedir acaba?

• zakkuivi kullanıcısına yanıt
    Pimapen hocam
  • zakkuivi kullanıcısına yanıt
    Pimapen Horizon Seri gördüğüm kadarıyla.
  • Cambalkoncu , bbgelen teşekkürler.
  • sayın ustalarım benim pvc ile sorunum camın onunde oturdugumda ensem donuyor resmen.evim yerden ısıtmalı olduğu için cam önünde petek yok.

pvc'nin soğuk gelen her yerini silikon vb. malzemelerle tıkadım. cam cıtalarının birleşim yerleri de dahil. fakat hala soğuk kesilmiyor.
    şüphelendiğim yerler ise şunlar;
    1.pvc'nin altında bulunan mermerin,pvc ile bütünleşik olması ve soğuğu içeriye iletmesi.ama bütünleşik olduğundan emin değilim
    2.camların çift cam olmasına rağmen buz gibi olması ve soğuğun ordan gelmesi?
    3.pencerenin duvarla birleşim yerlerindeki silikonların sıkıntılı olması. fakat bunuda patlak lastikte,delik kısmı bulmak icin dudaklarınla kontrol edersin ya oyle kontrol ettim camı hiç üfürme yok.

2 numaralı çözüm için pvc'nin camlarını sinerji/konfor türü camlarla değiştirmeyi düşündüm.fiyat olarak bir pencerede toplamda 75tl gibi makul bir rakam aldım.metrekaresi 52tl.
    fakat fiyat araştırması yaparken bir pvc satıcısı kafamı karıştırdı.çift camda pencere söylediğin kadar soğuk geçirmemesi lazım dedi?

siz ustalarımın önerisi nedir?elimden iş gelir cam değişimide dahil iyi bir talimat alırsam kendim yapabileceğimi düşünüyorum?
    lütfen yardım.

• Benim görüşümë göre camlar ve pvc ler bir miktar soğuk hava geçiriyor oda pencere ve camların kendi soğuğu kaçak felan olmadan petek li evlerde petek ler buna barikat oluyor ama alttan ısıtma da o soğuk direk geliyor birde soğuk hava direk aşağı indiği için daha kolay hissediyorsunuz ısıcam konfor sinerji biraz daha işinize yarayabilir ama fazla birşey beklemeyin 30 cm duvarın soğuk gecirgenligiyle toplam 8mm cam ve 80 mm pvc soğuk gecirgenligi aynı olmaz diye düşünüyorum ama genede deneyip sonuç alabilen yada alamayan vardır forumda
  • 
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.